Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Crystalheart

őstag

válasz dabadab #30 üzenetére

De én nem is ezt kérdeztem. A szavaidból úgy vettem ki, hogy a Linux kernel fejlesztése után kaptak valamiféle juttatást, de akkor félreértettem. Tehát a Linuxok is tisztán hobbiprojektek, csak éppen mellette főállásban is programoznak. :) Esküszöm, soha nem fecsérelném ilyenre az időmet, ehhez azért már kell egy hatalmas fokú kockaság... (Mintha rémlene valami, hogy egyes disztriket a vállalatok pénzért kaphatnak csak meg, míg magánszemélynek ingyenes. Jól emlékszem? Ez mondjuk egy logikus dolog volna, mert a MS-nak a Windows után is inkább a vállalati szférából és az előre telepített rendszerekből van túlnyomórészt bevétele, mintsem a magánvételekből, hiszen azok nagy része tört program.)

"és csak a programozó kis része dolgozik ilyenek fejlesztésén." - Ennek ellenére az nyugaton jól elkapták a gyeplőt ezen a téren, és a világ leghatalmasabb vállalatai kerültek ki ebből a szegmensből, még a filmipari óriásokat és a hardvergyártókat is leelőzve. Tény, hogy itt a keleti területek szépen lecsúsztak erről a kommunizmussal, és hogy manapság már nemigen lehet itt teret hódítani, de van még, amiből jöhet és jön is jobb, újabb az idők végezetéig, pl. a játékok. (Legjobb volt a suliban az a gyerek, aki határozottan MS-ellenesnek tartotta magát, mert hogy lehúzza az embereket, de egyúttal megszállott WoW-előfizető is volt.)

Új hozzászólás Aktív témák