Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
choco01
addikt
válasz
Intruder2k5 #16199 üzenetére
Ja, nem baj azt hittem úgy kell beírom minden esetben.
Mert csak annyit tudok hogy a 9987-es portot kell kinyitnom. -
válasz
choco01 #16197 üzenetére
Jajj bakker, az csak egy példa volt, az a kép a Gargoyle honlapján van, onnan linkeltem be! Azt kérdezted, hogy hol kell portot nyitni, én erre válaszoltam, és nem arra, hogy hogyan nyissak portot a TeamSpeak szerveremnek?!
-
Bozek
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #16196 üzenetére
Az általad linkelt képen is ott van, gondolom onnan.
-
choco01
addikt
válasz
Intruder2k5 #16196 üzenetére
Neeeem, azt a képről amit küldtél, a másik az a 9987 <<ezt kell nyitni vagy mi.
-
-
-
choco01
addikt
válasz
Intruder2k5 #16191 üzenetére
-
-
choco01
addikt
Hali!
Hogy tudok Gargoyle alatt portot kinyitni?
Köszi! -
krealon
veterán
válasz
hurjup #16185 üzenetére
"- Jol-e sejtem hogy a szuk keresztmetszet a T routere?"
Ha a szuk keresztmetszet alatt azt erted, hogy azon kene elsodlegesen portokat forwardolni a sajat routered fele, akkor igen.
"- Ha igen, akkor jol-e sejtem hogy valami hozzaferest kell kunyeralni, ha nem "akarok" mindenfele tunnelezos bohosagba kezdeni?"
A port tovabbitashoz kene mindenkepp hozzaferes.
Az, hogy az ISP nem biztosit szamodra egy publikus IP cimet, eleg gaz. Kutakodj az ASZF-ben es reklamalj az ugyfelszolgalaton, ha jarna neked egy publikus IP a szolgaltatas reszekent. -
válasz
erikjoee #16186 üzenetére
Ezzel a router-rel nem fog menni az 50-es net wifi-n mivel csak G-s ami gyakorlatban max 20-22 Mbps megfelelő körülmények között. Kábelen talán menni fog az 50 Mbps de szerintem jobb lenne ha vennél egy új, legalább N300-as típust. Ilyen pl. a TP-Link 841ND v8 és a Asus N12 D1, ezek most az ajánlottak.
-
erikjoee
tag
Sziasztok! Van egy TP-link TL-WR642G routerem. ami kábellel van összekötve nagy gép ott 35mbit el adja. A laptopon meg csak 22-vel. Toshiba satellite L775-15n laptop. Szerintetek a routeren kéne állítanom valamit vagy a gép csak ennyivel bírja? Holnap kötik-be 50-esre és szeretném, hogy a laptopon is menne.
-
hurjup
csendes tag
Sziasztok
Egyelore nem talaltam valaszt a kovetkezore:
Kabelneten logok, a t-akarmi routerere kapcsolodik a sajat routerem, arra meg a kliensek. Barmelyikrol csekkelem mi az IP cimem (http://checkip.dyndns.org/) ugyanazt a cimet kapom vissza; ez gondolom a T routerenek kiosztott cim. Namost.
Az egyik kliensen DDNS bevetesevel szeretnek streamelni, de se http, se ssh se 8080-as porton a stream nem elerheto. Wan pinget nem engedelyeztek, empirikusan. Port forwardokat allitgattam a sajat routeren, elvben jol.A kerdesek:
- Jol-e sejtem hogy a szuk keresztmetszet a T routere?
- Ha igen, akkor jol-e sejtem hogy valami hozzaferest kell kunyeralni, ha nem "akarok" mindenfele tunnelezos bohosagba kezdeni? (Lasd: meg a ddns-t sem tudom pontosan miert nem sikerult beizzitani. Ergo sanszos lenne a kerulout.)Barmi epito jellegu valaszt szivesen fogadok!
Koszonom. -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Intruder2k5 #16178 üzenetére
Na pont ez az, router status reszenel kiirja, hogy kapunk ip-t, az alatt meg listazza a ket dns cimet is. Ergo mennie kellene netnek. MAC klonozas sem tudom miert nem hasznal. Szerintem hetfon felhivom telekomot, hatha ott van valami gond.
-
krealon
veterán
"Alapból eddig csak simán úgy hasznalta a netet, hogy a modemet kötötte össze laptoppal. Na most van nekem egy linksys wrt54g routerem (tökéletesen megy), gondoltam belövöm, lesz legalább wifi. Routerbe be a modemből kijövő kábel, fel wifire, juhhé, látom a router menüjét. Belövöm hogy automatikus dhcp kiosztás legyen, majd save és restart. Net nincs... o.O
Mi lehet a gond? Modem jó, mert router nélkül van net."
A gond az, hogy a szolgaltato csak 1 IP-t ad, az viszont automatikusan (DHCP) kiosztasra kerult a notebook halokartyajanak reszere, MAC Address alapjan. A lejarati idon belul masik gepnek nem fog kiosztani IP cimet.
A legegyszerubb, hogy klonozod a mukodo kapcsolat HW cimet a routerbe.
Gyari firmware eseten: Setup --> MAC Address Clone -
Bozek
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #16180 üzenetére
Zala megye egyáltalán nincs benn a listában, szóval a kábelnet felejtős ezen a téren.
Max. a Tarr Kft., de arról meg nem sok jót hallottam.
Egyébként a már megszűnt 15 MBit/s-es NET-ről most váltunk 20-asra. Bár a 15-ből is kb. 8 jön most, mert azóta se nézték meg a hálózatot, pedig szerda reggel még telefonált az ürge, hogy akkor kijön.
De várok pár napot még és ha már 20-as lesz (amit fogalmam sincs, hogy honnan fogok tudni), de továbbra is ez a sebesség, akkor problémázok, mivel ott 10 a garantált... -
Szolgáltatási területek, díjcsomagok!
Lehet Neked is váltani kellene!
-
Bozek
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #16177 üzenetére
Jó tudni. Nekem ADSL van tőlük, nem is gondolkodtam másban...
-
-
-
Bozek
nagyúr
A Telekom-os NET az ADSL, szóval ezek szerint a modem-en belül van beállítva. Viszont reset esetén ennek el kellett volna tűnnie... Próbáltad úgy is, hogy a router-ben kiveszed az automatikus DHCP-t? Lehet, hogy már a modem is DHCP-zik és az bekeverhet.
(#16175) kummer: Portot kell nyitni a játéknak. Én eddig csak olyan router-el találkoztam, amiben alapból a port forwarding-nál ki tudod választani magát a játékot is. Bár lehet, hogy pont az nincs benne, amivel Te játszol.
-
kummer
csendes tag
Van egy speedport w721v-m és az lenne a kérdésem hogy hol lehet ebben beállitani a DMZ-t?
A problémám valójában az hogy játékokban ha én hostolok , én vagyok a szerver nem tud senki se rám csatlakozni és mit kellene beállítsak a routeren hogy jó legyen, vagy nem is a routerrel van a gond?
-
oriic
HÁZIGAZDA
Segítséget kérnék a hozzáértőktől.
Nemrég költöztem össze párommal, így gondoltam a netet megosztjuk egy routerrel. Alapból eddig csak simán úgy hasznalta a netet, hogy a modemet kötötte össze laptoppal. Na most van nekem egy linksys wrt54g routerem (tökéletesen megy), gondoltam belövöm, lesz legalább wifi. Routerbe be a modemből kijövő kábel, fel wifire, juhhé, látom a router menüjét. Belövöm hogy automatikus dhcp kiosztás legyen, majd save és restart. Net nincs... o.O
Mi lehet a gond? Modem jó, mert router nélkül van net. Router megint jó. De net az nincs, sárga felkiáltójel a sarokban a tálcán... Router reset, default beállitás is, modemet is reseteltem mar, semmi hatás. Router status részénél viszont látni, hogy kapunk ip címet, plusz a dns cimeket is... Renew után szintén, de net nincs.
Valami ötlet? Sima telekom-os netről van szó amúgy, routeren gyári fw, de máshol működik rendesen...
-
-
BK87
senior tag
Sziasztok!
Van egy TP-LINK 841ND routerem, és tettem rá DDWRT firmwaret. Azt szeretném kérdezni, hogy valahogy vissza tudnám-e tenni rá az eredeti gyári FWt, mert a DDWRT alól nem teszi vissza. Előre is köszönöm a segítséget. -
XP NINJA
őstag
Most az a probléma hogy van egy TL-WR1043ND router, de ezzel a speedtest ez lett
valami beállitás nem lehet jó? 120/50- netről van szó, a modemből közvetlen 95/46 jön
-
gamer0101
aktív tag
Sziasztok! Akadt egy kis problémám, bízom benne, hogy tudtok segíteni!
Adott egy régi-régi D-Link Wifi routerem, ami még G-s szabványú, viszont szeretnék a belső hálózaton gyorsítani (DLNA kiszolgálás sebesség-javulásában bízom a laptop és a TV-m közt) ezért elővettem a WAN port hibás Cisco Wifi-s routert ami N-es már, azonban a WAN portja - ahogy írtam is - elméletileg halott, így csak azt szeretném, hogy ő a laptop felé Wifi-n küldené a netet, TV felé pedig kábelen. Magát az internetkapcsolatot a D-link adná csak a rádióját ki kell kapcsolni. Semmi másra nem kéne csak arra, hogy legyen net a többit a Linksys Cisco intézné.
Nade! Itt jön a csavar! Odáig eljutottam, hogy a két routert összekötöttem, (a D-link egyik LAN porját a Cisco egy LAN portjával) így a TV-n van is net, azonban a számgépen nincs csak akkor ha visszakapcsolom a D-link rádióját és egyenesen arra kapcsolódom, persze az automatikus 192.168 .....stb. IP-re is a D-link beállításai jönnek elő nem a másiké. Mit lehetne ilyenkor tenni? Mit rontottam el? Segítségeteket előre is hálásan köszönöm! Esetleg más tippet is szívesen fogadok! -
Bozek
nagyúr
válasz
California1 #16162 üzenetére
És ha átállítod úgy, hogy nincs semmiféle védelem, elmented, majd megpróbálod utána megint beállítani a WPA2-őt?
Telnet. A Linux-ot futtató routerekre be lehet jelentkezni és parancsokkal lehet állítgatni.
-
Bozek
nagyúr
válasz
California1 #16160 üzenetére
Ha rányomsz a Save settings-re, akkor se jelenik meg? Esetleg ha minden kötél szakad, állítsd be Telnet-en keresztül.
-
California1
őstag
Üdv urak!
Egy kis segitséget kérnék.Szóval az alany egy Linksys router. Ma volt egy teljes reset mert elfelejtettem a jelszót. Ugye ilyenkor törlődik minden és minden defaultba áll vissza. Átnéztem a beállitásokat ránézésre minden ok, viszont szerettem volna egy új jelszót beállitani ,de sajna nem tudok, mert nem tudom sehová beírni az új jelszót...... esetleg valakinek lenne tippje mi a szitú itt ? :-)
-
Bozek
nagyúr
Na, amióta elindult, azóta ha le akarok tölteni valamit, egy idő után dobja a kapcsolatot a router, a syslog-ban Terminal Req. rész van. Éjjel, amikor ki volt kapcsolva a gép, akkor meg 9 órán keresztül nem volt semmi probléma vele...
Amúgy valami más gond is van, mert NET-eztem, közben csörgött a telefon és amint fel lett véve, nem jött be egyik oldal se. Utána megszakadt és az újracsatlakozás után már jó volt.Ez továbbra is T-Home vagy nálam is lehet valami rosszul beállítva?
-
Bozek
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #16131 üzenetére
Felhívtam őket tegnap. Megpróbálták a vonal újraindítását, de az nem használt, úgyhogy elkezdték kivizsgálni. Aztán küldték az SMS-t, hogy hálózati hiba van. Ma meg telefonált a szerelő, hogy akkor holnap kijön, a következő SMS-be meg is volt, hogy felfüggesztették a hiba javítását és 21-én 10:00-kor folytatják. Erre 5 perc múlva elindult a NET.
De egyelőre csak visszafogott sebességgel. Bár ez lehet, hogy azért van, mert jelenleg a régi szürke-kék modem van használatban.
-
-
starpeter
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16153 üzenetére
melyik mozillát töltsem le?
-
-
starpeter
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16151 üzenetére
bocsánat ,hogy ide írtam.
de lenne még egy kérdésem.
amikor feltettem a mozilla firefoxot akkor egy ideig jól működött ,de utána teljesen lefagyott tőle a gépem és újra kellett indítanom (chromenél nem csinálja ezt)
ez mitől lehetett? -
-
starpeter
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16149 üzenetére
de a chrome az jobb mint a firefox, nem?
-
válasz
starpeter #16148 üzenetére
Fogalmam sincs, én Firefox-ot használok már évek óta! Keresd meg!
-
starpeter
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16147 üzenetére
azt hol töltsem le? google chromet használok
-
válasz
starpeter #16146 üzenetére
Tudom, olvastam fentebb!
Nekem jól működik a szolgáltatás, és a router is, szóval jelenleg minden, de ennek nem sok köze van ahhoz, hogy nálad esetleg vannak gondok! A szolgáltatónk sem ugyanaz, mert én UPC-s vagyok!
Esetleg használj AdBlock-ert, sok esetben jelentősen megkönnyíti az oldalak betöltését, megtisztítva azokat a mérhetetlen mennyiségű szeméttől, bannertől!
-
starpeter
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16145 üzenetére
amúgy nekem úgy rossz ,hogy néha nem jön be az oldal pedig a speedtest jókat mutat
ez normális? neked szokott néha pár oldalt tölteni hagyni?
meg amikor bekapcsolom a gépet akkor 5percet vagy akár 10percet kell várni ,hogy normálisan bedobja a weboldalakat majd néhány perc után kezdi előről -
-
starpeter
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16142 üzenetére
megézem
-
-
starpeter
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16140 üzenetére
sikerült
de még mindig ugyan olyan lassú ,mint ez elött volt -
-
starpeter
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16138 üzenetére
letöltöttem ,de csak dll fájlok vannak és sehol egy "read me"
nincsen setup exe se ,csak pár dll fájl meg sys -
-
starpeter
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16136 üzenetére
win 7 ultimate 64 bit
-
-
starpeter
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16134 üzenetére
és itt melyiket töltsem le?
ha felteszem valamelyiket ami nekem jó, akkor jó lesz? esetleg rosszabb? mire jó ez? -
-
starpeter
senior tag
Sziasztok!
Van egy realtek pcie gbe family controller hálókártyám és nagyon sűrűn elmegy a net.
melyik drivert keressem meg hozzá ami a legfrissebb? -
-
-
válasz
birus12 #16128 üzenetére
Ha beállítasz kézzel IP címet, akkor sem működik? Annak mintájára, amit ITT látsz, csak ne a Helyi kapcsolattal játszd ezt végig, hanem a vezeték nélkülivel, és a beállítandó adatok ezek legyenek!
IP: 192.168.1.100
Maszk: 255.255.255.0
Átjáró: 192.168.1.1
DNS1: 8.8.8.8
DNS2: 8.8.4.4 -
Bozek
nagyúr
Na, új szitu. Most már semmi NET-em nincs. Remélem csak a T szórakozik, mert már a régi modemmel se megy. Pedig már másik UTP-vel, telefonkábellel is néztem. Sőt, közvetlenül a modemre is próbáltam dugni a gépet, de Request timeout...
-
Rolli
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16124 üzenetére
köszönöm a segitséget,és a türelmet,sikerült a gyárit visszatenni..mit ajánlanál a gyári helyett??
-
-
Rolli
aktív tag
esetleg telnettel a mount parancsal nem tudom visszatenni rá a gyári firmware-t?
-
Nem nagy dolog... Elindítod a szervert, és a megadott root mappájába beteszed a firmware-t, valami rövid néven! Mondjuk legyen firmware.bin! A routeren pedig a telnet ablakba beírod, hogy...
cd /tmp
wget http://192.168.1.10/firmware.binÉrtelemszerűen az IP cím helyére a PC-d aktuális IP címe írandó! Ha letöltötte az fw-t, akkor mehet a flashelés...
mtd -r write firmware.bin firmware
-
birus12
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16117 üzenetére
Nos, újra reseteltem az asust.
Eredmény: most látja a laptopot, azaz 2 klienst, a korában megadott ip címen, de leszakadta a netről.
Így most közvetlenül netelek, a routert kiiktatva. -
Rolli
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16119 üzenetére
hát nem ma kezdtétek,ez nekem sajna kínai
)
-
Akkor viszont azt tudod még tenni, hogy indítasz egy hfs fileszervert a gépen, és arról le tudod tölteni a routerre a firmware-t wget-el, majd tudod flashelni... De én javaslom, hogy gyárival próbálkozz inkább, de csakis olyannal, aminek a nevében nincs benne a boot szó!
-
Rolli
aktív tag
mount_root
rm -r /overlay/*
reboot -ftelnetbe beirtam ezeket,a reset után is ugyanez a szitu
)
-
válasz
birus12 #16116 üzenetére
Akkor ezért nincs neted... Az átjáró és a dns címének a router ip címe kellene! Mivel másik gépen sem megy, ebből arra lehet következtetni, hogy a probléma router oldali, tehát én egy reset-el kezdeném! Persze megoldás lehet esetleg fix ip cím beállítása a laptop-on, amivel lehet működni fog, de ez így akkor sem normális!
-
birus12
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16115 üzenetére
Leírás: Intel wireless wifi link 4965AGN
DHCP engedélyezve: nem
IP-cím 192.168.1.35
maszk 255.255.255.0
alapért. átjáró. nincs megadvadns-t nem ír
-
-
birus12
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16113 üzenetére
ADSL2 modemem van, ez Dlink 360b fekete dobozos verzió.
A noti egy dell laptop, intel vezérlővel. Ezzel soha, semmi probléma nem volt, minimál jelet is jól vett.
Egy másik asztali géppel is próbálkoztam, azon tp link usb adapter van.
Eddig egy belkin wifivel mentem, a meleget nem bírta, ezért, meg a teljesítmény miatt váltottam asusra, de egyébként tökéletesen működött. -
-
birus12
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16111 üzenetére
-
-
birus12
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16109 üzenetére
Csatlakozik a wifire. Annak rendje,és módja szerint.
-
-
birus12
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16107 üzenetére
Nehéz kérdés, el kél egy kis segítség, -meg egy kis türelem
- hogy mire is gondolsz és hol tudom megnézni.
A router menűjében nem látok vezeték nélküli eszközt a hálózat térképen, pedig kéne lenni, mert mellette a laptop.Ennyi látható: APA-PC 192.168.1.229
-
-
birus12
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16105 üzenetére
A laptop wifijéről nem tudok belépni a router admin felületére az alapértelmezett beállítással.
Vezetékesről tudom konfigurálni a routert.
A laptop wifijén lefuttatott önteszt mindnetr rendben talált, kivéve a ping tesztet. -
-
birus12
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16103 üzenetére
Szia, köszi a jelentkezést!
A WIFI sugároz, a vevők (pl. laptop) fogják, de a laptopról indítva a böngészőt, nincs internet kapcsolat. A távoli internetszolgltató nem található (laptop).
Azaz csak net nincs, a WIFI tökéletes. -
-
birus12
csendes tag
Jó estét!
Az alábbi problémával birkózok és nem találom a megoldást. Minden segítséget köszönök.
RT N 56 u asus wifi routerem van. A kábeles kapcsolat az asztali gépen működik.
A wifit a másik számítógép érzékeli, a jel erősség kiváló. Mégsem tudok internetre csatlakozni a wifin keresztül, a router nem is látja a wifi egységeket, csak a kábeles gépet.
Mi lehet a probléma? -
IPHUN
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16099 üzenetére
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elektromos autók - motorok
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- Plazma TV topic
- Filmvilág
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kuponkunyeráló
- Nincs megállás akkuméretben
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Canon EF 300mm f/2.8L IS USM teleobjektív - Újszerű -
- EVGA 1080Ti SC2 11GB Ajándékokkal, Ingyenes szállítás!
- AMD Ryzen 7 5800X3D 8-Core 3.4GHz - Garancia 2026.10.17 - Ingyen posta
- ASUS ROG STRIX 1000W GOLD AURA EDITION - Garancia 2034.10.03
- ASUS ProArt GeForce RTX 4080 SUPER OC 16GB - Garancia 2027.10.03
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- ThinkPad T495 Ryzen 3 PRO 3300U 16GB 1000GB 1 év garancia (akksi hibás)
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest