Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pala
veterán
Beindult a vb San Luisban!
Sajnos az első nap rosszul sikeredett a magyarokra nézve (két vereség), de ez még nem jelent túl sokat.
Úgyhogy sok sikert nekik!
Ha elfogulatlan akarok lenni, akkor viszont Topalovnak drukkolok, ő az aki a legjobban megérdemelné, hogy világbajnok legyen! -
BaliTHC
tag
Ezt nézzétek! Besz*rás!
Bővebben: link
Imádok sakkozni, de azt hiszem ezt a szintet sosem érem elPala, mit gondolsz, Te eléred?
-
Pala
veterán
Nem baj, a játék szeretete a lényeg; az, hogy nem unod magad miközben csinálod
Az aki szívből sakkozik, előbb-utóbb jó játékos lesz. Aki azért játszik mert szeret nyerni, abból többnyire sose lesz igazán jó sakkozó. Remélem menni fog a topik, én most elvonulok, a következő hónapokban többezer oldalnyi elmélet / elemzés / tanulás vár rám, mert én biza elhatároztam hogy mester (legalább nemzetközi) leszek. Hajrá mindenki! -
priusz
aktív tag
válasz
Attila69 #342 üzenetére
Én is nagyon szeretek jáccani de nagyon gyengus vagyok.
A magamfajta kezdőknek ajánlom ezt a linket: Bővebben: link -
Pala
veterán
topic, éledj!
-
Pala
veterán
Íme egy nagyon tanulságos végjáték:
Világos állása: Kh3, gyalog e2-őn és c3-mon.
Sötét állása: Ka5, gyalog d5-ön.
Világos lép... természetesen a cél, hogy nyerjen. Lehet próbálkozninem könnyű, rutinos végjátékismeret szükséges hozzá, máskülönben sötét nagyon könnyen kiremizi.
-
Pala
veterán
válasz
Gabcsika #338 üzenetére
Láng-Vasasban játszok (most is, szal nem múlt időben), és most valszeg bp 1. osztályban leszek a 3-4. tábla körül, vagy ha másodosztályba raknak, akkor tuti éltáblás leszek.
Chessbase-zel játszogatok, de mivel nincs meg eredetiben se a fritz, se a shredder, se a hiarcs (tehát nincs serialom), ezért hiába reggelek sajna, előbb-utóbb korlátozzák a jogaimat....asszem veszek majd egy eredeti fritzet, addig guestként lépegetek be, de mint korábban írtam, csak 15 percnél hosszabb partikat szoktam játszani..
ha gondolod játszhatunk ott, neked mennyi az élőd? (a rendes, ha van)
és igen, 1. osztályú vagyok (lettem, a nyár elején)
azelőtt viszont, mivel év elején igazoltam le, élő híján erősorrendben ugyebár a végére pakoltak, és a megtisztelő bp. 2. osztály 12. táblán játszhattamott viszont 100%-os lettem, minden partimat megnyertem
az új erősorrendben nemtom hol vagyok.... -
Gabcsika
tag
Pala!
Nagyon örülök, hogy végre valaki olyan is ír PH!-ra, aki komolyan is veszi a sakkot (olvastam, hogy 2300-ra törekszel, stb.).
Szívesen játszanék ellened partit akár a chessbase-en is. Mi ott a nick-ed? Nekem Gabcsi.
Hol játszottál (melyik csapatban), hányadik táblán? 2000 feletti ELO-vel már I. osztályú kell legyél.
Na most mennem kell, hosszabb lélegzetvételű írást még ma megeresztek, de most dolgom van.
Örülök, hogy ''találkoztunk''. -
Pala
veterán
így kő megverni a számítógépet
(sötéttel én)
1. d4 - Nf6
2. c4 - g6
3. Nc3 - Bg7
4. e4 - d6
5. h3 - O-O
6. Bg5 - Na6
7. Bd3 - e5
8. d5 - c6
9. Nge2 - cxd5
10. cxd5 - Nc5
11. Bc2 - a5
12. O-O - Bd7
13. a3 - a4
14. Be3 - Qe7
15. Ng3 - b5
16. Rc1 - Rfb8
17. Na2 - Rb7
18. Nb4 - Rc8
19. Qd2 - Rbc7
20. Rfe1 - Qe8
21. Na2 - h5
22. Bh6 - Bxh6
23. Qxh6 - Qd8
24. Nf1 - Nh7
25. Nd2 - Ng5
26. Bb1 - Bxh3 (stimt, hogy nem üthet vissza)
27. Nc3 - Qf6
28. Kh1 - Bd7
29. Re2 - Bg4
30. f3 - Bd7
31. Ree1 - Be8
32. Re2 - Nb3
33. Nxb3 - axb3
34. Rf1 - Qf4
35. Bd3 - f6
és itt világos feladta, mivel a vezére menthetetlen -
Pala
veterán
válasz
concret_hp #334 üzenetére
igen, de mindenki másképp értékeli, látja és fogalmazza meg a tapasztalatait (ill. mást tapasztal
)
2500km az nem rossz...én a bringát tényleg csak levezetésnek használom, amolyan fitnesshogy ne csak otthon a tábla fölött görbüljek
hogy lehet az, hogy a sakkot sose lehet megunni....végtelen számú kombináció lehetséges, nincs két egyforma parti, de mégis hogyhogy nem tudom megunni?
valaki egyszer azt mondta, hogy a sakkot egy élet alatt sem lehet felfedezni, minden nap tartogat valami meglepetést, valami újat -
Pala
veterán
válasz
concret_hp #331 üzenetére
igen, én főleg bringázom...úgy tudom a nagy sakkozók is mind űznek valami egyéb sportot a kondíciójuk érdekében. továbbá itt is kell kitartás és végtelen türelem...meg hogy tudj hideg fejjel gondolkozni a legélesebb helyzetekben is, tudj objektív lenni és kritikus szemmel nézni a táblára...de ezek mellett persze sokféleképpen hozzá lehet állni... valaki sportot és versengést lát a sakkban, valaki háborút, valaki művészetet, valaki tudományt.... a sakk ez mind együttvéve!!!
-
Pala
veterán
válasz
concret_hp #328 üzenetére
hajjaj, az én klubomban is tejel rendesen a szponzor, de csak akkor, ha bejutok országos 1. osztálya (ahhoz meg minimum 2300 élő kell, de inkább 2400)...persze külföldön még nagyobbat lehet vele kaszálni, de komoly felkészülés és tanulás szükséges itt is, ha pénzt akarok keresni vele.
-
Pala
veterán
válasz
ja igen, én sem tudom hogy lesz ősztől:S egyetem, bezony...valszeg minden létező szabadidőmet a sakknak szentelem, mivel nagyon komolyan akarok foglalkozni vele, nagymesterig meg sem állok
talán ha szerzek magamnak egy csajt addig, az majd megosztja a figyelmemetha meg egy sakkozó csajt szerzek, az meg aztán royal flush
-
Pala
veterán
válasz
azért számít a szerencse is...meg hogy az ellenfeleknek milyen a szerencséje
ez a ''megy v. nem megy'' dolog ez sajna ilyen..van, hogy nekem sem megy és durva elnézések követik egymást a partikban, de volt olyan is, hogy zsinórban 5-ször megvertem az edzőmet, ebből 4-szer sötéttel
változó...itt is ''jó kondiban'' kell lenni, hogy az ember a jobbik formáját tudja hozni..és sokat számít a fizikai erőnlét is... én pl. sose megyek úgy versenyre, hogy előtte nem alszom ki magam, vagy nem eszem -
concret_hp
addikt
hm... énis 19 múltam, de az 1etem miatt abbahagytam a versenyzést 1 időre. pont elég szellemimegterhelés az is
én érdekes módon egyéni versenyen mindig jól játszottam, csapatversenyen viszont vhogy sosem jött ki a lépés. volt olyan h nb2 11. tábláján 3/11pontom volt közben megyebajnokságon meg 5.5/9 ahol kb ugyanolyan erősségű ellenfelekkel játszottam.
ha ilyen jól megy, érdemes rágyórni a mesteri normára, abból már majdnem meg is lehet élni. ki kell járni nyugatra csapatokhoz sakkozni azok meg tejelnek szépen
[Szerkesztve] -
Pala
veterán
örülök hogy halad a topik, próbálom picit feltámasztani, mivel nekem a sakk az életem
-
Pala
veterán
válasz
concret_hp #323 üzenetére
19 és fél
-
Pala
veterán
válasz
2000 feletti performance rating-hez grat
(így hívják)
a 2000 egy bűvös határ, bár a gyakorlatban teljesen mindegy, hogy valakinek mondjuk 1987 van, másnak pedig 2007.
-
Pala
veterán
válasz
attól függ honnan nézzük...év elején igazoltam le, tehát fél év alatt, de amatőrként előtte is sakkoztam. viszont engem is meglepett, hogy rögtön elsőre egy relatíve magas pontszámmal kezdhettem. Önbizalmat is adott, de úgy érzem egy elvárást is, aminek meg kell felelnem, ráadásul sokan még elégedetlenek is vele
igyekszem gőzerővel a mesteri normát megszerezni, szabadidőm nagy részét elemzéssel és tanulással töltöm.
-
concret_hp
addikt
egyből 2000-es élővel kezdtél?
nekem a max. 1868 volt bár versenyen 2* is játszottam 2000 feletti normát.
mennyi idő alatt jutottál el eddig?
szerk: #324:az széphány éves vagy?
[Szerkesztve] -
Pala
veterán
de schnellben béna vagyok, rutinom is kevés van benne, nem tudok jól improvizálni...és szerintem a sakk értelme, szépsége is odavész...bár helyette van izgalom bőven
-
Pala
veterán
amúgy én is az ''élő'' sakkot preferálom, gép ellen csak gyakorláskor...viszont a legnagyob sikerélményt mindig a chessmaster elleni győzelmek vagy döntetlenek jelentik
-
Pala
veterán
válasz
concret_hp #319 üzenetére
a rendes élőm még csak 2021, de igyekszem, év végére 2300-at szeretnék + mesteri normát..viszont úgy érzem most is bennem van egy 2200-as szint, ha nem bal lábbal kelek...sokszor az a gond, hogy lusta vagyok fejben végigszámolni a varikat egy esetleges kombinációra, amit látok a táblán... többet tapasztaltam már, mint amennyi tapasztalatot ez a 2021 élőpont sejtet. viszont azt hiszem nagyon nagy ugrás ez, hiszen ez az első élőm, és nagyon ritka, hogy egyből 2000 fölé ugorjon az ember....a ''nincs élő'' és a 2000 fölötti élő között általában szokott lenni átmenet
-
Pala
veterán
kéne egy ph-s sakkversenyt rendezni, lol lenne
-
Pala
veterán
válasz
Gabcsika #310 üzenetére
ez érdekes, én számítógépen meg pont a 3d-set nem látom át...2d-s az teljesen áttekinthető és kezelhető...letisztult és sallangmentes.
a sok gyökér is ezt használja villámpartikban
a playchess szerveren olyan emberek vannak 2000 fölötti élővel, akik nem sokat tudnak a sakkról elméleti szinten, csak jól improvizálnak és rutinosan húznak, de a játék szépségéről fogalmuk sincs...ha meg kikapnak, akkor pofátlanul és sértődötten kilépnek, sőt nem egy olyan van, amelyik be is szól...én azt mondom min 15 perc kell, de még ez is kevés igazából...a hosszabb partik során bontakozik ki igazán, hogy kinek milyen érzéke van a sakkhoz.. szerintem nagyon is helyes, hogy élőben csak a 90 percnél hosszabb partik lehetnek értékszámszerzőek.
van is egy fide mester csávóka (most nem tudom mi a nickje, valami kriksz-kraksz név), aki perfektül húzogat schnellben, de rapidban már gyengébb...45 perces partiban meg lealáztam...persze schnellben simán megver, de kérdem én, akkor hogyan lett fide mester
schnellben nagyon sok múlik a szerencsén; én azt gondolom, hogy a játékerőt ne a szerencsére alapozzuk.
sakkprogitól sokat lehet tanulni, mert a keretein belül (a gép számítási kapacitása és a program fejlettsége) mindig tökéleteset lép, és így mindig a legjobb lépés ellen hozhatod meg a te lépésedet.... én nagyon, de nagyon sokat fejlődtem ennek köszönhetően. meg persze a mesteremtől is sokat tanultam...egy jó edző is kell. aki jól akar játszani és komolyan / mélyen foglalkozni a sakkal, annak egy pár jótanács:
1. végjátéktól kezdj tanulni!!! hogy miért? mert így azokat az elemeket és alap princípiumokat tudod könnyedén, szinte üres táblán készségszinten elsajátítani, amiket utána jóval könnyebben tudsz alkalmazni bonyolult állásokban, teli táblán...ilyen alap dolgok pl. a kötés vagy a felfedett támadás, kényszerlépések, ....ezeket ismeret szintén ugyan egy pillanat csak megtanulni, de megfelelően használni NAGYON nehéz...olykor egy anyagilag egyenlő állásban is könnyen egyik-másik fél javára dőlhet a mérleg ezek megfelelő kihasználásakor
2. alaposan tanulj meg tipikus végjátékokat....pl. bástya-gyalog bástya ellen, hogyan lehet kiremizni, ha lehet...gyalogáttörés, tisztek-gyalogok megfelelő használata, oppozíció, kizárás, egyebek
3. megnyitások közül érdemes szinte mindet legalább fővariban alapszinten tudni, és egy-kettőre pedig szakosodni....minden főbb megnyitásra legyen egy olyan válaszod, aminek az összes mellékágát ismered az utolsó lépésig, az állást bármelyikben tudod értékelni, tudod, hogy mire kell játszani és mire kell figyelni, az állás adta lehetőségeket rutinosan kihasználni...ehhez idő kell....pl. ilyesfajta specializálódás: mondjuk én tudom, hogy sötéttel. 1. e4-re mindig c5-öt húzok, és akkor a a sziciliai összes ágát tudom, tehát nem ér felkészületlenül se a Hf3, se a Hc3...de az elméletileg gyengébb (pl. g3) lépésekre is van megfelelő válaszolm (pl. d5)...ha meg mondjuk d4-el kezd, akkor mindig d5-tel vagy mindig Hf6-al folytatom és innen részletesen ismerem mondjuk a királyindiai összes variját, vagy egyebet...persze mindkét színnel..világossal könnyebb a dolog, mert te nyitsz és arra az ellenfélnek már korlátozott számú válasza lehet, ha nem akar rögtön hátrányba kerülni...tehát hiába magolta be a spanyolt, ha mondjuk d4-re nincs válasza, és te mindig azzal nyitsz, vagy c4-el..ezért azt is meg kell tanulnia, tehát mindenre legyen egy válasz
4. lásd az egész táblát....ezt nem könnyű, sokan beleesnek abba a hibába, hogy csak a tábla azon részére koncentrálnak, ahol éppen események zajlanak.
5. gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj....mindig erősebb játékossal, attól lehet tanulni.
ezeket betartva szvsz jó úton halad az ember...nekem bevált, meg is lett az eredménye, bár még van mit fejlődnöm... remélem fél év múlva mester lehetek
[Szerkesztve] -
Pala
veterán
Sikerült újabb győzelmet aratnom a Chessmaster 9000 felett! Így már 2314 az élőm
A Chessbase szervere nagyon jó, csak az a gond vele, hogy az ottani játékosok 90%-a csak 1-5 perces villámpartikat játszik -> öregem, ez nem sakk, az életbe nem kerül felszínre a tényleges játékerő... többnyire az nyer, aki rutinosabban csapkod; ez alól talán a mesterek kivételek, bár a schnell partik értelmetlenségét bizonyítja, hogy vert már meg teljesen kezdő, mert gyorsabban húzott, és én is vertem már meg FIDE mestert, nem is egyet... szerintem ez hülyeség... hosszú partit meg nem sokan akarnak játszani -
Gabcsika
tag
válasz
concret_hp #314 üzenetére
...de a nevemet kikeresheted a listán és kihívhatsz, akárcsak én is téged!
-
Gabcsika
tag
válasz
concret_hp #312 üzenetére
Értem. Egyszer gondolom összefutunk ott...
-
maddog
tag
uchess.com
itt lehet nyomatni minden nelkul -
Gabcsika
tag
válasz
concret_hp #309 üzenetére
Itt vehetsz serial number-t és vele együtt játékjogot Bővebben: link
Vannak barátaim akik szintén azt mondják, amit te, azaz hogy nem látják át a 2D-s táblát...Hát gyakorolj, gyakorolj és gyakorolj!
Mikor vagy fent a server-en? Szívesen játszanék veled! Én Gabcsi vagyok ott. -
concret_hp
addikt
válasz
Gabcsika #308 üzenetére
nah végre valaki
honnan lehet serial numbert serezni? ill. mennyié'?
az a baj, hogy képernyőn valahogy nem látom át a táblát úgy ahogy az asztal mellett. Ez a pontszámomon is meglátszik, gyakorlatilag folyton 1400-1550 közt vagyok. A rendes élőm meg volt 1868 is, bár igaz 1 ideje nem játszok versenyszerűen, de sztem asztal mellett 1700 még bennem van azért
ott Titcar a nickem.
jah meg nemzetiséget se lehet beállítani -
Gabcsika
tag
válasz
concret_hp #307 üzenetére
Helló concret_hp!
A playchess.com szerverén csak serial number ellenében tudsz számos funkciót elérni. Anélkül korlátozva vagy. Felsorolni is nehéz, hogy s/n nélkül milyen sok mindentől esik el az ember! A legfontosabbak:
-nem kapsz rangot (knight, bishop, rook, queen, king - a sorrend egyébként)
-mivel nem kapsz rangot, nem vehetsz részt tournament-eken, mert azokhoz min. ''knight'' kell
-ELO pontod nem csökken soha (meg nem is nő, mert az sincs)
-videokat nem nézhetsz meg a Közvetítéseknél (általában)
-nem tölthetsz le számos frissítést (ez mondjuk nem fontos)
-nem chat-elhetsz (ami szerintem nagy bunkóság)
viszont:
-csinálhatsz azért játékot a ''Keresés'' gomb megnyomásával
-megnézheted az aktuális versenyeket, de ha élő, akkor nem tudsz elemző progit használni, mert azt nem engedi, ha nincs s/n-ed
Ha van még kérdésed írj ide!
(Egyébként milyen nick-en vagy fent a playchess-en?) -
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #306 üzenetére
a rangokra már rájöttem...
[Szerkesztve] -
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #305 üzenetére
valaki?
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #304 üzenetére
senki semmit
-
concret_hp
addikt
playchess.comon játszok pár napja, serial number nélkül...
nem tudok írni a chjatbe, nem tudok kreálni játékot (vagy csak nem jöttem rá hogy hogy kell) és nem tudok tournamentekhez csatlakozni. ezekhez kell vennem serial numbert? ill. az ilyen rangok ott hogy vannak? pl. hogy lesz vki knight vagy bishop? -
Szalma
őstag
(Egy érdekességről Bővebben: link.)
Szeretettel:
Szalma -
Gambit
őstag
Itt írtam le részletesebben: Bővebben: link
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! R7 5800X3D / RX 7900 XTX 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest