- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
PacalPöri
csendes újonc
válasz
Ledfold #3556 üzenetére
Szia!
Bár nem túl régi a készülékem, azért remélem hasznos infókkal fogok tudni szolgálni: Z1 compactról váltottam, miután a gyári frissítés hazavágta a telefonomat. A telefon kiválasztásánál a fő szempont az ár/érték arány volt, valamint a telefon anyaghasználata és hogy a RAM legyen minimum 2 GB.
Ha egy mondatban össze kéne foglalnom a tapasztalataimat, azt mondanám, hogy ez a telefon mindenben jobb, mint a Z1C volt, leszámítva a kamerát. Tudom, a nyers számítási teljesítménye miatt a Z1C papíron erősebb, de valós használatban ezt nem veszem észre, sőt, inkább ezt érzem gyorsabbnak - valószínűleg az újabb droid miatt. Játékokban lehet előjönne a különbség, de egyik telefonon sem játszottam, így ilyen jellegű tapasztalataim nincsenek.
Ami nagy meglepetés volt nekem pozitív értelemben - a Z1 compacthoz képest:
-Lényegesen jobb GPS, sokkal gyorsabban talál jelet, GPS és GLONASS mellett a kínai műholdakat is látja
-Erősebb Wifi antenna, a lakásomban van ahol a Z1C már elvesztette a jelet, ott ez közepes erősséget mutat.
-Távirányító funkció kb 2 gombnyomás volt, hogy betöltse a TV-m távirányítójának adatait, ilyet a Z1C egyáltalán nem tudott
-MIUI talán ettől tartottam a leginkább, hogy ilyen-olyan bloatware-ek lesznek a telefonon, meg ázsiai színvilág, de nagyon meglepődtem, hogy milyen használható ez a kezelőfelület. 4.4.4-es droidon volt egy nagyon jó, kis erőforrás igényű widget a Z1C-on, ami az 5.1.1-ből már ki is került. Lényegében a főbb funkciók kapcsolóit ki lehetett pakolni az asztalra. Nagyon meglepődtem, hogy szinte ugyan ilyen ebben gyárilag benne van - persze lehet ilyenből 1000 félét találni a playen, de nekem ez akkor is plusz pont.
-Kijelző, fényerő, olvasó mód: szerintem ennek az IPS panelnak szebb színei vannak, mint a Z1C kijelzője esetén, bár ez abszolút szubjektív, a fényerőt nagyobb skálán lehet szabályozni, az olvasó mód pedig nagyon jó ötlet, kevésbé fárasztja a szemet.
-3GB RAM + 32GB ROM: azt hiszem ezt nem kell magyarázni
-Akkumulátor ha este feltöltőm 100%-ra, reggelre nem veszik el 10-12%, max 1-2. Utáltam a Z1C esetében, hogy mintha nem mutatta volna pontosan az akksi töltöttségét, volt hogy neteztem fél órán át, semmit nem változott a szintjelző, félre tettem a telefont 1-2 percre és mikor folytattam a használatot hirtelen eltűnt 15% illetve volt olyan, hogy órák óta a töltőn volt, mégse töltött szinte semmit amíg újra nem indítottam. Na a Redminél ilyen nincs, az akksi rohadt jól bírja az igénybevételt, a töltöttséget is pontosan mutatja
-Ébresztés kikapcsolt állapotban: ezt még nem próbáltam
-Hangszóró: hangosabb és szebben szól, mint a Z1C
-Az ujjlenyomat leolvasó marha jó dolog
-A kamera bár egyértelműen gyengébb, mint a sonyé, igazából lényegesen rosszabbra számítottam ebben az árkategóriában, úgyhogy tulajdonképpen nekem ez is kellemes csalódás. Láttam a Leagoo m5 kamerájával készült képeket, na valami olyat vártam.
-Ami még nagyon tetszik, hogy nem kell állandóan újraindítgatnom, mint a Z1C-t. Bár ez inkább az újabb droidnak köszönhető, de Z1C-re nincs 5.1.1-nél újabb. Jelenleg 251 órát mutat a telefon futási idejét mérő óra.
-Az is tetszik, hogy a 3 vezérlőgomb végre nem a kijelzőn van.
-Nagyon esztétikus a design, simán hozza a nagyobb gyártók minőségét.Ami nem tetszett:
-szenvedtem a töltésével az első pár napban, ezen a fórumon is kértem segítséget. Úgy volt, hogy vissza is küldöm a telefont, mert nem töltött fel teljesen, volt hogy 10 perc után abbahagyta a töltést, de volt hogy ment fél órán át. A töltőkábel volt a hibás, a Z1C kábelével megszűnt a gond.-talán a második napon csinálta azt, hogy egy női hangon bemondta a pontos időt angolul egyszer délelőtt vmikor, néhányszor pedig délután - azóta nem beszélget
Ennyi pénzért szerintem nagyon megérte, mondom ezt úgy, hogy drágábbért vettem, mint amennyiért Eustocknál van, viszont 2 év garanciát kaptam hozzá.
-
PacalPöri
csendes újonc
sziasztok!
A töltő gond azt hiszem megoldódott, leírom, hátha más is találkozik majd vele: a töltő 220-as csatlakozója valószinűleg "túllógott" a hosszabbító érintkezőin. Vagyis most a töltő nincs tökig benyomva a hosszabbítóba. Álmomban nem gondoltam volna, hogy ez lesz a gond.
szerk: mégse, ugyanúgy csinálja, megy vissza a boltba.
Viszont egy újabb kérdésem van. Ma 10:20 perckor a telefon egy kellemes női hangon bemondta a pontosidőt. Aztán 15:05-kor, 15:10-kor és 15:15-kor. Mind a négy alkalommal ment a youtube. Ezt hol tudom kikapcsolni?
-
PacalPöri
csendes újonc
válasz
gingerbalm #3091 üzenetére
az világos, hogy lassú az első töltés. viszont nálam teljesen megszakad. hangjelzést ad - gondolom hogy vége a töltésnek - illetve az indikátor led is kialszik. valamint volt olyan is, hogy egymás után indult-megszakadt a töltés, amig ki nem húztam a töltőt és újra nem csatlakoztattam. Szerintem küldöm vissza mihamarább.
-
PacalPöri
csendes újonc
sziasztok!
megjött a készülék, jobb mint vártam. de szerintem van valami hibája: 60%-ig normálisan feltöltött de utána a töltés rendszertelen időközönként megszakad van, hogy fél perc után, van hogy 8-10 perc után. 1,5 órája 60%-ról 75-re ment fel csak fel emiatt. A gyári töltőjét használom. Valami ötlet? Mehet vissza az eladónak?
-
PacalPöri
csendes újonc
Köszönöm mindenkinek a gyors segítséget. ha megjött a készülék majd valahogy leellenőrzöm, hogy a B20 tényleg benne van-e, ahogy a leírásban is. Ha nem, akkor meg majd megy vissza.
-
PacalPöri
csendes újonc
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni. Ma rendeltem egy ilyen készüléket, de figyelmetlenségből nem EU verziót. Igazából nincs megadva a rendelési felületen, hogy Global vagy Asia vagy nem tudom minek kéne lenni. Egy biztos, a készülék nevében nem szerepel az EU.
A kérdésem az lenne, hogy töröljem a rendelést, és rendeljek EU-st, vagy mit csináljak?
Köszönöm előre is a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Akciófigyelő: Ingyenes Steamen a Borderlands 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CASIO órák kedvelők topicja!
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest