Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
adika4444
addikt
Sziasztok!
Jobb topikra nem bukkantam ahol feltehetném ezt a kérdést, így itt megteszem. Adott egy TL-WR 702 N router. V1-gyes FW van rajta, de én szeretném a V3-t (asszem, ez a legújabb) ráhúzni. Ennek van valami akadálya?
Mivel USB-s, ezért gondolom egy laptoppal az áramszünet sem rémiszti meg a folyamatot...[ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Hali!
Nem találtam alkalmas topikot, tán ezt láttam a legjobbnak. Szeretnék a TL-WR 842 routeremre DDWRT-t hegesteni. Eléggé jókat hallottam róla... Kérdéseim.
Ezt az egészet, lehet e a router webfelületéről csinálni? Ha az áram a szünet mellett dönt, van e mód arra, hogy a galyra ment firmvare-s routert megjavítsam? Köszi!üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Jedster #20438 üzenetére
Igen, tudom hogy már kérdeztem, csak nem találom a vonatkozó kommentet, ahol az erre való topic linkje ül, így megkérdezem megint... TL-WR 842 ND routerre szeretnék DDWRT-t telepíteni elsősorban VPn célból, de a torrent képesség külső tárolóra is jól jönne... Tehát, melyik topicba menyjek?
És még valami. Ha elmegy az áram a munka közben, hogyan tudom a routert visszahozni abból a firmtelepítős döglött állapotból?üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Jedster #20440 üzenetére
Az Open-wrt-ből van kevésbé grafikus? Én sajnos nem látok túl jól, és segédprogrammal gépezek, így aztán nekem szöveges kell, amit a gép felolvas.
Egyébként ilyen elszállt router esetbe még nem kerültem, csak azért kérdeztem, ha esetleg a telepítéskor véletlen áramszünet adódik, akkor ne papírnehezék legyen a routerem...
WR 842-nek van saját topic-ja, most bukkantam rá:
[TP-LINK TL-WR 842 ND topic-ja]üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Claude Leon #20442 üzenetére
Értem... De a beállítások azok szövegen vannak? a grafika nem zavaró annyira, ha van mögötte szöveg... Ha már hozza azt amit a TP-LINK gyári felület, vagy a DD-WRT felülete, az már jó...
üdv, adika4444
-
-
adika4444
addikt
Sziasztok!
Segítségeteket kérném!
Adott egy TP-LINK 841ND router. Sajnos az antennáinak a sma csatlakozó forog, tehát nem tartja meg az antennát, mert 4,5 évet rohadt egy rackban, ahol persze rosszul volt az antenna rácsavarva. A gépezetre sajna nincs garancia, viszont nem dobnám ki, mert csináltam rajta egy fw frissítést. Tehát a kérdésem az lenne, hogy ha ezt meghúzzák nekem, mert én nem látom normálisan, és ha meghúzzák nekem, akkor lehet használni tovább?
Köszi, és bocs a nyakatekert megfogalmazásért!
U.I Egy 842 esetében is van hasonló gond, az bármilyen óvatosan csavarom az antennát, recseg amikor forgatom...
Szval mégegyszer köszi előre is a segítségeket!üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Intruder2k5 #20912 üzenetére
Sziasztok!
Köszi! Még két kérdésem lenne.
1. Az alatta lévő alátétet is tudom ugye cserélni?
2. Az mekkora probléma, ha kissé elforgott az a csonk amin a csavar és az alátét van?üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Fritz Teufel #21378 üzenetére
Sziasztok!
Valószínűleg ez a sebesség nagyon leterheli, és nem marad tartalék a proci-ban! Akkor csinálja, amikor valami nagyobb forgalmazást csinál? Próbáltad már géppel összekötni, hogy azon is csinálja?
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz CloZee #21491 üzenetére
Első körben egy laza mozdulattal nyomd ki a DHCP-t, de a tartományt úgy állítsd be, hogy ha mondjuk a 1043 192.168.0.1 akkor itt 192.168.0.2 legyen a default gateway, hogy lásd a status lapot fixip nélkül.
De arra vigyázz, ha az 1043 alapbeállításon van, és 192.168.0.100--192.168.0.199 akkor a Tenda essen ezen kívül 0.10-0.99 vagy 0.200-0.253.
Kissé kacifántos lett, de sikerült.
(#21493) laacika: Írnánk, ha tudnánk, de azzal, hogy írkálsz, nem fog hamarabb kiderülni. --Nem akatalak megsérteni..--
(#21495) alexan: futtatásba ncpa.cpl majd nézd meg az alapértelmezett átjárót, na az lesz a admin panel címe
(#21507) laacika: Nehéz kérdés. Első körben reinstall a Windowsnak. Wi-Fi-n nem vagy ugye rákapcsolódva? Próbáld meg még fix IP használatával.
(#21510) CloZee: HHihetetlenek tűnik, de ezeknek az ezközöknek ez sem akadály...
(#21519) Gubek-Einste: Az meglehet. De nekem AdblockPlus még ilyet nem csinált, laacikának is ezt tudnám javasolni. Bocs a kis OFF-ért!üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz DjPremier #21521 üzenetére
Sziasztok!
WDS bridge-dzsel oldja meg a tulaj? Mert már inkább érdemes lenne kábelezni, mert valószínűleg olyan gyenge a jel, hogy nem tud IP-t adni. A repeatert olyan helyre rakja be, ahol még viszonylag jó a jel, és akkor az szórja felfelé...
Amúgy ahogy írtam, ha bridge akkor a repeateren a DHCP legyen kikapcsolva, valamint ha repeater, akkor pontosak legyenek a beállíátsok név, titkosítás.
JA bridge esetén azonos csatorna, és szélesség, meg mód kell...üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Hali!
Ezzel én is szívtam. A megoldás, gyári beállítások visszaállítása. Egy időben a TP-LINK 842ND is csinálta, aztán befejezte, de májusban volt h naponta kellet újra beálítgatni, meg korábban olyan is, hogy csak 2-3 havonta. Most már megy május óta
Úgyhogy sajnos csak a reset a megoldás...üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Sziasztok!
Mivel a saját topikjában kihaltság van, ide írok.
Szóval TP-LINK842ND masinán ez az IP sec VPN mire jó? hogyan kel beállítani?
Köszi!üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Intruder2k5 #22532 üzenetére
Nekem ilyen passtrough nélkül is megy, rengeteg helyen is. Mind kifelé, mind befelé. Egyedül ahol szórtam portot nyitotam, de ennyi...
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Sziasztok!
Kis segítség kellene!
Már mindenfélét próbáltam router restart, channel váltás, de nem sikerült!
Szóval a tesókámnak lett egy Acer TravelMate TMB115M netbookja, melyben Intel 7200-as Dualband kártya duruzsol. A problémánk pedig az, hogy ma már másodszorra fektette ki a WR842ND wi-fi-jét. Tehát ledobja őt, az Asus notimat, és az iPhone-t. Ha rebootolom újra jó. Ma már egyszer reggel is eljátszotta, úgyhogy nem sűrű, de zavaró. logban nem találtam erre vonatkozóan semmit. Van valami ötletetek a probléma megoldására?üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Gubek-Einste #22772 üzenetére
tuti.
1.ameddig nem volt, soha nem feküdt ki.
2.Amióta megvan, mindkettő router amin volt kifeküdt random időnként.üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Gubek-Einste #22798 üzenetére
Sziasztok!
Köszi, ha megint elszáll, majd ránézek a driverre.
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Sziasztok!
Raktam egy DD-WRT-t próbának a TP-LINK 841ND routeremre. Mivel tetszik, ezért szeretném majd élesbe feltenni a 842ND-re, mert őt fogja leváltani egy 3600-as TP-LINK, így a 842-nek csak torrentezni kell. Hogyan tudnám ezt elgegyszerűbben kivitelezni? Ha más alternatív fw azt is szívesen rakom pl. open-wrt, lényeg, hogy lehetőleg webes interface-t kelljen használni végig. Köszi!
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz tigomigocika #23038 üzenetére
Inkább írd le a problémát, én legalább is érdemben akkor tudok segíteni.
(#23037) verti1: D-Linket megveszed, összekötöd D-Link lan portja router WAN portjába, bekapcsolgatod őket, utána routerben kapcsolat beállít, majd ha megvan akor mindkettőt kikapcs, modemet ismét be, ha felállt akkor a routert is be.
(#23039)fishme: Igen lehet, bandwidth controll alatt.üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Alteran-IT #24238 üzenetére
Az eladást húzzuk ki, mert ha DIGI visszakéri, az laza 14-15000 Huf-ba fog fájni. Doboz, szekrény teteje oszt kész.
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Sziasztok!
TP-LINK 841ND-re raktam DD-WRT-t, de én a gyári fw-t sokkal de sokkal és még annál is jobban kedveltem...
Melyiket kellene telepítenem hogy visszakapjam a gyári fw-t?
Mert hogy én úgy tudom, hogy nem jó bármely kiadása a hivatalos oldalon lévő fw-knek, mert valami boot cucc megléte szükséges.
Tehát melyiket?
Köszi!üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
-
adika4444
addikt
Üdv mindenkinek!
Sikeresen visszatelepítettem, már gyári fw-vel teszi a dolgát a router, a segítséget köszönöm Intruder2k5!
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Intruder2k5 #25381 üzenetére
Jaj igen, el is felejtettem, hogy mi után felment a gyári fw, utána rögvest frissítettem.
(#25392) lajosx: akkor most pontosan milyen típusú is a TP-LINK?üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Intruder2k5 #25981 üzenetére
Csatlakozok, 2013 aug óta megy nálunk ilyen modem, különösebb problma nincs vele, nagyszüleimnél meg aztán állat, ott a wi-fi-je is isteni stabil, konkrétan 30 mega simán jön, torrentet bírja, és több klienssel sincs gondja.
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Intruder2k5 #25986 üzenetére
Ezeket végigolvastam, én is volt már példa hogy ezt a modemet elküldtem a francba, mert az tény hogy átok béna a legutóbbi frissítés óta az interface, IE-ből nem megy rendesen, meg a 2013 december előtti update-vel néha a dmz halt be, de ezeket leszámítva sztem nagyon jó, fenntebb írtam h van ami atomstabil...
Nem láttam még Dlink 704-et, meg TC7200-at, de hogy őszinte legyek nem is nagyon érdekel, jó nekem ez, pláne hogy mostanság nincsen vele semmi problémám.üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz blackboard #26037 üzenetére
Nem nagyon, mert a mentéssel lehet h a hibát is visszatöltöd.
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Intruder2k5 #26067 üzenetére
TP 1043ND v2-vel megoldható amit a kolléga szeretne?
Gyári fw-n próbálnám.üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz kalman87 #26072 üzenetére
Forvardingra katt, ott add new gomb, beírod a portot, eszköz ip-jét, kiválasztod tcp vagy udp, save.
Ezt csináld meg mindegyik porttal. HA megvagy, előtte vagy utána, menyj be a dhcp, clients list részre, ott a ps ip-jét nézd meg meg a mac címet, adress reservationnál pedig rendeld hozzá a mac-hoz az ip-t az add new gombbal, hogy mindig ua a belső ip legyen kiosztva a gépnek.üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Sziasztok!
UPC 120/10-hez jó a TP-LINK WR543G?
NA persze nem router módban, hanem switch módban kikapcsol wi-fi-vel használnám. A kábelen ide a szobába csak 100 Mbps-os link jön, tehát az említett router képes switchként osztani a 94 Mbps-t?
Köszi!üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
-
adika4444
addikt
A routereden ahol be kell állítani a wan kapcsolatot MAC clone lehetőséget kell keresned.
Vagy másik verzió hogy a modemre rákötöd a routert a WAN portjával, kikapcsolod mindkettőt. Modmeet bekapcsolod, megvárod hogy felálljon.
Ha ez megtörtént akkor csatasorba állítod a routert is. Így elvileg mennie kellene.üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
Hali!
Suste OpenWRT van a Tl-WR842ND v2 routeremen, a kérdésem az lenne hogy ha az adásteljesítményt felhúzom maximumra, abból lehet táp ügyi gond, vagy megbüntethetnek érte? Ez utóbbi mondjuk rendesen kétlem, de biztos ami biztos megkérdezem.
üdv, adika4444
-
adika4444
addikt
válasz Gubek-Einste #27454 üzenetére
Értem köszi, hát Suste meg az OpenWRT nem bízták a véletlenre, pont 100 mW-t tud maximum a cfw alatt a router, úgyhogy ezzel nem lesz gond. Most 35 mW-ra van állítva, ez szerintem így pont jó...
üdv, adika4444
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Linux kezdőknek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Vallás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- EAFC 25
- Szólánc.
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest