Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• pomk

őstag

válasz szekera #2559 üzenetére

Plusz Parkside esetén cserélhető az akksi, így ha nagyobb akksit veszel bele akkor több időt tud nyírni egy feltöltéssel (de természetesen a töltési idő is több). De tölteni akár lehet éjszaka / hajnalban is amikor a nedves fű miatt nem érdemes nyírni. Így akár az ütemezésekkel is lehet játszani. :)

• Ch4os

aktív tag

A i105e segway 18cm-es vágási szélességgel kb. 100nm/óra sebességgel dolgozik. kb. 2 órát bír egy akkuval és tölt 45p majd újra.
    Én a 450nm területet naponta egy akuval nyírom tehát nem nyírja le 100% egy alkalommal, de egy hét alatt megvan bőven a 2x teljes.
    Akksi miatt is jobb, mert csak napi 1 töltést kap. Tovább bírja.

Nem kell törekedni a "ma nyírd le a teljes füvet" elvhez (mint ahogy nekiindul az ember a normál nyíróval), mert holnap megint nyír pár órát és nem fogod észrevenni az 1 napos fű növekedést. De ezt írták előttem is.

Ezért tartom kamu, hasraütéses, #kimondnagyobbat adatnak ezeket a mekkora nm-re való a gép adatokat. Nekem most napi 2órát dolgozik, mi lenne ha 24h-t menne? de mi van ha 1 hétig esik az eső?

• Chal

addikt

A 20 órát szerintem jól számoltad. De azt kell figyelembe venni, hogy a Yuka egy szisztematikus gép, a Parkside meg nem, tehát teljesen máshogy kell értelmezni az X óra nyírási időt. Szerintem 800m2-en nem jut el a mindenhova kb. egy random működésű gép sem 20 óra nyírási idő alatt, bár lehet hogy találnánk ilyen nagyobb gépet, nem kerestem.

Pl. tavaszi indításkor ha a kézi nyírás után alacsonyabbra állítom a Worx m700-at, akkor kell neki jó 8-10 nap, de lehet hogy több is, mire egyenletes magasságú lesz a fű mindenhol (~630m2-őn).

Illetve mindkét gép megy délelőttől kési délutánig általában, semmi szükség rá, hogy éjszaka dolgozzanak. Összeségében folyamatosan karbantartják a területet, de a szisztematikus valamivel hatékonyabban (ezt mondjuk ki is használják a gyártók, láthatóan ugyanakkora területhez jóval kisebb akkukapacitást adnak). Ha valahova nem jutnak el napon belül, nincs semmi, majd másnap eljutnak. A robotfűnyírók így működnek, egy kicsit vágnak a tetejéből, de ezt minden nap megteszik, nagyobb időtávot nézve így előbb-utóbb egyenletes eredményt kapunk mindenhol. Ezért is van az, hogy ezek a gépek alkalmatlanok arra az itt is néha felmerülő igényre, hogy valaki elvigye pl. a nyaralóba, lenyírja ott a füvet, majd aznap vagy másnap hazavigye.

Szerintem a 3 év gari nagyon fontos ilyen értékű gépnél.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés