Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DeNOx

tag

Sziasztok!

Olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy pár nappal ezelőtt az S51N-es Simsonom iszonyatos csörgő hangot kezdett kiadni ami úgy sejtem a hengerből származhat. Az egész úgy kezdődött, hogy egyik haverral aki szintén simsonnal közlekedik elmentünk a közelben lévő boltba, meg pár másik helyre és egyszer csak hallottunk egy pukkanást mikor olyan 40-45 km/h sebességgel közlekedtünk. Én azt hittem az ő motorja adta ki a hangot, ő meg természetesen azt hogy az enyém és mivel semmi furcsát nem vettünk észre a motorokon ezért mentünk tovább az úti célunk fele ami kb fél kilóméterre volt még. Ezután kb 10 percig állt a motor és mikor elindultam, kb 50 méter után borzasztó hangon elkezdett csörömpölni a motorom és ezért lehúzódtam inkább megnézni hogy mi lehet a baj. Mivel semmit nem vettem észre álló motornál ezért berúgtam még 1x, de a helyzet változatlan volt, emiatt pár másodperc múlva le is állítottam a gépet és hazáig toltam.

Azóta sajnos nem volt időm elkezdeni szétszedni, de ma úgy döntöttem nekilátok, ezért gondoltam megkérdezlek titeket, hogy van-e valami tippetek, hogy mi mehetett tönkre benne és hogy mit lenne érdemes megnéznem. Én így most elsősorban arra gyanakszom, hogy a hengerben történt valami. A motorról azt kell tudni, hogy kb 8 év sufniban állás után került hozzám pár hete. Ekkor kitakarítottam a tankot, karbit, kipufogót, légszűrőt valamint olajat cseréltem stb. Ráadásul most rendeltem még hozzá egy vagon alkatrészt. :)) Motorikusan úgy tűnt eddig, hogy teljesen rendben van és csak esztétikai gondok vannak bőven :D
    Előre is köszönöm a segítségetek! :)

Új hozzászólás Aktív témák