Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sm0k
friss újonc
Sziasztok, segitsetek, hátha valakinek van/volt tapasztalata.
Folyamatos gyomorfájdalomra próbáltam mindent is szedni de eredmény semmi, azt mondták ideg alapon van, sokat eszem magam s minden sz*r miatt stresszelek. Tényleg észreveszem magamon, hogy türelmetlen vagyok gyakran és minden apróság gyakran felbosszant.
6 hónapot jártam pszichiáterhez, cipralex+trittico kezelést irt fel, de nem csökkent a gyomorfájdalomEgy ismerősöm is hasonló cipőben jár és neki Rivotrilt irtak fel, neki használt, már 2-3 tabletta után elmúlt a gyomor fájdalom. Adott pár szemet nekem is hogy próbáljam ki
A pszichiáterem nem javasolta, a függőség miatt de én gondolkodom hogy kiróbáljam ki, mert az elmúlt 5 évben tényleg mindent kipróbáltam ami a fájdalomcsillapitó kategória, viszont végig olvasva a fórumot kicsit megijedtem, s nem mertem eddig bevenni
köszi
-
Dorien
veterán
25 év Rivotrilon? Gondolom valami masszív, bentlakásos elvonókúra kellene neked, ahol folyamatos orvosi felügyelet mellett tudnád letenni. Kérdés, hogy a munkahelyed mennyire támogat ebben...
Ha a pszichiáterben megrendült a bizalmad, akkor lehet keresni mást, aki tényleg törődik veled. Én egy pszichiátert sem tudok komolyan venni, aki hosszú távon gyógyszerezi a pácienseit. A gyógyszerek állapot stabilizálásra valók, nem gyógyítják meg a lelki traumát, nem dolgozzák fel az aktuális témát, csak elnyomják a testi tüneteket.
-
Pite666
csendes tag
Már 25 éve szedek rivotrilt,2mg-ot naponta!!Az agyam már darabokban!!!Próbáltam lassú adagokban elhagyni,de mindig visszaestem!!Van valakinek valami tippje!!!Jártam pszichiáternél is évekig,mindig csak hitegetett és más gyógyszerekkel akarta kiváltani,de nem ment!!csak mindig fizettem és minden maradt a régiben!!!!Állandóan fáj a fejem és a memóriám sem a régi!!!Most 54 vagyok és le szeretnék róla állni!!Van valakinek valami tippje!!!
-
Dorien
veterán
válasz
Steve_Brown #146 üzenetére
Hát akkor vissza kellene mennie az új tünettel, mivel úgy tűnik egyedül nem tudsz megbirkózni vele. Valamire fel akarja hívni a figyelmed.
-
Dorien
veterán
válasz
Steve_Brown #144 üzenetére
Teljes hatástalanság?
Hány alkalom volt?
-
Dorien
veterán
válasz
Steve_Brown #142 üzenetére
Egy szakembert kellene felkeresned. Terápiás munkával feltárni, hogy milyen tüneteid vannak és azok mögött mi van.
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
Steve_Brown #140 üzenetére
Valaki még olvassa a fórumot?
A Rivotril terpáiás adagját egyik napról a másikra 4 hónap szedés után tettem le, amikor elkezdtem rosszul lenni vele. Egyszerűen úgy éreztem, hogy "nem jó." Másnap már sokkal jobban éreztem magam, semmi elvonási tünet nem volt.
Januárban a Stimulotont is abbahagytam, azt már fokozatosan. De azóta súlyt a PSSD.. Valakinek van ezzel az "állapottal" tapasztalata?
-
Genji
őstag
válasz
Steve_Brown #140 üzenetére
Terápisás dózisban nem veszélyes, nyugodtan szedheted amit felírt az orvos. Alkoholt kerüld el teljesen amíg ezeket a gyógyszereket szeded!
-
Steve_Brown
senior tag
Szerbusztok!
17 éves fiú vagyok. A pszichiáter szerint pánik, szomatizációs valamint kevert szorongásos és depressziós zavarom van. A háziorvos által felírt atarax nem igazán hatott hiszen nem erre való, ezért felírtak nekem Rivotrilt (2x0,25mg) és Stimulotront(1x12.5mg reggel 1x25mg este). A tervek szerint március 8-áig kéne szednem, utána fokozatosan elhagyni.
A Rivotril tényleg olyan erős szer mint mondják? Kell tartanom tőle? Vagy elég ha tartom az előírt dózist?
Valamint a Stimulotronra lehet inni?
-
maximilian4
addikt
Alkoholt nem bírom, mert nem tudja a szervezetem lebontani. Nagyon sokáig eveztem, országos bajnok is voltam, meg még egy csomó érmet szereztem. Ez még gimis koromban volt, akkor még nem voltak ilyen gondjaim. Mostanában pedig az edzőtermünkbe jártam. Amíg tudtam. Van anyukámnak egy crossfit terme Szolnokon. Sajnos mióta elhatalmasodott rajtam ez a szorongás, azóta eléggé szétcsúsztam. Fogytam elég sokat, van hogy nem alszok napokig, rendszertelenül eszek, szédülök, émelygek. Mondjuk most mintha jobb lenne a rexetintől és mellékhatása sincs (mert már a sertralin-nak volt amit előtte szedtem), csak olyan érzes mintha kicsit betéptem volna. Voltam kint a kórházban is és kiírtak vizsgaidőszakig. Most a héten kezdem a terápiát is, normális neurológus, klinikai szakpszichológusnál. Remélem decemberre rendbe tudok jönni. Most kicsit attól félek hogy a tanárok és a csoporttársak mit szólnak hozzá. Sajnos 15-en vagyunk a csoportban (mert felvettek modulba a jó eredményeim alapján), így gyorsan terjednek a pletykák. Meg a tanárok sem tudom hogy állnak majd a dologhoz.
Az lenne a kérdésem amit a dokitól elfelejtettem megkérdezni, hogy most a rexetin esetén is 2-4 héten belül derül ki hogy hat-e vagy most nincs ez az átfutási idő? Ugye előtte a sertralin sandozt szedtem 3 hétig, aminek nem volt semmi hatása, ugyanúgy jöttek a pánikrohamok és szomatikus tünetek, aztán egyik napról a másikra antidepit váltottunk. Most itt is várni kell heteket vagy az előző 3 hétnél már változott az agy kémiája attól függetlenül hogy nem hatott? -
Dorien
veterán
válasz
maximilian4 #136 üzenetére
Én nem használnám pár hétnél tovább, de ez persze állapottól függ. Inkább házipálesz.
Amúgy mit sportolsz?
-
lanw
aktív tag
válasz
maximilian4 #136 üzenetére
Igen,rá lehet simán,akkor veszed észre,amikor nem veszed be,és mondjuk remegsz,ideges vagy. Ez így van,önkényesen emelni a mennyiségem sosem szabad.Ja,és egy idő után nem fogod érezni a hatását,megszokod,ezért kell több és több. Kb 8 óra hossza,egy éjszakát biztos kitart,úgy gondolom reggelre sem ürül ki teljesen,mert kótyagos az ember.
-
lanw
aktív tag
válasz
maximilian4 #133 üzenetére
Ha napközben sokat kell agyalnod 0.5 fölé semmiképpen nem ajánlatos menni,egy feles után is úgy kelhetsz fel,mint akit fejbe vágtak.
-
Dorien
veterán
válasz
maximilian4 #133 üzenetére
A gyógyszerekkel csak stabilizálni lehet az állapotot, visszaállítani az alvásciklust. A krízis átvészelésére, tüneti kezelésre jók. A szorongás és depresszió gyökérokait viszont csak egyéni vagy csoportos terápiával tudod feltárni és megdolgozni. Álmatlanság esetén 1-2mg is mehet a Rivotrilból, az már fejbe tudja vágni az embert. Rászokni nem szabad. Inkább sport végkimerülésig.
-
maximilian4
addikt
Sziasztok!
5 éve küzdök szociális szorongással és ehhez társult major depresszióval. Eddig egész jól tűrtem, bár minden nap nagyon nehéz volt emberek között lenni, folyamatosan önmarcangoltam magam, kevesebbnek éreztem magam mások előtt és mindenért előre izgultam még akkor is ha tudtam hogy alaptalap volt, de mégis jöttem mentem csináltam és még sportolni is volt erőm. De most az elmúlt hetekben teljesen maga alá gyűrt ez a mentális állapot. Fizikálisan is teljesen legyengít, remegek vagy ráz a hideg, émelyeg a gyomrom, nem tudok aludni stb.. Sajnos nagyon sok feladat állna előttem amit teljesítenem kéne így pluszban rátesz egy lapáttal (bár gondolom pont a nyomás miatt lett ennyire durva a helyzet). Az orvosom írt fel rexetint (antidepi) és rivotrilt (benzo), jövőhéten pedig megyek hozzá rendes terápiára. Olvastam hogy az antidepi nagyon hatásos tud lenni ha megtalálják az ember számára megfelelőt. Én 3. hete szedtem a sertralin sandoz-t, de semmi hatása nem nagyon volt, ezért tegnap óta a rexetint szedem, ez hátha beválik (Eleve 2-4 hét kéne hogy kifejtse a hatását, de azt mondta az orvos hogy 3 hét után már azért valamit kéne éreznem és nem szabadna hogy rosszabb legyen az állapotom, tehát remélem jó döntés volt a csere és nem én voltam türelmetlen). Most először aludtam délig ami jó hír. Tegnap már muszáj volt bevennem a rivot is, mert annyira rosszul voltam és nagyon jó volt utána, hatott, viszont nagyon félek tőle, mert erre könnyen rá lehet szokni, illetve nem is akarok leszedált lenni, mert használnom kell az agyamat elég sokat. Szerintetek hány tabletta fér bele 1 nap? 0,5-öset kaptam. De igazából azt szeretném ha az antidepi hatna és nem kéne a rivot szedni. Mondjuk ma még nem szedtem be csak a rexetint és elég jól vagyok. Valakinek van tapasztalata a betegséggel és ezekkel a gyógyszerekkel kapcsolatban? Sajnos nagyon megnehezíti az életem, pedig tudom hogy sokkal többre lennék képes mint most, de a szorongás hatalmas gátot szab az ember előtt. Gyakorlatilag az élet ellenszere. Ha ki lehetne nyerni valamilyen formában és beadni valakinek az lenne az igazi kínzás. Na viccet félre téve kíváncsi lennék a tapasztalatokra.Üdv,
Maxi -
Sanyaaa26
aktív tag
Sziasztok!
Én idestova sajnos lassan 12 éve szedem, 33 éves vagyok, annak idején keresztül ment rajtam egy nagyon kemény depresszió. Volt antidepresszáns is, de azt 2 év után abbahagytam, nem volt könnyű.
Rivotrilt este szedek elalvás előtt, 1mg-ot, el kellene hagynom valahogy, ki mit tud ennyi idő után milyen hosszútávú mellékhatása van? Persze a függőség ez sajnos egyértelmű.... -
SlayerSub
tag
Sziasztok! Igazából megerősítésért írok ide, hogy valóban jó-e az út amit a dokim kitalált nekem.
Röviden egy pszichoszomatikus betegség kialakulását követően, amit mondhatjuk elég sikeresen kezeltek, kialakult nálam álmatlanság. Én jelenleg úgy gondolom boldog tudnék lenni, ha aludnék. A magán orvosom, szerint viszont a legfontosabb, hogy aludjak amit eddig úgy tűnik csak mirzaten + rivo (0,5) komboval érünk el.
Félek rátérni erre az útra, úgy érzem nem szeretnék gyógyszer függő lenni. De sajnos a természetes dolgok mind kudarcot vallotok (tea + valeriana + sedacur)
Emellett pszichoterápia menne és autogén tréning. (Nem olcsó mulatság)
Szóval szerintetek szedjem a gyógyszert?
köszi -
insider1800
újonc
Helló, én is pánikbetegségre szedtem először, a betegség elmúlt, utána 10 hónapig nem szedtem semmit, de jött egy nehéz időszak ami miatt hetekig nem tudtam aludni, ott volt a szekrényemben a régi rivó készletem amitől nem mertem megválni mert sejtettem hogy még a nehéz időkben jól jöhet, ez volt január közepén így lassan már 1 éve rivózok megint, nagyon körültekintően kell adagolni, mert tényleg hamar kialakul a tolerancia, én csak este használom alvászavar ellen, nappal elvagyok nélküle persze akkor is bennem van érzem is ha sokat nyomtam belőle előző este, igyekszem nem túllépni a napi 2-3 mg.-ot ezt úgy csinálom hogy ha felmegyek 3 mg-ra akkor lecsökkentem 1-re és nyomok mellé sedatif pc-t , ami nekem hat igaz hogy csak két alkalommal (van akinek elsőre se) második alkalom után emelem 2 mg-ra a rivót ilyenkor akár 2 hétig is elvagyok vele utána jön a 3 mg. és megint az e1 mg. sedatif pc-vel, van egy jokerem is a lorazepam, azt csak akkor veszem be ha semmi nem tud kiütni (már 3 hónapja nem kellett ), gyógyszerellenes voltam ,vagyok most is de ki kell pihennem magam valahogy a munkahelyemen több dologra kell figyeljek egyszerre és ezt fáradtan nem lehet csinálni.
Alkoholt nem iszom, nem dohányzom , renszeresen járok konditerembe ,a rivó az egyetlen káros szenvedélyem.
Rena neked azt tudom tanácsolni hogy hagyd abba a piálást ha kell kérj segítséget mert addig nem tudod csökkenteni a rivót, saját tapasztalatból mondom hogy ha rivózol akkor legalább este vedd be csak hogy tudjál aludni , ha reggel már azzal kezded a napot akkor estére brutál mennyiség kell hogy el tudj aludni. -
rena
újonc
Sziasztok!
Én 2008-ban kezdtem először szedni a rivotrilt, elég durva pánikbetegségre. Napi 3x1, a fehérkéből persze, plusz cipralex. Persze első nap napokban faltól falig billegtem ha bevettem, és nem az ágyban ütött be a cucc.... Aztán szépen megszoktam, de kb 1 év után simán letettem.
Sajnos okosan 2010 körül tútoltam az edzés előtti zsírégetőt, beütött a pánik, mentőt kellett hívni a terembe.
Azóta megint szedem, voltak kisebb megcsúszásaim, de átlagban reggel fél este fél elég volt, volt hogy az sem kellett.
Február óta egyre jobban rászoktam a ricsire, depressziós lettem, összejött minden, aminek nem kellett volna. Volt hogy 10 napra kifeküdtem, napi 8 ricsi, 4-5 üveg bor, 4-5 sör. Csak aludni szerettem volna. Aztán felálltam, és csökkent az adag napi 3x1-re, és egy üveg borra.
Másfél hónapja ismét sikeres voltam, egy kisebb trauma után, ujra csak aludni szerettem volna... Megölt a napi 10-12 ricsi (24 mg), plusz szintén a piamennyiség, a végén vodkával... Ennek a vége az lett, hogy egy keddi napon abbahagytam a szedését, 2 üveg bor lett. Még első pár nap mozogtam, szombatra viszont teljes delirium ütött be. Ha nincs ott a párom sztem nem vagyok már. Hallucinálás, epilepsziás roham, ájulás, felakadt szem, légzéskihgyás, minden volt. Persze durva hasnyálmiriggyulladás, májnagyobbodás, vérszegénység...
Mentő, 2 hét Nyírő, 2 nap a zárton. Utána kiraktak, hogy ugye mar járkálok, akkor jól vagyok.
Jól voltam 2 hétig, most 6 napig megint napi 12 ricsi, és a szokásos bormennyiség ment,5 üveg lazán.
Mivel a pszihiáterem simán írja ki 2-300 darabjával a gyogyszert, ugy h tudja h iszok, hát...
Viszont most nagyon határozott vagyok, 2 napja levittem 7-re a ricsit, csökkentem a bort is.
Egyenlőre 3 óránként kelek, akkor beveszem az adagom, majd 3 óra múlva visszaalszom..
Szeretném végre mid2 szert letenni.
Sok volt az a 6 nap, vagy még innen vissza tudok lépni fokozatosan?
És valakinek tapasztalat, aki hasonló cipőben járt?
Tudom, én csináltam magamnak, de bármilyen építő jellegű választ megöszönök.
A határozottság már megvan, nagyon meg, nem akarok még meghalni.
Köszönöm ha végigolvastátok, nem lett rövid, tudom. Üdv -
Dorien
veterán
válasz
katona.jozsi #125 üzenetére
Küldtem privit.
Mindketten az oktatóim voltak 2 évig - tapasztaltak, nagy tudással, bátran ajánlom őket. -
Dorien
veterán
válasz
katona.jozsi #123 üzenetére
Rendszeres pszichoterápiát javaslok gyakorlott terapeutánál, ugyanakkor egyeztetve a pszichiáterrel a gyógyszer szedését, fokozatos elhagyását. A legjobb, ha a két szakember tudja egymás elérhetőségét és együtt meg tudják beszélni az állapotodat, a zajló folyamataidat. Ha nem tudják, akkor neked kell velük egyenként egyeztetned a dolgaidat. A Rivotril csak a tüneteket szünteti meg ideiglenesen, ebben biztos lehetsz...
-
katona.jozsi
aktív tag
Hosszasan fogom leírni a történetem, de most csak röviden. Antipszichotikum szedését írták elő tévesen és rivotril segítségével mellékhatások nélkül leszedtek róla. Kezdetben 6x0.5mg-ot szedtem, tehát 1mg reggel, 1mg délben majd este. Jelenleg sikerült csökkentenem 2x0.5mg-ra. Reggel 1db és esete 1db. Mellé szedek 20mg Parogent. Mennyire számít soknak ez a 2x0.5mg? Hogyan tudnám letenni ezt a gyógyszert, mert ahogy elkezdem csökkenteni, az eredeti betegségem tünetei törnek rám. Egyébként, amiről majd írni fogok nem biztos, hogy pszichés eredetűek, de az orvosok jobb híján ráfogták. Továbbá az elmúlt félévben megjelent egy olyan tünet, ha elkezdem a szemem jobbra vagy balra mozgatni zsibbadást érzek a test különböző pontjain és a szemben is. Ez is a rivotril mellékhatása lenne? Tapasztalt valaki ilyet?
-
Dorien
veterán
válasz
katona.jozsi #120 üzenetére
A topik nem él, de ha ideírsz valamit, akkor lehet, hogy választ kapsz.
-
lanw
aktív tag
válasz
katona.jozsi #120 üzenetére
Igen.
-
katona.jozsi
aktív tag
Él még ez a topik?
-
Anonymusxx
senior tag
Amúgy mennyi idő amíg az ember elszokik tőle? Úgy értem hogy én motsannában csak egy párszor szedtem, de nem érzek semmit sem, 2 mg set szedek, de semmit se érzek.
Ha abbahagynám mennyi idő kellene hogy újból érezzem?
Régen egy szemtől amnéziás lettem most meg semmit se érzek, ezért szeretném szüneteltetni, vártam majd egy hetet, újból bevettem egyet, és nem volt meg az a hatás mint ami kellene...
Vagy olyan már soha nem lesz, mert hozzászokott a szervezetem? -
Lina82
újonc
Üdvözletem! Úgy találtam ide, hogy a párom rivotril függő, és most már nagyon kezd elfajulni a dolog. Hogyan tudnám ráébreszteni, hogy nem fog így menni? A mostani hónapban kifizette a lakbért, a többi pénzét pedig elbogyózta. Négy hétből most háromban röpködött. Amint vége a munkának, megy bogyózni. Az öt hónapos kisfia és én sem érdekeljük, pedig volt jobb időszaka is. Hogy segíthetnék rajta?
-
Dorien
veterán
válasz
nederlanden #115 üzenetére
"Az ellenségesség azzal,h szinte mindenkiről azt hiszem nem jót akar,akár lehet valós is.
A lényeg,h ez már gyerekjáték ahoz képest mikor a napi 3szem 2mg-osról álltam át a 0.5-ösre amikor a hangok,a fény is dúrva hatással voltak rám ,meg nem bírtam az emberek szemébe nézni mert non-stop pörgött az agyam ki-mit gondol rólam ,mit beszélnek mögöttem,mit terveznek ellenem stb."Pszichológiával, a saját történeteddel, családi rendszereddel milyen szinten foglalkoztál?
Szüleiddel, családtagjaiddal milyen a kapcsolatod?
Van párkapcsolatod, gyermeked?Ez szerintem ősbizalomhiány, nagyfokú érzékenységgel párosulva. A nagyfokú érzékenység szerintem áldás, ha már képes vagy kezelni és értelmezni a beáramló információkat, de amíg nem, addig nagyon nehézzé teszi az életedet. Az ősbizalomhiánnyal meg kezdeni kell valamit, mert erősen gátol az életben. Ha már senkiben sem tudsz bízni, akkor lényegében halott vagy.
Én keresnék a helyedben egy jó pszichológust vagy egy jó családállító terapeutát és kitartóan járnék terápiára.
-
nederlanden
senior tag
Köszönöm.Az a fura h ismerősi körben többen is vannak akik tizen éve szedik és szedni fogják örökre mint nyugtató/kedélyjavító és semmi bajuk (1szem 0.5 reggel).Nekem is elvileg örökre kellene szednem de bepróbálom még egyszer úgy ,h leveszem napi egy negyed szemre a 0.5-ösből ami már tényleg minimális mert ugye a 0.5-ös nem is negyedelhető.
Igazából engem ez az émelygés/kábúltság (mert szédülésnek nem nevezném) zavar és az ellenségesség,más bajom nincs.A felejtés nem olyan sűrűn fordúl elő és nem annyira vészesen h bezavarjon a munkámban vagy az életbe.
Az ellenségesség azzal,h szinte mindenkiről azt hiszem nem jót akar,akár lehet valós is.
A lényeg,h ez már gyerekjáték ahoz képest mikor a napi 3szem 2mg-osról álltam át a 0.5-ösre amikor a hangok,a fény is dúrva hatással voltak rám ,meg nem bírtam az emberek szemébe nézni mert non-stop pörgött az agyam ki-mit gondol rólam ,mit beszélnek mögöttem,mit terveznek ellenem stb.
Az igazsághoz hozzátartozik,h volt kb 6évem ami alatt folyamatosan füveztem néha extasy,alkohol/rivotril stb.,szóval csakis magamnak köszönhetem. -
lanw
aktív tag
válasz
nederlanden #113 üzenetére
Én tapasztalatból tudok Neked annyit mondani,hogy ha abba hagyod talán-talán egy kicsit regenerálódik az agyad,szép lassan jobb lesz a memóriád.Nem húsz évig szedtem,de nagy adagban a 2mg -t! Kb 2 mp-ig tudtam megjegyezni az adott infot,és nagyon kihatott a munkahelyre.Azóta egyik nyugtató,altató sem hat rám kis mennyiségben.Gondolom ez is valami hátul ütője a dolognak.Még egy értelmes 320 karakternyi mondatot nem tudok leírni helyesen
Viszont,20 év után nem tudom mit várhatsz, az alatt már valószínű megette az agyad.
Ezt még az első mondatomhoz csatolnám erős zárójelben! Fokozatosan hagyd el,ne kövesd el azt amit Én egyik napról a másikra hirtelen,mert azt a kínt az ellenségemnek sem kívánom!
Sok szerencsét!
-
nederlanden
senior tag
Kb.20éve szedem a rivotrilt,fejremegés és dúrva szorongás miatt.(kialakulása vszinű a mocskos éjszakai exes/füves/balhés 5-6éves időszak miatt történhetett)
3*2mg-os fehérrel kezdtem amit kb. 2évig szedtem úgy,majd levették napi 1*2mg-osra kb 1évre és utána jött a 0.5mg-os-ból napi 3 szem.
Amit Kb 3év után lassan levettem saját magam napi fél szemre a 0.5-ből amit reggel szoktam beszedni és dúrvan 15éve szedem így.
Nagyon kevêsnek tűnik a napi fél szem a 0.5mg-ból ês igazából nem is érzek tőle semmit,viszont ha megpróbálom totál abbahagyni,kb. 1-2hét után visszajön a fejremegés és a dúrva szorongás/zavartság.100kg vagyok így az sem kizárt,h csak nagyon minimális hatása van ha van egyáltalán,de a tudat,h szedem azt a felet a gyengébb barnából megnyugtat.Amiért kerestem a fórumot.:Mostanában 40 környékén😬 Egyre jobban felejtek úgy,hogy egyik pillanatról a másikra nem tudom mit akartam mondani/csinálni/,hol parkoltam egy nagy áruház parkolójában,mit mondtam pár pill. ezelőtt stb.
Ritkán előfordúl,hogy társaságban sztori mesélése közben totál leblokkolok elkapp a meleg annyira,hogy nem tudom folytatni tovább a mondandómat és ezáltal bepánikolok.Fülsípolásom is van 2éve amit a hosszútávú nagyon hangos zenehallgatásra fogok abszolút.Utóbbi pár hónapba már enyhe émelygés kis szédülést is érzek amitől szintén bepánikolok és rossz lessz a közérzetem.Konfliktusokat iszonyat nehezen tudom kezelni,inkább próbálom kerülni total,ezért sokszor kisebbségi érzet kap el félelemmel/tartással,mindenkiről az gondolom rosszat akar.
A lényeg,h a hosszútávú rivo szedésére kezdtem gyanakodni és ha vki garantálná hogy ha végleg abbahagyom megszünik a felejtés/leblokkolás/ellenségesség,azonnal kukáznám örökre,de tartok attól,h bepróbálom és elhagyásával csak szenvedek a brutalis velejáró ingerűltséggel/idegességgel és csak rosszabb lesz.
Kíváncsi vagyok a vélemênyekre. -
Ronam
addikt
Azt nem tudom, hogy LAN partykon használják-e, de tanuláshoz használják elég sokan külföldön, viszont itthon még egyáltalán nem elterjedt. Youtube-on jókat mondanak róla az amcsik, de azért kíváncsi lennék pár magyar véleményére is. Keresgéltem a neten, de sehol nem találtam magyar leírásokat, beszámolókat róla. Amúgy egy ilyen csomagon gondolkozom
.
-
Ronam
addikt
Sziasztok!
Adrafinil-lel kapcsolatban vannak valakinek tapasztalatai? Tudom, hogy rossz topciban keresgélek
, de más topicot nem igazán találtam erre a kérdésre.
-
fanti
addikt
Én 15 éve szedek szorongásra Frontint. Adagolása 3x1 0.5mg. Életeseményektől függően csökkentem, vagy emelem a dózist 1 esetleg 2 szemmel, de a nagy átlag az 3 szem naponta.
Nekem az antidepi tabik semmit sem használtak a szorongásomra. Pedig szedtem seroxat, seropram, aurorix, zoloft, efectin, cipralex tabikat is, de egy hónap után sem éreztem semmit, csak azt, hogy ha a Frontinnal leállok, jön az egész napos szorongás, ami persze ok nélküli.Nekem az az álláspontom, hogy egy mentális betegség az ugyanolyan, mint egy testi. Kezelni kell, és kész.
A cukorbeteg sem hagyja abba az inzulinját, mert rosszabbul lenne. Nincs különbség.
Ha szorongós vagy, akkor az is maradsz, meg lehet próbálni együtt élni vele, de többnyire ez nem szokott sikerülni. Jön a házi patika, azaz a nikotin és az alkohol, amik szintén addiktívak.
Akkor inkább legyen gyógyszer.És miért szoknék le róla ha segít? Igen, függő vagyok, ez tény, de beteg is. Az inzulint is egy életen át szúrja a cukros, nem?
Az élet minősége a fontos, ezért aki tényleg beteg, az szedje a gyógyszerét, ami ugyan meg nem gyógyítja, de egy sokkalta élhetőbb életet eredményez.
Mindenkit üdvözlök és jó egészséget kívánok Nektek!
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ford topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest