Hirdetés
- DPD tapasztalatok
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Építkezünk 6. rész (2024)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Milyen mosógépet vegyek?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egy ház új téglaruhája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
válasz zhorvath #13367 üzenetére
Persze az igazság mindig a kettő között van. Tényleg megeshet, hogy voltak jobb formában is, de ugye ezt csak az tudja, aki márlátta őket. Elsőre nézve egy ilyen kaliberű bandának nagyon bénáznia kell, hogy egy rajongónak baja legyen vele. Én ezt megéltem a 2005-ös Anthrax-en Mezőtúron, akkor jött össze a klasszikus felállás újra, egy lelketlen hakni volt. Tavaly a Slayer előtt majdnem ugyanez a csapat (csak Dan Spitz helyett Jonathan Donais gitározott) olyan szinten odabaszott, hogy féltem, nem jut dicsőség a Slayer-nek utánuk a saját búcsúturnéjukon.
Most is olvastam ilyen véleményeket, hogy a Behemoth lopta a show-t a Slipknot elől.[ Szerkesztve ]
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
válasz Akelaus #13371 üzenetére
Szerintem a Sepultura megint megcsinálta. Jót tesz nekik hogy a Cavalera család mindig beszól, meg bizonygatja, hogy ők nem akarnak újjáalakulást, így is jók. Ilyenkor a Sepultura odaadja a sört, és ír egy fasza lemezt.
A Soulfly meg utoljára talán a Dark Ages idejében volt jó, amik 15 éve volt. Mondjuk akkoriban se a zenét, se az élő teljesítményt nem érhette kritika, én a lemez turnéján láttam is őket, a mezőtúri buli eléggé jó volt.A Napalm Death is jó, most jött ki egy 2 számos kislemez. Persze #avilaglegjobbzenekaraanapalmdeath
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
válasz Bjørgersson #13383 üzenetére
Annyira nem nyűgözött le. És nagyon hiányzik belőle Chris Adler játéka.
-
Dilikutya
félisten
válasz james001 #13415 üzenetére
Személy szerint gyűlölöm az American Idiot-ot, messze nem olyan jó az, mint amekkora siker lett. Persze az újnál jobb, de ezzel ugye nem tettük túl magasra a lécet, simán a legrosszabb Green Day lemez. Bár emlékezetesnek az utóbbiakat sem mondanám.
-
Dilikutya
félisten
válasz james001 #13420 üzenetére
Nem, a Dookie az egy jó lemez. Egészen a Warning-ig jók voltak. Tudom az akkoriban kilógott kicsit a sorból, de még jó volt. Illetve a Nimrod nekem valamiért kiesik mindig. A Warning után még kijött az a B oldalas válogatás, azon is jó dalok voltak.
-
Dilikutya
félisten
válasz james001 #13462 üzenetére
A Take What You Want volt a közös számuk, Ozzy akkor haverkodott össze elvileg Post Malone producerével, aki amúgy rockzenész, és így született az album. A másik számban meg nyilván visszaadta a vendégszereplést a srác. Egyébként meg az It's a Raid simán az egyik legjobb a lemezen, ráadásul nem is annyira megszokott Ozzy-tól az ilyen gyors szám.
-
Dilikutya
félisten
válasz james001 #13466 üzenetére
Nem rossz, de tényleg a szokásos. Engem ez a Trivium annyira idegesít. Minden lemezen vannak fasza dalok, de a legtöbbször csak nagyon fasza ötletek, amik sehogy se akarnak összeállni. Máig legjobb lemezük a The Crusade (az tényleg jó elejétől végéig), pár éve tudta csak az egyik megközelíteni.
-
Dilikutya
félisten
Az új Today Is The Day odabaszott.
No Good To AnyoneNem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
válasz Bjørgersson #13533 üzenetére
Az In Flames/Dark Tranquillity/Hammerfall tulajdonképpen egy swinger party.
-
Dilikutya
félisten
válasz james001 #13546 üzenetére
Kies-ék jó arcok, élőben is jól tolják. A Milánnak (az énekes) a régi bandája, a Mad Dolls is fasza volt. Hasonló stílus a Fish!, szoktak is együtt játszani, azzal is tehetsz egy próbát.
Nem tudtam, mikor jelenik meg a Hammer, Deezeren már fent van hetek óta. Akkor délben újságos, amúgy is akartam menni X-Menért.
[ Szerkesztve ]
-
-
Dilikutya
félisten
TESTAMENT - Children Of The Next Level (OFFICIAL MUSIC VIDEO)
Gróf Balázs készített a dalhoz animált klipet.Nekem nagyot megy most ez a lemez. Bár sose volt Testament, amit ne szerettem volna, élőben is fantasztikusak voltak, amikor láttam őket. Még úgy is, hogy szar volt a hangosítás, és az egészből csak Chuck Billy-t és Gene Hoglan-t lehetett jól hallani.
-
Dilikutya
félisten
válasz james001 #13652 üzenetére
Nem olyan szar ez. Sokkal nevesebb külföldi bandáknak sem feltétlen vannak értelmesebb szövegei. A zene teljesen rendben van, ezt a lemezt a Pokolgép írta és vette fel (a másodikat az Ossian), Icuska csak ráénekelt. Jó, ő tényleg gyenge pont.
-
Dilikutya
félisten
válasz Bjørgersson #13697 üzenetére
De. Ez csak 3 szám.
-
Dilikutya
félisten
válasz james001 #13707 üzenetére
Így van, be is raktam gyorsan. Jó amúgy a 2008-as újra felvett verzió is Rob Dukes-al, de azért az Exodus ezzel az undormány énekkel az igazi, amit szegény Baloff és Zetro csinál.
-
Dilikutya
félisten
válasz Bjørgersson #13711 üzenetére
A Trivium egy fasza zenekar. Lehetne. Nagyon jó zenészek, fasza dallamok, jó riffek, szólók, mindenki ügyesen, pontosan játszik. Csak épp dalt írni nem tudnak. Pedig menne nekik, mert pl. a 2006-os The Crusade szerintem egy jól sikerült lemez. De a legtöbb album úgy néz ki náluk, hogy ott egy rakás jó ötlet, minden dalba jut belőle, de ugyanannyi kevésbé jó vagy rossz is, Matt Heafy-nek pedig az üvöltés nem megy.
-
Dilikutya
félisten
válasz james001 #13751 üzenetére
Ezt minden banda így csinálja, szoktak lemezelőzetes EP-ről a lemezre is tenni. Nem szeretem az ilyet, bár van rosszabb is. Pont mostanában a Helloween kapcsán szembesültem megint vele, hogy nem tudsz egy albumból olyan kiadást venni, amin minden bónusz dal rajta van, mert van európai, amerikai, japán, deluxe, faszom kiadás. Vagy vannak dalok, amik csak 1-1 kislemezen jelentek meg 20+ éve, így az vagy beszerezhetetlen, vagy ugye nem veszel meg drágán egy 3 számos használt CD-t, ha abból 2 dal eleve rajta van az albumon. És nem csak a Helloween, hanem rengeteg bandánál vannak ilyenek. A Metallica Ramones feldolgozásait is csak kislemezekről lehet összevadászni, az egyik meg szerintem csak egy tribute lemezen szerepelt.
A Vader meg ilyen, nem nagyon húzzák el a dolgokat, a többi lemezük is rövid.
De nincs ezzel baj, a Reign in Blood eredeti kiadása is csak 28 perc. Vagy a Deicide-tól a Once upon the Cross, ráadásul az eredetileg ugyanezekkel a dalokkal 22 perc volt, csak újra kellett venni picit lassabban. Így is csak 28 percre lehetett kitolni.
-
Dilikutya
félisten
válasz james001 #13755 üzenetére
Viszont az a dal a Slipknotnál külön elérhető a streamingszolgáltatóknál. A Trivium két akusztikus felvétele viszont nem, legalábbis a mi régiónkban.
-
Dilikutya
félisten
-
Dilikutya
félisten
Az új Warbringer megint megmutatta, hogy ez egy tökéletesen középszerű, semmitmondó csapat. Hallgatom, hallgatom, nem rossz, de egyszerűen semmi sincs benne. Nem egyediséget keresnék, csak emlékezetes dalokat. Hallgattam tegnap totál sokadvonalas thrash csapatokat a 80-as évekből, sokkal jobbak voltak.
-
Dilikutya
félisten
válasz james001 #13772 üzenetére
Ha már Motörhead:
2008-ban egy jó pár számot újravettek különböző Guitar Hero és Rock Band játékokhoz. És gyalázat módon csak Youtube illegális feltöltéseken lelhető fel a többségük. Bár ami lemezen is megjelent, azzal se vagyok előrébb, mivel pl. a Motörhead és az Ace of Spades 2008-as verziója csak japán bónusz az Under Cöver-hez, Deezer-en meg a többin fent sincs. Még az Overkill-t találtam meg egy régi koncert pár éves kiadásának bónuszfelvételeként.
-
Dilikutya
félisten
válasz cappa72 #13816 üzenetére
80-as évek közepén azért akadt jó pár banda, akiknek az első lemeze inkább volt csörömpölés, meg próbatermi zaj. Ma már ugye idézőjelben semmiség akár egy normális hangzású demót összekalapálni, de akkoriban ez sokba került, sok klasszikus banda első anyaga szól szarul. Nyilván ha elsőre összejött egy jó kiadós szerződés, vagy volt tőke, akkor a debüt is korának megfelelően szólt.
A Voivod-dal én mondjuk sosem tudtam nagyon mit kezdeni. A korai 1-2 lemez dalok tekintetében nem tűnik erősnek, a későbbieket, 80-as éveke vége, 90-es évek nem ismerem, élesben valamikor a 2000-es évek közepén kapcsolódtam be, azóta hallottam mindet, de valahogy nem fog meg. Vannak persze dalok, amik tetszenek, de nekem már nem elég thrash, a progresszív és avantgard dolgokat meg olyan nagyon nem szeretem.
A tavalyi Flotsam And Jetsam, az már döfi, a napokban újra lement párszor, azok a srácok nagyon megleptek, pedig a 90-es évek közepe óta egyedül az újra felvett No Place for Disgrace tetszett tőlük, erre tavaly mit alkottak, te jó ég. Sajnálom is, hogy elmarad a Heathen-nel közös koncert, az meg ráadásul egy bakancslistás csapat nálam, méltatlanul alulértékelt.
-
Dilikutya
félisten
válasz cappa72 #13823 üzenetére
Amúgy nem rossz a War and Pain, de nem is kiemelkedő szerintem a korabeli thrash anyagok között. Bár nagyon az elején jártunk még a thrash metalnak, de ugye már kint volt pár veretes örökérvényű klasszikus (Show No Mercy, Kill'em All, Ride the Lightning, Heavy Metal Maniac, Fistful of Metal). Viszont maga a felvétel körülményei meg is magyaráznak mindent, pár nap alatt vették fel családi kölcsönből, és kb. egyetlen közreműködő sem értett a stúdiózáshoz. Ennek ellenére külföldön elég jó kézbe került, bár 1984-ben se a Roadrunner, se a Metal Blade nem számított nagy kiadónak.
-
Dilikutya
félisten
válasz TeeBee73 #13832 üzenetére
Ellensúlyozandó rengeteg velem egyidős thrash metalt hallgatok.
Fel is dobtam telóra az első Voivod-ot, Flotsam-ot, meg hogy valami új is legyen, az első Demolition Hammer-t.[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
válasz sixpak #13855 üzenetére
Metal Church tavaly volt, csak választanom kellett hogy az, vagy a Phil Anselmo féle Pantera hakni. Mert még ha két egymást követő nap lett volna, akkor nem kell mérlegelni.
SOAD-ot elvileg sikerült átvinni jövő évre, haladnak lassan, de biztosan az átütemezések, a Korn és a Judas Priest már kapott új dátumot, a Deftones, Pearl Jam, SOAD is szervezés alatt. Az Aerosmith-ről, KISS-ről nem tudok semmit, bepótolják-e a turnét.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
válasz sixpak #13859 üzenetére
Nehéz utólag megmondani, pláne annak fényében, hogy Anselmo idejött egy zenekarral, akiknél egy magyar tribute banda is jobban játssza el a számokat (már amennyiben nem tudatos, hogy nem pont úgy nyomták ahogy eredetiben), majd a faszi hanyag lazasággal egy olyan show-t tol az arcodba, hogy a másikat a melletted tomboló adja. A végén csak álltam ott a színpad előtt, hogy te jó ég, ha ilyen egy egyemberes hakni, akkor milyen lehetett a Pantera fénykorában.
-
Dilikutya
félisten
válasz Tomacko #13867 üzenetére
Azért rezeg a léc a Metal Church-nél, a Metal-archives is Heavy/Power/Thrash Metal-ként hozza, már pedig ők nagyon keménykalapos metálosok, vagy 10 évig a Soulfly sem kerülhetett fel.
Meg azért jó pár számuk van ami elég thrash-es. Igen, az ének nem, de az pl. a Flotsam And Jetsam és a Heathen esetében sem. Amúgy meg kutyát nem érdekli, mi is akar lenni, ez egy remek zenekar. Ma kerítünk ennek akkora feneket, a 80-as években a Slayer is csak annyit mondott, heavy metal, és voltak is mai fejjel nehezen elképzelhető turnék.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
válasz Tomacko #13868 üzenetére
Nyilván ezt mindenki tudja, aki Panterát játszik, hogy nem fogja soha ugyanazt az élményt átadni a közönségnek, mint Abbott-ék. Csak feltűnt, hogy nagyon nem úgy szól, és nem is a technikai tudás miatt, mert azért nem amatőr zenészek voltak, csak fura volt, hogy pont előtte nem sokkal néztem talán a Vulgar Display of Power tribute-től koncertfelvételt, és nagyon úgy szólt, mint az igazi, az éneket leszámítva.
Világos, hogy a Pantera soha nem a tudással adta el magát, hiába jó zenészek, nem ezen múlott. Jól zenélni, előadni tud bárki, főleg gyakorlás kérdése. Dalt írni viszont nem mindenki tud. Egy jó dalhoz meg nem minden a tudás, 3 akkordból is lehet halhatatlan klasszikus. Nem véletlen, hogy a Ramones kb. mindenkinél hivatkozási alap, pedig ott aztán technika nincs sok, ráadásul Joey Ramone amúgy egy szörnyű, ám rendkívül karizmatikus énekes. Nem sok ilyen van, aki az enyhén érdekes hangját így el tudja adni. Ozzy, Lemmy, Megadave képes csak erre még. Na jó, Johnny Rotten mindannyiukat alulmúlja, aztán csak összejött neki is.Visszatérve: Anselmo haknija zseniális volt, ő maga simán feledtette a zenei eltéréseket, hogy nem ugyanúgy kaptuk a riffeket, témákat, ráadásul a Pantera egy gitárral is durvább volt, mint ezek a srácok kettővel. De Anselmo az Anselmo, tényleg csak lestünk a végén, hogy hát ez meg mi volt. És csak még fájóbb, hogy a napokban volt 22 éve, hogy a Pantera Magyarországon játszott. Ma már nem a Black Sabbath miatt kellemetlen ez a tény, őket szerencsére pótoltam, a Coal Chamber sosem érdekelt igazán, a Helloween-t megnézem tavasszal, és a végül elmaradt Neurosis-t is láttam. De a Pantera... és épp csak pár évvel azelőtt volt a koncert, hogy belekerültem volna ebbe a közegbe, pár évvel később már ugyanott a Kisstadionban Iron Maiden-en voltam.
-
Dilikutya
félisten
Utólag látva már a Clayman-en látszott, hogy elengedik azt a jó kis svéd death metalt, viszont az a lemez pont egészséges mértékben modernizálta a zenéjüket, hogy még jó legyen.
-
Dilikutya
félisten
Mr. Bungle - USA
Exploited feldolgozás Mike Patton-tól, Scott Ian-tól, Dave Lombardo-tól.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
válasz sixpak #13908 üzenetére
Miért? Attól, hogy valaki valamit csinál, a maradékot még nem kell büntetni. Orbán meg amúgy se menne System Of A Down koncertre. De szó sem volt soha róla, hogy amiatt kerülnének bennünket, a Pearl Jam-et, Aerosmith-t is utoljára a 90-es években sikerült leszervezni, pedig az osztrákoknál, cseheknél előfordultak.
-
Dilikutya
félisten
válasz sixpak #13912 üzenetére
Épp ez az, hogy nincs politika, hoax, hogy az azeri gyilkos kiadása miatt nem léptek fel nálunk, mert akkor most se lett volna leszervezve. Ezt valaki kitalálta, de sose volt megbízható forrása.
-
Dilikutya
félisten
válasz csakany2001 #13918 üzenetére
Nem feltétlenül ilyenekre gondoltam, hanem nagyobb, ismertebb, nem rétegzenekarokra. Mellesleg azért egyiket se mondanám olyan nagyon aktívnak, az Emperor az utóbbi 10 évben csinál évi pár nagyobb fesztiválos koncertet, a Tormentor az utóbbi 2 évben adott pár koncertet, szerintem 1999-2000 óta először. A Dark Angel sem lehet túl aktív, Gene Hoglan eléggé elfoglalt a Testament-tel. Utóbbi kettő egyébként új albumra készül, Ihsahn egyelőre még ellenkezik, hogy semmi szükség még egy Emperor lemezre.
-
Dilikutya
félisten
válasz LyonnaisFan1 #13924 üzenetére
A Holy Diver csak a melegeknek nem stílusa. Az tömény fém, a klipje is.
A Killswitch Engage verziója is jó lett, zenével, klippel együtt.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
válasz james001 #13950 üzenetére
Itt a kislemez másik dala: Bulletproof
Ez kicsit a korai időkre hajaz, szerintem nem rossz. De nekem bejön a másik új szám is, bár alapvetően elfogult vagyok a Machine Head-del, nem ma kezdtem az ipart.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Asztali Számítógép: B760 alapl., i3-13100f, 2x8gb ddr4, 512gb ssd, Rtx3060ti
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjllvIR kam gar
- Precision 7760 17.3" FHD IPS i7-11850H RTX A4000 32GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- 5O% OMEN by Hp / 15"iPS 144Hz 99% sRGB / RTX3070 // Ryzen7 /// 24DD4/512NVMe / GAR2025-0317 +SZLA
- Xiaomi 14t pro Blue titan, 12/512gb, újszerű, közel 3 év gyártói garanciával, eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest