- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Wallandt
tag
Telepítettem az Act,Sync-et létrehoztam a welcome.not fájlt valamit csinált is, de továbbra is a kalibrálásig jut el. Nem lépi át, nem csinál semmit.
-
Wallandt
tag
válasz
Viktor0610 #9493 üzenetére
Ez jól hangzik, meg is tenném, de sajnos hiába dugom USB-re ha nem látom még a PDA memóriáját. Elég lenne az IGO mem.kártyára feltenni ezt a fájlt és úgy indítani a PDA-t?
-
válasz
Wallandt #9490 üzenetére
Nincsen köze semmilyen feltelepített programhoz, egyszerűen a kijelződ adta meg magát -mint kollégám és két ügyfelünk esetében.
A problémát szervizben lehet megoldani, hogy hard reset után ne legyen gond a kalibrálással, így kell eljárnod -természetesen csak a kalibrációval kapcsolatosakra gondolok. -
Wallandt
tag
Esetleg valaki a #9481 hozzászólásra valami megoldást tudna vagy szervíz?
-
törölt tag
Sziasztok!
xdhk1/xdhk2 verziójú, kártyafüggetlen és 1 hetes készülékre mi lenne a frissítés? Egyáltalán érdemes-e frissíteni? Különösebb probléma nincs a szoftverrel, inkább csak bosszantó dolgok, például sms-nél elfelejt jelezni, pedig be van állítva rá hang, és alkalmanként működik is. Előfordul, hogy a navigáció nem hajlandó műholdat találni ott, ahol máskor pillanatok alatt rátalál. Programok indításánál sokat gondolkodik.
Ja, és azt figyeltem meg, hogy ha le van zárva a készülék, és nem fogadtam hívást, vagy bejött egy sms, a ki-be kapcsoló gomb azután kezd el villogni, hogy kioldottam a "billentyűzárat".
Szóval vannak problémák a szoftverrel. Amúgy egy nagyon jó készülék, csak hát olyan sebtében összedobott érzete van a szoftver részének. Ennek ellenére szeretem nagyon, csak kérdés, mikor jön egy olyan ROM verzió, ami minden problémát megold. Bár én úgy gondolom, 100%-os ROM sosem lesz. -
berigazek
őstag
válasz
ziggi_zug #9460 üzenetére
,,De ha jól értem a kolléga a Mobile Shell 2 képernyőre akarna ikonokat kitenni...."
Így van,ezt szeretném:az SPB Mobile Shell 2 képernyőjére tenni ki a PHone Alarm progi indító ikonját!
mexicoma!
Valamelyik progid okozza ezt,meghülyíti a bluetooth fájl fogadását!
Türelem játék egyenként tedd fel a progikat és szűrd ki,hogy melyik csinálja ezt.Nekem szerencsém volt,rájöttem 2 hónap után -
Rick4
félisten
Most tettem fel a vito audio notes touch-ot, és a jobb felső saroknál lévő gombot programoztam be neki. Ha telefonálok, és valamit jegyzetelni kellene, csak hosszan nyomva tartom a gombot, és felvesz szépen mindent. Király.
-
Rick4
félisten
válasz
sziporka)) #9480 üzenetére
Kérdés, kikapcsoltad-e a telepítés előtt a samsung widget-et, mert ugye írták, hogy azzal összeakad. Én kikapcsoltam, és fent is van, teszi szépen a dolgát.
-
Wallandt
tag
Megvolt a HR. Most már nekem sem megy tovább. Mindig visszaugrik a touch screen középső kijelölő pontjára.
Valakinek valami ötlet? Sajnos még időm sincs szervízbe menni. -
sziporka))
csendes tag
Semmi ötlet senkitől, hogy miért halt meg az Omniám érintőképernyője az SPB Mobile Shell 3. telepítése után?
-
Wallandt
tag
Sziasztok! Sajnos nekem is csinál hasonlót. Mióta feltettem az MS3-t azóta csinálja azt, hogy a kalibrálás nem akarja abbahagyni a dolgát. Érdekes módon szövegbevitelnél a magyar billentyűzet (ugye elég kicsi gombok vannak) jobb és bal oldalánál nem pont az adott betűre kell nyomni hanem mellé, hogy beírja. Na ez nagyon zavaró természetesen és jöhet a kalibráció. Ott az ötödik pont megnyomása után elkezdi újból a műveletet a középső kijelöléssel. Néhányszor megcsináltam aztán SR. Most sem jó. Azért, hogy biztos legyek az állításomban, rövidesen csinálok egy HR-t is és kipróbálom MS3 nélkül. Azért mertem ezt leírni mert azóta csinálja mióta fent van.
-
Stewe25
csendes tag
Sziasztok!
A coreplayert használom én is videónézésre,viszont nem tudja lejátszani az ac3-as hangot!Állítólag ez az egyik legjobb ilyen lejátszó progi,így ezt egy kicsit furcsálom!
Beállítás kérdése csak vagy egyáltalán nem fogja tudni az ilyen jellegű videókat lejátszani?
Ha vki tud írja már le miket célszerű beállítani az opcióknál!
Előre is köszi! -
-
legiaap
félisten
Ebben a videóban mi a neve a zenelejátszó proginak?
-
Skynet258
veterán
válasz
colbert #9464 üzenetére
Tőlem töltötted? Mert akkor csak el kéne olvasni az "olvassel" file-t...
-
drbzs
csendes tag
Sziasztok! A segítségetek szeretném kérni mégpedig abban , hogy nemrém kaptam egy Omniát amit az előző tulaj állítása szerint egy hard reset után ment tönkre! Konkrétan az a baja, hogy amikor bebootol a gép és elér a kijelző kalibrálásához ,amit végig is csinál mindenféle nehézség nélkül kezdi újra az egészet! Egyszóval nem tud továbblépni a kalibrálásból! Már a Rom cserével is próbálkoztam de nem sok sikerrel mert szépen felment rá minden de amikor újraindult ,ugyanúgy leragadt a kijelző kalibrálásánál! Mi lehet a probléma? Előre is köszi a választ mindenkinek! ÜDV!
-
colbert
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni.
Spb Weathernél hová kell bemásolni a magyarosítást.
Köszi -
sziporka))
csendes tag
Sziasztok! Az előbb feltelepítettem az SPB Mobile Shell 3-at az Omniámra, soft resettel újra indult, viszont már a pin kódot sem tudom beütni, olyan, mintha meghalt volna az érintő képernyő, semmire nem reagál. Valami ötlet?
-
mexikoma
csendes tag
Sziasztok
Abban kérném a segitségetek, hogy az omniám nem tud bluetoothon fogadni semmit senkitől. Elég sokat büvöltem már de nem tudok rájönni mi lehet a baj.
Elöre is köszi
-
Fanyuvo
tag
Üdv,
Lenne egy Active Sync/Outlook problémám. Ha rádugom az Omniát az gépre akkor 5 mp-enként taskot vált. Azaz bármilyen program fut átvált valamire ami nem látszik. Ha pl. játszok közbe akkor onnan is átvált. Végül megtaláltam mi csinálja ezt és az az Outlook. Amint kilőttem task managerből máris megjavult a dolog. Először azt hittem, hogyha valami frissít az Outlook az Omnián, de miután úgy hagytam 1 órára akkor is csinálta ezeket a task váltásokat, ami mellett semmit nem lehet csinálni.
Valami ötlet?
Ui.: Minden SMS-nél be kell kapcsolnom a visszaigazoló SMS kérését. Régen 1x beállítottam és utána már mindig kaptam.
Utolsó Pannon ROM van a gépen.
-
ziggi_zug
aktív tag
válasz
parandroid #9459 üzenetére
No ez az. Ezt mondtam én is (a Plus-os kitérőt kihagyva). De ha jól értem a kolléga a Mobile Shell 2 képernyőre akarna ikonokat kitenni.
A Business (Professional) screen nem szerkeszthető közvetlenül, de a registryben turkálgatva azért mindenre nav megoldás.
berigazek: Te írtad, hogy "Hangszóró". No nekem ilyen nincs, nem is találtam.
Skynet: Amint lesz időm, lefordítom a Phone Suite-ot és a Travelt is és küldöm. Illetve megy majd az ígért javítás is a Weather-re is. A Travel nálam nincs fent (nem is akartam feltenni, hogy őszinte legyek, így nincs meg a fordításhoz szükséges fájl. A Program Files/SB Travel (vagy valami hasonló) könyvtárban van egy (feltételezhetően) SBPTravel.txt fájl (vagy valami hasonló nevű). No azt kellene átküld nekem.
-
parandroid
félisten
válasz
ziggi_zug #9452 üzenetére
A Mobile Shell önmagában nem tudja, viszont az SPB Pocket Plus nemcsak indítóikonokat tesz ki a Today képernyőre, de még különböző tabokat is létrehoz, és mindet külön konfigurálhatod. És ez már SPB MS2-vel is működik, anno a PDA-n használtam. Próbaképpen feltettem most is, működik az SPB MS3-mal is, de nem hazsnálom, mert a launcher ikon alul nekem azért szimpatikusabb megoldás.
Egyébként ami fura az MS3-ban, hogy a business screent nem tudom szerkeszteni, a personal screen pedig hülyére konfigolható. Vagy csak én nemtaláltam meg az előbbinek a módját.
Igazából csak valami jó akkuszint kijelzőre lenne szükségem a business screenen is, a gyári nem túl informatív.
p
-
berigazek
őstag
válasz
ziggi_zug #9450 üzenetére
,,Az SPB Home alapból kiül a jobb szoftgombra, de bármilyen progi indító ikonja kitehető az asztalra."
Épp ez kell nekem,hogyan tehetem ki az asztalra (mármint az SPB asztalra az Üzenetek,E-mail,Hangszoró mellé),milyen progival?
Sajna az Mobile Shell 2-ben nincs állítási lehetőség,hogy tegyek ki progi indító ikonokat az SPB Főoldalra,értesz enkem vagy túl bonyolúltam írtam le?
-
ziggi_zug
aktív tag
válasz
berigazek #9449 üzenetére
Mi is a pontos kérdésed a MS2-vel kapcsolatban? A ChangeSkin való a konfigra, a többihez mindenféle reghek és egyéb segédprogi létezik. Oyasmi, mint a PoverToy a Windos-hoz szerintem nincs. Ha valaki tud ilyet úgyis kijavít.
Az SPB Home alapból kiül a jobb szoftgombra, de bármilyen progi indító ikonja kitehető az asztalra. -
berigazek
őstag
Jó estét mindenkinek!
Azoknak akik állították,hogy ROM csere után nem talál (vagy nagyon nehezen) műholdat az Igo-juk,mondanám,hogy én csak ma próbáltam ki ROM csere után először az IGO-t és néztem direkt 20 másodperc alatt már felállt és navigált az Igo-m
ziggi_zug!
Az SPB Mobile 2-höz van olyan progi,amellyel lehet konfigurálni a progit,esetlegesen egy progi inditóját szeretném a főolalra kitenni?!
-
TomKiss
tag
válasz
TomKiss #9438 üzenetére
Annyit még hozzátennék, hogy az SPB 3 magyarítását hazavágta. Értem ez alatt, hogy van ami magyar maradt, de többségében visszaállt az eredeti angolra. Ez könnyen orvosolható, hisz a magyarító txt-t be kell másolni a program könyvtárába, majd SR, és már minden olyan mint régen.
-
blueye
veterán
válasz
Viktor0610 #9445 üzenetére
Kukát már ürítettem.
-
-
blueye
veterán
No ilyet még nem tapasztaltam: SPB MS3: 1 bejövő SMS-t mutat, pedig nincs olvasatlan SMS-em. Hogy lehetne ez "resetelni"?
-
Qvoliszz
csendes tag
Hát én is most ruházok be egybe, de túl sok a lehetőség a testre szabhatóság terén, ezelőtt Fujitsu siemens N560am volt azon minden spb cucc fenn volt. Tesómnak is van egy Omniája ő se tudja nagyon mit kéne rátenni úgyhogy most fenn van minden agyon hekkelve meg minden.
Nekem pda-n nagyon "teccett" az spb diary, meg a pocket plus, a mobile shell se rossz annyira, majd meglássuk hogy lehet összegyúrni őket, meg már akkor egy weather-t is rádobni.
Szerintem majd jó görög felfogással a mélybe taszítom és ami letörik róla az felesleges volt a lényeg meg fennmarad.
Ha van vkinek vmi kihagyhatatlan program tippje szívesen várom.THX
-
ziggi_zug
aktív tag
válasz
#35692544 #9440 üzenetére
No ja. Ettől még nem terhelném a memót egykülön progival. A mortscript amúgy is elég falánk, ha jól tudom...
MÁS:
Ha van rá érdeklődés, akkro az SPB Phone Suite-ot is lefordítom magyarra.
Időközben megtaláltam a Weather hibáját is. Már kijavítottam a sajátomon. Hamarosan átküldöm Skynetnek, aki ki fogja tenni az oldalára. Javítottam ennek a magyarításán is, a finomhangolt változat is hamarosan elérhető lesz.
-
ziggi_zug
aktív tag
válasz
TomKiss #9438 üzenetére
Kösz a választ.
Akinek van SPB weather az az időjárás ikonra bökve (bármelyik ablakban, ahova a widgetet kitette, illetve a profra eleve kikerül) rögtön bejön az időjárás ablak, nem kell hozzá a külön ikon. A saját (kedvencek) könyvtár pedig egy viszonylag egyszerű regisrty hack-kel elérhető. (Amúgy maga a ChangeSkin sem más, mint egy csomó registry hack + ikonok szépen egybe csomagolva.) Ennek alapján úgy tűnik én nem fogom feltenni. -
TomKiss
tag
válasz
ziggi_zug #9437 üzenetére
Ami nekem feltűnő volt, hogy az alsó csíkra egy külön ikont pakolt, mely egyből az időjós oldalra vitt. (ugye az alap SPB3-ban ott csak kettő van, a kontakt, és a futtató). Aztán a Proff. Layouton lett egy csillaggal jelölt menüpont szintén az alsó sávon, ahova a kedvenceket lehetett bepakolni.
Az előző verziót nem ismertem, így nem tudom, hogy azokban benne voltak e ezek.
Ezen kívül semmi más extrát nem találtam (persze leszámítva a rengeteg ikon készletet)
-
ziggi_zug
aktív tag
válasz
TomKiss #9436 üzenetére
Ugyebár a 2.0 esetében elég sok olyan funkcióval is felruházta a ChangeSkin a programot, ami alapból nem volt benne (pl. 5 fül a 3 helyett, extra funkciók, stb.) Ilyet a 3.0 már alapból tud egy csomót és elég jól konfigurálható.
A kérdés tehát az, hogy az alap 3.0-hoz képest milyen extrákat kínál, azon kívül, hogy a hátteret pl. a körhintához is be lehet állítani? -
TomKiss
tag
válasz
ziggi_zug #9434 üzenetére
Simán felment, minden gond nélkül települt. Telepítés után egyből kérdezte, hogy mit szeretnék változtatni, majd szépen végig is vezetett. A változtatások után kicsit sokáig gondolkodik, míg újraindul az SPB (nem kell SR), de megy magától. Skin váltás is minden további nélkül működik.
Mire vagy még kíváncsi?
Bár leszedtem, mert nem igazán találtam nekem tetszőt benne... -
Gaabbaa
aktív tag
ja, és 15 progi után még mindig 75Mb szabad helyem van a Storage-n!! (persze amit lehetett azt a 8gb-ra telepítettem)
-
Gaabbaa
aktív tag
válasz
Gaabbaa #9336 üzenetére
Mint igértem írok kicsit az új ROM okozta változásokról: (Taril féle DXID1)
-touch player eddig működik rendesen
-az üzemidő eddig látványosan nagyobb (tegnap reggel frissítettem, utána feltettem kb. 15 progit, beállítgattam, stb. és ma még mindig 50%-on van az akku)
-az óra még nem rosszalkodott
-a BT továbbra se hajlandó oda menteni a dolgokat ahova én akarom
-sokkal gyosabban reagál ha akarok valamit csinálni, egyből ugrik a menübe, megnyit mindent, tényleg gyorsvonat lett belőle!
-Opera kezeli, és lejátsza a you tube videókat!
-Igo továbbra is lassúzik ha úton vagyok, ill a TMC-t még nem sikerült rendesen működésre bírni, van hogy meg, van hogy nem...
-sms-t meg tegnap óta nem kaptamszóval nem tudom hogy jelez e végre...
Összességében több pozitívum van, mint amennyi vesződséggel jár egy ROM frissítés, szóval hajrá omnia tulajok, javítsatok Ti is DXID1-re!
-
ziggi_zug
aktív tag
válasz
ziggi_zug #9426 üzenetére
No... mindenki alszik vagy az Eurovíziós dalfesztivált nézi?
Minden esetre megtaláltam a hibát, hogy miért nem fordult le minden magyarra. Megoldani csak részben sikerült. Kell hozzá egy adat, amire ma már nem vadászom tovább, de amint lehet folytatom és megoldom a galibát.
-
ziggi_zug
aktív tag
Fanatikus MS3 rajongók itt megtalálják a már jól bevált módosításokat a Change Skin fejlesztőitől.
-
nobika1
tag
Jó teló, de nem vennék ilyet, túlságosan félteném
-
Ildi12
csendes tag
Sziasztok!
Tud valaki segíteni? Két hónapja átállítottam a kapcsolatot bluetooth-ra. Ehhez az Omnián és a laptopin is állítottam valamit.
Meg nem csináltam ROM frissítést, de ma végre rászántam magam.
Hogy lehet visszaállítani au USB-s kapcsolatot?Már egész jól belaktam a telefonom, azt a progit, amit írtok a visszaállításhoz,SPB backout, honnan tudom letölteni?
Előre is köszi
-
ziggi_zug
aktív tag
Érdekes módon, noha minden vonatkozó adatot lefordítottam, ennek ellenére egyik-másik (főleg a letöltéssel kapcsolatos) párbeszéd és ablak angolul jelenik meg. Még keresem az okát, valszeg ez nem a Weather-ből kapja a szöveg adatot. Ha megtalálom az okát, akkor jelentkezem.
Időközben, ha bárki észrevesz gépelési hibát (én már találtam egyet) az jelezze és módosítom. Skynet kollégát pedig majd megkérjük, hogy a frissített változatra cserélje az oldalán lévőt.
Amúgy ezt (mármint a magyarítás módosítását) egy egyszerű szövegszerkesztővel bárki megteheti. (Pl notepad / jegyzettömb) A lényeg: ne az Omniában lévő Word-del, mert akkor az összes ékezetes betűnek lőttek!! A legjobb a txt-t a PC-ne megnyitni és a | vonal utáni magyar szöveget át lehet írni bármire, akár rétó-románra is. Utána csak mentés és felül kell írni a PDA-n lévő fájlt.
-
Skynet258
veterán
-
legiaap
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Milyen processzort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- BestBuy topik
- E-roller topik
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux haladóknak
- További aktív témák...
- Nagy tételben - Használt telefon felvásárlás
- Samsung Galaxy Z Flip7 / Z Fold7 / S25 / S25+ / S25 Ultra új BONTATLAN 3év garancia
- Edzett üveg: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz 899 Ft
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB független, szürke, Pitaka karbon tokkal és fóliával
- ELADÓ Apple iPhone 14 Pro Max 256 GB - Space Black!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro