Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RÉMÁLMOK
újonc
[M][M](C)[IMG:http://][/IMG](/C)[/M][/M]Én megörülök egy álomtol,és lehet ,hogy másoknak ez nem olyan rettenetes de nekem IGEN !!! Álmomban egy vidámparkban vagyok egy fiuval de nem tudom ki az!!!Megláttunk egy olyan házat ott a parkba,hogy ilyen MŰ szörnyek voltak benne(DE NEM AZOK)és mikor odaértünk a fiu kiakarta nyitni az ajtot én mondtam ,hogy ne de kicsitotta.Az ajtoban egy olyan szörny jelent nem ami egy lány ikinézetü volt fejéböl kis rész hiányzott,és a nyakába benne volt egy nagy vágás hátán nem volt bör melle ki volt vágva,és a lábán lógott a bőr!!!Ha az a fiu nem vágja be gyorsan az ajtot az a SZÖRNY megtámad!!!De ő bevágta az ajtot én elájultam!!!!És felkeltem!!!! Orán át sirtam és nem mertem megmozdulni a sötét szobában!!!!Azthittem ,ordítva kirohanok a szobából,de kibirtam mozdulatlanul,de mégis rettegve!!!
-
úúú, gyerekkoromban édesanyámék, hogy jó kisfijú legyek állandóan azzal ijesztegettek, hogy eljön értem a pujaszedő(puja=gyerek szabolcsban
, és rengeteget álmodtam, egy nagy szakállas emberrel, sokat felriadtam, kb úgy nézhetett ki mint egy nagyon kedves fórumtársunk
-
Jenő
aktív tag
Álmokról, rémálmokról annyit, hogy minden álomban a tudatalatti valamilyen kívánsága jelenik meg a tudatos én által módosított formában. Mindig a legérthetetlenebb részek a legfontosabbak, ugyanos a tudatos én, a ''cenzúra'' ezt próbálja a legjobban elfedni. Az előélet részletesebb átgondolásával meg lehet fejteni az álmokat. De legtöbbször csak később sikerül megfejteni, amikor már a tudat nem akarja a cenzúrázni az álmot. Ilyenkor gyakran eszébe juthatnak az embernek olyan részletek is, amik addig fedve voltak.
Egy példa (Csáth Géza: Az álmodás lélektana c. könyvben elemezve).
Egy lány azt álmodja, hogy meghal egy rokona. Látszólag az lenne a kívánság, hogy valóban meghaljon a rokon, az előéletének elemzéséből azonban kiderül, hogy egy férfira vágyik, akivel egy rokonának a temetésén találkozott, és szerelmes lett belé, azonban tiltották tőle. Tehát azt kívánja, hogy újra találkozhasson azzal a férfival (a tudatalatti azt gondolja, hogy egy újabb temetés alkalmával találkozhat vele).
Remélem, tudtam segíteni.
Ui.: érdemes felírni az álmokat részletesen, hogy később elemezni lehessen őket.
[Szerkesztve] -
Szimmyke
újonc
Ezt lehet nemhiszitek el!de segitsetek nekem kérlek!!!!nagyon félek mert engem 1 kislány mindig üldöz álmomba de van olyan amikor elmabbulok és ottvan mikor odanézek pedig sehol semmi!ez h lehet h enegm üldöz?van vkinek ilyen gondja?kérlek segitsetek mert parálok!!!
-
Szimmyke
újonc
Én ha álmodok vmit és felkelek mindig lecsukom a szememet gyorsan és +probálom +fejteni h mi lehet a vége!de szokott rémálmom is lenni!volt már olyan sokszor h próbáltam elfutni álmoba futottam,futottam de nagyon lassan pedig nagyon gyorsan akartam futni de hiába és elkapott vki és felébrettem!ezt nemértem mert gyorsan akartam futni és ez nemsikerült ehelyett lassan futottam!:S
-
<>jana<>
senior tag
-
The DJ
addikt
Volt egy elég hosszú időszaka az életemnek, amikor nem emlékeztem egyetlen álmomra sem, sőt el is könyveltem, hogy álmodni is képtelen vagyok. Aztán vége lett a párkapcsolatomnak és azóta könyörtelenül gyötörnek a rémálmok. Néha csodálatosak, hogy újra együtt vagyunk, mint régen, sőt...boldogabbak vagyunk mint valaha. Szinte érzem az érintéseket és a csókokat, ilyen intenzív álmaim sosem voltak. Máskor azt, hogy ő már más valakivel van, összebújnak, ölelik egymást, mint egy igazi szerelmespár, én pedig nézem őket, de nem tudok közelebb menni. A közös ezekben az, hogy reggel oltárian rossz felébredni. A legapróbb részletekre is emlékszem és mintha valóban megtörtént volna úgy tudom visszaidézni a pillanatot. Fura dolgok ezek... Ha ébren vagyok, akkor már nem gondolok rá, nem jár folyamatosam a fejemben, de éjszaka újra és újra visszatér. Úgy néz ki tudatalatt még mindig nagyon vágyom rá, pedig már rég elfogadtam, hogy nem lehet folytatás...
-
Symbi
tag
Üdvözlet!
Nagyon furcsa dolog történt velem.
Képes voltam magamhoz térni ebben az állapotban, olyan gyorsan, hogy ami rajtam volt hihetetlen nagyot csapodot a parketán, olyan nagyot, hogy nem nekem volt rossz élmény, hanem érezhetően neki. Nemtom, hogy képzeéődtem-e, hogy csak állom volt-e, de ezek után szinte transzba estem.
Visszaestem az ágyba, ls álmomba üldözöbe vettem ezt a menekülő izét, míg a kamrába utol nem értem.
És ki nem törtem a nyakát!
nemtom mire vélni, de azóta nem történt velem semmi esténlént, olyan nyugodtan alszom.
Különös... -
Algieba
őstag
Üdv!
Nálam gyakran előfordul a ''felébredek, de valami nem stimmel'' álom. Jellemzője, hogy nincs fény, nem lehet felkapcsolni a lámpákat, és még a zseblámpának is tompa, vörös fénye van. Persze a zseblámpa se bírja sokáig, és ismét sötétben keresi az ember a nyomasztó érzés okát.
Nálam fura lények vannak, méretük a macskától, emberig terjed és mindig nagyon különösek és határozottan nem élőlények, hanem valami hideg izék.
Gyerekkoromban a frász kitört, mikor álmomban felébredtem, és láttam, hogy a szekrényajtó ki van nyílva, és tudom, hogy valami kijött onnan, és a valami már az ágyam mellett van...
Rosszabb volt, mint az összes japán horror egybegyúrva.
Brrr.
Sajnos, mind a mai napig előfordul. Nem tudom, hogy mi okozza. Felnőtt koromra már csak kellemetlen, nem rémíszt meg. -
Symbi
tag
(#52) Yaye válasza attilam (#48) üzenetére ezt én is elolvastam.
SZÖRNYŰ
Deh ez az álom kiknél forduhat elő, és milyen helyzetekben.
És mindig föl kellsz belőle, akkor is ha nem küzfesz? vagy ha nem akkor kanyec... X( -
Symbi
tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok.
Van egy furcsa álmom...
Elalszom... Nehéz elmondani
Kinyitom a szemem, de tudom, hogy álmodok, mert minden tiszta homály.
Viszont láttok ugyanúgy mident, a szobát az ablak előtt elhalado autokat.
De béna vagyok, nagoyn béna.
Alíg kapok levegőt.
És most jönn az érdekes ami miatt már lefeküdni sincs kedvem.
Egyszer annyir anme tudtam felkellni, felébredni, hogy amikor felriadtam majdnem megfuladtam, úgyanmis az álomban a tüdöm is lebénul, egyre nehezebben kapom a levegőt, és amikor felriadok alíg kapok levegőt.
Valakinek hasonló élmény? vagy jótanács? -
nyávogi
tag
válasz
#51736960 #113 üzenetére
Elég rosszul hangzik
Azóta sikerült kialudni magad?
Én már többedik napja álmodom, különféle matekvizsgákkal Vagy azt, hogy kettes számrendszerbe kellene számokat átírni és nem jut eszembe, hogyan kell, vagy matekból vizsgázom, őrült nehéz példákkal. A legrosszabb az, hogy mivel álom, fogalmam sincs, végül is jó lett-e a megoldás.. Fogalmam sincs miért álmodhatok ilyeneket, mert ha jól számolom, az utolsó matekvizsgám '98-ban volt.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Az előbb riadtam fel egy nagyon durva rémálomból, és most nem merek visszafeküdni. Nem a szokásos ''rossz álom''-ról van szó, annál sokkal valóságosabb volt (tényleg igazinak tűnt), és iszonyatosan nehéz volt felébredni belőle.
A legfélelmetesebb az volt, hogy már ébren voltam, érzékeltem az ágyat amiben fekszem, és a számítógép zúgását is, de képtelen voltam kinyitni a szemem, és nem tudtam megmozdulni vagy megszólalni sem egy darabig. Aztán egyszer csak jött valami ''suhanás'', és teljes egészében visszatértem ebbe a világba, de abba bele sem merek gondolni hogy merre jártam, brrrrr......
ps.: köszi twollah, hogy megnyitottad anno ezt a topikot, így nekem már nem kellett remegő kézzel ilyesmivel szórakozni -
Koban
tag
Nekem föbb visszatérő álmaim:máci tiszt vagyok az orosz fronton(nemértem),monumentális földalatti épületekben kolbászolok
-
bagyulajuve
addikt
Az én legdurvább álmomban egy matrózruhás csávó fojtogatott és arra keltem, hogy nem kaptam levegőt. Persze voltak rémálmaim, de azok fizikailag nem manifesztálódtak szerencsére.
-
Niquis
aktív tag
Hű-ha. Profi, tényleg.
Én is az álmaimban élek gyakran, a valóságban csak ténfergek olyankor. De igyekszem fenntartani az egyensúlyt az álomvilág és a valóság közt, mert az előbbi fantasztikus, de az utóbbinak is nagyon sok szépsége van (nem beszélve arról, hogy abban kell élni; és nem árt egy interfészt találni a többi emberhez
)
-
Algieba
őstag
Nagyon sok érdekes álmom volt eddig, leírom az egyik legrondábbat.
Egy szép, nyugodt tavon csónakázott egy férfi és egy nô, a tó közepén lévô szigetre akartak eljutni. A pár évôdött, boldog volt, de csak nem jutottak közelebb a szigethez. A tó neve Kétségek volt, a szigeté Gyönyörök kertje.
A páron eluralkodtak a negatív érzések, mivel kapcsolatuk nem volt elég erôs. Ahogy elhatalmasodott rajtuk a kétség, a tó megváltozott, mélyébôl hajóroncsok és hullák sokasága emelkedett ki. A hullák lomhán mozogtak, némán motyogták rég elrothadt vágyaikat... A férfi bedobta a nôt a tóba, hogy így nyerjen idôt. A tó révésze látta a bnt, amit egykoron ô is elkövetett. Segített eljutni a férfinak a szigetre, de közölte vele, soha léphet be a Kertbe, és ha életben akar maradni, ki kell állnia egy próbát, hogy ô lehessen az új révész. Bukás esetén mehet a tóba a nô után.
Itt felébredtem.
Ui.: Gyakran álmodok lomhán mozgó hullákkal, akik úgy tesznek, mintha még élô emberek lennének. Egyszer tengerparton találtam magamat, ahol a hullák strandoltak, és a cápák nem gyôzték felfalni a sok döglött húst, a lassan lubickoló holttesteket. Ez az álom annyira tömény volt, hogy nappal visszaemlékezve rá, hányingerem lett.
Oké, most is undorrohamom van...
Ui2.: Eh, álomban elkövetett gyilkosság nem nagy kunszt, én is öltem már.
Sôt, én a saját torkomat vágtam át, illetve egyszer jobb halántékomon át golyót röpítettem a fejembe, és éreztem, miközben elôre zuhantam és elvágódtam a padlón, hogy a meleg vér lecsorog a bal vállamra, keser szagot éreztem, a fülem zúgott és egyre hallkultak a külvilág hangjai. Ez igen emlékezetes álom volt.
Ui3.: Idônként csinos szárnyaim nônek és röpképes leszek.
Mindig színesben álmodok. Ezt onnan tudom, hogy amikor akváriumokat látok álmomban, a halak színei akár a valóságban. Múltkor pulykahalakat is láttam egy tengeri akváriumban.
És vannak egész történetet elmesélô álmaim.
Profi álmodó vagyok. Álmaimban élek. A való élet nekem egysíkú, egy véget tartogató, közönséges rémálom. Unalmas. -
TOM!K@
tag
Én egyszer aztálmodtam hogy elkezdtem hányni...
rendesen éreztem a torkomon a cuccot visszafelé jönni...
még fulladtam is tőle... kajak roszul voltam... felébredtem és tapogattam a párnám hogy hol sikerult összepiszkitanom...
nagyon szar érzés volt... és tényleg majdnem megfulladtam... pszihésenérdekes
-
cskamacska
addikt
válasz
cskamacska #79 üzenetére
utóirat: Az nap este(mm hajnalban), miután a topikba utóbb befirkáltam, husszú szünet után újra álmodtam(mármint olyat amire reggel -sőt részlegesen még most is - vissza tudtam emlékezni). Felkavaró nyugtalanító álom volt(mondjuk maga az álom amolyan absztrakt b kategóriás scifi volt), melynek végén elvágtam egy álombéli figura nyakát. Reggel kifejezetten rosszul éreztem magam emiatt.
[Szerkesztve] -
iguana
őstag
jól nyomod, dream addict
eddig nem is hiányzott/fel sem tűnt, h nem emlékszek semmilyen álomra. most akarok egyet...megyek is rágyúrok. -
Niquis
aktív tag
Nekem néha megmarad egy-egy, jellemzően annyira elbűvöl az álom, hogy felébredek félálomig, eldöntöm, hogy emlékezni fogok rá, aztán álmodom tovább - félálomban pedig előfordul, hogy elkezdem nyújtani az álom szőttesét, így veszít a spontaneitásából, de mókás irányítani.
Kedvenceim:
- voltam már nő álmomban, és szerelmes lettem. Úgy ébredtem fel, hogy ''úristen, buzi vagyok?'', de aztán rájöttem, hogy az álom a nőket segít megérteni. Más kérdés, hogy ezzel az információval sem jutottam azóta sem előbbre.
- elmentem egy hely mellett, hóeséses időben (és a máv megszopatott azon a helyen), ami mellett aztán később, a valóságban, naponta eljárok. Először majdnem lehidaltam, mikor leesett, hogy ez egy az egyben ugyanaz a hely.
- múlt éjjel: szerelembeesés egy csodálatos lánnyal, aki pincérnő valahol. Az álomban az este egy egész átlagos buliként folyt, többször is találkoztam vele, elmentem előtte/mellette/mögötteamíg a munkáját végezte. Én szokásosan zárkózott és frusztrált, amíg be nem fejezte a műszakot, és valahogy ''véletlenül'' pont oda dőlt a falnak, ahol én álltam.
Innentől úgy folyt az este
, hogy nem igazán volt kedvem felkelni.
- talán a kedvencem, a ''tündér-álom'': összetett épület a helyszín, és a részei (sőt, emeletei) között elég laza az összefüggés, jó szürreális álomhoz méltóan.Lényeg, hogy nem probléma, hogy az épület nagy része kollégiumba oltott kórház, és vegyesbolt.
Ez az épület egy egész kis világot szimbolizál, ami 3-4 évente átalakul, és elérhetővé válik egy rejtett, ''tündér-szint'', ahol nagy meglepetésre tündérek laknak. Innen kerül ki a párom, de a tündérszinten nem lehet csak úgy bennmaradni. Sajnos míg a bennmaradást intézi nekem, lejár az idő, és a tündérszint eltűnik, én pedig melankóliába esem. Aztán eljut hozzám az információ, hogy be lehet jutni az új ciklus előtt is. Minden eőrfeszítésem erre irányul innentől - ez felkelti valami ügynökszerű szervezet figyelmét, és innentől állandó üldöztetés lesz osztályrészem. Ehhez döbbenetesen hasonló szituációba kerültem a valóságban is, pár héttel később (letelt a 3-4 év), de ott elkúrtam. Hát ezek lennének az elmúlt pár hónap érdekesebb, szebb álmai.
-
iguana
őstag
én hosszú hónapok óta nem emlékszem egyetlen álmomra sem
-
V.ki
aktív tag
Jó kis álmom volt tegnap éjszaka.
A South Park megtekintése után el is aludtam-->álmomban SP szereplő voltam!Tök durva volt,pl. Kenny a szemem láttára halt meg(vízbe fulladt)...
Egész realisztikus volt.
Ez inkább furcsa mint rém.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
The DJ
addikt
Egy út mellett ébredtél?
Szép éjszakád lehetett
Hogy kicsit ON is legyek: Ez valóban egy furcsa álom -
Asdfghjkléáű
újonc
Legutóbb egy olyan rémálmom volt, hogy valamiért női ruhában voltam, és nem tudtam sehol sem átöltözni, és az emberek körberöhögtek!Mikor már arra gondoltam, h pucéran megyek haza egy kihalt úton felébredtem.
-
Ráczkölke
tag
''fehér kakas'' -> ez meg mijjazisten lehet?
Lehet, h már leírták (sőt biztos is), de az érdekelne, h az alvajárás az mitől van? -
Juve
aktív tag
Tegnapelőtt igen érdekeset álmodtam. Állok 1 kis vasútállomáson a préri közepén. 2 sínpár az állomás két oldalán futott be. Gondolom vonatra vártam
nemtom. Az 1. vonat nagy nehezen feltűnik a horizonton és hangnélkül de nagy füsttel begurult. 1 hatalmas gőzmozdony volt pár darab kocsival....de mind ki volt égve
. Az érdekes rész itt jön
...mert kis idő múlva a látóhatáron 1 lávafolyamot
veszek észre. A 2. vonat is belemegy ebbe és szénné ég....de az már nem jut el a megállóba........itt ébredek fel...bnőm kiment WC-re
.
Fogalmam sincs mi hozta ezt ki belőlem
[Szerkesztve] -
.:Kristian:.
addikt
Nekem volt régebben olyan, hogy voltam egy kádban..fürödtem és hajat akartam mosni de mikor lemerültem mindig befagyott a víz teteje és nem tudtam feljönni..és olyan volt mintha fulladoztam volna..de ez többször is eljátszódott..
-
Maranello
tag
válasz
Dalai Láma #82 üzenetére
bazd+
-
Maranello
tag
válasz
cskamacska #73 üzenetére
Freddy már vár odaát
-
attilam
őstag
Komoly ez a kép.
Nekem egyszer volt olyan, hogy felébredtem és az ágy alatt találtam magam. Nem tudom hogy kerültem oda, de talán én sem tudtam mozogni (már erre nem emlékszem mert régen volt). De egy kicsit később felébredtem az ágyamban. Ilyen álom az álomban élmény lehetett. -
Dalai Láma
őstag
válasz
Motion_Blur #86 üzenetére
majd leroajzolom az erdőt, ahol kirándultunk. Teljesen normális erdei ösvény volt. Bár az, hogy a farkasok feketék voltak, elég ilyesztővé tett mindent. És mikor az életünkkért kellett futni...
Nem csoda, hogy ezt az álmomat nem tudom elfelejteni. -
Dalai Láma
őstag
Ami még nyomasztó volt:
Terrortámadás érte kicsiny hazánk 5 nagyvárosát. Sajnos Pécset is. Én meg a hegyről néztem végig a pusztiítást. A legszebb, leghíresebb épületeket robbantották fel, szörnyű volt.
Ilyen álmom volt még egy, amikor atomcsapás érte a várost. Akkor a gombafelhőt néztem a hegyről.
Amik meg az igazán para álmok, azok azok, amik másnap valósággá váltak. Amikor olyan abszurd álmom volt, hogy az önmagában is furcsa, és másnap találkozom dologgal igazából, az egy picit ... fura. És érthetetlen. Jövőbe látás? Vagy hatalmas véletlen egybeesés?
Nam indegy. -
Motion_Blur
félisten
válasz
Dalai Láma #82 üzenetére
Uhhh...jobban nem tudtad volna részletezni?
-
SLYM
veterán
válasz
Dalai Láma #84 üzenetére
LOL inkább be se nézek ide többet.
na jo8 hátha sikerül aludni -
Dalai Láma
őstag
Az se volt valami jó, mikor autobalesetben meghaltam álmomban... és álmodtam tovább, tudva, hogy halott vagyok.
-
SLYM
veterán
válasz
Dalai Láma #82 üzenetére
ezután a hsz után garantált
-
Dalai Láma
őstag
Volt néhány durva álmom. Egyszer osztálykiránduláson voltam ált isk osztálytársaimmal. Az ösvény vége feől 2 fekete farkas közeledett futva felénk. Mi is futni kezdtünk. Egy tisztáson apukám várt egy terepjáróval, kb 4-en be is tudtunk ugrani, volt, aki a platóra vetődött. A többieket pedig darabokra tépték a farkasok. .... másnap mentem a belvárosban, és láttam két fém tartályt. Benne véres bordákat, szerveket. Na ők voltak az osztálytársaim.
Jó volt felébredni.
Amit még nem szeretek álmomban, azok a szűk helyek. Nagyon félek, hogy beszorulok. Főleg, mikor sietni kell valahova, és mondjuk az a szűk hely felfelé vezet és kanyarodik... ááá...
További szép álmokat -
SLYM
veterán
válasz
Motion_Blur #78 üzenetére
nekem amikor a haverokkal egy csúszdán a nyári melegben csúszdáztunk, és sokat nevettünk. úúúúúúúúúúúúú de zsír...................
csobbanás a vízben.............
[Szerkesztve] -
SLYM
veterán
válasz
cskamacska #77 üzenetére
ha leestél volna az gáz lett volna.
-
cskamacska
addikt
De volt mikor nagyon is jól láttam hogy mitől is kellene félnem, pl volt mikor a Terminátor 2-ből a folyékonyfém ürge akart felnyársalni a keze helyén lévő ''jégcsappal''. Nagyon is tisztán láttam az emberkét és a hülye mosolyát..
Főleg a keze helyén lévő vsabökőt láttam ahogy egyre csak nyúlik, hosszabb lesz, és ahogy a környezet képe megjelenik torzultan rajta.
[Szerkesztve] -
cskamacska
addikt
Én csak egy zuhanós álmomra emlékszem, egy lépcsőház szerű helyen zuhantam de mintha köralapú lett volna a helység. Olyan spirális csigalépcső keringett mellettem, s zuhantam, zuhantam, véget nem érően. Addig zuhantam miíg fel nem ébredtem.
De nem akkor mikor álmomban az aljára zuhantam volna, és akkor paff, üdv az evilágon, nem a mélységnek nem volt vége. Meguntam a zuhanást.
Illetve azt még megemlítem hogy voltak az elött álmaim csak azokra már nem emlékszem. Igazából már ébredés után elfelejtettem őket, de tudom hogy voltak elötte.
[Szerkesztve] -
Motion_Blur
félisten
válasz
cskamacska #73 üzenetére
krumplipócok
Az mi? -
SLYM
veterán
válasz
cskamacska #73 üzenetére
''kerget valami amitől félek'' alakban, azaz nem is látom tisztán mi kerget
látod ez minig így van, és mindenkinél. én is nagyon ritkán ismerek meg valakit álmomban. lehet, hogy sose.
[Szerkesztve] -
SLYM
veterán
válasz
Motion_Blur #72 üzenetére
de ez kb olyan, mint a világ nagy kérdései. vagy amikre nincs válasz. elgondolkozol rajta(mint akkor te, hogy a barátnőd elhagy-pedig csak egy álom volt) és az a baj, hogy belegondolsz. nem kéne, de mégis. és akkor jöhet a Bob Marley, vagy a sport1
-
cskamacska
addikt
Kb 9-10 éves lehettem, nagyszüleimnél voltam mikor volt egy rémálmom.
Féltestvérem régi otthonának álmombéli megfelelőjében és annak közvetlen környezetében üldöztek mindenféle rémalakok(szörnyek/krumplipócok/akármi, (rém)álmaiban néha nem konkrét lakban jelennek meg az ijesztő alakok, hanem amolyan ''kerget valami amitől félek'' alakban, azaz nem is látom tisztán mi kerget, csak azt tudom hogy ha elkap, akkor nekem rossz lesz..), nos addig kergettek, míg fel nem ébredtem. Ébredés után a ''szokásos'' rosszérzés bah rémalakok. De ez esetben különösen felkavart a dolog, szinte tudtam ha most visszaalszom, akkor újra előjön a rémálom, várnak rám odaát.. Kifejezetten kellemetlen érzés fogott el. Arra jutottam hogy tenni kellene ez ellen valamit, álmos voltam aludni akartam. Összeszedtem magam és elhatároztam, hogy visszaalszom és szembeszállok(!) velük. Így is történt visszafeküdtem és próbáltam elaludni. Elaludtam és persze visszajött az álom.(teszem hozzá, már nem tudom, hogy visszajött magától, vagy szándékosan én álmodtam a helyzetet vissza) Nos a rémalakok visszatértek ahogy a félelem, és a kergetés is. No de egyszer csak megálltam. Nem futottam tovább. Erre a rémalakok is megálltak. Ott álltam és próbáltam összeszedni magam, legyűrni a félelmemet. Ez kb sikerült, is ekkor még megvolt a félelemérzet egy része de ezt kezdte elnyomni az üldözők felé táplált tiszta dühbe és utálatba. Ezután nem emlékszem pontosan mi történt, úgyhiszem én kezdem el őket üldözni, de mindenesetre a félelem eltűnt, a rémálom megszűnt rémálomnak lenni, utána jól aludtam. -
Motion_Blur
félisten
Volt még egy, a mostaniakhoz hasonló eredményt kiváltó álmom.
Azt álmodtam, hogy a barátnőm megcsal, elhagy (komplett story megvolt, teljesen valósághű, stb...). Felkeltem és 1 órán keresztül bőgtem (kb. 10 éve nem sírtam...). Ott feküdt mellettem, és nem tudta, mi bajom van, én meg annyira ki voltam készülve, hogy el se tudtam mondani, mi történt.
Kemény dolgok ezek...
Egyébként ez a kúszás a sötét végtelenben nekem is megvan. -
SLYM
veterán
válasz
Motion_Blur #70 üzenetére
nekem is
, és nekem is megvan a zuhanás, csak nekem örvénybe. ezt az örvényes, zuhanós, sötétben úszós álmomat már nem is tudom hányszor álmodtam, és milyen tiszták az elmékeim erről. a jó kis szabadságfeelinges álmokról ,meg csak az érzés marad meg
-
Motion_Blur
félisten
Az első horrofilm nekem is megvan sajnos, nem tudom elfelejteni. A címére már nem emlékszem, de 4 éves koromban néztem, a lépcsőről, elbújava a szülők elől. Mekkora hülye voltam már akkor is
Amit még gyakran álmodok: az a ''zuhanás a végtelen mélybe'' című dolog. Hídról, kilátóról, épületekről. Amúgy is tériszonyom van, úgyhogy nagyon faxa -
SLYM
veterán
válasz
Motion_Blur #68 üzenetére
akkor izzon az a DC. és el ne felejtsd a no woman, no cry-t se.
nekem az első horrorfilm amit néztem egy csomó ideig bennemmaradt. a testrészek(még leírni is szar) volt az. ja és már jó rég óta nem néztem és tényleg nyugodtabban alszok.
szerk: komolyan volt olyan, hogy lámpa mellett aludtam(és nem 12 évesen) egy ''jó'' film után.
[Szerkesztve] -
Motion_Blur
félisten
Egy kis Buffalo Soldier?
Ízzítom a DC-t
Egyébként ez a Fűrész 2 nagyon durva. Szerintem ez egy ember lelkét simán tönkreteheti (vagy legalábbis befolyásolhatja az ember hangulatát, gondolatait)
Törlöm is a p.csába...
Jaa ma hülye fejjel megnéztem a Rémségek könyve 2 című filmet, úgyhogy ma éjszakára is megvan a ''látnivaló'' -
SLYM
veterán
válasz
Motion_Blur #66 üzenetére
ilyenkor gondolj Bob Marley-re. és ne nézz horrorfilmeket. én sokáig néztem, mert szerettem parázni, aztán rájöttem, hogy nem csak akkor parázok amikor szeretnék.........
Fűrész2 fujj. minek ilyen elmegeteg szart nézni..........
szerk: vagy tod micsinálj? nézd a sport1-et. a sport mindig jót tesz ha el akarsz aludni. semmi politika, vagy lövöldözés.
[Szerkesztve] -
Motion_Blur
félisten
Nekem az elmúlt 3 éjszaka nagyon szörnyű rémálmaim voltak
Részletezni nem szeretném, a lényeg annyi, hogy vagy én öltem meg közeli hozzátartozóimat, vagy ők öltek meg engem. Ennél rosszabb dolog még nem nagyon történt velem, minden éjjel teljesen levert a víz, és ha éjszaka felkeltem, egyszerűen nem tudtam visszaaludni az idegességtől, félelemtől.
Megpróbáltam elemezni, hogy ez mitől lehet, de nem sokra jutottam: kb. 2-3 alatt néztem meg a Dragonball Z 125 részét + 2 napja a Fűrész 2-t. Ennyi elég is szerintetek?
Remélem ez a 3 nap csak egyedi eset volt, és nem folytatódnak a rémálmok.... -
ahavasi
tag
Nekem régen volt egy LOL álmom
Azt álmondtam, hogy a Resident Evillel játszok. a Játékmenet ugyanaz volt, csak valami múzeumszerűségbe voltam, ahol 2 zombi jött rám. tüzeltem rájuk mint állat, 1 -iket kinyírtam, de a másik elkapott. ekkor le pauséstam, és kiléptem a ''játékból'', utána ébredtem fel.Nem kamu!
-
SLYM
veterán
hamár itt tartunk (az álmoknál)
én mielőtt az álom komolyra fordulna mindig felkelek. egyébként vagy a tengerben úszok a sötétbe és beleesek egy örvénybe, vagy a napokban történteket álmodom.
-
SLYM
veterán
LOL ez a topic. én meg annyira kipihentem magam tegnap, hogy most nem tudok aludni...........
-
Bazsiii
tag
Szia twollah,
ülök valahol, fák meg épületek vannak körülöttem. Alakok közelednek felém, mindegyik normálisan néz ki. Kiderül, hogy vámpírok. Kedvesen fölém hajolnak és belém harapnak. Ez topikba való álom szerintem. Tudni kell hozzá, hogy nem vagyok vámpír-b@zi vagy ilyesmi.
Bazsiii -
Yaye
őstag
Naná hogy létezik. Alvási paralízis más néven Old Hag Syndrome. Ezer éve ismeretes:
Egy régi barátném rendszeresen átélte. Mondjuk neki nem ült a mellkasán, hanem valami lebegő zöld izé volt, de a lényeg ugyanaz. Egyes becslések szerint az emberek kb 30%-a átéli legalább egyszer életében, 10%-a pedig többször is. -
LeG3Nd
tag
Az utóbbi időben velem kétszer is előfordult akkor, mikor hirtelen, álmomból ébredtem. Furcsa zsibbadó érzés, az egészben az a legrosszabb hogy még a szemhéjadat sem tudod felnyitni, csak erőlködtem, sőt én nem is hallottam semmit csak a szívem lüketetését. Először nagyon megrémültem, szvsz sokan ezt hiszik egyfajta ufo-látogatásnak.
-
attilam
őstag
Volt már alvási paralízisetek? Az az, amikor bénultan ébred az ember, nem bír megmozdulni. Sokan ilyenkor látnak valakit aki ül rajtuk. Velem még nem volt ilyen, de a jelenség állítólag létezik.
-
ipgirl
tag
még mindig nem szűntek meg a repülővel kapcsolatos álmaim. Már több éve tart. Mindig rosszat álmodok, mindig azt álmodom, hogy zuhan a repülő....
sosem repültem még, és félek a repülőktől, de nem miért álmodom szinte minden nap azzal? és mindig rosszat... -
kretenallat
senior tag
válasz
rATdrAgOn #32 üzenetére
nahat en halottakkal meg nem talalkoztam. engem nehez elerni odaatrol. vagy lehetetlen.
egyebkent az egyik legrohadtabb erzesem az amikor a naprol almodom... es rajovok h semmikeppen sem fogok orokke elni mert egyszercsak voros orias lesz az a rohadek es a fold is beleolvad (igen ettol komolyan rosszul ereztem magam... :S) -
blafugl
csendes tag
Gondoltam, valaki biztos leírja, de eddig még senki, úgyhogy elárulom: a zuhanás / leesés / elesés álom nagyon gyakori elalvás előtti/eleji helyzetben, mikor az egyensúlyközpont előbb kapcsol ki, mint hogy a tudat teljesen elaludna. Tényleg nagyon rossz érzés (nekem pl olyan szokott lenni, mintha megbotlanék és elesnék - és fölébredek), de teljesen ártalmatlan
-
ToRR3nt3
senior tag
Nekem csk 1x volt tudatos álmom, vagy 5 éve azóta sajna nem. Meg olyan is, h tudtam h álmodok fel akartam ébredni, fel is ébredtem - de egy másiki álomba estem (magyarul azt álmodtam h felébredtem!)
Legutóbb (kb. egy hete) durva rémálmom volt. Irtózok a zöld lombszöcskétől és rengeteg ilyen rovar lepte el a testem. A barátnőm seperte le rólam őket. Mit jelenthet ez az álom? -
Totyi
őstag
tudatos álmodást próbáljátok ki.-DE csak ha van elszántságod és kitartásod!
Nem egyszerű.Én tudom,mert csinálom;és tényleg próbára teszi az ember türelmét.De ha egyszer beüt;akkor nem tudsz szakadni tőle!Ajánlom a másik topicot olvasásra. -
törölt tag
Az egyik álmom, amin nagyon beparáztam pár hónapja: békésen utazgattam egy vonaton, amikor egy gyilkos elkezdte lemészárolni az utasokat a vonaton, az egyik kocsit felrobbantotta, közben jött egy repülő aminek a kerekei lelökték a vonatot a sínről, a repülő pedig beleszállt a vasúti síntől nem messze lévő benzinkútba...
Nos, mindig szól vmi zene, vagy rádió, ha alszom, és amikor a hajnali 4es hírekre felébredtem a következők voltak benne:
-gyilkosság
-leégett egy ház
-kisiklott egy vonat
-lezuhant egy repülő
-kiraboltak egy benzinkutat
-és még robbantottak is...
Azért ezek után kicsit megnyugodtam, viszont ezt álmomban átélni...azt hittem nem fogok felébredni
Soha, ismétlem soha ne hallgassatok rádiót, amikor alszotok -
hapcika
újonc
Sziasztok! Nekem is nagyon soxor előfordul az álmomban, hogy futok, de nem haladok, és felébredek, hogy leesek egy gödörbe és megrándul a lábam.Nagyon rossz:( Nem tudom igazán mi okozhatja ezt, mert nem vagyok egyedül :)) Az elmúlt három hónapban soxor álmodtam, hogy kiesneka fogaim, nem rég néztem a jelentsét és egy közeli hozzátartozó halálát jelenti Ez meg is történt: két nagy bátyám is meghalt ebben az időben.:( Van egy visszatérő álmom, soxor azt álmodom, hogy vezetek, kint az utcán a saját kocsimmal és hirtelen kiég az összes lámpa a kocsiban (se re refi semmi) és az utcában is sötét lesz (megnéztem ezt is az álmos könyvben azt jelenti, hogy izzót kell hamarosan cserlni a kicsiban) aztán pár nap mulva megis történt mert kiégett az izzóm.:D ez abból a szempontból jó, mert tudom mikor kell égőt cserélni :) Valamilyen szinten az álmaink befolyásolják az életünket de annyi álom jelentést nem lehet értelmezni
-
Pala
veterán
Huh, ez érdekes topik!
Nekem sokszor van olyan álmomban, hogy egyedül kóválygok a sötét, ködös erdőben és mindenféle zajokat hallok...szörnyeteggel vagy egyéb kreálmánnyal sose találkozom (ha mégis, akkor az olyan álmomban többnyire Serious Sam-féle nagybetűs akcióhősként irtom az ellent), de mégis ez a legfélelmetesebb.
Vannak viszont a rémálmoknál is ''érdekesebbek'', amelyeket egyszerűen nem tudok mire vélni. Pl. volt egy ilyen, hogy egy nagy dinnye vagyok, fekszem a földön, és mellettem búvárok (!!!) kapálnakMeg ilyen, hogy egy helyben futok órákon keresztül. Néha olyat is álmodom, hogy szerelmes vagyok
-
rATdrAgOn
senior tag
válasz
kretenallat #31 üzenetére
Hmmm. Zuhanas nekem is volt regebben. Akkor sem paraztam, igaz en nem felek a magasban. ;)
Ellenben van par paras almom, eleg gyakran. Igaz, egy sema. Eloszor szamomra fontos emberek elhullanak hirtelen, ismeretlen okbol, aztan gombafelho es game over. Altalaban ilyenkor szokott megszolalni a vekker.
A masik, ami sokkal paraztatobb az a kovetkezo: regen, vagy nem is olyan regen meghalt ismerosokkel/baratokkal/csaladtagokkal/stb beszelgetni orakon at almodban. Ez alapvetoen nem remalom. A remes az, amikor felebredsz es rajossz, hogy mi az abra. -
kretenallat
senior tag
en zuhanni szoktam (egyebkent teriszonyos vagyok) akkor olyn erzessel szoktam kelni mintha becsapodaskor ebrednek fel es megmozdulnak a belso szerveim
meg jegkorival atmennek a kezemen es az ujjaimnak annyi...
joejtalmodjatok szepeket es aztan irjatok le
-
deadguy
aktív tag
Talán. Bár még nem láttam senkit sem alvás közben elpirulni, de ha azt veszed alapul, hogy az álmodban sírsz, és ebből az álomból sírva kersz fel, akkor az elpirulás is lehetséges, viszont (szerintem) kevés esély van erre, hiszen a sírás nagyobb érzelmi töltetű érzelem, mint az elpirulás.
Amúgy van valakinek az álmaiban visszatérő dolog? Nekem például a liftek és a mozgólépcsők azok, 10 álomból 8-ban biztos felbukannak.
[Szerkesztve] -
Jégkokó
veterán
Én azt szoktam álmodni, hogy az iskoába megyek vagy éppen máshol vagyok és mindenfél közlekedési eszközzel megyek, és azt veszem észre hogy nincs rajtam zokni , és mezitláb megyek az utcán
-
cocki
tag
A legrosszabb rémálmom az volt amikor egy olyan szobába ébredtem fel álmomba ahonna nem tudtam kimenni és egy ablakon kerestük feény szűrődött be körbe rohangásztam, de nem lett semmi így visszaaludtam és reggel újra a megfeleő hejen ébredtem. Múltkor először az életemben arról álmodtam , hogy Ut-zek álmomban úy hogy én agyok a karakter, de sajna veszítettem
és felébredtem.
-
gasMask!
tag
''meg előfordul, hogy úgy véletlenszerűen felriadok, mintha leesnék az ágyról...
mod: vagy inkább belezuhannák olyan 20 cm-es magasságból, vagy csak egyszerűen meg inogna az ágy jobbra-balra, ezért teszem két oldalra a kezem, hoyg ne döljek el... ez szar érzés...''
Ilyen nekem is van! Szerencsére csak nagyon ritkán de iszonyú szar! pontosan úgy ahogy leírtad. Nincs tériszonyom, semmi ilyen emlékem nincs. Ez hihetetlen basszus. Nagyon fura. Miért van ez? És akkor mindig felébredek és marhára megijedek mert azt hiszem dőlők el vagy esek le az ágyról kozbe' ott fekszek simán és semmi bajom.
naggyon para!!! -
ReJim
őstag
én a rémálmaimban nem bírok elszaladni
elkezdek futni, de mint amikor a rajzfilmekben a figura lába elcsúszna a padlón, vagy amikor kipörög a kerék.... egyszerűen vagy nem bírok megmozdulni, vagy anniyra futok, hogy mindig elcsuszok....
meg előfordul, hogy úgy véletlenszerűen felriadok, mintha leesnék az ágyról...
mod: vagy inkább belezuhannák olyan 20 cm-es magasságból, vagy csak egyszerűen meg inogna az ágy jobbra-balra, ezért teszem két oldalra a kezem, hoyg ne döljek el...ez szar érzés...
ezt annak tulajdonítom, hogy mikor óvodába jártam, akkor ilyen kinyithatós vas ágyszerűn kellet aludni..
néha a jelenséget kamion hang (asziszem ilyen duda, vagy mi amikor nagysebességgel elhalyt melletted a kamijon) is kíséri, a zóvóda főút mellett volt/van....
de van olyan álmom, amikor tudok repülni... elkezdek mellúszásszerűen kapkodni a levegőben és tudok repülni...
az álmokra nem szoktam figyelni... csak megerősítik bennem a tudatot: nem vagyok normális!
[Szerkesztve] -
Agostino
addikt
Üdv.
Hát nekem a legrosszabb rémálmaim azok amikor meghal valakim. Na olyankor sírva ébredek. K.rvaszar. Aztan mire lenyugszom, hogy izirájder, csak megint az agyam szórakozik velem, az eltart egy jó 10 percig.
Kedvenc rémálmom az amikor valami cirkuszban gyilkolok meg mindenkit. Levágom a testrészeiket az áldozatoknak, besózom, aztan vmi viaszszerűséggel pótolom. A rémálom ebben az számomra, hogy tudom, hogy lebukok, és hogy felakasztanak, de legalábbis megölnek. -
Viszlát
addikt
Egyszer köbö 4 hónapig álmodtam azt, hogy megyek hazafelé munkából és valaki fekszik az út szélén, de úgy, hogy a feje bent van az úton és sötét van, nem látom és átmegyek rajta. Minden este parázva vezettem haza és egyszer aztán tényleg ott feküdt egy hajléktalan, hálisten sikerült kikerülnöm, aztán megálltam és lerángattam az útról, meg hívtam mentőt... de az a 4 hónap nagyon betett...
-
deadguy
aktív tag
Én azt álmodtam, hogy felvettek egy kórhába dolgozni, mint orvosgyakornokot. A kórház teljesen furán nézett ki (a végén leírom hogyan). Leültettek egy asztalhoz, elémraktak egy füzetféleséget és megkértek rá hogy írjak le mindent az életemről. Itt kiesett pár dolog, de amikor megnéztem, mit is írtam le, nem láttam mást, csak fényképeket az életemről, eléggé foghíjasan elrendezve. Minden ott volt képekben: a gyerekkorom, a rokonaim, a szüleim esküvője, anyám halála... minden. Majd amikor valaki méltóztatott értem jönni (egy fiatal lány), és keresztülvezetett valami irodaféleségen, akkor meghallottam a Sims2 zenéjét. Hülye fejjel megkérdeztem, hogy vajon ki játszi munkaidő alatt Sims-et. Erre mindenki rámnézett, és akkor jöttem rá mi volt olyan furcsa: az egész ''kórház'' úgy nézett ki mint Sims2-ben épített házam, és a lány aki kísért engem az a sim volt, akit én ''teremtettem''. Mindenki csak sim volt körülöttem...
-
Szitya
tag
Álmainkban csupán a tudatalattinkal találkozunk (a tudatos énünk alszik).
A tudatalattinkban sok mindent tárolunk amit éberen a tudatunk elnyom.
Rémálmaink, tehát nem mások mint a tudatalattinkban tárolt félelmeink, amelyek ilyenkorzöldutat kapnak.
Ideje feltárni a félelmeidet (regresszios hipnozis) és szembe nézni velük, majd kinevetni. -
Kokkantas
senior tag
Az álmodtam többször is, hogy a gépemet nemtudtam leállítani sehogy. Pedig kihúztam a konnektorból és még a tápot is leszedtem az alaplapról és az még mindig ment.
-
Rez_Grof
őstag
Rémálomföld:
[link] -
CardineƖƖa
csendes tag
válasz
CardineƖƖa #9 üzenetére
[Szerkesztve] -
lorcsi
veterán
Nekem nagyon régen volt egy rémálmom valahogy bennem maradt.
valami erdő széli házikóban olyan mesebeli 2 lábon álló állatok (róka, farkas) főztek vmit hatalmas üstben fakanállal & engem is meg akarak főzni.
alig tudtam elmenekülni.
Szerintem valami alvás előtti rossz mese lehetett a ludas. -
Nimda
addikt
válasz
GombócArtúr #13 üzenetére
Futni azt sosem tudtam,mindig valami visszatartó erö miatt...
...ha meg sikerült,akkor leestem valahonnan,de az is csodálatos!
...általában lakótelepek felett repkedek és ismert helyeken ahol korábban már jártam vagy laktam..
Na ezt ha most valaki olvassa...mint egy elmeháborodott... -
Nimda
addikt
válasz
GombócArtúr #10 üzenetére
Azért még beleizzadok rendesen!
...vér nem folyik,de érzek furcsa szagokat mikor közeledik a lény és ijesztö búgó hangok vannak...és amikor a közelembe ér,megcsikiz!
...nem harap...furcsa...persze ehhez ijesztö körülmények társulnak..
...repkedni meg egyenesen szeretek!
-
mayerlaci
senior tag
Kiskoromba egy barlangba voltam amiből nem tudtam kimászni ilyen kifli alaku volt és mindig leestem.
Felriadtam és felültem az ágyban. -
-
Nimda
addikt
válasz
GombócArtúr #7 üzenetére
Én pl.megszerettem lezuhanni a mélybe és megsimogatni a rémeket amiket láttam..
..pl.egy rohanó nagy szörös nyelv..ez gyerekkori rémálmom..
-
twollah
nagyúr
Csatlakozom hozzad.
Nem erdekel, hogy mi lenne a megoldas.
Inkabb masok remalmaira lennek kivancsi. -
AMD Power
titán
-
Ptech
addikt
heavy metál
szoktam olyat álmodni, hogy egy barlangban vagyok, mindenhol jég körülöttem. Aztán elkezdek parázni, nem tudom, hogy miért, majd vmi szörny támad rám, én meg futok, ahogy bírok, közben egyre több furcsa lénnyel találkozok, erre mégjobban begyorsítok, de aztán felébredek, és fékezni kell, nehogy kifussak az ágyból... -
twollah
nagyúr
Kinek milyen remalmai, furcsa almai vannak, voltak mostanban?
En napok ota azt almodom, hogy az HDDm eszem.
Jo izuen beleharapok, es elfogyasztom az egyik reszet.
Ma alvas kozben azonban kikoptem az egyik reszet, mert nagyok kemeny volt.
A regi 3.1es Quantum Fireball vinyom falatoztam.
De volt mar ennel huzosabb almom is ami lazan elment volna egy ''B'' kategorias horror filmbe.
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Politika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Android szakmai topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Jövőre ismét csak három Galaxy S csúcsmodell lesz?
- Automata kávégépek
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest