Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mi történik egy netes csalás után?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hiányzik a gamer érzés
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt
A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
taranis
addikt
Sziasztok! Nem tudom, hogy valaki végigszenvedte e már a PayPallal a következőket, ha nem, akkor tanulságos lehet. Az alapvetés az volt, hogy Revolutra el akartam juttatni PayPalról az USD-met konvertálás nélkül. Itthonról regisztráltam a PayPal accountom, így két opcióm van, ha bankszámlát akarok felvenni, magyar, vagy US bank. A magyar nem jó, ott mindenképp HUF-ra konvertálás lesz, ahol a PayPal elég sokat lenyúl. Az US jó lenne, de a Revolutnál UK számla van. Így aztán csináltam egy Transferwise accot, ott nyitottam egy USD számlát, ami mögött egy US bank account áll, ami a Community Federal Savings Bank-nál van vezetve. A terv az volt, hogy majd TW-ról topupolom a Revolutot. Technikailag tehát minden oké, megvannak a szükséges adatok, fel lehet venni a bankot. Itt jött az első bökkennő, a PayPalnál az adatok felvétele után jött a hibaüzenet, hogy nem tudják végrehajtani a kérést, próbáljam később. Vártam egy napot, a hibaüzenet ugyanez volt. Utánaolvastam, kiderült, hogy ha felhívod őket, akkor manuálisan hozzá tudják adni a számlát a PayPalhoz. Csak telefonon működik, emailben szarnak a fejedre. Szóval felhívtam őket (nemzetközi hívás, dublini szám), és valóban 5 perc alatt hozzá is adtuk a számlát. Örültem ennek, de kár volt. Gondoltam 10 USD withdraw-al letesztelem. Ekkor jött a következő misztikus hibaüzenet, amiben kb. annyi állt, hogy információra van még szükségük, keressem az ügyfélszolgálatot. Felhívtam őket, azt mondták, hogy várjak 72 órát a számlaszám felvétele után, utána próbáljam a withdraw-ot. Vártam több, mint 72 órát, biztos ami biztos, de a hibaüzenet megmaradt. Megint hívtam őket, ahol azt mondták, hogy nem volt meg a 72 óra, kb. 2 óra híja volt, várjak újból 72 órát. Ez számomra teljesen hihetetlen volt, de oké legyen, ezúttal egy nappal többet vártam, mint 72 óra. Ugyanaz a hiba fogadott. Megint felhívtam őket, akkor is azt mondták, hogy nem vártam 72 órát. Ekkor már egyértelmű volt, hogy hülyére vesznek. Ezúttal azt mondta az ügyintéző, hogy várjak aznap este 6-ig, és utána próbáljam. Ők látni fogják, ha nem megy, és akkor majd visszahívnak. Nem ment, és nem is hívtak vissza. Másnap megint felhívtam őket, elmesélve a teljes sztorit. Ezúttal azt mondta az ügyintéző, hogy nem tudja, mi lehet, áttolják review-ra az accountom, és még aznap visszahívnak. Mondtam neki, hogy ilyet már korábban is ígértek, ezúttal biztos így lesz e. Ó hát persze, mindenképpen visszahívnak, bármi is legyen az eredmény. Természetesen azóta sem keresett senki, és ezen a ponton én feladtam.
Az én személyes konklúzióm, ezzel nem muszáj egyet érteni, de hát mi más lehet a háttérben: a PayPal egy szarrágó cég, mindenképp le akarják húzni a konverziós sarcot, és valószínűleg tudnak a kerülőutakról, amit szépen blokkolnak is. Konkrétan persze nincs megmondva, hogy a Community Federal Savings Bank-ba nem utalhatok, inkább kivéreztetnek, amíg fel nem adom. Ez megtörtént, és ráment egy csomó időm meg pénzem a nemzetközi hívás miatt.colorizer.net
-
taranis
addikt
Igen, a PayPal-t hívogattam, egyértelműen náluk van a hiba.
vnorbi: igen, ez a procedúra, csak ő sokkal szerencsésebb volt Egyrészt ha jól látom, neki írásban is megoldották a számla felvitelét, másrészt ment egyből az utalás. Itt egy hetes szenvedés után sem megy.
vacs: meg is történt
[ Szerkesztve ]
colorizer.net
-
taranis
addikt
Írt a support, elismerték a hibát, dolgoznak rajta, azt ajánlják, hogy holnap próbáljuk majd újra.
colorizer.net
-
taranis
addikt
Valóban, nekem is sikerült.
colorizer.net
-
taranis
addikt
Ez off, de pont egy hete futottam bele egy MCC-s problémába, nekünk is van hitelkártya és adott MCC kódoknál jár visszatérítés. A gond az, hogy a kereskedőknek általában fogalmuk sincs arról, hogy mi az az MCC kód, szóval őket hiába kérdeztem, a bank (OTP) meg nem vezet listát erről, sőt, ha csinálok egy pár forintos próba tranzakciót, arról sem fogják megmondani, hogy mi volt az MCC kód. Szerinted van ennek valami megoldása, vagy próba-szerencse úton működik?
colorizer.net
-
taranis
addikt
Én sosem találom meg azt az oldalt, úgyhogy felírtam a linkjét amiről elérhető, talán nálatok is működik: [link]
Nekem erre belépést követően behozza a bankkártyák listáit, és már csak a Conversion options-ra kell nyomni.colorizer.net
-
taranis
addikt
Sziasztok! Azt jól értelmezem, hogy forint kiutalása forint bankszámlára is SWIFT-nek minősül, és emiatt 5GBP-t kérnek érte?
Azt próbálom kideríteni, hogy 350kHUF összeget hogyan tudok készpénzben látni a legkisebb veszteséggel. Sima KP felvétnél 75kHUF felett 2% díjat vonnak, de mi van akkor, ha átutalom egy hazai bankszámlára és onnan felveszem?colorizer.net
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Milyen házat vegyek?
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Előzetes élménybeszámolókon az Avowed
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Politika
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...