Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
radgyulaba
tag
válasz
Mikisys
üzenetére
Kőszi szépen,tehát akkor nem elég 1 celeron,csak már B950-et már nem nagyon kapok,igaz majd később veszem meg, mert az asztalibol hiányzik még a videokártya. A laposat meg majd széjel szedem ujbol és megnézem a kondikat ,értek hozzá mert régen Tv-et javitotam,de az is lehet hogy mintha nem menne a ventije ,semmit nem fuj ki.
-
n42
tag
válasz
Mikisys
üzenetére
Kevésbé tájékozott fórumtársaknak én is azt ajánlom, hogy ezt a véleményt ignorálják. Aki gyorsítani szeretné a számítógépét, annak az első lépés egy SSD beszerzése, s egy átlagfelhasználónak (nekem már egy lassan tíz éves rendszerben is volt SSD, soha nem volt se szoftveres, se hardveres gondom) semmilyen gond nem lehet, mert HDD helyett SSD-t használ!
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
Mikisys
üzenetére
Az USB PowerShare-nek pontosan az a lényege, hogy teljesen kikapcsolt állapotban is legyen tápfeszültség az USB-n. Ez így működik az asztali gépen és notin is egyaránt, szóval annak az 5V-nak folyamatosan ott kellene lennie ha ez a funkció engedélyezve van.
Érdekesség, hogy kikapcsoltam az UEFI boot-ot és azóta nem jelentkezett a probléma. Még csak pár órát használtam így, szóval egyelőre nem biztos hogy ez megoldotta.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Mikisys
üzenetére
Azért nem vettem bele Samsung-ot, mert nem lehet kapni. A lehetőségeim bekorlátozottak: [link]-ez nagyjából ami nekem elérhető, ha a garancia érvényesítési szempontokat is figyelembe vesszük. (Más netes boltból nem rendelek, köszi...)
Az előző állapot: az van... elő is állt... Egyszerűen vissza helyeztem a régi memóriát és bár a vibrálás megszűnt, továbbra is csiga lassú a Win7. Erre gondoltál?
Mert én nem éppen ezzel a szándékkal rendeltem 14e-ért új RAM-okat bele.... Ehhez nem kell szerviz. Azonban: hogy valaki megmagyarázza, hogy azok az 1333-as memória modulok amiknek elméletileg minden további nélkül futniuk kellene alacsonyabb 1066-os órajelen, most mégis miért nem működnek, ahhoz lehet elkel egy szakember. Ha másért nem is -már ha ő se tudja- akkor legalább valami hihetőt hazudjon (amúgy nem).-De bízom benne hogy jó fejek lesznek a MMT-ben (sok cuccot vettem már náluk) és konszenzusra jutunk:
1. csere egy másik típusra
2. lehet tényleg a memóriák rosszak (bár hogy mind a kettő egyszerre az kicsit "nemigen"...)
3. végső eset: memóriák vissza, az árát pedig levásárolhatom (ennek örülnék a legkevésbé)A lényeg: ezt benéztem, 100X meggondolom még a jövőben, hogy ilyen fórumokról kérjek mérvadó véleményt komolyabb vásárlás előtt, legfeljebb csak tapogatózási célból fog előfordulni.
Mindig tanul az ember...
Peace!
-
Bathory
csendes tag
válasz
Mikisys
üzenetére
Rosszul írtam, szóval nem homályos, mert ugyanolyan élesek a betűk, grafikák stb., hanem a fényerő szórakozik: annak mi értelme, hogy ha lámpa- vagy napfény éri a monitort, akkor kicsit felerősödik a fényerő, de amint valamivel sötétebb van a helyiségben, visszavesz a kijelző fényereje is. És ez folyton változik, olykor percenként, nagyon zavaró tud lenni, néha akkor is, amikor a laptop környezetében pedig nem változnak a fényviszonyok. Nem értem, egyelőre nem találtam rá megoldást.
-
törölt tag
válasz
Mikisys
üzenetére
Nekem szerintem kibírna 4,5 órát. Nagyjából 3-at bír ha HD filmet nézek pörgettyűs módban (Silent Mode asszem hivatalosan). Ha annyit nem is de 4-et szerintem simán vinne netezgetéssel alacsony fényerőn.
(#2182) MrPappa: Fn lock gomb nincs bekapcsolva? Bár az újraindítás után elvileg nem számít. Biosban keress valami erre vonatkozó beállítást, mondjuk ezt inkább a Dell szereti ott meghatározni, de ki tudja.
-
törölt tag
válasz
Mikisys
üzenetére
A 12. akárhányas, hosszan támogatott verziót szeretném betenni. Windows alatt is el lehet indítani a telepítést, ez milyen problémákkal járhat, érdemesebb az előbbi leírást követni?
A másik, hogy 10 giga alig van a C meghajtómon, viszont a D-n lenne neki. Úgy is menni fog, ha a D meghajtóról választok le neki helyet?
Alapvetően a CodeBlocks miatt kellene mert valami kínja mindig van windows alatt, de akkor már netezgetésre, egyszerűbb dolgokra azt használnám. 100-at sokallok alá, 10-20 gigában gondolkodom, ez is elegendő neki?
-
Conv
csendes tag
válasz
Mikisys
üzenetére
Az azt jelenti, hogy nincs alapja annak, hogy a töltési ciklusok száma is erősen növeli az akkumulátor elhasználódását?
Azt jelenti tehát véleményed, hogy nem számít, rátöltök-e az alig csak néhány százaléknyit merült akkura napi rendszerességgel? Ez tehát nem befolyásolja az akku élettartamát?
A menedzsment programok - ebből a szempontból - miért teljesen hasztalanok, elmagyaráznád részletesebben? Köszönöm. -
pandion
tag
válasz
Mikisys
üzenetére

Egyszer véletlenül kicsúszott az aksi menet közben, nem történt semmi, de elgondolkodtam, hogy simán visszategyem, vagy kikapcsoljam előtte a gépet. Legtöbbször tápról használom a gépet, ilyenkor kiveszem az aksit de van hogy hirtelen vinnem kell, és akkor sok idő megvárni még kikapcsol és úgy visszarakni... A testi épségemet nem féltem
de mondjuk nem szeretném tönkretenni sem a gépet sem az aksit. -
szaboi6512
őstag
válasz
Mikisys
üzenetére
nem az a baj hogy elromlott előfordul de mégis szarnak a fejemre nem kell neked velem egyetérteni ismerős körökben ugyanez a tapasztalat sajnos!
neked ez a véleményed nekem más ennyi attól hogy elromlott ráadásul 4 hónapos csak, 5 év garancia mégis hetekig tart 1 egyszerű vinyócsere ,kb 5 perc + ha futárt rendeltem volna 3 nap múlva jött volna ki ,úgyhogy hagyjuk!!!
-
klasszsrac
tag
válasz
Mikisys
üzenetére
Pár hsz-szal feljebb van a típus. Sima telepítés nem is okozna gondot. Csak az előre telepített win8 és recovery partíció érdekes számomra. Jó lenne, ha megmaradna :-)
Mondjuk most a saját recovery partícióját kementettem a saját recovery programjával egy másik partícióra.
Csak azt nem tudom még, hogy azt milyen programmal tudom majd visszaállítani, ha mégis hazavágom a partíciókat :-)
A régebbi Acer laptopom felkínálta, hogy kimenti Dvd-re. 4 lemez lett az. Itt csak a komplett partíciót mentett egy másik partícióra. -
blackmacs
senior tag
-
metaldog
senior tag
válasz
Mikisys
üzenetére
Szia
De ha újra particionálom és nem lesz rajta semmi olyan mintha ha üresen vettem volna, vagy lehet hogy nem?
Na tegnap megjött az új gép mert az első pixelhibás volt és kicserélték és win8 van ezen is, az eladó azt mondja hogy teljes értékű a win8 ami rajta van de megnéztem az sincs aktiválva akkor mindegy ha én rakok fel egyet szerintem. De javíts ki ha nincs igazam. -
Dhampir
félisten
válasz
Mikisys
üzenetére
+1 a Linuxra.
Nem bántam meg, hogy FreeDOS-szal kaptam a gépet.
Az Ubuntu 12.04-en (én a Kiwi Linuxot használom, ami kissé módosított Ubuntu) még Windowsos játékot is tudok futtatni (Wine és Winetricks programokkal), és meglepődtem azon, hogy az utóbbi években milyen sokat fejlődött a Canonical terméke. A Windowst nem váltja ki, ha az valakinek nélkülözhetetlen, viszont jó alternatíva lehet.
-
Kevin1986
csendes tag
válasz
Mikisys
üzenetére
Köszi a választ!! Annyit mondtak még küföldi fórumon hogy mivel nagyon halkra van optimalizálva a gép működése, ezért alapjáraton lassabban is forog a venti emiatt lehet ilyenkor melegebb.
Terhelés alatt viszont a Processzor elérte a 80 fokot (és ugye még most nincs olyan nagyon meleg bent mint pl nyáron lesz)
Remélem nem lesz gond belőle.
-
törölt tag
Szia! Koszi a tanacsokat mindenkinek, igyekszem majd megfogadni oket
Termeszetesen ha meglesz, leirom majd az eszreveteleimet. Mar nagyon varom, hogy megerkezzen vegre
De sajnos a pontos idopontot nem tudom, csak azt, hogy 26-ig valamikor. Es egyebkent igen, valoban i7 lesz benne 
-
v.attis
őstag
Szervízzel kapcsolatban lenne kérdésem, nem feltétlenül hozzád.
A mi körzetünkben egyetlen szervízpont van, de ahhoz nem viszem. Egy samu tv-vel 4 hónapíg szopattak és egyébként is nagyon megbízhatatlanok.
Nekem olyan megoldás kellene, hogy eljön érte a futár, elviszi mondjuk valami központba, vagy valami megbízható helyre és mondjuk egy hét múlva meg vissza is hozza.
Van ilyen? Mivel mindenemet interneten intézem, nem igazán vagyok meg hetekíg gép nélkül. -
dJ Peer
aktív tag
Úristen!
Ne mondjunk már ekkora baromságot, kérem.
"Egyszer teljesen lemerül, utána nem lehet többet feltölteni"
Egy 10 évvel ezelőtti laptopnál előfordulhat ilyen, de, hogy egy mainál...
Szerintem nem véletlenül találták ki ezt a programot, nekem is mindig be van kapcsolva, amúgy a legegyszerűbb, ha tápos használatnál kiveszed az aksit, és akkor biztos, hogy nem károsodik...
Új hozzászólás Aktív témák
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Alkoholista nevelde
- Milyen videókártyát?
- Háztartási gépek
- Battlefield 6
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vallás
- További aktív témák...
- P14s Gen5 14.5" 3K IPS Intel Ultra 7 165H RTX 500 Ada 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- X1 Nano Gen2 13" 2K IPS i7-1260P 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T14 Gen3 14" FHD+ IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5420 Újszerű állapotban, i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- Dell Latitude 5420 Új, Fóliás állapotú,i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3288
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Acer KG241QSbiip 24 165Hz TN FHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Mert én nem éppen ezzel a szándékkal rendeltem 14e-ért új RAM-okat bele.... Ehhez nem kell szerviz. Azonban: hogy valaki megmagyarázza, hogy azok az 1333-as memória modulok amiknek elméletileg minden további nélkül futniuk kellene alacsonyabb 1066-os órajelen, most mégis miért nem működnek, ahhoz lehet elkel egy szakember. Ha másért nem is -már ha ő se tudja- akkor legalább valami hihetőt hazudjon (amúgy nem).

De sajnos a pontos idopontot nem tudom, csak azt, hogy 26-ig valamikor. Es egyebkent igen, valoban i7 lesz benne