Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcfly72
tag
válasz
bringasisti #14268 üzenetére
Ok! Ezért írtam én is a beállítást.....
-
bringasisti
Topikgazda
válasz
mcfly72 #14265 üzenetére
Nem az 5 W ami miatt vakít a szembe jövő faszi, ugyanis ha megnézed a piros nyilat akkor két dolog látszik: a kanalas izzószál nem a tükör fókuszában van ott a másik dolgozik, és a kanál miatt a fény kicsit más szögben lép ki a fényszóróból. E két ok miatt a tompított szélesebb terített fényt ad és nem az eget világítja hanem közvetlenül a kocsi elé világit. Ha megállsz egy ház falával szemben és a reflektorral világítasz akkor egy vízszintes fény keletkezik, így állítjuk a reflektort. A tompított kicsit máshová fog világítani egy egész picit. A képen egy 130/80 W égő látható -
mcfly72
tag
válasz
bringasisti #14264 üzenetére
Felvan krómozva... ez gooood........
-
mcfly72
tag
60/55 w- al aútózunk többnyire, nos 5 w nem sok mégis kifolyik tölle a szemed ha rádkapcsolják a távolságit, r- gó a beállítás a lényeg nemdebár.....
-
bringasisti
Topikgazda
válasz
Favorit 136L #14262 üzenetére
Én Shell fagyállót használok azért mert ez a kút van legközelebb, de az OMV AGIP se rossz. Az hogy ráírják hogy alumínium azt nem tudom miért teszik ugyanis mikor kezdtem autókázni akkor még voltak olyan kocsik aminek nem alumínium a motorja, mára minden motor alumínium csak az a kérdés hogy öntöttvas hüvelyes mint a miénk vagy az alumínium fel van krómozva és ott csúszkál a dugó
-
peti_s
addikt
válasz
Favorit 136L #14262 üzenetére
Nem alu barát fagyállót minek teszel bele? Annál még a desztillált víz is jobb rövid távon szerintem.
-
Favorit 136L
csendes tag
válasz
bringasisti #14259 üzenetére
Rendben, köszi a tippet!
Egy hete sajnos sima tesco fagyálló van benne (nem alu barát).
Mielőbb cserélni fogom. Van esetleg olyan márka ami bevált?
Gyertya tekintetében esetleg tippek? Nekem Bosch volt benne:
http://www.skoda-shop.hu/pic/termek/87080.jpg
Beletört faszán az előző motor blokkjába. Nem tudni miért...
Utána is ilyen került bele mert elvileg ez a jó bele. -
peti_s
addikt
válasz
bringasisti #14256 üzenetére
Reméljük itt sem lesz másképp.
A másik hsz-edhez, mit tartasz minőségi fagyállónak?
-
bringasisti
Topikgazda
válasz
Favorit 136L #14257 üzenetére
Csak márkás fagyállót vegyél bármibe kerül mert a Teso és társaiban lebomlik az az adalék 10 perc alatt ami a motor rozsdásodását megakadályozza
-
bringasisti
Topikgazda
válasz
bringasisti #14255 üzenetére
Valszeg ez a fényszóró mosó kábele lehet a kapcsolási rajz szerint ami az én 90- es alap felszerelt típusánál nem támogatott
-
Favorit 136L
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki esetleg gyertyát és fagyállót ajánlani?
A Tesco, alumíniumbarát (rózsaszín) fagyállót néztem ki. -
bringasisti
Topikgazda
-
Kisbatyu75
tag
Sziasztok!
Az ablakmosó motorral lehet valamit kezdeni? Nem nagyon nyom, és mintha eresztene is, folyadék nyomot látok alatta.
Esetleg az utángyártott motor jó ide? Vagy valaki linkelt egy univerzálisat, azt könnyű beépíteni? Nem kell fúrni-faragni hozzá? -
peti_s
addikt
Na ha minden igaz vettem egy Favoritot, egy roncsot.
Megy, kicsit fehéren füstöl, a hűtővíz sapkája állott koszos volt, így annyira nem eheti a vizet, 70K-ért hoztam el, de a kasztni nagyon rendben van, viszont balra húz a kocsi. Egyből megy szerelőhöz teljes átnézésre, de mégis, mitől húzhat balra? A többi hibát majd később.
Legalább kicsit felpörögnek majd az események itt, téli autónak szerintem optimális lesz 4 új téli gumival.
-
peti_s
addikt
válasz
FeniX- #14250 üzenetére
Én a GLX-s Feliciám, elektromos ablakkal stb. vettem tényleg nagyon jó műszaki állapotban, szervizkönyvvel, 2. tulajtól 190K-ért vettem 3 éve. Szerintem a Feliciák ha az első generációt is belevesszük, 120 és 300 között vannak. Viszont én alig látok a hirdetett autók között GLX-t.
Elmennek az újak is ennyit, csak kérdés milyen költséges szervizzel. Ha egy 5-10 évet visszamegyünk, azok meg pár kivételtől eltekintve millióig is elmennek szerintem.
-
FeniX-
senior tag
válasz
peti_s #14249 üzenetére
Igen-igen, a feliciák most olyan 220-340 között mozognak, állapottól, vizsgától függően.
A kereskedők tényleg jóval ez alatt akarják bevenni.
Viszont, a hasonló korú nyugati autók is ugyanilyen árban mozognak, kérdés, hogy melyik jobb: astra, vw polo, seat cordoba, stb.Én kicsit lemaradtam az előző évtizedben. Nem szeretnék "okos" autót, amiben gyári felszereltség a (bocsánat!) f@szbukk kliens, meg hogy két hetente kelljlen szoftver frissíteni, mert erre-arra az appjára kijött a fejlesztés.
Köszönöm, nem.
Kíváncsi vagyok, ezek az új autók mennyire fognak elmenni 2-300 ezer km-t, ha egyáltalán.Ráadásul a jövő azt hozza előbb-utóbb, hogy már vezetni sem fog kelleni, hanem csak bemondod, hogy hova akarsz menni és oda visz. Azt már nevezhetjük egyéni bkv-nak is, nem? :-D
-
peti_s
addikt
válasz
FeniX- #14248 üzenetére
Hát a kereskedők nagyon alul vesznek be mindent. Nem tudom mi az alja nálad, mi most egy 80000-ért hirdetett 93-s Favoritot nézünk meg fél órán belül.
60-70-ért el tudjuk szerintem hozni ha rendben van, képek alapján rozsdamentes. Pár év múlva a Feliciák fognak ilyen áron szaladgálni, amelyik megmarad egyáltalán addig. Egy 5-6 éve még 150 eladó Favorit volt használtauto.hu-n, most 35. 350 Felicia, most 150.
(#14247) gs20, egy olyan izzónak még mindig kisebb a teljesítménye mint egy xenonnak, ha jól be van állítva nem bánt azzal senkit. Én most a Night Breaker Laserből rendeltem, jövő héten kipróbálom milyen a Silver-starhoz képest.
-
FeniX-
senior tag
válasz
peti_s #14239 üzenetére
Igen-igen, viszont kacérkodom a gondolatával, hogy mégiscsak megtartsuk. Egy-két kereskedőnél voltunk már vele, és még azt a kevéskét sem akarnák megadni érte, amit reméltem volna.
( meg aztán annyit ráköltöttem, hogy na! )
Arra meg jó, hogy mégiscsak nem egy bkv kaliber. :-) -
gs20
tag
válasz
bringasisti #14245 üzenetére
"100/80 W égőt használok"
Erre azért nem kellene büszkének lenni...
Azon kívül, hogy eleve nem engedélyezett a használata, a többi közlekedő szemét folyatod ki. -
peti_s
addikt
válasz
bringasisti #14245 üzenetére
Oké, köszönöm, várom válaszod!
-
bringasisti
Topikgazda
válasz
peti_s #14244 üzenetére
Hát ez egy jó kérdés. Én megvettem a fényszórót tíz perc a berakása, de aztán nem lett bekötve mert én 100/80 W égőt használok a hagyományos fényszóróba. Megy egy kábel az öninditó oldaláig aminek látszólag nincs rendeltetése holnap megnézem hogy ha a ködlámpa kapcsolóját kapcsolom kiad oda áramot vagy sem. Ha nem a lámpa kábele akkor kell egy kábel a ködlámpa kapcsolótól és mivel 100 W kell egy relé
-
peti_s
addikt
válasz
bringasisti #14243 üzenetére
Értem.
Más: holnap megyünk megnézni egy Favoritot. Állítólag jó állapotban van, a képek alapján jól néz ki, remélem tényleg így lesz.
LX-s, 93-s, ködfényszóró mennyire bonyolultan építhető bele? Neten láttam hogy 2000Ft-ért már van ködfényszóró, elég kedvezőnek tűnik. Robi, nem tudom hogy olvasod-e még a fórumot, neked köszönöm azt a izzókészletes hsz-ed, mindig visszakeresem hova mi kell.
-
bringasisti
Topikgazda
válasz
peti_s #14242 üzenetére
A belső küllőn van áthúzva úgyhogy kétszer kell fűrészelni. Azért utána nehéz vele közlekedni mivel a kormányt cserélni csak speciális lehúzó segítségével lehet. Nem akarom részletezni de van kamera rendszer a környéken mikor az előző kocsimat feltörték megmondták a rendőrök hogy éjszaka semmit nem látni rajta. Nem a Diószegi Sámuel utca, egyszerűen azért viszik mert a faszinak szüksége van egy 500 forintos alkatrészre, vagy mint az én esetemben egy " lakásra"
-
peti_s
addikt
válasz
bringasisti #14240 üzenetére
Anno amikor volt ez a kormányzár mánia, lehetett látni autókat átfűrészelt kormánnyal.
Amúgy szerintem egy ilyen korú autó ha nem olyan környéken laksz már nincs kitéve komolyabb figyelemnek az autótolvajok közül.
-
mcfly72
tag
Magad uram ha szakid nincs!
-
bringasisti
Topikgazda
válasz
FeniX- #14238 üzenetére
Én egy meglehetősen bizar de tökéletes eszközt használok miután ellopták majd megkerült a kocsi. ( nem a rendőrség találta meg) Egy karvastagságú lánc segítségével a kormányt a kormány belső küllőn keresztül az anyós üléshez lakatolom. A lakatnak csináltam burkolatot hogy " okos kulccsal" ne is kísérletezzen senki. Szerintem fél óra alatt nem lopja el a kocsit még egy szakember se.
-
FeniX-
senior tag
válasz
bringasisti #14237 üzenetére
Szia, köszönöm, sajnos igaz.
Gondolkozom egy valami egyszerűbb riasztó beköttetésén.
Volt egy jó autóvillamosságis szakink, de sajnos, ahogy közeledik a 60-hoz nála is kijött az általános kór, hogy nem szeret már igazán dolgozni. Többször hívtuk azóta több ismerős is, és mindig olyan árakat mond, hogy ne is vidd oda.
Az elején még csak a szerelős melókat mondta le, később meg már ezeket az apróbb sziszifuszi melókat mint pl. egy ködlámpa bekötése.Én megértem, csak nálam ez ugyanolyan bizalmi meló, mint a fogorvos vagy a nőgyógyász.
Ha egy mód van rá mindig ugyanazzal szeretek szereltetni. -
FeniX-
senior tag
Sziasztok,
érdeklődnék, hogy tud-e valaki normális, megbízható villamossági szerelőt pesten?
Üdv, kellemes estét.
-
peti_s
addikt
Üdv Emberek! Nagy Favorit vadászaton vagyok, télre 15km-s útra kéne egy járgány, nem szeretném a Feliciát 3 hónapig sóban "konzerválni", plusz a rövid utak sem hiszem hogy az előnyére válnának, így döntöttem e megoldás mellett. LX-s Favorit esetén lenne egy kérdésem, hogy hogy működik az ablaktörlője. Szerencsére nekünk GLX-s van, és a memóriás ablaktörlő szerintem csodálatos ötlet, LX esetén viszont tudtommal nem az van. Mi van ott?
-
mcfly72
tag
válasz
bringasisti #14226 üzenetére
Nekem is volt vele sok gondom, 3 motorom volt tartalékba, mindíg javítottam.....
-
FeniX-
senior tag
Sziasztok,
nagyon szép ez a 105-ös!
Más: Levizsgáztattuk a feliciát, s még mindig eladó.
Az előző 1 évben kapott:
- új hütőt,
- generátort ( új )
- vízpumpát
- kuplung szettet
3 hete: olaj olajszűrő, váltóolaj, levegőszűrő, gyertyák lettek benne cserélve.
Friss vizsga 2018.10 hóig.Akit érdekel, privátban válaszolok minden kérdésre.
köszönöm szépen, kellemes estét, sziasztok.
-
mcfly72
tag
válasz
Favorit 136L #14227 üzenetére
Hali! Hogyha nem lett megfőzve a motor, nem kell síkolni, bár érdemes, mert akkor biztosabb a siker! Amúgy a hengerfejről van szó ugye?
-
Favorit 136L
csendes tag
Sziasztok!
Motorcsere történt a Faviban. Kapott egy 70 ezer km-es blokkot.
Annyi történt vele, hogy le lett véve a hengerfej alkatrészpótlás céljából egy másik
Favoritra, de mégsem kellett.(vissza lett rakva és szépen el lett csomagolvaNincs semmi baja a hengerfejnek, egészséges de tömítés csere előtt nem síkoltattuk fel csak finoman (finom csiszolópapírral) lecsiszolgattuk róla az előző tömítés maradványait. Mentem már vele pár kilométert és semmi baja, nem fúj ki, nem folyat, semmi rosszindulatú jel, a motornak szép hangja van...
Szerintetek mindezek ellenére kellene aggódnom? Van valakinek esetleg hasonló tapasztalata? -
mcfly72
tag
válasz
bringasisti #14223 üzenetére
Csak próbálom én is kizárni a lehetséges problémákat....hamár a test van napirenden😊
-
djtatar
újonc
válasz
bringasisti #14219 üzenetére
a víz probléma megoldódott , a műszer nem ugrál, ha leveszem a gázpedálról a lában nem rángat.a kábelt a ha végig húzom a motoron mit nézek mit fog csinálni? ha a gázpedált megtartom egy bizonyos sebességnél akkor is csinálja, próbáltam egy másik karbit egy másik gyújtás trafót de akkor is csinálja
-
bringasisti
Topikgazda
válasz
djtatar #14217 üzenetére
Húzd le a kábelt, gyújtást kapcsold be, és a kábelsarut húzd végig a motor testén ( szelepfedél nem jó) több helyen. A műszer ugrál? Különböző gázpedál állással menj a néhány percig a kocsival és akkor is rángat mikor nem mozdul a gázpedál? Vagy mit csinálsz éppen mikor rángat és milyen gyakran.
-
mcfly72
tag
válasz
bringasisti #14216 üzenetére
Nekem is rángatott, emlékezzünk csak a membránokra!!!
-
djtatar
újonc
válasz
bringasisti #14216 üzenetére
igen ott van a kábel akkor a műszerfa lehet a probléma vagy valami más a motoron? hogy nem mutatja a rángatásnak a gyújtáshoz lehet köze de az autó egyszerre beindul
-
djtatar
újonc
válasz
bringasisti #14214 üzenetére
igen értem de szerintem az ac pumpa már jó de miért rángat nagy és kis sebességnél is karburátor tiszta csövek rendben elosztó kábel új az alapjáratom fordulatszám mérő lámpa kapcsolás nékül 1000 lápával 750 és miért nem mutatja a műszerfal a víz hőfokát a motornál el mozdíthattam valamit?
-
-
gs20
tag
Szerintem egyikőtöknek sincs igaza.
Trafó szigetelten történő felcsavarozása? Minek? Ha már átüt belül a tekercsről a házra, akkor az a trafó alapból is kuka. Hisz gondolj bele, akkor hozzányúlsz a trafó házához megb@sz a kraft?! Már csak árnyékolási (zavarszűrési), és biztonsági okokból is testre kell tenni. Ha szigetelten kellene legyen, akkor nem egy nagy csupasz fémfelület lenne, hanem alapból szigetelt, műanyag házban lenne. Tehát trafó háza teste megy.A test pedig nem trafó házán keresztül megy a szikrához, hanem a trafó15 pont-> akku+ majd -> akku- -on keresztül a testre. Lévén, hogy a gyújtótrafó takarékkapcsolású, vagyis így megszakításkor a primer tekercs önindukciós feszültsége is hozzáadódik a szekunder tekercsben indukálódó feszültséghez.
-
bringasisti
Topikgazda
A topik azért van hogy megbeszéljük megvitassuk, nincs gond ha nem egyezik a vélemény mert így lehet dolgokra rájönni. De hidd el a festett karosszéria azért nem szigetel mert 20 ezer voltról beszélgetünk és mikor az anyát meghúzod rögzítésnél már a festék a múlté. És mint említettem nem minden trafó egyforma van ahol a szekunder tekercs a testhez van kivezetve. Tudok olyan kapcsolási rajzot is dobni csak most nem akarom a fél könyvtáram végig keresni
-
bringasisti
Topikgazda
válasz
Kisbatyu75 #14208 üzenetére
Ha nincs ott csavar akkor legyen. Ott a tengely olajozását végzed a kosz bemegy. Nem kell oda hernyó csavar, jó a normál kivitel is
-
vil59
tag
válasz
bringasisti #14207 üzenetére
Igen,igen.Emlékszem,mikor először összetűzésbe kerűltem a trafóval,az nekem is egyből feltünt,hogy szigetelőlap nélkül van hozzácsavarozva a kasztnihoz.Ami képet átkűldtem neked,azon láttam,hogy nincs külön oda földelve.Majd miután leszedtem a helyéröl,láttam,hogy a felerősítési pontjai nem érintkeznek fém a fémmel.Azért nem mert,maga a karosszéria festés a kilógó tőcsavar körül sértetlen volt.Ez szigetelte el a trafót a lefőldeléstől.Szerintem még most is ilyen állapotban van.Ha jó idő lenne,levenném a trafót és lefényképezném neked...
Amit pedig a kőkemény lefőldeléséről írtál,az meg az akksi minuszról megy a trafó 15-ös fülére.
A te rajzodon ki tudja,miként értelmezik azt a trafó föld jelzést.
Látod,az enyémen nem tünteti fel.
Ne vitatkozz egy villamosmérnökkel !!
(vicc volt)
Üdv. -
Kisbatyu75
tag
válasz
bringasisti #14197 üzenetére
Úgy néz ki tényleg a rotor volt a ludas. Kicseréltem, és pöccre indult az autó.
Viszont megnéztem a hernyócsavart, és nagyon mélyen be tudtam nyúlni csavarhúzóval, szerintem nekem nincs is benne csavar. Egy fecskendőt álló motornál bedugtam és párcsepp olajat nyomtam bele biztos ami biztos alapon.
Akkor most jöhet a fékfelújítás. -
bringasisti
Topikgazda
A dolog lényege hogy ránézésre nem tudod megállapítani hogy a trafó szekunder tekercse hogy van testelve, mert van 20 variáció. Van típus ahol a házhoz van és ahol a kivezetéshez. A Skodák S100 -tól felfelé mindig a kocsiszekrényre rögzítette közvetlenül a trafót szigetelés nélkül.
-
djtatar
újonc
válasz
bringasisti #14205 üzenetére
a fordulatszám mérő nem mindig megy néha megy néha nem, az ac pumpa ha elmentem 20 km és nem állt meg az autó akkor is csinálhatja az ac pumpa a hibát az autó rángatását kis és nagy sebességnél is
-
bringasisti
Topikgazda
válasz
djtatar #14203 üzenetére
Az hogy hogy változik az AC kézi pumpálásnál a kar ellenállása azt reggel megnézem mert a régebbi kocsiknál mikor a karburátor megtelt benzinnel a tűszelep lezárt és azt érezni lehetett. Nálunk van egy fehér műanyag csupor ( ülepítő tartály ) amin folyik a benzin keresztül vissza a tankba. A műszerfalat most ne nézd, legyen jó a motor. Fordulat számlálod van?
-
vil59
tag
válasz
bringasisti #14200 üzenetére
-
vil59
tag
válasz
bringasisti #14200 üzenetére
Mint írtad feljebb,a trafó kőkeményen földelve van.Ebböl azt vettem ki,mint ahogy rá is kérdeztem: arra gondolsz,hogy a trafó fémházát közvetlenül hozzácsavarozzuk a felerősítő füleivel a kasztnihoz?
Mert akkor így közvetlen mínuszt kap és akkor nem magában sűl ki,hanem átmegy a karosszériára.Szerintem,ha átég a belső szigetelése,akkor átüt a testre.Emiatt nem szabad még külön rátestelni a vázra.
Maga a trafó nincs testelve a vázhoz,legalább is az elektromos rajz szerint.
A felső érintkezői,az egy másik történet.
Én egyszer kettéfűrészeltem egy trafót,mert sötétben villogott a fedél alatt.
El volt égve a belső szigetelése és átütött a fémborítására.Ha le lett volna főldelve a kasztnihoz,az nem szerencsés.Nekem mikor nem ment ki a szikra,lehetett látni a trafóban a villanást és vele egyidőben az önkisülés kattanását hallottam,amint a házra üt.
Biztos neked is megvan a rajz,de azért majd átküldöm.Itt sem jelöli a lefőldelési igényt.
Az biztos,hogy nálam nincs érintkezése a kasztnihoz,erre kínosan ügyelek,oszt mégis van szikrám...
Éljen a Skoda.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- PlayStation 5
- Brave
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- BestBuy ruhás topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- További aktív témák...
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest