Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
rodder76
tag
Alzás RX5600XT-hez kapott játékot hogy a francba lehet letölteni?????
-
-
Chaser
legenda
sejtettem h te még nem "drágán" vetted ( :
fahrii
venni akartam egyet, de eltűnt ufóéktól, utolsó darabokat 122e körül dobálták játékkal, többi boltnál azóta 130e+ persze játék nélkül ( : ufóéknál egy felbontott maradt 122-ért játék nélkül, azzal már nem akarok kísérletezni
ez biztos csak átmeneti volt, x db kiment így, többi az alap hűtést kapta -
Arra kíváncsi lennék az 5700-as modellek is megkapták-e a combosabb hűtést.
-
Chaser
legenda
-
Játszogattam a grafikai beállításokkal, sajnos mindenütt előjön az fps drop. Először azt hittem a 4k ultra tolja túl a vramot, de nem ez lesz a gond.
Mindeközben rendeltem egy RX5700XT nitro+-t letesztelni, de nem tartom meg csak olcsó volt. 120-ért nem volt szívem ott hagyni. -
Gyuffa
tag
Egye fene ha békés megyei vagy
-
Chaser
legenda
fix all core használom én is a cpu-t, most 20e ft-os lapom van, 2700 is volt még a régi ugyanilyenben
cnq' elvileg mehet, de én nem szeretem, netre ilyesmire meg nem használjuk a gépet, így lényegtelen, olyan hatalmas különbség nincs egy cnq-s alacsony órajeles értéknél mint amit core magasabb frekin eszikGyuffa
mindenki a saját körét, miután engem meghívott. -
Gyuffa
tag
Az ivásba benne vagyok, persze mindenki a saját körét
Elsőnek legyen összerakva a gépem, mert nálam full csere minden, már csak embert kell találnom e nemes feladatra -
Kösz szépen, hogy miattad 4 hónapon belül megvehettem a 4. vga-m.
Asszony nem néz hülyének...Sajnos cpu tuning esélytelen ezen az alaplapon (Asrock AB350 Pro4), csak fix feszültséget lehet rajta állítani és nincs C-state sem. Ilyenkor mindig szarul érzem magam, hogy nem vettem át a Crosshair VI Hero-t.
-
Gyuffa
tag
-
Chaser
legenda
azt nem használom, nálam 1440p ultra van - pár beállítást kivéve -, 5500xt-nél 1080p ultra volt gond nélkül, illetve freesync mellett voltak laggok, több mint vsync mellett, 5600xt-nél az is megszűnt
jó lenne monitorozni, de forzát nehéz
5600xt mellett 4g-s 2600 volt, 5500xt mellett 3,7-es 2700, mindkettő smt nélkül, azt is megpróbálhatd off-ba tenni hoz-e változást
ahogy leírod olyan mintha a cpu röccenne meg, ac originsnél volt olyan nálam, de 3600 mellett megszűnt, összes többi játékom smt nélkül is rendben volt, az speciel 2600-nál smt-vel is laggolt, még jobban mint nélküle
auton megy v all core tuninggal? -
-
Chaser
legenda
láttam a másik topikban, driver gond lesz valahol
forza elvolt nálam 2700-tel, milyen felbontáson, milyen monitorral akad? sync on off, 60hz/144? nálam 1440p 60-on abszolút sima vsync mellett
biosban van egy temp limit és akusztikai limit, nálam 69 rémlik, ha azt nem éri el 1200-ig megy a venti, eddig nem érte el semmivel ( :
ezt próbáltam meghackelni, de nem jutottam előrébb a bios moddal egyelőre
ott van lekorlátozva minden egyéb is, tehát nem a driver sara, tuningból is ezért nem enged többet az adrenalin -
Én még nem teszteltem, egyelőre a gép többi része aggaszt. Azóta 1-2x már volt totál meghülyülés, használhatatlanná vált az egész gép. Kurzor darabos, kattintásra nem reagált...
Vannak azért már tapasztalatok játékok alatt. Sok óra játék után is tartja a 60 fokot ~1300 körüli RPM-el. Kicsit furcsálom ezt, miért nem engedi fentebb, de végülis mindegy mert így is halk marad a kártya.
Aminek örülök, hogy szinte folyamatosan a boost órajelen megy forza alatt (1750-1755 között). Egyszer kipróbáltam az adreralin féle auto tuningot, úgy ~1780-ig ment, majd egy óra játék után kifagyott, így vissza állítottam.
Feszültségekkel nem babráltam.
Azt egyébként mi okozhatja, hogy játék közben vannak beakadások? Elég idegesítő tud lenni egy Forza alatt pl. Gondolom nem ártana egy erősebb proci a 2700 helyére...
-
Chaser
legenda
piros-fekete szolidan, nekem csak ennyi kell(ene), kezdetektől ez tetszett a legjobban
érdekes ventiből, ramból, pc házból, anyámkinnyából' gyártanak minden színben, de hogy lapból több verzió legyen az nincs
tizensok' éve teljesen fekete ház kvázi nem volt, most egy értelmesebbet már tíz ezer ft fölött kicsivel az emberhez vágják, rgb őrület ezerrel - én még a neonos korszakban kinőttem belőle ( : -, hűtőbordák is minden színben, de lapból talán az msi-nek van és csak a mortarra két verziója, a fekete alap és a fehér titanium
gaming plus miatt mérges vagyok, alzánál nagyon sokáig 25e ft volt, többi boltban 29-30e, de úgy voltam vele ráér, abból biztos nem lesz hiány, nem a lóP@szt nem :d ott még sikerült a pciex16-ot is a második helyre tenniük -
Chaser
legenda
talán ilyen biostarom is volt később, de nem esküdnék meg, lehet csak tervben volt, itt az pciex16-nak adnék pirosat, alatta levőknek feketét és tökéletes
am4 alá kellene, b450m s2h lapom, olcsó-jó lap, értelmes tuningot tudja, de nem piros-fekete ( : vagy legalább fekete, van egy gaming verziója piros feketében, de az a design nekem bazári, msi-nek van a b450m gaming plus, de már kb fél éve nem lehet kapni sehol, atx lapokat nem szeretem
feketében ott lenne a mortar, de érthetetlen okból első helyre tették a pciex16-ot, így az én hűtőmmel kb összeér a cpu hűtő bordája és a vga backplatje
van rajta 2db m2, az egyiket eltakarná a vga, másik besülne a backplate fölött/cpu borda alatt ( :
vagy ráugrok a mortarra és lecserélem a hűtőt, vagy megvárom a b550-et, az is jön már fél éve, csak még nem ért ide..meg sehova -
Chaser
legenda
játszottam kicsit adrenalinnal
0,95v-on 1790-ig megy a gpu, 1820 max boost limittel - többet nem enged -, úgy vettem észre ahhoz képest mindig -30mhz-et prezentál - legalábbis furmark alatt -
ram 0,85v-on auto tuninggal 1860mhz
800rpm bőven elég a hűtéshez - nálam asztalon gépház nélkül biztos -
de a venti vezérlés továbbra is elszáll, elfelejti a zero rpm módot, és nem hajlandó 800-on menni a venti ( : 31-2% a minimum, hiába állítok be kisebbet, 1000-1050 rpm, így zero rpm nélkül kb 10 másodpercen belül a gpu és vrm már közelebb vannak a 30 fokhoz, mint 40-hez -
Chaser
legenda
gyűljetek csak ( :
katt gpuz-re, jobb felül van valami check ami talán a tpu oldalát nyitja, azon az 5700 xt hűtéses 5600 xt van a képeken, érdekes, eddig nem néztem, nem tudom azt rakták-e ki alapból is
fahrii
vegyél hozzá piros pcie hosszabbító mazzagot', az olyan ati-s ( : vga designjához is nagyon passzol, phanteksnek van 2e ft körül, frankó minőségi, sztem az nagyon feldobja - persze ha számít-
-
Gyuffa
tag
Nekem elsején hozzák ki, szintén alzáról de már 12.-én lefoglalóztam, szóval bízok benne hogy nálam is jó lesz a hűtés
-
Mostanában (az elmúlt 1 hétben) vett valaki ilyen kártyát alzáról?
-
-
Medajk
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap én is kézhez vettem ezt a csodát!
Hogyan tudom ellenőrizni, hogy új az biossal fut a kártya?Előre is köszönöm a választ!
-
Mennyire érdemes OC-val bíbelődni ennél a típusnál? Ezzel a hűtéssel adná magát a dolog...
-
-
[kép]
84C max 20p után. -
Chaser
legenda
Meglepő felfedezést tettem a nemrég vásárolt Sapphire 5600 XT Pulse videokártyámmal kapcsolatban. Ez a gyönyörűség bizony az 5700 XT Pulse erősebb hűtését kapta meg. Több hőcső és külön vram-vrm hűtő segíti a hűtést.
A kártya feltűnően csendes még full load terhelésnél is, pl. Super Position benchmark. Ezért nézegettem egyre gyakrabban a saját kártyámat és a Sapphire weboldalát.
A vásárlás helye és ideje
Alza.hu 2020.03.03.
Egyelőre homály fedi ezt az "átverés" okát. - külön köszönet ufóéknak és zafíréknak is az "átverésért" ( : -Véleményem szerint két okra vezethető vissza az extra hűtés:
1. Nem volt készleten 5600 XT standard hűtés, ezért a termelés leállásának megelőzése érdekében inkább felhasználták az 5700 XT hűtését a gyártáshoz. Nagy tételben valószínűleg max 1-5$-os árkülönbségről van szó az alap megoldáshoz képest. A kártyák "szendvicse" teljesen megegyezik, a gyártó által megadott méretek is 5600 XT/5700/5700 XT Pulse modelleknél.
2.3 slot, ATX
Dimension: 254 x 135 x 46.5(mm)
2. Nem volt készleten 5600 XT chip, és egy átmatricázott 5700 XT gpu-t rejt a kártya, 6GB vram mellett. Ennek esélye minimális, az 5700 XT chip jóval drágább az 5600-osnál. Ugyanakkor láttunk már sok furcsaságot, teljes bizonyosság ezzel kapcsolatban csak akkor lesz, ha leszedjük a hűtést és megnézzük a chipet. Egyelőre én még ezt nem tettem meg.
Az 5600 XT/5700 hűtése teljesen ugyanaz a gyártó szerint -, az 5700 XT bordázata kicsit eltér a több hőcső és a különálló vram-vrm páros hűtése miatt, viszont méretben kompatibilisek -. Az 5600 XT pedig gyakorlatilag egy 5700@6GB/192 bit-es kártya - az 5700 8GB/256 bit kb +10W TDP értékkel, minden más paraméterük megegyezik -.Miről tudod felismerni, hogy alap vagy extra hűtésű a kártyád? Nagyon egyszerű:
Amennyiben az 5700 XT Pulse hűtésével szerelték a kártyád, a világító Sapphire logo és a táp csatlakozója közt kettő darab hőcső fut, egy részüknél párhuzamosan.
Az alap megoldásnál egy hőcső van a fentebb említett részen.
Amennyiben nálad két hőcső fut, a PCIE csatlakozónál három darab hőcső lép ki a lamellázatból, nem kettő, mint az alap megoldásnál. Különálló fémlemezen van a vram-vrm hűtés is.Úgy gondolom egy külön topikot megér ez az érdekesség, és emiatt az "átverés" miatt senki nem fordul a fogyasztóvédelemhez ( : Hátha közösen rájövünk a titok nyitjára, a gyártót még nem kérdeztem meg.
Ebben a topikban lehet örülni minden tulajnak, aki vett egy majdnem 5700 tudású kártyát jelenlegi körülmények közt olcsón, extraként 5700 XT Pulse hűtéssel.
A hatványozott best buy ritka esete ( :
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Motoros topic
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Külpolitika
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest