Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:40:46

LOGOUT.hu

Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11101) Yager01 válasza Corsa02 (#11093) üzenetére


Yager01
senior tag

A vacuum mop pro -t akarom levadászni az alin de nem egyértelmű hogy jót találok e meg . [link]

Ez meg a magyar oldalon. [link]

Ugyanaz a kettő?? :F

(#11102) kmarci25 válasza Yager01 (#11101) üzenetére


kmarci25
veterán

Nálam ez első link nem jó...
Így keress rá: STYJ02YM

Ezen a linken ez a kék kefe mire jó?

[ Szerkesztve ]

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#11103) Yager01 válasza kmarci25 (#11102) üzenetére


Yager01
senior tag

Ez lesz az? :R

(#11104) Corsa02 válasza Yager01 (#11101) üzenetére


Corsa02
őstag

Az első link nem jó nálam sem. Közben már látom, erről úgy látom ez a Mop Pro, de miért írják mind a három néven, nem tudom....

A Viomi V2 Pro, a Mop Pro és az STYJ02YM az gyakorlatilag ugyan az a készülék, az alkatrészeik is csereszabatosak. A V2 Pro az Global, a Mop Pro EU-nak gyártott, az STYJ02YM pedig kínának. Ezt csak infónak írom.

[ Szerkesztve ]

The Truth Is Out There --->

(#11105) realist


realist
őstag

Első robotporszívónk megvásárlását tervezem, ehhez kérnék némi segítséget Tőletek.

Kb. ez a terep amivel meg kell bírkóznia:
60 nm-es 1 szintes lakás, járólap és laminált padló. Küszöb nincs, pár áthidaló van ami max 2 cm magas, 1 kisebb rövid szálú szőnyegünk van
Ovis gyerkőc van, tehát játékok (lego stb.) és kisebb bútorok igen gyakran szanaszéllyel random helyen találhatóak. :D

Játékok kapcsán lenne 2 kérdésem:
- pl. kis lego darabot gondolom simán felszív, azaz át kell nézni mindig a gyűjtőtartály. Jól gondolom?
- random kisebb méretű játékkal való találkozás esetén (pl. plüss állat, matchbox) mi várható, odébb tolja vagy kikerüli?

Kb. ezek lennének az elvárások és pár egyéb paraméter:
- fontos, hogy alkalmanként kitudjak jelölni no-go zónákat
- tudjon feltörölni is
- legyen megbízható típus és legyen magyarországi szervizháttere, ahol probléma esetén javítani tudom
- alapjában véve mindegy, hogy külföldi vagy magyar beszerzés, a lényeg a fent írt hazai javíthatóság (a normál tartozékait lehetőleg majd előre beszerzem vmi olcsóbb webshop-ból /= ali.../ )

Annyi Xiaomi típus van , hogy némileg elvagyok veszve... Lehetőség szerint szeretném 100e forint magasságában megúszni (az sem baj ha olcsóbb :D).
Ti mit ajánlanátok ill. hol szereznétek be?

kösz a segítséget!

(#11106) scabi78 válasza lupus_l (#11097) üzenetére


scabi78
senior tag

Köszi, akkor rendelnem kell.

Tiszta Windows, rendes ház!

(#11107) Yager01 válasza realist (#11105) üzenetére


Yager01
senior tag

Na akkor Üdv a klubban. Az utolsó felvetésre reagálok azaz, hogy el vagy veszve. Kb ennyit szánok rá én is és már túl vagyok elég sok teszten és tanácson. Minél többet olvasok annál jobban bele zavarodok a sok név váltásba, ugyanaz de más piacra gyártott, ugyanaz de már megszűnt helyette más név alatt fut....stb. :F :F :F :F

Az Alin akarok vásárolni mert ott most van kupon ami csökkenti a matekot. Első körben xiaomi viomi v2 pro kerestem erre első helyen beadta ezt:

Amit bekarikáztam elvileg a xiaomi viomi v2 pro kínai változata azaz ugyanaz! Javítsatok ki hogy jól mondom e :R És kérdés hogy érdemes e megvenni jól müködik e a magyar piacon, jönnek e a frissítések...stb. MERT az ára jó!!

Elvileg van a keresési eredmények között xiaomi viomi v2 pro de a matek durván mást mutat.

És akkor még ott van a Mop Pro is Ami elvileg még jó választás lenne de ezt fel sem hozta az ali :W :F

(#11108) Willie válasza Yager01 (#11107) üzenetére


Willie
őstag

Szia!

Legjobb tudomásom szerint mindhárom név ugyanazt a készüléket takarja, csak régiónként eltér a megnevezése. Európában Mop Pro, Kínában STYJ02YM, illetve a harmadik Viomi V2 Pro elnevezés mintha az Amazonon forgalmazott készülékeket jelöli, de ebben nem vagyok biztos.

(#11109) Silent77 válasza Yager01 (#11107) üzenetére


Silent77
veterán

STYJ02YM= Mi Robot Vacuum Mop PRO, ezeket a Mijia gyártja.
Viomi v2 pro külön álló.

Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek

(#11110) Willie válasza Willie (#11076) üzenetére


Willie
őstag

Azóta jobban körüljártam a témát Mop Pro (STYJ02YM)-t vagy S5 MAX-ot fogunk venni. Nem igazán tudunk dönteni, az S5 MAX felé jobban húzunk, viszont nagyon drágának találjuk. Az S5 MAX mellett szól a "no mop zóna", a jobb gyártó és az elviekben jobb anyaghasználat. Plusz úgy látom, hogy a támogatottsága is sokkal jobb: több YouTube szerelési videó, jobban el van látva alaktrészekkel. Az ár miatt a magyar piac kilőve, az Aliexpressről érdemes rendelni? Szerintetek a közeljövőben kuponokkal le lehet vinni az árát 120-130e Ft körülre? :R

(#11111) vicces válasza Willie (#11110) üzenetére


vicces
addikt

A viomit semmiképpen sem ajánlom. Tegnap jött rá frissítés ugyan 4 hónap után, de ki tudja mikor veszi le a kezét a Xiaomi róla.. lehet tök más alkatrészek vannak benne hiába hogy az alapszerkezet ugyanaz. Ezt csak a gyártó tudhatja. Szétszerelni én meg ezért nem fogom :DDD
...

Nálam most fut a térképezés a tegnapi frissítés után. Egyelőre minden a szokásos, az ominózus részeken továbbra is a szokásos ide-oda táncolásba kezd. Eddig még nem akadt el.
Tudja valaki, hogy a térképet el lehet-e utólag forgatni?
Keresztbe rakta be a lakást a kijelzőn és nem szeretem az ilyen egérmozit. És ilyenkor a helyiségeket is más sorrendben takarítja, mint ahogy nekem tetszene. Vagy marad a térképtörlés addig amíg megint el nem találja a megfelelő térképpozíciót és takarítási sorrendet. Legutóbb naponta töröltem a térképet amíg ki nem adta amit akartam :C

:)

(#11112) Yager01 válasza Willie (#11110) üzenetére


Yager01
senior tag

Az s5 max kuponnal 140e. A STYJ02YM 85e. Todd Anyóssal többet a max? Szerintem nem :F

(#11113) Corsa02 válasza Yager01 (#11112) üzenetére


Corsa02
őstag

Szerintem sem, nálunk van a családban S50, V2 Pro és S5 Max is, én takarításban, térképezésben, közlekedésben nem látok szinte semmi különbséget köztük. Pluszban vateréknál az S5 Max szilikonos keféit majdnem minden porszívózás után ki kell egyenesíteni, viszont a no-mop zone az tényleg jó, de más előnyét nem látom. Anyaghasználatban sincs szerintem semmi különbség minőségben közöttük, legalább is ami kívülről látszik. Frissítésben sem látok különbséget, azt hogy melyikről, mikor fogja levenni a kezét a Xiaomi sosem lehet tudni, mivel az S50, S5 is Roborock...

The Truth Is Out There --->

(#11114) vicces válasza Corsa02 (#11113) üzenetére


vicces
addikt

Mondjuk én bízok benne a mi home app miatt, hogy rátolják a jövőben is az újabb firmwareket. Pl a mostani frissítés úgy néz ki, hogy azért lett csak, mert kicsit ösztönözve van a kedves vásárló a kiegészítőalkatrész vásárlásra. Én biztos nem fogom betartani. Majd ha ténylegesen úgy ítélem meg hogy elkopott az alkatrész.

:)

(#11115) vicces válasza vicces (#11114) üzenetére


vicces
addikt

Ez a mai térképezés nem sikerült. Kész lett a takarítás és nincs térkép :o
Holnap vagy délután lehet megint megpróbálom.
Jah és a kínai néni érthetetlenül beszél angolul. Ez a funkció is haszontalan lett.. kár is volt frissíteni.

:)

(#11116) Corsa02 válasza vicces (#11114) üzenetére


Corsa02
őstag

Hát azért a Multi Map szerintem nem elhanyagolható frissítés, plusz az "indítópult" is jobb lett, részletesen be lehet állítani. A tartozékos dolog meg már bent volt a többi gépnél is (S50, S5, S6), most ez is megkapta. Persze akkor cseréled amikor látszik hogy kopott már, de kiindulásnak szerintem jó.

Azt meg egyszerűen nem értem, hogy nálad miért nem működik megint rendesen, ez a térképkészítés is simán megy nálam...lehet neked valamit blokkol a routered és rossz a kommunikáció, vagy nem tudom, de baromi fura.

A kínai néni angoljában egyetértünk.

The Truth Is Out There --->

(#11117) vicces válasza Corsa02 (#11116) üzenetére


vicces
addikt

A mi home nekem Deutschlandra van állítva. Lehet benne valami amit mondasz, mert én is arra gondoltam, hogy a szerverelérlssel lehet a gond. Általában azért jó szokott lenni. Nem is aggódok csak leírom hogy senki ne lepődjön meg ha ö is így járna. :)

:)

(#11118) Yager01 válasza Yager01 (#11112) üzenetére


Yager01
senior tag

Bakker. Most látom mit írt ez a bolond telefon. Diktáltam neki és nem ellenőriztem :Y
Van bármi hátránya ha a kínai piacra szánt modellt rendelem STYJ02YM? Szoftver mókolás, ilyenek. Nincs kedvem szívni vele :F Esetleg valakinek van már itt ez a típus?

(#11119) realist válasza Yager01 (#11118) üzenetére


realist
őstag

Ha kiegészíthetem a kérdést, akkor annyit hozzátennék, hogy probléma esetén van-e olyan szerviz ami itthon ilyet meg tud javítani?

Kb 25e - el olcsóbban lehet legjobb esetben is beszerezni Ali-n mint itthon, kérdés megéri-e az itthon érvényesíthető garanciához képest... :F

(#11120) Yager01 válasza realist (#11119) üzenetére


Yager01
senior tag

A kérdés jó :R de itthon 120eFt kint 85eFt :F

(#11121) kmarci25 válasza Yager01 (#11118) üzenetére


kmarci25
veterán

Nekem mop pro van, ami ugye elvileg az styj02ym global verziója. Kb egy hónapja vettem meg itthonról. Egyrészt a garancia miatt (bár xiaomishop úgyhogy ez nem erős érv tán), másrészt nem tudtam mennyire válik be (első robot) és ha gáz lett volna, akkor a 14 napos elállási időben vissza tudtam volna vinni.
Én is e között és az s5 max között vacilláltan, de e mellett döntöttem. Nekem elég egy térkép (nincs két szint), és elég a kisebb akku is, mert a lakás 70 nm mínusz bútorok, tehát ha mindenütt végigmegy, akkor 40 nm-t takarít kb. Ez alatt olyan 55-60%-ra merül.
Két 2,5 centis küszöb van, illetve két szoba 2,5 centivel lejjebb van. Ezekbe a szobákba bemegy de kijönni nem tud, csak ha megemelm egy kicsit miközben mászik. Ezeket a szobákat virtuális fallal leválasztom általában és csak akkor küldöm be, ha otthon vagyok.
Amúgy teljesen oké a működése, 2-3 naponta takarít kb. hetente 1-2szer moppal. Legutóbb először ráküldtem csak a szőnyegekre, aztán azokat felszedtem és rátettem a mopot.
Van hosszú szálú szőnyegünk 2 is (2-3) centis szálak, nincs vele gondja, szépen végigmegy rajta. Egy rongyszőnyegünk van, azt hajlamos felgyűrni, ha rossz oldalról közelít.
Összességében meg vagyok vele elégedve, az biztos, hogy egy általános tisztaságérzet biztosítására tökéletes, de azért 2 hetente kell egy alapos porszívózás, felmosás.
Talán segített...:)

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#11122) mallee


mallee
tag

Sziasztok!

Robotporszivo vasarlasan gondolkozom es a Xiaomi (ujabb) darabjait szimpatikusnak talaltam. Lenne par kerdesem:
1. A Mop Pro milyen alacsony helyre tud minimum bemenni? Ennek ugye 9,5cm-es magassaga van, be fog menni 10cm-es reseken?
2. Melyik itthoni kereskedonel (nem) erdemes vasarolni? Nem szeretnek a kulfoldi rendelesekkel kiserletezni es hasznalhato garanciat is szeretnek. (Olvastam a xiaomishop.hu velemenyeket)
3a. Tartossag es termektamogatas szempontjabol hogy all a Xiaomi? Idealis esetben legalabb 5 evig hasznalni szeretnem a porszivot, mennyire masszivak ezek? (Hazilag) javithato darabok vagy olyanok, mint a froccsontott muanyagok?
3b. A regi eszkozok hasznalhatatlanna valnak az app-ban a termektamogatas vegeztevel? A kulsos app-ok is a Xiaomi szervereivel kommunikalnak?
4. A Mop Pro es a sima Mop kozott vacilalok. Ha jol lattam, akkor a leglenyegesebb kulonbseg a radar/tajekozodas korul van. Egy 50nm-es, egyetlen szonyeggel rendelkezo (legeny)lakasban szeretnem haszalni, van barmi ertelme kiadni +20e-t a Pro-ert? Tobb alkatresz vasarolhato hozza, netan tobb masik modellel kompatibilisek a tartozekok? Jobb minosegu?

Koszonom :R

(#11123) ITI-san válasza Yager01 (#11112) üzenetére


ITI-san
tag

Na most egy választás, pl hogy melyik robotporszivót vettem meg, legjobb kontrollja hogy meghoznám e újra ezt a döntést. És igen, a Roborock s5 max esetében feltétlen.
Én is láttam ezeket a STYJ02YM, viomi és Mop pro modelleket,akkor engem nem győztek meg.
A Roborock máma már egy megbízható és profi robotporszivó gyártó márkaneve.
Bizonyított és az S5 max hozza is amit el lehet várni. Szerintem vagy 5 évig minimum biztosan jól elleszünk, utána megnézem hogy mik vannak.
Szóval akinek van rá pénze, vagy ki fog tudni kupont vegye nyugodtan.
Persze a mop pro is lehet jó gép de teljen el 1 év és lássuk meg milyen a tartóssága.
A 360 gyártó is bizonyított, az S7 egy remek gép.
Roborock és 360 gyártó gépei több generációs készülékek.
És tényleg bízom benne hogy a mop pro vagy STYJ02YM is beváltja a hozzá fűzött reményeket.

Ui ha valakinek elméleti gondja van Roborock s5 max szilikonos oldaljeféjével az nyugodtan vehet hozzá sima S5 típus kefét néhány fillérért az Ali-ról.
Hozzá teszem nekem bevált a szilikonos.

[ Szerkesztve ]

A földönkívüliek már közöttünk vannak. Magyaroknak nevezzük őket............ "Enrico Fermi, olasz atomfizikus, aki együtt dolgozott Szilárd Leóval, Teller Edével és Wigner Jenővel"

(#11124) Willie válasza ITI-san (#11123) üzenetére


Willie
őstag

Végül mi is leginkább ezek miatt rendeltüük meg az S5 MAX-ot, alig várom, hogy megérkezzen. :K

(#11125) Brandynew válasza ITI-san (#11123) üzenetére


Brandynew
őstag

A STYJ02YM nagyon jó, mindenkinek ajánlom.

[ Szerkesztve ]

(#11126) Yager01 válasza Brandynew (#11125) üzenetére


Yager01
senior tag

Használod ... ?

(#11127) kmarci25 válasza ITI-san (#11123) üzenetére


kmarci25
veterán

Persze az S5 max is lehet jó gép, de teljen el egy év, és lássuk meg milyen a tartóssága. :D ;]
Mindkettő új gép, úgyhogy ezt mindkettőről el lehet mondani.
Egy mop-pro tulaj.

[ Szerkesztve ]

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#11128) Brandynew válasza Yager01 (#11126) üzenetére


Brandynew
őstag

Igen, szinte a megjelenése óta. Nagyon jó döntés volt, rendkívül hatékonyan és okosan végzi a dolgát.

Chinese mainland szerveren keresztül csatlakozok, semmi hátránya nincs. Lehet, hogy egy kicsit lassabban érem el mobilappról, de nem vészes.

[ Szerkesztve ]

(#11129) Yager01 válasza Brandynew (#11128) üzenetére


Yager01
senior tag

Köszi. Érdemes rendeléskor kiegészítőket kérni? 6500Ft a képen lévő pár kiegészítő a csak porszívó csomagolt képest. Gondolom ezek eredeti cuccok. Ha rákeresek van olcsóbb csomag is de kérdés hogy a minőség milyen...

(#11130) Brandynew válasza Yager01 (#11129) üzenetére


Brandynew
őstag

Nem tudom, hogy ez konkrétan eredeti-e, biztos az a szerencsésebb, ha olyat használsz. Nekem még nem kellett cserélni, az oldalsó kefe kb. 180 órát bír, de van a dobozban egy tartalék, a főkefe kb. 350 órát, a hepa szűrő 170 órát, de abból is van egy tartalék, a mikroszálas rongy pedig nem tudom, még jól bírja, de abból is van egy tartalék.

Én úgy számolok, hogy kb. 2-3 évente kell egy ilyen szettet vennem, ez nyilván attól függ, hogy mekkora a lakás és hetente hányszor megy a gép.

[ Szerkesztve ]

(#11131) ITI-san válasza kmarci25 (#11127) üzenetére


ITI-san
tag

Az S5 max úgy új hogy azért régebbi típus legalább fél/1 évvel és ami még fontosabb már egy fejlesztett verzió hiszen voltak, vannak előd típusok xiaomi vacuum robot (roborock) Roborock S5, Roborock S4, Roborock S6.

A földönkívüliek már közöttünk vannak. Magyaroknak nevezzük őket............ "Enrico Fermi, olasz atomfizikus, aki együtt dolgozott Szilárd Leóval, Teller Edével és Wigner Jenővel"

(#11132) Ance


Ance
őstag

S5 Max 1 hetes tapasztalat utáni vélemény: szerintem megérte.

Részletezve:

Nagy a tisztaság itthon. Rájöttem, hogy az a lényege, hogy ő mindig és minden esetben elmegy mindenhova, míg az ember hajlamos felületeskedni, ha valahova be kell bújni pl. Szegény, neki csak egy lehetősége van, hogy mindent megcsinál.

Mivel itthon vagyunk állandóan, főleg úgy használjuk, hogy elküldjük oda, ahol éppen nem vagyunk. Gondolom még jobb lesz, ha végre lesz üres időszak is a lakáshasználatban. Most jön a jó idő, majd amíg a kertben vagyunk.
A fürdőszoba szőnyegekkel tényleg nem tud mit kezdeni, azt fel kell szedni, de pl. a mérlegen simán átmegy.

A nagy szőnyegeken szépen látszik a hatása. Azóta nem olyan lelapultak és sokkal szebbek. Ennyit számít, ha naponta átmegy rajta valaki kefével. Nem elsőre kell várni a szőnyegeknél a nagy változást, hanem kb. 3. után. A gyerekszobába fehér szőnyeget vettünk nagy ésszel és állandóan tele volt sötét szöszökkel. Ezek pl. eltűntek.

A felmosás is jó, bár nálunk nagyon fényes padló van, amin vékony csíkokat hagy (én felmosószerrel használom), de annyira nem vészes. Egyszer elmegy az ember zokniban és eltűnik nagyjából. Az már jobban fáj, hogy a fal melletti kb. 5-10 centit kihagyja, bár erre rájöhettem volna, ha megnézem jobban a formáját. :) Nem tudom mit gondoltam, hogyan tudna felmosni a fal mellett is. Igazából csak a konyhapult előtt számít, mert ott előfordul, hogy lecsöppen valami.

Az első hét után a lakás optimalizálva lett, ami növeli szintén a rend-érzést.

Asszem ennyi. Kérdés van, akkor válaszolok.

[ Szerkesztve ]

(#11133) zsoika válasza Ance (#11132) üzenetére


zsoika
addikt

Nálunk a konyhapult kiljebb van a korpusz elejétől, a szokli meg még beljebb .... szóval min 7 cm ha lecsöppen v.mi.
Most gen 1 van így nem releváns ,de majd következő robotnak feltörlőst szeretnék.

(#11134) Ance válasza zsoika (#11133) üzenetére


Ance
őstag

Nálunk is így van, de a csepp mindig a lábazat közelébe száll. Szerintem ez kb. olyan, hogy melyik felével esik le a vajas kenyér. :)

(#11135) Squirrel


Squirrel
őstag

Sziasztok! Megjött végre hozzánk is az S5 max. Elneveztük Rozinak. Lenne két kérdésem. Az egyik, hogy a szobákat elnevezni lehet valahogy? A másik, 3 szintes a lakásunk, a középső a nappali-konyha, itt van a fő bázishelye Rozinak és itt van a wifi router is. Az emeleten és lenn elég hitvány a födém miatt a wifi jel, még nem szereztem be másik wifit vagy erősítőt. Itt a fő szinten, ahol takarít, szépen kijelöltem a nogo zónákat, amik jó lennének, ha megmaradnának. Mi történik ezzel a térképpel, ha felvinném Rozit az emeletre. Attól, hogy sok helyen gyenge a wifi vagy egyáltalán nincs, fog takarítani? Ha befejezi, csak megáll? Elsőre a térképet/takarítást a középső szinten 1.5 óra alatt csinálta meg, nem szeretném újra rajzoltatni/bejelölni a térképet.

(#11136) zsoika válasza Squirrel (#11135) üzenetére


zsoika
addikt

Ha nincs lehetőséged, vagy nem akarod utp kábelezni az emeletet akkor Powerline megoldás lehet.

(#11137) Squirrel válasza zsoika (#11136) üzenetére


Squirrel
őstag

Van fenn ethernet kimenet, csak nem vagyok egy informatika zseni (nem értek a hálozatkiépítéshez) és emiatt egyelőre nem tudom, hogy lehet megoldani, hogy a 3 szinten 3 wifit az eszközök egy hálózatnak lássanak. Lehet veszek egy páros routert (pl asus ax6600) és ott ennek beállítása hülyebiztos (gondolom én). Viszont az S5-tel kapcsolatban én sehol nem találok multimap lehetőséget.

(#11138) mallee válasza mallee (#11122) üzenetére


mallee
tag

Valaki valaszolna nekem is? :)
A legfontosabb kerdesem az lenne, hogy a ~9.5cm magas LIDAR-os robotok bemennek-e a 10cm magas kanape ala vagy akadalynak fogjak erzekelni es kikerulik. Egy netes video alapjan 10.5cm ala bemegy, de az meg mindig tobb, mint amivel en rendelkezem :) Koszonom a valaszokat.

(#11139) KraRe válasza mallee (#11138) üzenetére


KraRe
aktív tag

Ha a teteje nem akad be, akkor igen, ha esetleg akadálynak látja, akkor is csak belassít és az első lökhárító ütközéséig megy.

(#11140) mallee válasza KraRe (#11139) üzenetére


mallee
tag

Koszonom :R van fel centi kulonbseg, szerintem nem kellene problemanak lennie

(#11141) Squirrel válasza mallee (#11140) üzenetére


Squirrel
őstag

Azért nézzed azt a fél centi különbséget, mert tuti nem tökéletesen vízszintes a kanapéd alja vagy párhuzamos a padlóval és ha valahol 9.4 centire lóg le, oda beakadhat, mert nem lassít le, ha nem látja akadálynak...

(#11142) ITI-san válasza Ance (#11134) üzenetére


ITI-san
tag

Szerintem ne használj semmi Felmosó szert a gépbe. Képzeld el a pumpát milyen lerakódások keletkeznek és nem lehet tisztítani csak majd cserélni ami nem lesz két fillér.
Másrészt nem Felmosó robot, csak porszívó ami fel is nyal, vagy is nedvesen portalanít.
Tehát a konyhai zsíros csöppök eltűntetése elvileg nem neki való...

A földönkívüliek már közöttünk vannak. Magyaroknak nevezzük őket............ "Enrico Fermi, olasz atomfizikus, aki együtt dolgozott Szilárd Leóval, Teller Edével és Wigner Jenővel"

(#11143) Arageus válasza mallee (#11140) üzenetére


Arageus
csendes tag

Nekünk Gen1 van, lidaros ugye, és egy komód volt ami kérdéses volt..
Egészen addig amíg be nem küldtem az adott szobába takarítani :D

És valóbanahogyan fentebb is írták, ahol "éppen" átférne ott lelassít és várja hogy első ütközővel nekimenjen. ha nem, akko megy be alá szépen.
megjegyzem h itt raktam filcet a bútor alá ami így megemelte még pár mm-el, mert 1ik szélén olyan "éppencsak" volt a magasság h mindig súrolta a lövegtornyot :DD

(#11144) Yellow73_a


Yellow73_a
tag

Sziasztok,
Jelenleg melyek azok a Xiaomi családba tartozó robotporszívók, amik képesek új térkép rajzolása nélkül (vagyis minimum két térkép elmentésével) két szinten is takarítani?
Nekem Gen.1-es Mi robot vacuum van, ami csak egy térképet tud kezelni, ráadásul ha felemelem, és máshol rakom le, már el is veszett.
Az öcsémék most költöztek emeletes családi házba, nekik fontos lenne a fenti feature.
További kérdésem: Ha a dokkoló a földszinten van, de az emeleten takarít a robot, mi történik a takarítás végeztével? Gondolom nem próbál visszamenni a dokkolóra, de akkor hol áll meg?
Sajnos az egyes robotok leírásában nem foglalkoznak a kétszintes házakkal, mindenhol csak egy szinten mutatják a szobánkénti felosztást, vagy a no-go zónákat, stb.
Előre is köszönöm a válaszokat.

(#11145) Wajk válasza Yellow73_a (#11144) üzenetére


Wajk
addikt

kereső ;)

iPhone 13 Mini 256GB | RT-AC65P - SWRT B5.1.7 - M3 2TB

(#11146) Arageus válasza Yellow73_a (#11144) üzenetére


Arageus
csendes tag

Ha a dokkoló a földszinten van, de az emeleten takarít a robot, mi történik a takarítás végeztével?

Gen1 nél ha oylan helyen takarít ahol nincs dokkoló, vagy nem megy el mellette, akkor visszatér arra a pontra ahol elindult a takarítás.
Nálunk a fürdő ki van zárva teljesen mágnescsíkkal, de anno próbaképp megnéztem mit csinál ha ott indítom el.
Amint végez visszatér oda ahol elindult a takarítás.
Gyanítom a többi xiaomis robinál is hasonló, lényeg h valószínűleg nemfogja lemerülésig keresgélni a dokkolót.

(#11147) Yellow73_a válasza Wajk (#11145) üzenetére


Yellow73_a
tag

Nagyon hálás vagyok ezért a segítségért.
Szerinted miért kérdeztem? Mert ellentmondásos információkat találtam itt a fórumon is, és az internetet böngészve is. Van, ahol azt olvasom, hogy az S6 tud többszintes térképeket, van ahol azt olvasom, hogy nem tud. A mop pro-val kapcsolatban nem találtam erre infót. Az S50-ről azt olvastam, hogy nem tudja.
Gondoltam, hátha van itt emeletes családi házban lakó, aki konkrét tapasztalattal bír a robotporszívók többszintes lakásban való használatáról.
Főleg a térkép kezelése érdekel. Mert természetesen minden robotporszívó tudja azt, hogy akármelyik szinten indíthatok TELJES takarítást, amikor a nulláról újrarajzolja a térképet.
De vajon melyek azok, amik megjegyzik mindkét szint térképét, és ha lerakom valamelyik szinten, akkor betájolja amgát, és tudja, hogy melyik szinten van, és annak megfelelően csináltathatok vele akár zónatakarítást, akár szobánkénti takarítást.
Saját tapasztalatom szerint az esetek 80-90%-ában zónatakarítást csinálunk, nagyon ritkán rajzoltatjuk újra a térképet, nagyon ritkán csináltatunk teljes takarítást.
Tehát a kérdésem arra irányult, melyek azok a Xiaomi alát tartotó robotporszívók, amelyekkel ezt a feladatot meg lehet oldani.

[ Szerkesztve ]

(#11148) Ance válasza ITI-san (#11142) üzenetére


Ance
őstag

Az illat miatt használom.

Ha valaki tud helyette víz állagú illatosító szert, akkor szóljon. :)

(#11149) tranceplanet válasza Yellow73_a (#11147) üzenetére


tranceplanet
addikt

A Viomi V2 Pro-ra már van friss szoft, ami tudja: [link]
Feltételezem érkezik hamarosan a mop-pro készülékre is!

" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!

(#11150) sxboy válasza snpetit (#11085) üzenetére


sxboy
tag

Szia, ezt az infot hol olvastad? Marmint, hogy adnak ki ilyen frissitest. Koszi!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.