Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
válasz canniball #10288 üzenetére
Valamit elírtál. Ha C630-at akartál írni, akkor sajna igen. Fele-fele, hogy jobb(spva), vagy rosszabb(mva) panel lesz benne. Amennyiben tényleg C530-at keresel, ott ez tudtommal nem játszik. Majd rám cáfolnak, ha mégis. A linkelt oldalon van még másik teszt is, SPVA panellal 5/5 pontot, MVAval 4/5 pontot kapott a tévé.
más:
Valaki meg tudja mondani, hogy vajon (26") B350-ben milyen panel van? Neten zéró infót találtam róla.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
válasz canniball #10290 üzenetére
Az első hozzászólásodban mind a kettő link C630-hoz kapcsolódott Ezen postod szerint C530 az alany ténylegesen. Na hozzá írtam, hogy ez a panel-lutri tudtommal nem érvényes. C630/650-nél biztos, hogy van. C530-nál nem hallottam, de nem kizárt, hogy ott is létezik. Ezért írtam, hogy legfeljebb megcáfolnak.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz canniball #10295 üzenetére
A táblázat alapján tényleg nincs benne a rizikófaktorban a CMO, de azért én azt sem kezelném készpénzként, nem tudom hogy gyűjtötték össze az adatokat. Mindenesetre jó támpont, azt meg kell hagyni.
C650(630) már azért kicsit más, mint a C550(530), elég, ha csak a 100hz-re gondolsz, egész más panel van benne. A betekintési szög szerintem az egyik utolsó mérvadó dolog. Ha az ember normálisan akar tévézni, az erre kijelölt helyen(mozisarok, nappali,háló), akkor úgyis totál szemből fogja ezt tenni. A fekete kérdést nem tudom megítélni, nem láttam a két tévét egymás mellett, pláne nem kiértékelhető környezetben. Azt tudom, hogy volt olyan, akinek nem tetszett a 6-os széria képe az 5-ös után, de szvsz az user error volt, be lehet lőni jobban is, és erre tesz rá még egy lapáttal az ultra clear panel. A mozgás megjelenítés egyértelműen a 100hz-es modellekben jobb, lásd c630/c650 és társaik.
Ezt benéztem Szóval csak mva vs pva volt a kérdés...
A különbség lényegében csak ez, igen. A rosszabb fekete okozója a rosszabb kontraszt-arány is. C630-as nagytesó esetében ez 4000(pva) szemben a 2000-el(mva). Mozgásmegjelenítésről én spec nem olvastam különbséget, de nem hinném, hogy az mva itt jobb lenne. (hangsúlyozom, nem hinném, de erről nem láttam infót még)
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz canniball #10335 üzenetére
A rosszabb kontrasztarány egyértelműen hátrány. Sajnos sok összehasonlítási alapom nincs, remélhetőleg valaki szaki majd tud írni róla precízebben. Az viszont esélyes, hogy nappal ebből nem sokat fogsz észrevenni. Este pedig, ha mozizol, természetesen szemből, és jól be van állítva a tévé, akkor megint nem lesz akkora probléma. Vélhetően zavarna egy klasszisokkal jobb tévé után, és azonnal észrevennéd, ha a jól belőtt szobába odaraknád mellé a pva panelest, de ez valljuk be, nem túl sanszos, hogy megesik
Ha nem is fér bele a C650, nem dől össze a világ, de azzal számolj, hogy tökmindegy, milyen tévét veszel, ha az ablak nem mögötte lesz, ergó rásüt a nap, akkor cseszheted, nem fogsz látni semmit, még matt panellal sem.
[ Szerkesztve ]
-
jegenye77
addikt
válasz canniball #10414 üzenetére
Akkor felejtős a C630.
32"C6000-est cserélném nagyobbra /40"/
630-at tudnék jó áron de akkor az kizárva.
D-sorozat még drága nekem.C650-et néztem vagy C6000-est 40"-ba.Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
snefftamas
aktív tag
válasz canniball #10509 üzenetére
Milyen panellel szerelt? Oldalán a matrica a kepbeallitasrol a legegyszerűbb módja hogy állításad át mozi módra es a fényviszonyok függvényében a cell lightot állítást mást nem. Ez mar eleg jó képet ad szerintem ennyi eleg lehet meg finomitgatni de sztm átlag felhasználóknak igy is bőven jó es kapcsolj ki minden elektronikai kepjavito funkciót.
A 4:3 kepmoddal kapcsolatban a plazmara vonatkozik LCD is beeghet de ahhoz extrém helyzet kell ne aggódj emiatt. Csatorna kapcsolassal a 4 szamjeggyel nem tudsz mit csinlni igy működik.Rabolni álarcban, d*gni óvszerben!
-
BBéci
legenda
válasz canniball #10514 üzenetére
Cellafény.
A plazmáknál szokott előfordulni, LCD esetében háttérvilágításnak nevezik. Nem ugyanaz, mint a fényerő (brightness).Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
snefftamas
aktív tag
-
snefftamas
aktív tag
válasz canniball #10518 üzenetére
Az ECO módot kapcsold ki a hatterfenyt re gondoltam este lejjeb kell venni persze kézzel nappal pedig feljebb ahogy neked jobban tetszik a kép. A trükk az hogy a beallitosok alatt van egy opció hogy HDmi fekete szint, ez alapból ki van szurkitve de ha hdmin eteted mp rol vagy stbrol akkor allithatova válik es állításad át alacsonyra es nézd meg a hatást sötét szobában.
Sajnos ez csak a samuknal van a pana vt nel nem ott alapból azt adja amit rakuldenek itt viszont a tv lekorlatoz limited rgbre alapból ha minden igaz legalábbis tapasztalat alapján eleg drasztikus a hatás...
Rabolni álarcban, d*gni óvszerben!
-
snefftamas
aktív tag
válasz canniball #10518 üzenetére
Van meg egy módszer a panel megállapítására ez eleg szubjektív sötét szobába állítást 4:3 a képet es az oldalt levő fekete sávot nézd meg közvetlen közelről es felülről ha kekul a feket akkor amva ha fekete marad akkor spva nézd egész közelről. Mondjuk ebben a méretben eleg ritka szokott lenni az spva. Inkább a 40" Ben gyakoribb.
-
snefftamas
aktív tag
válasz canniball #10523 üzenetére
Ha rakotsz egy média playert persze el is inditod akkor minden eszközhöz külön tudod állítani a kepbeallitasokat. Tehát amit a tvhez most beallitasz az nem lesz érvényes a média playerre arra a forrásra külön be kell állítani a kép kellemzoket es ott mar elérhető lesz a HDmi szint nem lesz kiszurkitve.
A hatterfeny nálam nappal 15-20 este 12-15 körül mozog egyedi ízlés kérdése.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz canniball #10530 üzenetére
Nem kell a szerviz menütől tartani. Csak belépsz, és pár dolgot megnézel. Semmit nem állítasz át, csak nézelődsz, ez a lényeg. A garancia ettől nem ugorhat.
A jobb felső sarokban kellene bevilágítanod. Ott látszik a panel típusa. De akkor is a szerviz menüben a biztos válasz. -
törölt tag
-
-
-
gyugyo79
addikt
válasz canniball #10645 üzenetére
Nagyon nagyon nagy vonalakban és leegyszerűsítve. A bejövő jelet egy a tuner chip továbbítja a demodulátornak a tuner chip feladata a kiválasztott frekvencián érkező jel továbbítása.A demodulátor meg a jelből létrehozza a transport streamet.A demodulátor az általad kiválasztott forrás (Légi/Kábel) alapján próbálja meg értelmezni a tuner chiptől kapott jelet. De ez nem fog menni neki mert a 2 forrásból is ugyan azon a frekvencián is érkező jel zavarja egymást így a demodulátor nem tudja értelmezni .Nem véletlenül kell árnyékolni a koax kábelt sem és kell minél jobb minőségű koax ha hosszú a kábel.
-
gyugyo79
addikt
válasz canniball #10650 üzenetére
Az a baj én azt nem értem, hogy mit nem értesz.Azzal, hogy átkapcsolsz légi / kábel közt váltod a forrást a tv az adott forráshoz letárolt csatornákat mutatja.Egyszerre hogy akarsz mindent nézni amikor 1 tuner van a tv-ben? Nem mindegy melyik gombbal váltasz ? Ha már letároltad a csatornákat akkor a tv megjegyzi, hogy melyik frekvencián milyen tulajdonságokkal jön 1-1 csatorna. Ha nincs ütközés akkor minden jól működik mint írtam is.Ha van akkor is csak az azonos frekvencián lévőket nem lehet nézni amik különbözőn vannak azokat igen. De a legegyszerűbb ha kipróbálod és akkor meg is érted.
-
nfsu17
veterán
válasz canniball #10765 üzenetére
A mi LG-nken is van analóg, meg dvb-c és teljes keresésnél letárolta mindkettőt. Majd a csatornaváltó gombbal ha végigérek az összes dvb-c adón (ezek egy halmazban vannak), akkor az utolsó dvb-c adó után jön az analóg. Nincs semmi source váltás, stb.
Kérdés:
A 40C650 lenne az új kiszemeltem.
Ebben is van panelmizéria? Úgy hallottam itt csak Samsung van.
Van valami negatív tapasztalat vele kapcsolatban?
Pl a 37C650 búgó tápjához hasonló dolgok. -
gyugyo79
addikt
válasz canniball #10765 üzenetére
Úgy képzeld el, hogy fizikailag 1 tuner van benne de technikailag 3. Egy dvb-t egy dvb-c és egy analóg.Technikailag a dvb-c és t egy kicsit eltér ezért kell váltanod a légi és a kábel közt a csatorna váltóban és amikor lekeresed a csatornákat akkor is mivel a tv bejövő jel értelmezője is vált ilyenkor ezért elég egyértelmű, hogyha a kábel módban keresed le a csatornákat akkor a dvb-t seket nem fogja megtalálni és fordítva. Szóval ha feltételezzük, hogy nincs ütközés akkor ha egy közösítővel bemegy a jel akkor nincs más dolgod mint lekeresni először a az egyiket aztán a másikat.Akkor a csatorna listában lesz egy Légihez tartozó digitális + analóg csatorna lista meg egy kábelhez.Amikor váltasz a 2 közt a csatorna váltóban mindig csak az aktuálisat látod és mindkettőt külön rendezheted.
(Mivel az analóg adás technikailag is megegyezik ezért azokat lekeresi mind a 2 nél (Szóval a léginél is ott lesznek a kábelon jövők és fordítva).[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz canniball #10798 üzenetére
Most komolyan szerinted a felhasználók hány százaléka használja így a TV-t? Szerintem jobban zavarná így a nagyon nagy többséget az általad kitalált gomb csere mint az ahogy ez most +2 gomb nyomással meg van chlist -> A (piros gomb) és kiválasztod amelyiket használni szeretnéd ... Főleg, hogy így ahogy szerinted logikátlan pont ott van rögtön az új forráshoz választható csatorna lista is.Viszont akit ez így zavar nyom egy tools ->fel->jobbra gombot és már váltott is (bekapcsolt pvr-el 2 db fel gomb). Gondolj bele mi lenne ha minden ilyen funkcióra lenne egy gomb a távirányítón. Vagy ha valaki a játékhoz be szokta kapcsolni a játék módot annak mennyit kell nyomkodni a távirányítót mire megvan pedig azt biztos többen használják mint egyszerre a dvb-t -t és c -t.
-
cápaFeri
csendes tag
válasz canniball #11316 üzenetére
Hát igen Cannibal...sajnos én is ezt látom, akárhogy ütyködök...
Nekem mondjuk úgy tűnne logikusnak, hogy a csatornaszám határozza meg a helyét...
Hiszen úgyis összevissza vannak a frekvenciák, akkor miért nem mindegy, hogy akár egy helyről, akár két helyről szedi össze az infót a csatorna megjelenítéshez azok sorba legyenek?
Na mindegy....azért az még érdekes, hogy a pendrive-ra lementett digitális csatorna a programmal csak más csatornaszámra rakva és visszatöltve a tv-be miért nem jön be....? Nem bántottam semmi mást rajta, csak a számát...
Na mindegy, ez legyen a legnagyobb baja a tv-nek úgy 10 évig! Kiegyezek vele! -
sandró60
addikt
válasz canniball #11343 üzenetére
Szia!
Ha optikával kötöd össze az erősitőt akor a tv-ben a hangszórón is kijön a hang.Ilyenkor 2-lehetőséged van
1:a tv távirányitójával a hangerőt leveszed nullára
2:a tv hang menüjében beállitod,hogy küső hangszoró
Legaláb is a Samsung UE40D5500LE tv-nél igy működik ami 2011-es kiadású tv
Hozzáteszem egy régi Sony erősitöm van ami nemegy mai gyerek,lehet,hogy a mostani erősitők már autómatikusan lekevernek mindent[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App