Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri16
senior tag
válasz
Gyuri16
üzenetére
es akkor a folytatas:
Dan Simmons - Endymion felemelkedéseitt vegre megindulnak az esemenyek.. hogy aztan 50 oldal mulva ismet lelassuljanak. Es aztan szepen valtakozva kapunk egy-egy akciodus fejezetet megtoldva ketto utazgatos, kajakozos, hegymaszos resszel. Tehat eloszor is: nagyon jo regeny, de szerintem csoppet tul van irva. 800 oldal. Es bar en szivesen olvasom az igazan bonyolult univerzum tortenetet es a hosszas filozofalgatasokat, sokaknak lassu lehet. Rengeteg remek otlet van benne, ebbol az univerzumbol fel lehetnek epiteni siman 3 masikat. A tortenet kiteljesedik, ujraertelmezi es kiboviti a Hyperionban leirtakat. Feltunnek regi ismert szereplok, kiderul mi tortent veluk a Hyperion bukasa alatt, utan. Nem egyszeru kovetni ki kivel milyen kapcsolatban van, ki hol tart a sajat idovonalaban, mert tobben is utaznak idoben.
Tobb szaz oldal utan is egyre csak gyultek a kerdesek, es igazan csak a regeny utolso negyede adott valaszokat, bar nem mindenre. A foszereplo enyhen idegesito, lassu felfogasu, egyugyu - hagyja, hogy tortenjenek vele az esemenyek es nem teszi szova, hogy korulotte mindenki tobbet tud mint o.
A tortenet viszont nagyszeru, sok szereplovel, tobb szembenallo oldallal. Az univerzum hatalmas es reszletes. A technologia es foleg annak hatasa a tarsadalomra nagyszeruen ki van dolgozva. Ezek melle kapunk tobb oldalas elmelkedo beszelgeteseket vallasrol, emberek fejlodeserol, elet ertelmerol. Spolierek nelkul nem igazan lehet rola irni, ugyhogy inkabb csak ajanlanam mindenkinek akinek a Hyperion tetszett.
-
doc
nagyúr
-
Tim82
félisten
válasz
Gyuri16
üzenetére
Szerintem a Haldeman-regény jobb, mint a Vének háborúja - mindkettő igényesen van megírva, csak valahogy Haldeman reálisabb a maga Vietnam-on alapuló tapasztalataival.
Azt hiszem, az ideális űrháborús sci-fi az Örök háború és a
Csillagközi invázióStarship Troopers összegyúrása lenne.
-
degu
senior tag
válasz
Gyuri16
üzenetére
Ugy latszik,hogy nekem volt keves az a 20-30 ev sci-fi olvasas.

Vagy ezek az uj,csilli-villi-arany-ezust-dombornyomott fercmuvek,amik egyutt omlenek a vilagra a *mezestakony*szerelmes,*romantikus*,vegtelenul igenytelen,egy kaptafara keszulo
*remekmuvekkel*?
Es hol vannak a klasszikusok? /Asimov,Lem,Sztrugackij,Philip K. Dick,stb./
-
neduddki
nagyúr
válasz
Gyuri16
üzenetére
HI!
az eslo10-bol a 6 es 8val nemertekegyet /enmszetretm oket/ amugy jo darabatobbi, a Kucka fele listatbol ellnebennagyon hianyolom a tigris-t a trifideket es a varost /ennekmegminisdg keresm a leneyet ittvanmegvan, de nemtomosszerakni.../ csak a hiperiontnemolvastam
udv
neduddki
mod: nedda a tigrisnekvktmasikcime is?
-
doc
nagyúr
válasz
Gyuri16
üzenetére
Vegjatekrol mar sok jot hallottam, el akarom olvasni. ha jol tudom a egyelore meg nem jelent meg az egesz sorozat magyarul..
azert ez nem ennyire egyszeru
van a Vegjatek c. konyv, ami ugy ahogy van egy teljes, es nagyon jo sztori
a kozvetlen folytatasa (ok, 3000 evvel kesobb jatszodik, de akkor is
) a Holtak Szoszoloja, annak a Fajirtas, annak pedig a Children of the Mind, ez a harom konyv egy komplett tortenet, ebbol az utolso meg nem jelent meg magyarul (annyira talan nem is kar, a leggyengebb OSC konyv amit eddig olvastam
). a Holtak Szoszolojat azert erdemes elolvasni, ott tobbe-kevesbe le van zarva a sztori, a Fajirtasnak viszont nincs vege, annak a kozvetlen folytatasa a Children...
a Vegjatek tortenetenek a parhuzamos regenye az Ender's shadow, vagyis ugyanaz a sztori egy masik szemszogbol, nagyon jo konyv, mar magyarul is megjelent (bar hogy a forditas milyen azt nem tudom, en meg angolul olvastam), es annak is vannak folytatasai, de onalloan is megallja a helyet (a Vegjatekkal egyutt meg foleg
) -
doc
nagyúr
válasz
Gyuri16
üzenetére
en ajanlottam? mar nem is emlekszem ra

most elkezdtem gondolkodni olyasmi konyveket amit irtal, igy hirtelenjeben a Greg Egan-fele Karanten ugrik be, ami szinten nagyon jo, bar mar nagyon regen olvastam (ehhez azert jelent nemi elonyt egy minimalis kvantumfizikai ismeret, vagy legalabb erdeklodes
)elegge adja magat az 'egy szereplo megvaltoztatja a vilagot' temaban az Ender-sorozat (Vegjatek, stb), bar ott az egyebkent nagyon jo Fajirtas kb. ketharmadatol hatalmasat zuhan a szinvonal
viszont a 'Shadow' parhuzamos sorozat szinten nagyon joezen kivul inkabb fantasy cimek ugranak be: pl. Clive Barker: Korbacs (az egyik legzsenialisabb konyv amit valaha olvastam, ketfajta velemenye szokott lenni rola annak aki olvasta: vagy imadja, vagy utalja
), vagy Zelaznytol az Amber-sorozat (ebbol viszont az elso konyv tetszett, a masodikat be sem fejeztem, pedig az sem volt rossz, csak nekem mar nagyon fantasys
)majd ha eszembe jut meg valami jo konyv, ideirom

-
leslieke
Jómunkásember
-
leslieke
Jómunkásember
-
brutom
csendes tag
Na sorba:
Az Eredeti (tehát alap) Alapítvány könyvek a felsoroltak voltak, és ha jó emlékszem, ebben a sorrendben.
A ''nagy könyv'' Asimov: Teljes Alapítvány-Birodalom-Robot Univerzuna címet viseli.
Ez 5 kötetes és a következő novellák és kisregények találhatók benne.
A fiú legjobb barátja
Robbie
Az AL-76-os robot elkeveredik
Körbe-körbe
Logika
Fogd meg a nyulat!
Te Hazug!
Tökéletes kiszolgálás
Lenny
Az eltünt robot
A kockázat
A csillagokba!
Bizonyíték
Rabszolga
Az Első Törvény
Az elkerűlhető konfliktus
Robotálmok
Női ösztön
Karácsony Rodney nélkűl
Öcsi
A Fényvers
... hogy engedelmességgel tartozol Neki -
brutom
csendes tag
A nagy Alapítvány sorozat tartalmazza az összes, Én a robotal kezdődő és a Galaktikus birodalomon át a teljes Alapítvány vonulatot..
(Már csak az utolsó kötet hiányzik nekem
)
Az alapítvány sorozat részei, ha jól emlékszem:
Alapítvány
Alapítvány és Birodalom
Második Alapítvány
Alapítvány és a Föld
és rengeteg kiegészítő kisregény
Jelenleg is íródnak Alapítvány témájú könyvek, de azok sajnos már nem Asimov (RIP) műve. -
khalox
őstag
Nem így megy... volt egy teljes szobájuk tele ilyen könyvekkel (rájuk hagyta valaki, leselejtezték más könyvtárból meg ilyenek...). Nincs mindenhol ilyen, de a nagyobbakban szokták csinálni. Valahol ingyen is lehet vinni, máshol meg jelképes összeget kérnek (20-100Ft).
Szegeden...
[Szerkesztve] -
szekreny
tag
Na eszembe jutott még két jó könyv:
Neil Gaiman : Amerikai Istenek
nyert mindenféle díjat, megéri a pénzét
Larry Niven, Jerry Pournelle : Szálkák (de az is lehet, hogy Szálka Isten szemében)
Nem olvastam még sajnos, de mindenhonnan hallom, hogy milyen jó.Van egy folytatása is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Eredeti játékok OFF topik
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Yettel topik
- World of Warships
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5410 - 14" FHD touch, Core i5 10310U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 27% - DDR5 Notebook 16GB / 32GB / 48GB RAM
- TOP Pure White PC /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB M.2 PCIe SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- (SZÁMLÁVAL, GARANCIÁVAL) GIGABYTE GeForce RTX 4090 AERO OC 24G (GV-N4090AERO OC-24GD) Videokártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)
a masodik regeny vegen pl. kezdenek mar kiderulni a 'nagylepteku' esemenyek

) a Holtak Szoszoloja, annak a Fajirtas, annak pedig a Children of the Mind, ez a harom konyv egy komplett tortenet, ebbol az utolso meg nem jelent meg magyarul (annyira talan nem is kar, a leggyengebb OSC konyv amit eddig olvastam 
Mondjuk ez regebbi kiadasban hany kotet? Ami ugye a nagyban benne van.