-
LOGOUT.hu
FIGYELEM, ez nem politika topik, ennek megfelelően ide nem kérünk a rezsicsökkentéshez kapcsolódóan sem ilyen posztokat, linkeket. Amit várunk, ötletek, tapasztalatok a spórolással kapcsolatban, praktikus javaslatok az energia megtakarításhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mokus1
addikt
válasz balojazz #9917 üzenetére
En is a nappali hőmérsékletre való felfutesben bíztam, az sajnos nem jött össze.
Egyébként hetkozben ezért ennél jobban gyorsabban fut fel érzésre, ott másfél-2fok is megvan egy óra alatt, igaz akkor lehet az is számít, hogy főzés-sütés, meg egyéb dolgokat is használunk a hazban.
Modulacio sebesség mit jelent egyébként? Láttam már 90et és 120at is. -
mokus1
addikt
válasz balojazz #9915 üzenetére
Hát durván 5 óra /5fok.(16.0-20.9) 16:30-21:30 kozt. Itt leallt mert ennél melegebben nem szerettünk aludni.
4.95m3 ment el az app szerint viszont ebben van 0,4-0,5 melegviz is. Ez még módosulhat mert néha lassan frissíti ezeket az adatokat az app. Tehát valahol 4,5-5m3 közt fogyasztott a cirkó fűtésre. -
mokus1
addikt
Egyébként ahhoz hogy majd kB 16fokbol felfutse a házat mennyi idő kellhet? Radiátorok vannak.
-
mokus1
addikt
Nekünk 26a este 21fokrol most jelen pillanatban 17 fok van. Azóta ki nem megy a fűtés, nyilván mi sem vagyunk otthon.
3 nap alatt az a 4fok esés milyen? 15cm grafit a padláson kB 20cm kozetgyapot van, de sajnos ezt nem látom fixre. Mert deszkák között van és nem én csináltam. -
mokus1
addikt
Több ismerősömnél akik általányt fizettek volt olyan hiba, hogy kiküldtek 1-2-300 ezer forintos számlát. Persze a végén törölték, de mindenhol van sajnos hiba.
Az baromi abszurd hogy 2 év megoldani egy ilyen problémát, milyen informatikusok dolgoznak ott? Dolgozik ott egyáltalán bárki...
-
mokus1
addikt
Haverod spúr, 16 fokban nem lehet normálisan élni. De igazság szerint engem személy szerint nem érdekelt volna ha valaki nem fűt mellettem vagy sem. Én magamnak futok ha mellettem 16fok van annyit nem dob az én számlámon sőt. Igazából a külső falak voltak problémásak nem a koztesek.
-
mokus1
addikt
Ez miért igazságos nem értem, Ez egy viszonylag kis társasház. Saját vagy távfűtés?
Én például ahol laktam szándékosan kerestem dél-nyugati fekvésű lakást ( ez is kicsi 16 lakásos társasház) hajlandó is voltam érte jóval többet fizetni mint az északi tájolású lakásért.
Mindenkinek egyedi fűtés ( cirkó vagy konvektor) saját órával. Mindenki annyit fűtőtt amennyit épp akart, mindenkinek ugyanannyi külső fala volt de az északi oldalon nyilván többet kellett fűteni, nem éreztem volna fairnek ha a hideg oldalon lakók fűtését szétdobják.
Mondjuk az is érdekes volt, hogy volt aki kicserélte elektromos panelokra a fűtést( nyilván sokkal olcsóbb mint egy cirkós rendszert kiépíteni.), majd amikor jött az árampara elkezdett lobbizni egy házközponti fűtésért a ház pénzén. Nyilván aki már cirkóra cserélt vagy idős volt és 10k alatti maximum gázszámlákkal rendelkezett, nem nagyon hatotta meg a 30-40k-s áramszámlája annak az egy főnek... -
mokus1
addikt
válasz Attila2011 #9274 üzenetére
Igen, de hogy mínuszos legyen... Egy tétel van ami mindkét oldalon van és a későbbin a,, versenypiaci költségeket tükröző ár most minuszolva lett ami az előzőn pluszos volt.
[ Szerkesztve ]
-
mokus1
addikt
Sziasztok!
Nem igazán tudom ki az aki érti ezt, de mostanában egyre több érthetetlen számlát küld az mvm az ismerőseimnek főleg akik általányosak. Én diktálok. Múlt hónap 50m3 12.900Ft, ebben a hónapban 55m3 -1200Ft. Őszíntén szólva nem értem. A múlt havit sokkaltam, de nincs leírva az ehavin hogy túlfizettem volna.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- Milyen széket vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Apple Watch
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Synology NAS
- iPhone topik
- További aktív témák...