Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsooteee
csendes tag
szóval akkor most szerintem félreinformáltalak...
amíg nem használtam a routert addig sem kért a szolgáltató jelszót vagy felhasználói nevet... igazából nem vagyok képben ebben a témában
azt hiszem akkor kábeles netről lehet szó nálam.(gyakorlatilag a tv- kábelen keresztül kapom a netet) és akkor a MAC cím klónozást hogy tudnám megcsinálni? köszönöm a segítséged és a kitartásod
-
heno68
tag
válasz
seckcsongrad
üzenetére
Szia
LINKSAYS WRT54GL 54 MBPS WLAN ROUTER
De várd meg mások véleményét is...
Ugyan én torrentre nem használom az ugyanilyenemet, de minden másban tökéletesen teljesít...Üdv
-
seckcsongrad
csendes tag
Sziasztok!
Ti melyiket vennétek ezek közül?
1. D-LINK DIR-615 WIFI 300MBPS WIRELESS N ADSL RÚTER + DWA-142 USB WIFI ADAPTER
2. LINKSAYS WRT54GL 54 MBPS WLAN ROUTER
3. BELKIN FD8233 N WIRELESS CABLE/DSL GETAWAY ROUTER
4. HERCULES HWNR 300 WIFI N 300 MBPS RÚTER
-
BGI
tag
válasz
zsooteee
üzenetére
Úgy gondolom, most mi két különböző pass-ról beszélünk.
Amire te gondolhatsz, szerintem a router Wifi titkosított hálózatához történő csatlakozás. - így van?
Amire én gondolok, az a szolgálatódtól kapott user+pass. Ezt kell beírni a router-ben a PPPoE kapcsolódási módnál.
DSL esetében nem szükséges a MAC cím klónozás, az csak kábeles netnél szokás (így azonosít a szolgálató).
Remélem többet segíthettem. -
zsooteee
csendes tag
Virgin Broadband szóval DSL. azt hiszem a felhasználói név és jelszo (passphrase) rendben van, és probléma nélkül is csatlakozom a wifi hálózatomhoz. Ugyh a másik probléma lehet a gond. És hogy tudom klónozni a MAC címet? Gondolom a router MAC-jét kell kiolvasnom és azt megadnom a laptopnak...
köszönöm a segítséged előre is! -
HaGii
tag
Sziasztok!
Nekem olyan gondom lenne, hogy nyitok routerben (X-Micro Wlan) egy portot a torrent számára, ideig óráig működik, majd a nyitott port szépen eltűnik!
Valakinek hasonló jelenség?Illetve megoldás?üdv.:HaGii

-
-
zsooteee
csendes tag
Sziasztok!
segítségeteket szeretném kérni router beállítási problémámra.
Szóval Netgear WGR614 v9, a kapcsolat tökéetes a laptopommal, a jelszint rendben, de valamilyen oknál fogva a routeren keresztül nem kapcsolódik az internethez. minden beállítás a Vista szerint rendben van. A hálózati és megosztási központnál a hozzáférés csak helyi. Próbáltam a router és a rendszer saját tűzfalát buherálni, de semmi...
nem igazán tudom most mit tudnék tenni. És a helyzet annyival bonyolultabb hogy ez egy angliai szolgáltató broadband szolgáltatása. Az online troubleshoot semmit sem tud segíeni...
Köszönöm a segítségeteket előre is.
ha esteleg plusz infóra van szükségetek szivesen leírom...
köszönöm:
Zsolti -
adalbert1
veterán
Adtak hozzá olyan tartót is, amivel az oldalán állhat. Tegnap este óta úgy megy, így már nem meleg, sőt langyosnak is alig mondható. Viszont így az oldalára állítva meg elég gagyin néz ki.
Lehet hogy rá kellene moddolni valami hűtést még a házon belülre, kérdés hogy milyen borda és hogy menne rá... -
heno68
tag
válasz
seckcsongrad
üzenetére
Szia
Szerintem egy jó minőségű routerrel meg lehet oldani... Többiek mit mondtok ?
Viszont az nem olcsó... Linksys-re gondolok...pl: WRT54GLÜdv
-
VaZso
senior tag
válasz
seckcsongrad
üzenetére
Ezt érdemes lehet megpróbálni, bár szerintem necces a távolság, nem hiszem, hogy egy routerrel kivitelezhető... mindenesetre addig ne add el a régi routert, de próba szerencse...
Mostanában nem néztem új routert, mert nekem tökéletes a mostani. Elég bajban lennék, ha új, ehhez hasonló tudású routert kéne vennem.
Ha újat veszel, érdemes lehet figyelni az újabb szabványok támogatására is, de hogy melyik a legjobb, azt nem tudom... -
seckcsongrad
csendes tag
Köszi a gyors válaszod.
Viszont én azon gondolkodtam, hogy lehet veszek egy routert de azt berakom a ház közepére... viszont légvonalba onnan is 15 -20 méter kellene és az lefele lejtene és kb: 2 fal ( 12 cm és 35 cm, a külső fal az 25 cm és a a plafon 25., tégla fal).Kérlek mutass már egy olyan linket ami tényleg fasza ruter

-
VaZso
senior tag
válasz
adalbert1
üzenetére
Az én routerem felül langyos, alul kicsit melegebb, amolyan "kellemesen langyos" hőmérsékletű.
Szellőző csak a router alján: ...és, ha megfordítod?

Élettartamot a melegedés negatívan befolyásolja, elsősorban az elektrolit kondenzátorok kiszáradását gyorsítja.
Nekem úgy rémlik, az előző routerem (sima LAN) sem melegedett sokkal kevésbé.
(Mondjuk ez már 3-4 éve üzemel így problémamentesen.)seckcsongrad: Mondjuk a routered tényleg nem a leg bizalomgerjesztőbb darab (első ránézésre).
Ha elhatároztad, hogy újat veszel, én eljátszadoznék a két router wlan-jával, hogy mindenütt a lehető legjobb legyen a vétel. -
adalbert1
veterán
Sziasztok!
Beszereztem egy Edimax BR-6204WLg-t. Az lenne a kérdésem, hogy mekkora melegedés kb. a normális? Ugyanis kézzel megfogva langyosnak (na jó, talán egy kicsit melegnek) tűnik a készülékház, kíváncsi vagyok hogy akkor hány fok lehet belül.
Ahogy néztem elég idióta konstrukció, szellőző csak a router alján van, persze az mindig le van takarva, a tetejére gondolom a design és egyéb okok miatt nem tettek (nehogy a user véletlen beleöntsön valamit
).
Az élettartamra mennyire lehet ez hatással?
Csak azért tűnik zavarónak mert a régi Trendnet (igaz csak vezetékes) routerem amit a napokban nekiadtam fateromnak egyáltalán nem melegedett hasonló körülmények között.Ami viszont tetszik a routerben, hogy van rajta wifi on/off gomb.

-
Knorbee
csendes tag
Sziasztok!!!
Egy problémám lenne ..
Igazából elég kezdő vagyok még ebben a dologban, de azért léccike segítsetek...
Szóval : Amikor felcsatlakozok a netre, akkor 1-2 percig minden megfelelően működik, de ezután megszakad.. Mikor vissza akarnék csatlakozni az alábbit írja ki: Kapcsolódás a következőn keresztül: WAN Miniport (pppoe)...
és ilyenkor 2 perc után tud csak felcsatlakozni ismét.. de megint elmegy 2 perc múlva
Lécci válaszoljatok KÖSZKE -
VaZso
senior tag
válasz
seckcsongrad
üzenetére
Szerintem ez így elég nehézkes... (most arra gondolok, ha itthon meg szeretném oldani, hogy a ház előtt is jó legyen a vétel.)
Szerintem egy routerrel csak erős kompromisszumokkal lehet megoldani (egyik "sarkában" sem lesz igazán jó a net).
Ugyanakkor nem mindegy, hogy a router és udvar között van pl. fél méter fal és 10 méter távolság, vagy másfél méter fal és 25m... szerintem csak úgy érsz el megfelelő eredményt, ha közelebb tudod tenni a routert az udvar felőli oldalhoz... vagy mégegy routerrel a másik oldalhoz közelre

-
seckcsongrad
csendes tag
Családi ház lenne, 2 emeletes. Annyira nem vastagok a falak de az udvarra nézve, 5-6 fal biztos van. Nekem is úgy van, hogy a ház hátsó sarkában van a router és az udvar pont a másik oldalon tehát minumum 15 - 20 méter, plusz még a falak.
Amiről vissza verődhet az csak a fal. Talán a közelébe van egy mélyláda ami ronthatja a vételt ( a routertől kb: 1 méterre van.)
Igazából 2 routert nem akarok ( ez kicsit bonyolultabb lenne megoldani mint) , inkább egyet de jót venni, aminek tényleg jó a vétele.
-
VaZso
senior tag
válasz
seckcsongrad
üzenetére
Milyen körülmények között kell működnie?
Családi ház emeletére gondolsz vagy emeletes ház hányadik szintjére?Nálam Wl-500gx van, gyakorlatilag mindenütt tudom használni, még az udvaron is.
Mivel a router a ház hátsó sarkában van, így viszont a ház előtt nem használható.A vétel nagyban függ attól, hol helyezed el a routert és attól is, milyen környezetben (pl. szekrény tetején vagy a gépház mellett, esetleg a szoba sarkában), nagyban csökkentik hatásfokát a különféle visszaverődések.
Emellett a falak vastagsága és összetétele is szintén befolyásolja, tehát nehéz megmondani.
Megteheted azt is, hogy veszel mégegy routert és a ház távolabbi pontján helyezed el. A géppel pedig mindig ahhoz csatlakozol, amelyikkel jobb a vétel.
A két routernek nem kell más ssid-t adni, de más csatornára kell rakni őket. -
seckcsongrad
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy routert...
Fent lenne az emeleten a router de ugy akarom hogy a földszinten és akár az udvaron is lehessen használni. kb: 4-5 fallal elválasztva is lehessen netezni.
Most van egy Asus Wl 530 g a kis router de a földszinten már nem nem működik.
Tudnátok valamit ajánlani nekem maximum 25-30.000 ft-ért?

-
lacka1111
tag
sziasztok! D link Dl-624-es routerem van! Ha rákattintok akármelyik torrentkliensre(utorrent, azureus...) egyből elmegy a net, kiírja hogy nincs hálózati kábel bedugva(ilyenkor újraindul sztem a router, mert felvillan az összes led) miután életre kel megint a router, a net 10 percig nem jön vissza. Miután visszajött és fut közben a torrent kliens, 10 percenként így is elmegy az egész :S enternet-es ADSL-em van! mi lehet a baj? Ha nincs bekötve a router, akkor megy rendesen minden, csak akkor szar, ha routeren van!
-
bme
tag
Sziasztok!
Be lehet állítani egy routeren, hogy bizonyos ip-knél korlátozza a p2p forgalmat?
-
VaZso
senior tag
válasz
Arriskaaa
üzenetére
Esetleg vizsgáld meg az ADSL modemet is, húzd ki azt is egy fél percre, nézd meg az ADSL szűrőt és a csatlakoztatott telefonokat.
Esetleg vizsgáld meg, közvetlenül a gépre kötve is szakad-e.
Hívhatod a szolgáltatót is ellenőrzés céljából.
Szerk.: Esetleg nem összeköthető-e a szakadás egyéb tevékenységgel. pl. telefonálás
-
VaZso
senior tag
Ilyet még nem csináltam...
Ha megoldod a filemegosztást pl. FTP-n keresztül, akkor egyszerűbben.
Egyébként pedig utána kell nézni, milyen módon kommunikál a Windows hálózat, és az alapján beállítani a dolgokat. Esetleg keresni kell egy programot, ami képes megoldani egyszerűbben a kommunikációt.Viszont gondolom elég sok buktatón kell keresztülverekedni magad, pl. a külső gépeken a net beüzemeléséig is...
-
VaZso
senior tag
válasz
mocsanisi
üzenetére
Jó helyen jársz (egyébként nekem is ilyesmi routerem van).
A port range részhez kell írni azt a portot, amelyiken kívülről csatlakozni akarsz, a Local IP-hez pedig a helyi hálózaton lévő géped IP-címét (amelyiken a szerver van).
Ha a szerveren esetleg más porton várakozik mint a port, amit kívülről meg szeretnél adni, akkor a Local Porthoz írd be azt a portot, amin a gép várakozik. Ha ezt nem adod meg, azt feltételezi, hogy a két port azonos.
Tehát:
Local IP: A szerver géped IP-je a helyi hálózaton
Port Range: a port, amin a szervered várakozik. -
mocsanisi
senior tag
Köszi a választ! Akkor ezt hogy is kell megoldani: "be kell állítani a routert, hogy forwardolja a portot a belső hálózaton arra az IP-re és portra, amin a szervered várakozik."
Itt egy kép a router kezelőfelületéről. Hátha segít. Abba a menüpontba léptem be, ahol szerintem állítani kell valamit: [link]
-
VaZso
senior tag
A routerek lényege pont az útválasztás lenne, hogy valamilyen szinten izolálja az egyes hálózatokat egymástól. Enélkül nem érdemes routolásról beszélni.
Ha egyetlen központi gépet szeretnél elérni, kérdés lehet, hogy azt milyen módon, milyen szolgáltatásokat akarsz használni.
Esetleg el tudok képzelni egy olyan összeállítást, hogy az egyik routeren megy kereszztül az összes többi, és az összes többi hálózatának biztosítassz hozzáférést a központi géped szolgáltatásához.
Ennek viszont sok értelmét nem látom.Mocsanisi: Szerintem nem kell törődnöd a külső IP-vel a gépeden, hanem be kell állítani a routert, hogy forwardolja a portot a belső hálózaton arra az IP-re és portra, amin a szervered várakozik.
Ezután csak azt kell megoldani, hogy a külső gép tudja az IP-det, amihez csatlakoznia kell (külső IP-t). Ehhez tudod használni pl. a no-ip vagy dyndns szolgáltatásokat.
-
mocsanisi
senior tag
Sziasztok!
Én egy olyat szeretnék csinálni, hogy "átverem a gépet". Vagyis hogy pl. mikor beírom parancssorba hogy ipconfig, akkor ne a router-es ip-t írja, hanem a rendeset! Ez azért kéne, mert Counter Strike szervert szeretnék csinálni, és a progi ugye a routeres ip-t látja, és arra csinálja a szerót! Ezért ugye csak belső hálóról lehet rálépni. Szóval valami megoldás van a problémámra?
-
heno68
tag
Szia
4 routert szeretnék összekötni úgy, hogy mind a 4 routerként működjön... A lényeg az lenne, hogy ne bontsa le alhálózatokra mindegyik router, hanem egy nagy hálózat része legyen mind a 4 és a központi géphez hozzá lehessen férni minden gépről...
Na, ezt szeretném elérni, ez a lényege...
Üdv
-
heno68
tag
válasz
dr.bubo
üzenetére
Szia
Kellene nekem is egy kis segítség...
Hogy tudok egy hálózaton üzemeltetni több routert úgy, hogy ne bontsák fel alhálózatokra és a megosztott anyagokat lássam mnidegyik gépről... (nem switch - ként akarnám őket járatni a Wifi miatt)
4 routerről és jónéhány gépről lenne szó...
Üdv, előre is köszi...
-
Peace
nagyúr
Egyenlőre nem akarom elhinni, de működik a dolog!!!!!!!!! Tesóm laptopjának és az én gépemnek a mac címeihez rendeltem fix ip-t router beállításokban. És a virtual server menüben engedélyeztem a utorrent által használt port-ot az én gépem ip címére. Így én tudok végre tölteni, tesóm meg böngészni és msn-ezni. teljesen jó. Köszi szépen!
-
Arriskaaa
csendes tag
Hello!
Már több éve használok egy Edimax Br6104k típusú routert probléma nélkül
Probléma a következő:
úgy másfél hónapja szakadozik a net, esténként 1-2 percenként. Minden tevékenység mellett jelentkezik... Letöltés, böngészés, wow, stb...A router logja a következő:
Dec 2 22:39:43 pppd[379]: Serial link appears to be disconnected.
Dec 2 22:39:43 pppd[379]: Connect time 10.7 minutes.
Dec 2 22:39:43 pppd[379]: Sent 1297337 bytes, received 6781423 bytes.
Dec 2 22:39:43 pppd[379]: Couldn't increase MRU to 1500
Dec 2 22:39:49 pppd[379]: Connection terminated.
Dec 2 22:39:58 pppd[2950]: RP-PPPoE plugin version 3.3 compiled against pppd 2.4.4b1
Dec 2 22:39:58 pppd[2950]: pppd 2.4.4b1 started by root, uid 0
Dec 2 22:39:58 pppd[2950]: PPP session is 54785
Dec 2 22:39:58 pppd[2950]: Using interface ppp0
Dec 2 22:39:58 pppd[2950]: Connect: ppp0 <--> eth1
Dec 2 22:39:58 pppd[2950]: Couldn't increase MRU to 1500
Dec 2 22:40:01 pppd[2950]: PAP authentication succeeded
Dec 2 22:40:01 pppd[2950]: peer from calling number 00:0F:24
1:8E:18 authorized
Dec 2 22:40:01 pppd[2950]: local IP address 84.0.29.99
Dec 2 22:40:01 pppd[2950]: remote IP address 145.xxxxxxxx
Dec 2 22:40:01 pppd[2950]: primary DNS address 84.2.46.1
Dec 2 22:40:01 pppd[2950]: secondary DNS address 84.2.44.1PPPoE beállítások:
MTU 1400
Connection Type : Continouos
TTL disabledTűzfal kikapcsolva.
T-online -nál vagyok.
A legújabb firmware installálása sem oldotta meg a problémát.
Ha tudtok valami megoldást a gondomra kérlek segítsetek!

-
VaZso
senior tag
Egyrészről a tartományt kell figyelni. Hasonló címet adj meg neki, mint amit a router is osztana, de a DHCP beállításaiban érdemes megadni, hogy azt viszont a DHCP más gépnek ne ossza ki (tehát a DHCP tartományát csökkentsd és a gépednek olyan címet adj, ami nem esik bele).
+ az alhálózat stimmeljenMásrészt a Gateway és DNS mezőkbe a router IP-jét kell beírni, különben nem lesz net.
Alternatív megoldás lehet, ha - valahol a DHCP beállításai közt - megadot, hogy MAC cím alapján melyik IP-címet rendelje a gépedhez.
A MAC a gépedben lévő hálózati kártya egyedi azonosítója, az ipconfig kiírja. -
Peace
nagyúr
válasz
dr.bubo
üzenetére
Ezt magyarázom hogy úgy sikerült végre működésre bírni a rendszert hogy router oszt ip címet gép pedig autómatikus ip kérésre van állítva.
Ha fix ip-t adok gépemnek, egyből eltűnik a net. Ez a probléma. Most meg van net, de utorrent nem megy. Na ez esetben mi a brá*er van? 
-
dr.bubo
őstag
A gépeden állitsál be fix ip-t.
helyi hálozat(tulajonságok)-->TCP/IP protokol tul. -->következő ip cim használata
IP: 192.168.1. xx ( xx.helyére beirsz egy számot pl. 70)
Alhálozati maszk: 255.255.255.0
Alapértelmezett átjáró: a routered ip cime

A routeredben a fix ip miatt semmit nem kell elállitanod. -
Peace
nagyúr
válasz
dr.bubo
üzenetére
Nos ezzel egy gond van csupán. Hogy a leírás statikus ip-re van. Nekem viszont router oszt ip-t és mindig másikat. Hálózat is úgy van beállítva hogy autómatikusan kéri az ip-t routertől. Szóval innentől megint csak megvagyok lőve. Vagy én értelmezem rosszul ezt a leírást?

-
coce
csendes tag
Köszi szépen a válaszokat! Próbáltam firmware frissítést, viszont közben is beszart a router, 1 perc után azt írta ki hogy megszakadt a kapcsolat, nos ez firmware frissítés közben annyira nem jó jel...na mind1, akkor marad az új router vásárlása, viszont akkor valószínű nem smc lesz a következő jelölt...köszi mégegyszer!
-
Peace
nagyúr
Ismét én és ismét egy problémával.
Az említett tp-link tl-r402m routerrel ha megosztom dsl netünket pc és laptop között, akkor onnantól utorrent nem működik. Se le se fel nem tölt, és visít hogy meg kell nyitnom egy portot hogy kapcsolódhassanak hozzám peer-ek. Én megpróbálkoztam beírni router config-jába a utorrent által használni kívánt port-ot, de ezek szerint rossz helyre, mivel semmi nem történt. Ha valaki tisztában van vele hogyan és hova kéne beadni neki hogy nyissa meg ezt a portot, kérem írja le nekem. Köszi! -
VaZso
senior tag
...akkor passz...

Előfordulhat, hogy sérült valamiért a firmware ill. a használat során melegedésből kifolyólag változtak az alkatrészek paraméterei (pl. kondenzátorok jellemzően kiszáradnak egy idő után).
Gondolom, sehogy sem férsz hozzá a beállító részhez, elég rendellenesen viselkedik az eszköz... én szétszedném és megnézném belülről kicst jobban a szerkezetet, de jobbat sajnos nem tudok mondani...

-
coce
csendes tag
Köszi szépen a gyors választ! Hát melegnek meleg a router, de szerintem nem vészes...firmware frissítés segíthet, vagy csak érdemes megpróbálni hátha? Egyébként, ha nem sikerül akkor nyilván veszek új routert...tudsz/tok ajánlani valami megbízhatót, elfogadható áron?Előre is köszi!
-
-
coce
csendes tag
Sziasztok! Van egy SMC 700VBR router. Elég régi, kb 3-4 éves, az utóbbi időben kezd érdekességeket csinálni, eleinte azt figyleltem meg hogy az upload sebesség nagyban csökken és kb egy hete már alig-alig tudok uploadolni,sőt mára kb teljesen leállt, viszont a letöltés ugyan úgy megy mint eddig. Ki kötöttem a routert, minden a legnagyobb rendben, upload,download, minden fasza! Ha bepróbálok lépni a router beállításaihoz, akadozik, néha belép, néha nem...Létezik olyan hogy egyszer csak meghal így egy router? vagy van még esély hogy normálisan működjön, esetleg extrém esetben nem is biztos hogy a router a hibás? Előre is köszi a segítséget!
-
VaZso
senior tag
Pedig ez lenne az, csak az előlapra rakták.
Ezekszerint hiába nyomod be több mint 5 másodpercig?
Ugye a router közben be van kapcsolva? Elvileg amikor elengeded, látod rajta, hogy csinál valamit - világítanak a LED-ek, esetleg furán villognak vagy villannak egyet, aztán feléled újból. - Ilyet sem csinál?
-
heno68
tag
válasz
chestha
üzenetére
Szia
Igen a fogadott és küldött csomagokra gondoltam (de nem egy meg kettő ugye?)...
Tehát akkor van kapcsolat, a csomagok jönnek mennek és nincsen net... Szerintem nem router beállítás gond lesz így elsőre, hanem a te géped vagy a wifi kártya beállításánál lehet valami kavarc...
Milyen routered van ?
Wi-Fi adapter rendesen fel van telepítve ?
Milyen Op. rendszer van fent ?Üdv
-
VaZso
senior tag
Először szerintem próbálj egy hardware reset-et. Van valahol a hátulján egy süllyesztett gomb, azt kell benyomni.
Esetleg nézd meg a leírását, hogy hogyan kell használni. Ált. várni kell kb 4 sec-ot és utána reseteli, ha elengeded a gombot. Az én routeremen 3 funkciója is van a gombnak, ezért érdemes megnézni a leírást.
Elvileg ezzel helyre kell állnia.
-
Fulmi
senior tag
haho!
lenne egy kerdesem: van egy router smc 7004vbr eu 751.7924. most vettem vissza a haveromtol, akinek kb 1 evre adtam oda kolcsonbe. most hogy probaltam radugni par gepet nem kapott normalis ipt, hanem ilyeneket: 169.254.x.x. elvileg 192.168.2.2-254 ig kene kapnia. neztem a hasznalati utmutatot es azt irta ha 169.254.x.x ipket oszt a router akkor nyomjak egy ipconfig/renew-t es utana megkapom a normalisakat, na hat en 4 gepen 4 kulonbozo utp kabellel neztem es mindenhol 169.254.x.x ipt kaptam es semmit nem reagalt az elobbi parancsra. irta meg hogy frissitsem a halozati kartya driveret, na hat ezt nem frissitettem de ugyebar ha masik routerrel mukodik akkor nehogy mar emiatt kelljen frissiteni ami kb 3 eves router.
szoval nagyon szepen megkoszonnem ha tudnatok valamit segiteni mert akkor kifizettetem a baratommal.
elore is koszi: fulmi
-
chestha
csendes tag
Sziasztok!
A HP530-as noti egy belkin Wirales G routerrel van összekötve. Vezetékes kapcsolatban jön a net, vezetéknélküliben meg nem, pedig a gép látja a vezetéknélküli hálózatot, rá is csatlakozik, a jelerősség kiválló. Mit tegyek, hohy jó legyen? -
chestha
csendes tag
Sziasztok!
A HP530-as noti egy belkin Wirales G routerrel van összekötve. Vezetékes kapcsolatban jön a net, vezetéknélküliben meg nem, pedig a gép látja a vezetéknélküli hálózatot, rá is csatlakozik, a jelerősség kiválló. Mit tegyek, hohy jó legyen? -
zodo
nagyúr
válasz
dr.bubo
üzenetére
Szia!
Kipróbáltam,de semmi váltózás.
Megmaradt a folyamatos 10,0 Mbps kapcsolatom és buboréküzenetben,hogy nincs bedugva egy kábel .
Nem értem ,ha megnézem a Hálózati kapcsolatokban a következőket látomHelyi hálózat vagy nagy sebességű internetkapcsolat:
1. Helyi kapcsolat ( alaplapi Realtek hálókarin ) - Csatlakoztatva 100,0 Mbps
2. 1394 kapcsolat hálózati adapter - Csatlakoztatva 400,0 MbpsInternetátjáró:
Internetkapcsolat - Csatlakoztatva 10,0 Mbps
Hol lehet elcseszve valami ?
lehet,hogy mégis jó csak törölnöm kellene valamelyik hálókarit,mert amúgy most tempósabbnak tűnik mint anno a régi routeremel.
Csak bezavarnak az üzenetek? -
dr.bubo
őstag
Ha kihuzza a tápkábelt az nem reseteli a routert (a reset gombot kell hoszan nyomni ahoz 10-30 másodpercig kb.). Az szép lenne, ha a tápkábelkihuzásával resetelne a router, minden áramszünetnél lehetne újra konfigplni.

zodo: A routerben mgadod az internet kapcsolat tipusát. ha adsl-d van, akkor PPPoE, és beirod a szolgáltatódtól kapott felhasználónevet és jelszót.
Válaszd még ott ki, hogy automatikus kapcsolat, vagy connection demand-t állitsad nullára.
A dhcp servert engedélyezd. MTU-t 1492-re állitsad.Ha kábelneted van, akkor internet kapcs tipusa: dynamicus ip (vagy dhcp),
és klonoznod kell a géped mac cimét.
dhcp servert engedélyezed.

-
zodo
nagyúr
Hát...sajna mégis Budaörs lett a nyertes
Autó és helyismeret híányából adódóan nem volt egy egyszerű sétagallop.
Kicsit paráztattak,hogy nem tudják cserélni,mert már nincs olyan készülékük mint nekem,de adnak csere ígazoló lapot amivel visszamehetek a vásárlás helyszínére. ( 5 villamos megállóra van az a hely) Áááá mondtam ne vicceljen azt se tudom,hogy megyek haza ,én innen nem megyek míg nem ad egy müködő routert+usb adaptert. Telefonált valakinek az megmondta mire lehet cserélni , végül megkaptam újabb egy év jótállásal.
( D-link DKT-110 starter kit ) gondoltam akkor visszaadom neki a régi usb adaptert ami a táskámban lapult ,(mert nem tudtam visszacsomagolni a gyári dobozba
),de erre ő: felejtsd el ,tarsd meg, mondtam köszi.
Tehát minden ok ,sikerült kicserélnem a halott D-link DI-524-et egy DIR 301-re.
De mégis akad egy kis gondom a régit egy ismerősőm állította be és én nem értek ezekhez a cuccokhoz.
Szóval kérnék egy kis segítséget ,hogyan kell beállítani a mostani DIR-301-es routerem.
Odáig jutottam,hogy összefűztem a modem-el és a gyors beállítás varázslót lefuttatam,de elakadtunk a internet kapcsolat tesztelésénél.
Beléptem webes felületen ,ott megnemmondom miket nyomkodtam,de jelenleg a
Hálózati kapcsolatok alatt van:2 db helyi kapcsolatom - csatlakoztatva
1 db Internet átjáró - csatlakoztatva
1 db Szélessávú - kapcsolat bontva .Légyszi segítsetek ,nagyon nem értem.

-
kovipetii
csendes tag
Sziasztok. Kérdésem a következő. Van egy conceptronik C100BRS4H routerem ami nekiált szürni (szerintem) az internet oldalakat. Értem ezt úgy, pl origó ok ,szoftverbázis, hírkereső nem ok. Valamint a google nem talál a keresendő szóra semmit. Digi wlanos netem van. 2hétig müködött aztán változott (2 hete van Digim) . Mi a tehendőm? HA lehet lépésröl lépésre mert láma vagyok 
-
heno68
tag
-
blueye
veterán
ADSL -> Chello váltás volt a cégemnél.
Maradt a router (3COM 3C857) és a switch. Korábban minden jól ment, most vannak a hálón gépek, amik elsőre nem nyitnak meg egy oldalt, két-három frissítés után viszont megnyitják és onnan jól is kezelik a webet. Hogy lehet ez?
Más. Elvileg 20/3-as a csomag, a 3 feltöltés rendben is van, de a letöltés 6 körül alakul. Lehet ez a router+switch miatt? Vagy a chello ilyen gyenge a Moszkva térnél?
-
Zoli1222
addikt
Sziasztok.
Bocs az off-ért, de milyen progival tudnám a netet megosztani 2 gép között? wireless routerrel megy a 2 gépen a net és az amelyikre kötve van a router szinte netezni se lehet, ha a másik gépen megy letöltés.
-
Psytróger
tag
Sziasztok!
Egy D-Link DI-604 típusú routerem van, már jó pár éve szolgált gond nélkül. Mostanában kezd olyanokat csinálni, hogy néha "eldobja" a netet. Először a szolgáltatóra gyanakodtam, de azt vettem észre, hogy ilyenkor néha az itthoni hálózat is megszűnik. Ilyenkor ha rádugom a laptopot, azon a "Ez a hálózat nem elérhető, vagy korlátozott" hibaüzenet jelenik meg.
Ilyenkor ha újraindítom a a routert és a modemet, utána újból működik minden megfelelően (általában).
Ez a hiba egyre gyakrabban előfordul, ma pl. már kétszer kellett ki-be dugdosnom a csatlakozókat.
Szerintetek mi lehet a probléma? Mit javasoltok? Előre is köszi a választ! -
heno68
tag
válasz
crashbandi
üzenetére
Szia
Nekem is volt problémám TP link routerrel, főleg a Wireless security - vel kapcsolatban... És azon a gyári firmware volt... De sztem akkor te rakd vissza rá az eredetit, persze, csak akkor, ha azzal tökéletes... Sztem valami hibás a frissítésen...
-
Bistey Szabi
csendes tag
Sziasztok!
A gondom a következő:
A 7en vettem egy D-Link DKT-110 Wireless G Starter Kit szettet.
Kábelnetem van, asztali gép routerrel összekötve noti wifin keresztül csatlakozik.
Minden ok lenne, csak azt nem értem, hogy böngészés közben van, hogy egy oldat 3x-4x-5x is le kell frissíteni mielőtt behozza.
Ha nem jön be, akkor a következő szöveget dobja a böngésző:Jaj! Ez a link nem működik.
DNS hiba – nem található a szerver.Valakinek van valami 5lete?
Előre is köszi!
-
crashbandi
csendes tag
Üdv!
Napokba feltettem TP-LINK WR841ND típusú (1 hónapos) routeremre a mostani firmware frissítést (11/10/2008) és azt vettem észre,hogy több funkció "hibásan" müködik.
Például: Beállítottam automatikus kapcsolódásra a wan részt,hogy automata kapcsolodjón az internetre,és érdekes módon amikor 1-1 gép bekapcsol,akkor sem kapcsolódik a netre,csak ha manuális kapcsolódok vele.
Másik dolog..Wireless Security rész..amikor bejölöm,hogy WPA/WPA 2 és beállítom a jelszót,akkor nem ez a beállítás érvényesül,hanem WEP!..csak nézek mint a moziba. Routerembe lenne a gáz,vagy másnak is ez előfordul? Egyébként nem fagy a router,tökéletesen megvagyok vele elégedve. Leszámítva ezt.
Már újraraktam a régi és új firmware-t is többször,régivel müködik minden tökéletesen,újjal pedig nem.
Valami ötlet?
-
oregmiki
csendes tag
Sziasztok!
Látom, ha valaki öreg, már szóba sem áll vele senki.... Azért mégegyszer leírom, hátha tud valaki segíteni:
D-Link Di-604-es routerem van. 2 gép van van rajta.Meg lehet-e osztani a net elérést fele-fele, vagy más arányban, vagy lehet-e korlátozni az egyik gépet, hogy csak a sávszél felét használja? Mert ha a fiam használja a torrentet,(akár le- akár feltölt) nála megy teljes sávszéllel (8 mega), nálam meg leesik szinte nullára a dc is, meg a torrent is, a böngészés is belassul. (a gyerek meg már nagy, fel se lehet pofozni....) valami más, használható ötlet?Bizakodva, előre is kösz a segítséget!
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
D-link DIR-615 routerrrel az a gondom hogy szakad meg a wireless halozat...
6 gep csatlakozik ra ugyancsak N kartyakkal.
Mi lehet a gond?
Jel az majdnem max..ugyhogy nem ez a gond
Koszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Samsung Galaxy S24 - 8G/256GB Onyx Black MAKULÁTLAN
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Akku: 92%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Keresem a V-TAC SKU 7921 csillár mennyezeti ventilátort, tartalmazza a 4db E27 lámpa foglalatot.
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6 NITRO+ Vapor-X Eladó!
- DJI FPV Racer drón szett Motion Controllerrel
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Lenovo ThinkPad X1 Nano Gen 1 2K kijelző / i7 / 1TB SSD / 1kg alatt
- 27% - ASUS Hyper M. 2 X16 V2 4X M. 2 PCI-e SSD Beépítõ Kártya!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256 GB Titanium Gray 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Sony Playstation konzolok Okosítása / Szervizelése - TMR Szenzor bépítés // 13.00-s PS4 Moddolás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
szóval akkor most szerintem félreinformáltalak...
azt hiszem akkor kábeles netről lehet szó nálam.(gyakorlatilag a tv- kábelen keresztül kapom a netet) és akkor a MAC cím klónozást hogy tudnám megcsinálni? köszönöm a segítséged és a kitartásod
De várd meg mások véleményét is...

Ha fix ip-t adok gépemnek, egyből eltűnik a net. Ez a probléma. Most meg van net, de utorrent nem megy. Na ez esetben mi a brá*er van?
Én bénáztam valamit. Köszönöm a segítségeket.
Sziasztok. Kérdésem a következő. Van egy conceptronik C100BRS4H routerem ami nekiált szürni (szerintem) az internet oldalakat. Értem ezt úgy, pl origó ok ,szoftverbázis, hírkereső nem ok. Valamint a google nem talál a keresendő szóra semmit. Digi wlanos netem van. 2hétig müködött aztán változott (2 hete van Digim) . Mi a tehendőm? HA lehet lépésröl lépésre mert láma vagyok
Látom, ha valaki öreg, már szóba sem áll vele senki.... Azért mégegyszer leírom, hátha tud valaki segíteni:
Gubek-Einste