Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- ldave: New Game Blitz - 2026
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Maci-
addikt
válasz
Kicsipampam
üzenetére
Köszönöm szépen
Sajnos a hétvégén nem tudtam foglalkozni a kis Simóval, pedig vettem hozzá pár apróságot.
Na, arra a 60CC átalakításra nagyon kívácsi vagyok. Megköszönöm majd, ha megosztod a tapasztalatokat.
-
-Maci-
addikt
válasz
Kicsipampam
üzenetére
Huh, jó. Megpróbálom újra kimérni.
Az az egy 100% biztos, hogy ami a blokkból a gyújtó trafóra megy az 12-14V. Ez az egy fix.
Illetve elől-hátul 12V-os izzók vannak.
Igen, hosszú távon ez a cél:
Teljesen áttérni S51B-re.
Meg akarom venni a kormáy kapcsolókat is. Akksit is, duda is legyen...
Csak egyszerre ez így nagyon sok nekem anyagilag.
Az alapoktól kezdve szeretnék haladni felfele.
Most első lépésként tényleg tudnom kellene, hogy hány V lehet a rendszer...
Aztán ha megvan, akkor előbb legyen meg a 12V minden szálon: Tehát a gyújtás alaplap legyen jó, tolja a 12V-ot szépen. Ehhez venném most meg ami kell. Ez lenne az első lépés. 
Melyik a kombi tekercs?
Nekem az tűnik idegennek, amit a 2db kereszthornyos csavar fog oda.Egyébként a motor, váz nyaktábla szerint: S51N. Tehát nem S50N.
Szerk.:
Az izzok elölhtul 12V-osak. Azok kb. semmit nem világítanának 6V-tal, nem? -
-Maci-
addikt
válasz
Kicsipampam
üzenetére
Köszönöm szépen
Tehát akkor az akksi töltőm 6V, a többi 12. Jól értem?
Melyik lenne a töltő tekercs?
Én úgy láttam, hogy 2 tekercsem gyári lehet, 1 pedig új. A csavarok állapotából kiindulva. -
-Maci-
addikt
válasz
Kicsipampam
üzenetére
Noh, végre adódott pár órám a Simsonra.
Sikerült szépen beállítanom a gyújtást és a megszakító hézagot. Körbe nyálaztam a gyújtás alaplapot. Képek alant.
Megtudtam, hogy 50cc a mocika.
Már szépen megy, ezzel a nagy lánc fogaskerékkel is egész jó.
Kicseréltem a gáz bovdent és a karbi fedelet is, mert a régiben már nem volt menet.
Sok apróság van még, de most bizakodó vagyok. Úgy tűnik, hogy semmi nagy kiadásra nincs szükség, hogy használható legyen.
Azért van új rejtély is
Ha jobbra koppra kitekerem a kormányt, leáll. Ezt most, a nap végén fedeztem fel, úgyhogy még nem néztem át, hogy lehet e zárkat valahol.
Mindenesetre a gyertya pipa is olyan lányosan lötyög. Fel is vettem egy újat a bevásárló listámra.
Villamos szempontból a következőket állapítottam meg.
-Gyújtás 12V-os
-A deknikbe 2db 12V-os és 1db 6V-os veték érkezik. A 6V-os színe piros-sárga.
Mi lehet ez?
Teszek fel pár informatív jellegű képet. Ha estleg lesz pár perced, minden apró észrevételedet/kommentedet szívesen veszem.
Kíváncsi lennék pl, hogy melyik tekercs melyik és, hogy mi az a rejtélyes 6V-os kábel?
Előre is köszönöm, ha válaszolsz.

Képek: -
-Maci-
addikt
válasz
Kicsipampam
üzenetére
Köszönöm szépen

-
-Maci-
addikt
válasz
Kicsipampam
üzenetére
Köszönöm szépen

Az létezik, hogy az előgyújtást ahhoz igazítják, hogy a dugattyú 30mm-rel legyen lentebb a felső holtpontnál?
Ezt láttam egy régi leírásban és nem akarom elhinni.
(Tudom, hogy normál esetben a főtengely állásához igazítják, fokban mérik.
-
-Maci-
addikt
válasz
Kicsipampam
üzenetére
Szia,
Utángyártott tank+dekni szettel vannak tapasztalatok?
Pl egy ilyen jó lehet: [link]
Csak mert olcsóbb, mint a meglevőt átfényeztetni. -
-Maci-
addikt
válasz
Kicsipampam
üzenetére
(végzettségemet tekintve villamosmérnök vagyok (igaz villamos gépes))
Csak azért írom, hogy ha nem is értek hozzá, sejtésem azért van.
Ha értenék hozzá nem kérdeznék.

Na holnap megkérem az asszonyt, hogy segítsen mérni kisebb gáznál.
Egyedül csak alapjáraton mértem 8-10V-ot, ebből szűtem le, hogy 12V lehet. Minden fogyasztó is 12V, ezekből következtettem rá.
A lendkereket ugyan nem húztam le, de bekukkantottam mögé és eléggé újnak tűnik az egész alaplap.
No de holnap pontosítok.Most gondolhatnád, hogy jól besz*ptam ezzel a mocival (a kuplung is a végét járja), de főleg azért is vettem, hogy legyen bütykölnivalóm. Ezeknek a hibáknak/hiányosságoknak tudatában vettem meg Meg akarom élni az egészet. Mindent magam szeretnék csinálni, én ezt élvezem.

Kép a dobozról:
Bal oldalt látszik egy piros gomb. Az a leállító (nem tudom miért). A kérdés, hogy az a kis kivehető panel, amin nekem a gomb van, eredetileg mire szolgálhatott?

-
-Maci-
addikt
válasz
Kicsipampam
üzenetére
Igen, eredetileg 6V-os volt, de valaki már átszerelte 12V-ra. Ez tuti. Mértem is és a gyújtó tekercs is 12V-os.
Az oldalsó doboz pedig tök üres. Nincs se fesszabályzó, semmi.
Először pislogtam is, hogy hogy lehet a lámpán 0V? Hát úgy, hogy ez bizony váltó fesz. A multiméter váltó állásában egyből meglett a hiányzó fesz.
Tudtam, higy tök alap a motor. Magam tervezem áthúzni a komplett kábelezést. Szeretném ha lenne normális index és féklámpa.
Megnézem ezt a Vape dolgot, mert mivel a 0-ról indulok, egy új alapkap már nem lehet akadály!
Köszönöm a linket és a válaszokat.

-
-Maci-
addikt
válasz
Kicsipampam
üzenetére
Köszönöm szépen!

Most nem megyek bele mélyen a válaszba, mert ma délután derül ki, hogy veszek e egy S51N-t, vagy sem.

A kérdéseimmel azt szerettem volna csak megtudni előre, hogy érdemes e ezen állítani valamit, vagy később vegyek hozzá egy 4 sebis blokkot és azzal játszak?!
Nem lét kérdés. Vannak itthon nagy motorok is, a Simot csak a gyerekkori fíling kedvéért venném meg boltba mászkálósnak. Nem várnám, hogy 100-zal csapassak ezekkel a felfüggesztésekkel, fékekkel. Csak az lenne jó, ha mikor néha átugrom a másik faluba azért 60-70 között mutasson valahol az óra és ne akarjon szétszakadni a blokk. Semmi több. Ha jól értem akkor ez akár áttétel módosítással is elérhető lehet.
No majd meglátjuk lesz e üzlet és milyen a moci.
(olvastam a gyári N-es folytásokról. Olyan téren nem tudom mi vele a szitu, és a mostani gazdája sem fogja tudni. Majd átnézem
) -
Steve_Brown
senior tag
válasz
Kicsipampam
üzenetére
-
törölt tag
válasz
Kicsipampam
üzenetére
Jó lettt, gratula!
Simsonos facebook csoportokban szokott lenni eredeti vizes matrica
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Gyúrósok ide!
- Crimson Desert
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Horgász topik
- Autós topik
- Spórolós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Dualtron Popular dual motor 14Ah, szervizelt, +új gumi
- HomeAssistant Center - spórolj pénzt automatizálással!
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Gaming OC RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430s - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÁRI TÖLTŐK: USB-C / DELL / LENOVO / HP / FUJITSU / TOSHIBA / Asus / Macbook /// Bp,/MPL/Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nekem az tűnik idegennek, amit a 2db kereszthornyos csavar fog oda.