Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• tisztavíz

kezdő

válasz anaqer #1198 üzenetére

Több milliárd SIM kártya van a világon (egy régebbi cikk szerint 7,2 milliárd). Folyamatosan gyártják, ezzel egyidejűleg hulladék keletkezik. Megkérdőjelezem hány eldobott SIM kártyából mennyi jut el szakszerű újrahasznosításra vagy "általános" hulladékként szabadulnak meg tőle. Az utóbbira tippelek jelentős arányban, amikor egy chipben lévő ritka és drága anyagokkal mérgezzük a bolygót, nem beszélve a műanyag hordozóról.
    Az eSIM egy QR kód (vagy letölthető a szolgáltatótól), a valódi áramkör a telefonban van. Sok előnye van, ezek között szerepel az is, ha ellopják a telefont, nem tudják kivenni (nyomon követhető marad a telefon), amíg a fizikai SIM-et igen. Számomra eddig csak előnye volt. Sok lehet belőle egy telefonban, amiket néhány gombnyomással lehet váltogatni, melyik legyen aktív. (Témánál maradva, elutaztam a RN 13 Pro+ 5G-vel és 3 eSIM-ből egyszerre egy lehetett aktív. Ezért adtam el és vettem helyette olyat, ami teljesen támogatja.) Egyik készülékből a násikba rakni is néhány kattintással megy, szolgáltató függő is. Remélem soha többet nem kell fizikai SIM-et használnom. Hátrányai is van, pl. ha nincs (internet)kapcsolat a szolgáltató felé, nem lehet belerakni a készülékbe vagy kivenni. Remélem, hogy előbb-utóbb minden készülék alapból támogatni fogja és kimegy a divatból a fizikai SIM.

Új hozzászólás Aktív témák