Hirdetés
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Móci
addikt
Mach 3 itt is. Nem rossz cucc, mondjuk a frissen kibontott pengével brutálisan jól viszi az arcszőrt, mindig jó érzés új pengét használni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
A MACH 3 sensitive mennyire jó? -
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
NEM. A Mach3 nyélre csak a Mach3 pengéi mennek rá, ebben emlékeim szerint anno kétfajta penge készült, de már csak a simát lehet kapni (valamikor volt ebből is rezgő, de én csak TV reklámban találkoztam vele). Esetleg a régi Venus modellek pengéi mennek rá, de az nem arcra van.
A Fusion nyélre mennek rá a fent említett pengék, ott van többféle, és még többféle nyél (Pl,: Sima, Cool White, Stealth, Progilde, és ezek Power (rezgő) verziói).
A Mach3 és a Fusion betétjei teljesen mások, rögzítés szempontjából is.
-
Kezdő vagyok
őstag
Köszi a válaszokat!
A Mach 3 nyélre rámennek akkor a fentebb említett pengék? -
A Progilde betétek akartam kipróbálni, a vékonyabb pengék miatt, de sajnos pont nem volt a Rossmann-ban, csak a spéci változat, valahogy nem akartam kiadni majdnem 8k-t a 4 betétért, így maradt a Fusion Power 5k-ért...az a jó ezekben a betétekben, hogy az összes készülék a sima Fusion-tól kezdve a rezgőn át (az utolsó azt hiszem a Progilde a szériában) kompatibilis az összes Fusion betéttel, sőt, a Venus Power betétjei is rámennek, és fordítva (a régi Venusra pedig a Mach3 és fordítva). Az új Fusion-ban a hátsó pengét tartom a leghasznosabb találmánynak. Közvetlen az orrom alatti részhez nagyon könnyen hozzáférek. Picit zsúfolt már az öt penge a kis helyen, de ha élesen, jól visznek. Sokáig használtam a sima Mach3-at (4 évig), nagyon jó, de valahogy ez a rezgés kicsit jobb. Bár lehet csak hozzászoktam, nehezebbnek tűnik a borotva, és stabilabbnak a fogás (bár ebben a vastagabb nyél is közrejátszik).
Kipróbáltam csak próbaként a LIDL-ben kapható saját 5 pengés borotvát. A felfüggesztése borzalom. Gumi két oldalt, alig mozog a fej, de a pengék...mint az agyon használt Fusion pengéim, pedig ezek újak...készülék+2 betét volt 1,5k ennyit is ér...Mondjuk hozzá kell tennem, hogy elég erős az arcszőrzetem...ráadásként érzékeny is a bőröm...
-
McDog
aktív tag
Hamist boltban még nem vettem szerencsére, simán Rossmann-ba szoktam vásárolni. Az oldalt csak példának hoztam, hogy látható legyen. Egyszer vettem aluljáróba, először és utoljára, mert gyakorlatilag használhatatlan volt.
Az eredeti lehet hogy drága, de nekem, akinek érzékenyebb bőröm van is tökéletesen bevált Egy penge kb 2-3 hónapig jó (ez Excelnél max másfél-2 hónap volt és 1 hónapnál azért kicsit többször kellett áthúzni a bőrön.) -
McDog
aktív tag
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
Gillette Fusion Power-t tudom ajánlani (, elölte mach3 turbo-t, mach3-at, excel-t használtam) tartós, kényelmesen lehet használni, nem húzza a bőrt, a borostát és észre se lehet venni tökéletes munkát végez.
Elektromos borotvában nem tudok segíteni. -
Kezdő vagyok
őstag
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
Nagy csönd honol,úgy látszik,már nem divat a borotválkozás.

-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi,ki milyen borotvát javasolna vizes borotválkozáshoz,ami jó,nem túl drága,sokáig bírja a kiképzést?
Eldobható is érdekelne,vagy olyan is,ahol csak a pengét kell cserélgetni.
Elektromosban ki milyet javasolna?
Várom megtisztelő válaszaitokat! -
kbencee
aktív tag
valamilyen Remington villanyost használok, és nagyon jó, mindent visz mint állat
-
törölt tag
Valami Teszkós sz*rt használok 1 éve (villanyborotva), van rajta pajeszvágó, meg orrszőrnyíró is, de szó szerint mindent visz. Egyetlen negatívum, hogy minden egyes takarításnál molekuláira hullik, dehát... 2000-ért?!

Eszem ágában sincs lecserélni, a célnak megfelel.
-
Gergő_
őstag
válasz
Crystalheart
üzenetére
Miért pont az arc?
-
Mach 3 már 8 éve... szóval elégedett vagyok vele

-
hoffman_
nagyúr
válasz
Crystalheart
üzenetére
De nekem kell

-
Smani
senior tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Mert olcsóbb és jobb?

-
DeFranco
nagyúr
válasz
lsebestyen
üzenetére
No offense, de igaza van. Hogy mit használsz, az a te dolgod, de hogy mit kellene használnod, azt mi sokkal de sokkal jobban tudjuk

-
hoffman_
nagyúr
Én sose próbáltam még villanyost, de aki azt használ, és kérdeztem, azt mondta, hogy azért olyan simára nem tudja levinni, mint ha Makk 3-al neki esne, főleg, ha szárazon van használva.
Tapasztalat? Engem csak ez tart vissza a cserétől. 20-30 körül szerintem már durván jó gépeket lehet kapni, és ha azt nézzük, hogy egy szett fej a Makkba is 4-5 ezer, akkor nincs miről beszélni.
-
ferensz
senior tag
Kethavonta megregulazom oldalt a szakallam, egyebkent hadd nojon, nincs is ettol kenyelmesebb, meg jobban hoszigetelo allapot.
-
TayRol
nagyúr
A pengés borotva nyuzta az arcom mindig is.
Most Braun 760-as van, minden nap hasznalom. hibátlan. Cserebe mocsok draga. -
Crystalheart
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Én a bőrömet szoktam arrébb húzni, hogy laposra érjen a borotválandó. Én sem vagyok valami húsos képű.

Smani: Arcgyanta?
Uh. Amúgy rajtam kívül senkinek nem jutott még eszébe itt az arcát leszőrteleníttetni véglegesen? -
Smani
senior tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Próbáltad már a kezed mozgatni?

-
Smani
senior tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Ott a kezed az nem mozog eléggé?

Mozgatható fej... Túl puhán mozog. Ezáltal a trágya meg ott marad az arcomon.
Szerintem legközelebb elmegyek arcgyantára. Csak nehogy letépjék az arcom

-
DeFranco
nagyúr
válasz
lsebestyen
üzenetére
Miért, a te fejed sem mozgatható? Soha nem értettem ezt a mozgatható fej dumát. Ott van a kacsa-vacsa kezed, mozgasd, ha már adta a jó isten. Legalább fejlődik a szem-kéz koordinációd.
szerk: vérző borotva LOL

-
Smani
senior tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Az arcod követi a borotva vonalát.
-
Armahun
addikt
Egy ideje leszoktam a borotválkozásról. Van egy philishave villanyosom annak a szakállnyíró részével letolom és kész.
A pengésnél azt vettem észre, hogy minél több pengés, annál jobban húz.
-
Smani
senior tag
Gilette blue 2
Olcsó jó. Van mach 3 vagy mennyi de ez jobban bejött.
Borotvahabnak vagyis zselének meg lidlis. Negyed annyi elég belőle mint a dzsilett gélből ráadásként olcsóbb is.
-
DeFranco
nagyúr
Amúgy ez szőrhossz függvénye. Egy ötnapos borostát már meghúz egy kopottabb borotva, de az sem vészes, de ha kétnaponta borotválkozol, (30 éves átlagos szőrösségű alanyokon tesztelve) akkor jól siklik az. Ezek általában előbb rozsdásodnak, mint életlenednek, csak hamar eldobják őket a tömődés miatt, vagy mert már lekopik a szappancsík róla. Ettől még ugyan olyan jó, csak nekik is meg kell élni valamiből.
Gilette zselés habot használok.
-
rankesz
veterán
+1 a hajnyirora
-
P00By
nagyúr
Én hajvágóval nyírom. Borotvát nem bírja a bőröm. Nem is baj, mert teljesen csupaszon katasztrófálisan nézek ki

-
Valty
aktív tag
Én Gillette Mach3 Turbo-t használok, eddig ez volt a legnormálisabb, amit próbáltam. A sima Mach3 is jó, csak nem csúszik olyan jól. Amit viszont nem szeretk az a Fusion, mert nagyon simára borotvál, szinte már kisgyerekesre.

Szoktam villannyal is borotválkozni, arra Philips RQ1050-t használok
-
horush
addikt

Gilette Blue3. A teszkóba' van ilyenből 6-os csomag, ~1200Ft, s majd fél évig elég a 6.
-
Vakegérke
félisten
Pedig ezt az édes titkot még meg sem osztottam velük.
Adtál egy ötletet. Legközelebb úgy fogok udvarolni, hogy csókolom, felőlem akár együtt is borotválkozhatnánk...
Szerinted bejön?
Dluinet: Egyéni adottság. Én egy hét múltán is csak erősen borostás vagyok. De miért nem használod ki a lehetőséget? Az arcszőrzet férfias. Önkínzásból borotválkozol? Esetleg valaki miatt? Vagy csak úgy?
-
Lenry
félisten
Gilette Mach3.
gond nincs vele, de ettől még ugyanúgy rühellek borotválkozni
-
máyköl
veterán
Gillete Fusion Power
-
psyho85
aktív tag
Az derék dolog, sok sikert hozzá. Azért EÜ doboz legyen a közelben.
Nekem a rendes vágáson (pontosabban a begyakorláson kívül) csak annyi bajom vele, hogy bizony azt fenni kell.@Többiek: Azért megnyugtató, hogy a hajnyíró ily nagy népszerűségnek örvend, nem vagyok vele egyedül.

-
Gergő_
őstag
rajtam van szőr bőven...
a kedvenceim: hajnyíró(egy hájend philips) vagy biztonsági borotva(nem lehet bele rendes pengét kapni) vagy klasszikus borotvakés( nem vagyok képes rendesen megfenni)van fjúzsön páverem is de szart sem ér. így többnyire kétpengés eldobható csíknélküli zsilette
lényeg a változatosság.
ezek a philips bodygroom csodák jók? a tesszőrnyírókra gondolok. abból melyiket érdemes?
-
baluka26
veterán
Hajnyíró+Gillette Fusion power. Előbbi két-három naponta, utóbbi két-három havonta

-
darál0w
Jómunkásember
válasz
lsebestyen
üzenetére
ami nekem van az Philips Nivea HS8040
~3 éves asszem'.
-
Crystalheart
őstag
Nekünk passzoltak egy hibás, nem hazsnált kállatszőr-nyírót. Úgy 1-2 mm-re vág. Na én csak azt használom. Ha elég pénzem lesz, istenbiza lelézereztetem az arcomat, mert ha csak hozzáérek, kipirosodik és hámlik.
-
Z86
őstag
Ti kb. hányszor használtok egy ilyen eldobható borotvát?
Amúgy meg egy ilyen Philipset használok.
-
danih
veterán
Villanyosok vannak?

-
psyho85
aktív tag
Van Gillette Mach 3, Fusion Power (ez 5 pengés rezgős izé), de fasorba sincsenek a sima klasszikus "nagypapa-borotva" hatékonyságával szemben. Legalábbis az én arcszőrömet ez viszi, meg a 0-ás gép (hajnyíró). No meg nem tömődik el oly könnyen, és meg se vágom magam vele.

-
Иван
őstag
Én csak azért használok Wilkonsont, mert angol.
Hát nemáhogy ne.

-
Apollyon
Korrektor
A Zsilette király, én is a Vilkinzonról tértem át rá, hát bizony ég és föld. A Mach 3-ból én a Turbo változatot használom, az nem húz annyira, és a fejbőröm is jobban szereti

-
Csemike
aktív tag
Én is a Gillette-re esküszöm.

-
Vakegérke
félisten
Anno betáraztam egy rahedli Gillette Sensor 3 pengést. Hat darab van egy csomagolásban. Tuti, és van még belőle több, mint két érintetlen pakk. Mivel vasárnaponként borotválkozom, nálam sokáig kitart.

-
DeFranco
nagyúr
Én wilkinson extra 2-t használok, a tetején van egy kis gomb, ami egyszerűen kitolja a szőrt a két penge közül. Problem solved. Nem mellesleg olcsó mint a fene.

-
Zolaash
senior tag
Ha nem maradhat a plecsni, akkor az illetékes mod törölje, plíz!

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700G / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
- iPhone 16 128GB Pink - 128GB Független 91% Akku
- Xbox One S 1TB
- Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz KF560C40BBAK2-64
- Lenovo Thinkbook 14 G4 Ryzen 7 5825U 8 mag 16 szál Radeon Vega GPU Boltból Garanciával Számlával
- 27% - ASUS ZenDrive U9M optikai meghajtó DVD RW Ezüst
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Asus STRIX Gaming PC! Ryzen 5900X / RTX 3070 Ti / 1TB NVMe / 32GB 3200MHz / X570! BeszámítOK
- Lenovo X1 Nano 907 Gramm Core i7 1180G7 16Gb Ram 512Gb NVMe Boltból Garanciával Számlával
- HP üzleti laptopok Elitebook, Probook 4-11. gen gar.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az eredeti ami tetű drága szerintem, na az mint forró kés a vajat.