Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
looser
addikt
válasz trialboj #23490 üzenetére
Első körben én még azt is kirpóbálnám, hogy apránként kiszedegetném a memóriamodulokat és úgy tesztelném. Akár memtest nélkül is, ha már a Premiere fagy. Elsőnek az újonnan behelyezett modulok maradékát, hadd menjen az eredeti 64GB-tal. Ha fagyi, akkor megint felezni. Hacsak nem 8GB-os modulokból van összerakva, nem lesz nagy meló :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Teasüti
nagyúr
válasz trialboj #23490 üzenetére
MemTest86 szerintem a legjobb. Ezt USB-ről boot-olod fel, így úgy tudja végigjáratni a teljes memóriát, hogy nincs lefoglalva benne semmi. Ha fagy a Premier, de amúgy nincs más gond a géppel, akkor esetleg szóba jöhet, hogy vmi magas címen hibázik a ram, ahova általában átlag program nem ír, csak az extrém igényű pro szoftverek.
CPU tesztre ott a Prime95.
VGA tesztre meg a Furmark, amit utoljára használtam. Kettőt együtt is lehet indítani, ami kihozza a max fogyasztást és hőtermelést a rendszerből, szóval ez maga a stabilitás teszt definíciója.Memtest-nél van állapotjelző. Utóbbiak végtelenítve futnak, szóval ott saját belátás szerint kell felállítani vmi célt. Én adnék a gépnek legalább egy órát a stressz tesztre.
Persze közben érdemes figyelni a hőmérsékleteket is, hogy minden mag Tjunction alatt van-e egy egészséges ráhagyással még meleg szobában is. Írtad, hogy pár hónapja kezdődött a dolog, szóval kb ahogy jött a nyár és a kánikula?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Intel Core i7 9700 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Intel Core i7 9700 4.7 GHz Eladó! - Eladó! 47.000.-
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest