- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Robertoq
őstag
Nem a legjobb példa volt talán, hirtelen nem találtam jobb képet, de az sgs(ek) a full meg az over között vannak. És nem véletlenül lehet kapni polár szűrőt is.
De folytassuk inkább ide vágó témával, hogy lehet hogy már valaki otthon használgatja fűnyírás mellett az SGS2-t? -
cqr
aktív tag
A legfrissebb tesztekben már jelentősen javultak a driverek, jelenleg glbench2-ben pl. kétszer erősebb mint az sgs.
Illetve a 2D-s teljesítmény nagyon impresszív.. kb 3+-szor erősebb (Quadrant2D), mint a tegra2, sgs, dhd hármas. A gui gpu gyorsítása igazán jöhetne.
-
CHIPman
nagyúr
Screen timeout itt is van. Meg kikapcsol a képernyő, ha megnyomod a powert. Minden okostelefonon így van kb a kezdetektől fogva. Nem csak az Apple tud mindent.
dokee78: Elvileg ezt a UI-t a Bada mintájára csinálták, azért hívták először annak. Asszem a TW3 is Bada UI-nak indult.
Az 1,2GHz meg nem biztos, mindenhol mást írnak. Pl. a hivatalos bemutatón az MWC-n is 1GHz Exynos 4210-et mondtak. Itt is 1GHz van a képen. -
-
Cuccok
tag
Komolyan az a legfontosabb tulajdonsága egy 11cm átmérőjű MOBIL! kijelzőnek, hogy mekkora a színhűsége? Nem ezerszer fontosabb a fogyasztása, napfényben való láthatósága, betekintési szöge (egy bizonyos szintig), háttérvilágítás beszűrődése, fényereje, kontraszt aránya?
Vagy komplett filmeket szoktatok nézni ezen az óriási kijelzőn? vagy képet esetleg videót szerkeszteni?
Vagy az Angry birds "színhűsége" számít? Vagy a főmenü ikonjai? Esetleg az email kliens?
Ugyanmár...Arról nem is beszélve hogy a GS2-ben lesz gyárilag kijelző tulajdonság állítás. Dynamic, normal, movie vagy mi a túró. Ha a gyári értékek nem lennének megfelelőek gondolom a pár hét múlva megjelenő főzött romok erre is hoznak orvosságot.
-
joey04
titán
válasz
Robertoq #788 üzenetére
Nekem a Full. Sőt, ha választani kéne, akkor lehet, hogy a Low kéne inkább, mint az Over, ha csak ez a 2 lehetőség lenne. Nincs ezzel baj. mondjuk a 731es hsz, meg az, hogy színhű az LOL.
Egyébként a WOW meg még pár hasonló játék ilyen színes, azoktól is hányingerem van
-
legiaap
félisten
Hihetetlen mennyire elvagytok ezzel a kijelző mizériával.
Kezd unalmas lenni... -
Robertoq
őstag
Nekem meg pont a túlszaturált színek, pl ezen a képen nekem a jobb alsó jön be. Lehet, hogy nem teljesen valósághű, de nekem elég ha a valóság valóságos, ez kicsit dob rajta
Meg ez jellemző a nagy hollywoodi filmekre is, pl Bad Boys 2, Transformers... -
Favilla
tag
Ezeknéla telefonoknál nincs olyan, hogy a képernyőt ki lehet kapcsolni úgymond, mint pl az ipad-nál, ha egyszer megnyomom a power gombot akkor kikapcsol? Nekem kell, hogy éjszaka is elérhető legyek, de éjszaka minek megy a képernyő? Ha nincs rajta a statusbar akkor nem ég bele... Vagy full screen-es képenyővédő, de az igazi az lenne, ha ha be lehetne állítani bizonyos idő után kapcsoljon ki a képernyő, ha nincs használva a telefon.
-
zeroo5ux
aktív tag
http://www.youtube.com/watch?v=YsGZSjlLpvI&feature=related
ez vajon előre letöltött GPS koordinátákkal ilyen gyors vagy anélkül?
-
legiaap
félisten
-
moco22
aktív tag
-
T.Peter
őstag
Azt hittem, hogy lehet azért valamennyire hinni a papíron lévő adatoknak....
(#764) legiaap: Senki sem örülne neki szerintem. Remélhetőleg hamarosan lesz valakinek egy készüléke. Az mondjuk érdekes, hogy ez az első fotó, amin észrevehető ilyen. Ugyanebben a videóban a következő töltőképernyőn, amin kék homályos folt van (3:54-nél), nincs sávosodás, vagy legalábbis én úgy vettem ki belőle. Szóval lehet, hogy valamit a szoftverben barmoltak el.
(#765) Oppenheimer: Ki akartam egészíteni ezzel az írásomat, hogy végül is van köze hozzá, de kb úgy, mint a többi tv-nél a gyári pixelhibának. Nem ez szabja meg a kép minőségét. Persze ha előjön, akkor már igen, de amíg nem, addig nincs köze hozzá (okosan kell használni, és nincs beégés). Legalábbis szerintem.
(#767) Dare2Live: Én szinte biztos vagyok benne, hogy direkt csinálja így. A legtöbb embernek "ettől esik le az álla".
Ez van... Esetleg írsz egy színbeállító programot. -
Oppenheimer
nagyúr
válasz
#97544192 #766 üzenetére
Nekem még nem égett be, elvileg pár tízezer órát (vagy csak 10k-t?) bírnia kéne... aztán elsőként a kék fog halványodni.
Dare2Live: hát, azt nem tudom, hogy a fotósoknál hogyan zajlik a dolog, én a suliban 1,5 szögpercet tanultam. De ha belegondolsz 72 DPI sem olyan kevés, ha 10 méterről nézed
Ezért tartom pontosabbnak fokban megadni.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Oppenheimer #735 üzenetére
A szem felbontóképessége 1,5 szögperc. Ezt nem lehet DPI-ben megadni.
Mint fotós nálunk ez amolyan ökölszabály. 72dpi = gagyi, 144-200dpi rendben van, 300dpi és felette a csúcs.
Samsungnak nem kell többet csinálnia. Bukik a nép a szaturált szinekre. Az kell.
"T.Peter: Jó lenne, ha a samsung jobban beállítaná a samoled kijelzőt színhűség tekintetében...."
Én szinte biztos vagyok benne, hogy direkt csinálja így. A legtöbb embernek "ettől esik le az álla".
Semmi jó hasonlat nem jut eszembe... olyan ez mint a cukor. Sokat raksz bele többet vesznek.
-
törölt tag
válasz
Oppenheimer #765 üzenetére
Az AMOLED is beeg. Vagy csak en vagyok az 1 a 10000 emberbol? Akkor ezesetben csak ennyi: Fuckyeah.
-
T.Peter
őstag
válasz
Oppenheimer #761 üzenetére
De ennek a két tulajdonságnak semmi köze a képminőséghez.
-
T.Peter
őstag
3:40-nél elindítja a zinio nevű digitális magazint, és látni a logót. A háttérben az ugye nem sávosodás? Az ipad-es verziójában (0:58-nál lehet látni a logót) a háttérben semmi folt nincs. Ennél a videónál viszont van, és nagyon úgy néz ki számomra, mintha sávosodás jelét mutatná (1080p-ben néztem). Bár remélem, hogy a videó hibája.
-
CHIPman
nagyúr
És én nem ezt írtam?
cqr: Úgy volt, hogy sgs-en is ext lesz a 2.3-tól, aztán mégse így lett, de reméljük a legjobbakat.
A 3D nyert 20%-ot a 10FPS növeléssel biztosan, de valóban mindenhol megvan a max fps.
Nem ide illik, de én azon csodálkozom, hogy az Xperia Playbe Adreno került.
legiaap: Azok az üres widgetek is elég gázak. -
T.Peter
őstag
Miért van az, hogy papíron a powervr sgx543mp4-hez van közel, a gyakorlatban meg az mp2-höz?
(#753) Oppenheimer: A plazma miért nem? Kíváncsiságból kérdezem, mert nem tudom (annak ellenére, hogy eléggé ismerem mindegyik technológiát), és érdekelne. A plazmának azért elég jók a színei, meg a feketéje neki is valós.
-
legiaap
félisten
Kicsit itt elég lassú a gépezet.
Azért mert merül, vagy ez is laggol mint az LG? -
cqr
aktív tag
Üdv, a Samu hogy-hogy nem maradt a PowerVR SGX (543MP2) gpunál?
Jelenleg még nem lehet tudni biztosan, egy korai anandos mérésben nagyon rossz volt a mali, de az egyre inkább úgy tűnik, hogy a driverek miatt volt. Viszonylag friss mérésekben (nem az sgs2 de szintén mali400-al rendelkező platform) glbenchmark2.0-ban közel van sgx543mp2-höz, de feltehetőleg egy hét múlva már tényleg pontosan meg lehet ezt válaszolni.#CHIPman:
fps_max 60-ra nőtt, de az IO teszt lassúsága miatt gyanús nekem az RFS...
Az hogy a teszt lassan ér véget még nem feltétlenül ok az aggodalomra : d .. nincs rfs.
A 3D-s részek viszont elég szép eredményt adnak a sima sgs-hez képest. -
Oppenheimer
nagyúr
Telefonról válaszlok. Szerkeszzeni akartam a hsz-en, de ez a b*zi wifi folyton ledobált és emiatt kiesetem az időből. Szóval még ezt hozzá akartam tenni:
Amúgy tvbe sajnos még egy jó ideig nem találkozhatunk az oledes technológiával, mert túl drága az előállítása és rövid az élettartama. Az ilyen nagy kijelzőket a CRT-s Sony Tinitronhoz szokták hasonlítani és a hozzáértők azt mondják, hogy csak az oled lesz képes azt a képminőséget hozni, mint annó ez a monitor.
Csak az oled képes olyan színeket megjeleníteni, mint a crt és csak az olednek van olyan jó kontrasztaránya, mély feketéje, mint a crtnek. Az LCD és a plazma technológiával nem lehet ilyen jó megjelenítőket gyártani. -
CHIPman
nagyúr
Érdekes lenne megtudni valahonnan, hogy mi a gyors jelfogás eredménye. Sgs-ben állítólag hardveresen hibás a GPS-modul, viszont a GB frissítések brutálisat javultak, kb ugyanilyen gyorsan fog jelet. Itt vajon a hw vagy a sw ilyen jó?
szerk.:
Quadrant test
fps_max 60-ra nőtt, de az IO teszt lassúsága miatt gyanús nekem az RFS... -
Zolexx
aktív tag
Üdv, a Samu hogy-hogy nem maradt a PowerVR SGX (543MP2) gpunál?
Mali 400MP szvsz gyengébb lesz, tudtok erről valamit? -
CHIPman
nagyúr
válasz
zeroo5ux #740 üzenetére
Nem hiszem, hogy újoncként(bár kitől mástól várnánk ilyet) ilyen hangnemet kéne alkalmaznod.
Továbbá teljesen igaza van a kollégának, az sgs színei túlszaturáltak, egyáltalán nem természetesek. Nem a mi hibánk, hogy az SLCD/IPS-t természetesebbnek állítjuk be. Az élénkség és a teltség alapvetően viszonyítás kérdése, de objektív, tehát mindenképp elveri a mezőnyt az AMOLED ezekben a tekintetekben. A jóság viszont szubjektív, te mondod meg, hogy neked a túlszaturált, telt színek jönnek be, vagy a természetesebb, de kevésbé teltek, mert a kettő között sajnos nincs átmenet jelenleg, és ezt a Samsung cseszi el(ennek magyarázata feljebb).
T.Peter: Az Infuse-t én is megnézném, bár 4,5"-ra lehet, hogy kevéske a WVGA. Meg az forgatja majd fel még a dolgokat, hogy a sgs2 előbb meg fog jelenni, mint a Sensation/Bionic/Atrix EU-s változata, így jelentős lépéselőnyben lesz mind adott időre eladott példányok számában, mind árban. -
T.Peter
őstag
Nem hiszem, hogy a samsung mostanában dobna ki kijelzőt. Megcsinálták a samoled+-t, két méretben is, és ezt fogják most hirdetni. Azt mondjuk nem értem, hogy a samsung infuse 4g-ről semmi információ nincs, pedig abban van a 4,5"-es.
(#734) Oppenheimer: Jó lenne, ha a samsung jobban beállítaná a samoled kijelzőt színhűség tekintetében, mert amúgy jó lenne (legalább is a samoled+ az rgb kiosztás miatt), de amíg így is sokaknak megnyerő, addig nem fogják, mert ezzel el lehet adni. Szóval az oled technológia miatt el kéne vernie az egész mezőnyt színhűségben, csak amíg a samsung a marketing miatt nem helyesen állítja be, addig túlszaturált marad. Ettől függetlenül valakinek még mindig többet ér a valós fekete. Ebben pedig az lcd sosem lesz jó, bárki bármit mond. Az lg féle apple display "feketéje" is hol van a rendes feketétől? Sehol.
-
legiaap
félisten
-
Remus389
veterán
válasz
Oppenheimer #734 üzenetére
Az AMOLED túlszaturált ízlés dolga, nekem pl tetszik hogy jó színes
nézz meg rajta egy amazonasi papagájt, elég szép színkavalkád, pláne ha fekete is van a képben
ez csak egy mobil, nem egy profi kalibrált dell monitor, amin dolgoznak
ízlés dolga, a legtöbb embernek ez a szép
bár elvileg az SGS2-nél kicsit lejjebb tekerték a dolgot
-
moco22
aktív tag
Phones4u will release Galaxy S II on April 27; Austria will get it in early-May
hát..ütős egy ára van: 699 Euro = 185,123 Hungary Forint -
Oppenheimer
nagyúr
válasz
zeroo5ux #731 üzenetére
Alapvető fogalmakkal nem vagy tisztában. Az AMOLED túlszaturált, egyáltalán nem színhű. Érted? Ez tény, ezzel kár vitatkoznod. Az SLCD pedig épp elég színes. Nem olyan túlszaturált, mint az AMOLED, de attól még szépek a színei. Attól, hogy teltebbek a színek az AMOLEDen, még egyáltalán nem alázza. Ugyan abba a hibába esel, mint én egy éve: bedőlsz a marketing bullshitnek. Hidd el, sokkal nagyobbat dob a kijelzőn, hogyha nem veszed észre a pixeleket, mint hogy a zöld az a neonzöld, a rózsaszín meg vörös.
-
legiaap
félisten
Lassan itt meg lehet majd venni függetlenül!
-
Dare2Live
félisten
válasz
zeroo5ux #731 üzenetére
"csak egy olyan képet mutass ahol az SLCD-nek szebb a színe van...."
A szépség az egy baromira szubjektív, izlések/pofonok dolog. Akik szeretik a túlszaturált húde szép szines kijelzőt annak persze jobban tetszik az amoled.
A másik oldalnak meg a túlszaturáció, nem más mint parasztvakítás.
Amúgy egy I9003as SLCDvel szemben én is pl a galaxy sgs 2 kijelzőjét választanám, de ha mondjuk nem egy I9003hoz hanem egy Szifon4hez hasonlítom az SGS 2 kijelzőjét, nos ha nem lenne kissebb a szifon kijelzője, nekem tuti az lenne a befutó.
op: Az emberi szem felbontását 300-400dpi közé teszik. A szifon4 a 3.5" képernyőjén karcolja ezt a szintet. 4.3"on egy 960*540 közelébe nincs ennek a 300-400dpinek. Most itt nem vettem bele azt, hogy milyen elrendezésbe alkalmazzák a bayer mintát ugye az is számít, az SGS2 azért előrelépés kijelző területén SGShez képest mert nem pen jellegű az elrendezése.
-
zeroo5ux
aktív tag
válasz
Oppenheimer #729 üzenetére
csak egy olyan képet mutass ahol az SLCD-nek szebb a színe van mint az amolednek, mert én eddig egyet nem láttam, ennyi
ezek után te bele magyarázhatsz mindent, attól még nem lesz színhűbb.
1. http://appdroid.blog.hu/2010/09/17/slcd_vs_amoled
2. http://pdaplus.hu/content/view/5977/57/
3. és még ott az upfones szösszenet isaz AMOLED mindenhol alázza az SLCD-t és akkor mi lesz az SAMOLED+-al?
de az biztos hogy első lesz hogy fogom az sgs2-met és mellé állítom a szuper SLCD-s Sensation-nak
Chipman: ki mondta hogy Zoom nélkül netezz?(felesleges butaságok
)
-
CHIPman
nagyúr
válasz
Oppenheimer #729 üzenetére
Ha megnézed a hozzászólásomat, láthatod, hogy elfordítva mondtam, úgy pedig matematikailag lehetetlen lenne, hogy a WVGA szélesebb legyen. Állítva valóban.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
zeroo5ux #727 üzenetére
Attól még nem fogják alkalmazni. Fölösleges, maximum HD ready-t tudnék elképzelni egy 4,3 colos cuccban, de annál többet már semmiképp sem. Ilyen felbontásnál már úgyse látni a pixeleket, szóval fölösleges növelni a számukat mert az csak a GPU haszontalan terhelésével jár.
AMOLEDnél pont, hogy nem színhű a kép, de én is szeretem, ha egy kicsit színes a kijelző. Viszont egy SLCD-re pont, hogy nem mondható az, hogy fakó lenne.
Chipman: amúgy a qHD kijelző keskenyebb a wvga-nál
-
CHIPman
nagyúr
Konkrétat nem tudok, de többnyire előbb lehet kapni xxl-ben a cuccokat bolti garral, mint máshol. Ha a másik mondatra gondoltál, akkor gondolkodj úgy, hogy a Samsungon kívül is van élet.
zeroo5ux: Nem tudom, Te hogy vagy vele, de én nem úgy számolnám. Hanem inkább úgy, hogy 35%-kal magasabb a pixelszám a normál WVGA-hoz képest, és 102%-kal magasabb a PenTile AMOLED-hez képest. Engem meggyőzött. Várok még két hónapot, ha a Samu bejelenti a nagyobb felbontású kijelzőjét, akkor megvárom.
Továbbá azért nem lehet olyan rossz az. 1024-re optimalizált weblapok esetén a szemnek megerőltető lehet 800-as szélességen, zoom nélkül olvasni a weblapokat. 960-as szélességen már jobb, és szélesebb is a kijelző, mint a WVGA. -
zeroo5ux
aktív tag
válasz
Oppenheimer #726 üzenetére
sose?
(hír idejét figyeld)http://prohardver.hu/hir/a_vilag_legkisebb_full_hd_kijelzoje.html
de persze ronda LCD még csak, amúgy én sima 1280*720al is beérem majd pár év múlva...
addig én elleszek a 800*480al is, amoledbe úgysincs nagyobb per pillanat fakó képet meg nem nézek mert engem NEM zavar ha SZÍNHŰ a kép meg hogy esetleg 10ezer amoledből egy beég (amit gondolom amúgy is garanciálisan cserélnek) -
moco22
aktív tag
jó kis élő háttérképek lesznek benne. benne lesz a szélmalmos, az amőbás, és most láttam egy újat, tengerpartos
[link] -
zeroo5ux
aktív tag
[GALAXY S II] 3rd Commercial
http://www.youtube.com/watch?v=sEU83IiGTT4&feature=player_embedded
-
zeroo5ux
aktív tag
válasz
Oppenheimer #720 üzenetére
az biztos hogy felbontásért nem várnék, jó lesz ez nekem a maga felbontásával 4.3col mellett
az a 160 plusz magasság 60 plusz szélesség egyáltalán nem fog meg, inkább érdemesebb várni az első 1000px feletti kijelzős telefonra de addig nekem bőven elég ez.
-
moco22
aktív tag
érdekes, ezen nincs rajta a samsung felirat a kijelző fölött
Samsung Galaxy S II i9100 in the Philippines -
moco22
aktív tag
-
moco22
aktív tag
na ez már hír
Samsung Galaxy S2 goes on sale in UK next week for £499
This Samsung flagship Android device will go on sale starting April 27 both in stores and online.
499 United Kingdom Pounds = 148,890 Hungary Forint -
T.Peter
őstag
-
jooker82
nagyúr
Elvileg csak júniusba jön...[link]
Aktív témák
- Xiaomi POCO X6 Pro 12/512gb - Makulátlan, Alza garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB (Phantom Black, Dual SIM) Új akksi!
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával