Hirdetés

2024. február 26., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#46) amoartus


amoartus
csendes tag

Sziasztok!
Elolvastam a kommenteket, nagyon hasznosak voltak!
Azzal a helyzettel szembesültem most, hogy munkához, tanuláshoz, hétköznap szükséges jegyzetek írásához rengeteg papír elmegy. És itt nem csak környezetvédelemről van szó, hanem arról is, hogy nagyon sok energiába telik rendszerezni ezeket az írásokat, és ha ne adj Isten a munkahelyemen felejtem az egyik jegyzetemet, majd utána 3 hét home office - ami most bármikor megtörténhet és meg is történik -, akkor elég nehéz helyzetbe kerülök.
Korábban egy Lenovo Yoga Book-ot használtam hasonló feladatokra, amit egyébként nagyon szerettem. A fő hátránya a kompakt készüléknek, hogy máshova írsz, máshova nézel.
Most kezdtem el gondolkodni egy új készüléken, egy barátom adta az ötletet: Remarkable. Őszintén szólva nagy dilemmában vagyok. A munkámnál főleg word-öt, excel-t használok, és elég nagy hátránynak tartom, hogy csak pdf-et és epubot kezel a készülék. Nem vagyok programozó, így a nyílt forrású szoftvert nem tudom buherálni, és elég sok szoftverben található hátrányt említettetek. Konkrétan csak úgy használható a Remarkable, ha jól értem, mintha kinyomtatnám a papírokat - manifesztálódott pdf, vagy hogy mondjam - és firkálnék rájuk. Ennek minden előnyével és hátrányával.
Azon gondolkodtam, hogy nem lenne-e inkább érdemes mondjuk egy Ipad Air 4-et venni, ami ugyan Pencillel együtt drágább, mint a Remarkable 2 - ha csak új árban gondolkodunk -, viszont sokkal szélesebb a felhasználhatósági lehetőség. A fő hátrány ebben az esetben a feeling és a kijelző, hiszen egy háttérvilágításos, kékfényt-ömlesztő valamiről beszélünk. Ha jól rémlik, akkor viszont kijelzőre lehet olyan fóliát venni, ami hasonló érzetet ad, mintha papírra írnál. Tehát itt már egy multifunkcionális eszközről beszélünk, ami viszont a multifunkcionalitás hátránya, hogy az Air 4 azokon a területeken nem olyan erős, ahol a Remarkable.
Tudnátok esetleg szempontokat, új perspektívát mondani a helyzetemre? Ti milyen tulajdonságokat kidomborítva hoznátok meg a döntést? Megéri-e a Remarkable fölénye a hátrányai ellenére?
Előre is köszönöm szépen!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.