Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu


Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4251) gabo89


gabo89
senior tag

Üdv!

Lineage OS próbája után szeretném visszatenni a global rom-ot. A miui.com oldaláról letöltött rom-ot ebben az esetben TWRP-vel tegyem vissza vagy más megoldás van?
Illetve még azt szeretném megkérdezni, ha újra ki szeretném nyitni a bootloadert, akkor ismét igényelnem kell, vagy innentől engedélyezett?

indul a sörös aludni

(#4252) lócitrom válasza gabo89 (#4251) üzenetére


lócitrom
őstag

inkább fastboot módban frissíts.

a nyitási jog fiókra szól. a telefon meg ha már egyszer nyitva volt az regisztrálva van szerveren. egyszer kivárod a 72 órát utána ha törlöd is a zár állapotát a telefonról akkor is nyitott marad. ha törlöd a zár állapotát persze a telefon addig nem módosítható, míg le nem futtatod ismét az unlock programot. de újabb időkorlát nem lesz.

[ Szerkesztve ]

„the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu

(#4253) Flyte33


Flyte33
tag

Mar egy hete hasznalom ezt a telot es azt mondhatom h megeri ezt a penzt es az aksija si birja jol,nekem 2 napig birja ugyhogy net,beszelgetes.vettem ra szilikon tokot,meg uveg foliat.Vannak dolgok amiket eleg nehezen talalok meg,na de lassan meglelek mindent.

(#4254) sipoczgabor


sipoczgabor
tag

sziasztok :) emagról tudnátok ajánlani tokot? ami műanyag vagy szilikon és tényleg jó?

(#4255) Ratrak


Ratrak
csendes tag

én is egy hónapja használom az enyémet, és az a tapasztalatom, hogy ha 6.5-7 órás képernyőidővel megy, akkor 2 napot bír, ha 4-5 órással, akkor 3-at, ha annál is kevesebbel, akkor akár 4-et is. Ez azért jócskán több, mint a legtöbb hasonló tudású konkurensé. Sokan lovagolnak azon, hogy hány % az android rendszer fogyasztása, ez azért becsapós lehet, hiszen ha mondjuk valaki keveset nyomogatja a telót, akkor arányaiban többet fogyaszt a rendszer maga, ha meg jó erőforrás-zabáló appokat tol, akkor lehet, hogy kevesebbet ír rá a gép... vagy lehet, hogy ha állandóan és sok appot kell megnyitni/bezárni/kezelni az is feltolja a %-ot, de végül is oly'mindegy: a lényeg úgyis az, hogy meddig megy két töltés közt, az meg azért lássuk be, elég sok a userek többségénél. (akinél nem, ott valszeg az állandó felébresztés lehet a ludas, nekem akkor ébred, ha használom is, bírja is az akku ahogy kell)

Tok-nem tok témakörben én a nem tok pártjára kerültem: amikor megjött, pár hétig "csupaszon" használtam, majd néhány hétig ipaky tokkal, szóval nem elhamarkodott az ítéletem: sokkal-de-sokkal jobban tetszik tok nélkül, mint tokkal. Sokkal karcsúbb, elegánsabb, nem olyan robosztus... Én is többek között azért választottam ezt a típust, mert az 5.5 colosok már túl nagyok nekem, tok nélkül jobban kézhez is áll. Többen írtátok, hogy túl csúszós, én nem érzem annak. Tokkal nyilván még kevésbé az, de attól olyan bumfordi lesz. Persze, illik nem dobálni, biztosan sérülékenyebb csupaszon... :)

Érdekes, hogy hogyan változhatnak az előzetes fontosnak gondolt dolgok a használat során. Én pl. fontosnak gondoltam, hogy a led nem RGB-s, csak fehér. Aztán használat során meg tapasztalom, hogy nekem kb. tökmindegy, ha jelez, úgyis megnézem... csak jelezzen! :) Viszont imádom azt, hogy a felébresztésre több lehetőség van, és nagyon sokat használom a balra/jobbrahúzással gyorselérhető appokat is, nagyon szeretem ezt az apró, de számomra igen user-friendly megoldást... A lebegő labda viszont nem jött be, valahogy mindig útban van... :)

if you think you can - you can. If you think you can't - you're right!

(#4256) pcnet


pcnet
addikt

Status bar méretét nem lehet root nélkül megnövelni? Akksi % és idő elég aprócska nekem. Ha Viber vagy Messenger üzenet jön, az ikonjuk is elég kicsi. :R

“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo

(#4257) shifty! válasza Ratrak (#4255) üzenetére


shifty!
senior tag

Az akku szempontjából nagyjából egyetértek, még akkor is ha az elégedetlenek táborát gyarapítom :) Tartom magam ahhoz, hogy idővel és a ROM-ok fejlődésével jobb lesz a helyzet. Egyébként, LineageOS 14.1 alatt csont ugyanazt hozza nekem a teló mint MIUIval, akkuidő, használhatóság..sebességben odaver neki, de ez nem is csoda mert nincs telepakolva minden földöntúli jóval. Funkcionalitásában is teljes, a VoLTE dolog engem nem érint mert nem 4G kompatibilis a SIM kártyám (ezt mondta a Tyelenyor...), a biometrikus tapicskagyűjtő is gyorsan működik, szóval jó ez a LOS dolog.
Egy anomáliát mutatott, de az szerintem a frissen telepített rendszer nem megfelelő akku-kalibráltsága miatt jött ki: 25% után eldobott 5%-ot a töltöttségéből, aztán kikapcsolta magát a készülék, amikor visszakapcsoltam volna akkor meg villogott a LED, hogy ő biza nem engedi felkelteni magát... utána töltő, és ment tovább, de fura volt...

A tokkal kapcsolatban ajánlom kipróbálásra az MSVII tokot, nagyon jó fogása van, és nem teszi batárrá a készüléket, jóval kézbarátabb az Ipaky toknál, kecses darab és a gombok észrevehetősége is nagyon jó a recézett gombfelület végett.

@(#4256) pcnet: Ilyet legutóbb Xposed-el tudtam állítani, GravityBox-on keresztül. Ahhoz viszont root kell, meg egy speckó Xposed változat, amit MIUI-ra szabtak.

[ Szerkesztve ]

"Vasárnap ne lopj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő."

(#4258) sunavlys válasza shifty! (#4257) üzenetére


sunavlys
senior tag

"mert nem 4G kompatibilis a SIM kártyám"

Cseréltesd ki ingyen :C

ZTE v967s, Redmi 4A, Huawei_p9_lite_2017, Redmi Note 11 Pro

(#4259) wszab


wszab
kezdő

Sziasztok!
Zenét szeretnék hallgatni a telefonon (2-3 órás, letöltőtt fájl), de általában kb. fél óra múlva megáll, és csak újraindítani tudom a zenelejátszó app.-ból (többel is próbáltam). Az előző telefonommal (nem MIUI), és ugyanezekkel az app-okkal nem volt gond. Van ötletetek, hogy mi lehet a megoldás? Előre is köszönöm!

(#4260) starr válasza wszab (#4259) üzenetére


starr
őstag

Én is 2-3 órás előadásokat szoktam hallgatni. A BlackPlayert használom, az még sosem állt le.
Előtte a Pi Music playert, azzal sem volt gond.

(#4261) wszab válasza starr (#4260) üzenetére


wszab
kezdő

Én is leginkább a BlackPlayer-t használnám :(

(#4262) mb702


mb702
tag

Sziasztok!

Tudnátok mondani/ajánlani itthoni beszerzésű üvegfóliát (aminek a széle is illeszkedik a telefonra)?
Kitől/honnan?

Köszönöm előre is!

(#4263) MATEO6600 válasza wszab (#4261) üzenetére


MATEO6600
őstag

Beállításoknál be van kapcsolva az akkumulátor kímélő üzemmód, azt alkalmazás specifikusan át lehet állítani. Az esetedben valszeg a gyári MIUI kímélő üzemmód van belőbe, kapcsold ki.
Beállítások/Akkumulátor és teljesítmény/ Alkalmazások akksihasználatának kezelése
Nálam a Spotify-t lőtte így ki.

(#4264) MATEO6600 válasza shifty! (#4257) üzenetére


MATEO6600
őstag

Tetszik az a tok, Scrub Style vagy Simple Style-t rendeltél?
Képen a scrub jobban tetszik :)

(#4265) snyper990 válasza wszab (#4259) üzenetére


snyper990
őstag

Biztos, hogy végigment a letöltés? Nekem volt már, hogy a letöltés kezdete után bezártam a chrome-ot, és megszakadt, de le lehetett játszani azt a részt, ami már lejött. (Mondjuk nem 4X-en, bár ez sztem irreleváns)

(#4266) aelod válasza MATEO6600 (#4263) üzenetére


aelod
veterán

Nálam a powerampot. Most kinyomtam a korlátozást remélem megoldotta a gondot.

"It's simple, if it jiggles, it's fat."

(#4267) Kicsit Bob válasza pcnet (#4256) üzenetére


Kicsit Bob
csendes tag

Ez engem is érdekelne. Jó lenne a hosszát is növelni 😀. 2 simet használok, azok neve mellett max egy apró ikon fér el.

(#4268) sunavlys válasza wszab (#4259) üzenetére


sunavlys
senior tag

Nekem a poscast áll le kb. 10-20 perc után. Akku korlátozás ki van kapcsolva.

ZTE v967s, Redmi 4A, Huawei_p9_lite_2017, Redmi Note 11 Pro

(#4269) Dave Crank


Dave Crank
senior tag

Offical fastboot romból mi a legjobb?
Felraknék egyet? Vagy esetleg miui9-ből van már magyar ami jól megy?
miuihu?

Keresek B-Sensual | BK Style | Disco*s Hit kiadatlan dalokat... pü!

(#4270) DJGABI válasza sunavlys (#4268) üzenetére


DJGABI
addikt

kivételekhez ha hozzáadod úgy is? meg nézd meg nem-e kapcsolja vissza azt akkukímélő módot. mert nálam folyamatosan. rohadtul elegem van ebből a sz*r rendszerből

[link] egy aicp vagy crdroidot kipróbálok szerintem hétvégén, még azok amik frissülnek.

[ Szerkesztve ]

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#4271) kidnou válasza sunavlys (#4268) üzenetére


kidnou
senior tag

android képernyőn bal gombot nyomd le a felugró futó programoknál válaszd ki és húzd meg lefelé. Rak rá egy lakatot és jó lesz

(#4272) mdraco


mdraco
őstag

Megfogadtam, hogy többet nem variálok rom-ot, csak a stabilt használom. Mert csak problémák voltak.
De, látom ma megjelent a global beta 7.8.24 miui 9. Kezd rámjönni, hogy próbáljam ki. Valaki már feltette, próbálta?
És mik a tapasztalatok?

(#4273) shifty! válasza MATEO6600 (#4264) üzenetére


shifty!
senior tag

Scrub style, kicsit érdesített a felülete, jobb tapadást biztosít a kézhez. Elsőre szokatlan lehet, de gyorsan megszokod a tapintást és utána nagyon tetszetős. Ugyanakkor a hátlap görbületénél érezhetően kezd megkopni az érdessége, de nem zavaró egyáltalán.

@(#4258) sunavlys Tudom, de most lesz szolgáltatóváltás következő hónapban, egyébként meg céges flottás szám volt, szóval mindenféle engedélyeztetés meg miegymás kellett volna hozzá, inkább hagytam, nekem bőven elég a 3G is

@(#4270) DJGABI. Nem feltétlenül jársz jobban azokkal sem, nekem most LOS14.1-en 1 nap 5 óra futásidő, 4 óra SoT és 21%-nál töltőre tettem... Android rendszer 29%, Android OS 14%, kijelző 12% fogyasztási arányokkal. Ebből a kijelző 12%-ára 412 mAh számított fogyasztást írt. Szerintem durván optimalizálatlan a kernel (Ami LOS szerint 360 MB nagyságú, erősen soknak érzem) , abba pedig nem lehet belenyúlni szerintem a source code-ok kiadása előtt.

[ Szerkesztve ]

"Vasárnap ne lopj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő."

(#4274) wszab válasza MATEO6600 (#4263) üzenetére


wszab
kezdő

Köszönöm, ez be van állítva, de ettől még megáll.

(#4275) wszab válasza snyper990 (#4265) üzenetére


wszab
kezdő

Valami ilyesmi lehet:
Most egy fájlon teszteltem, és ugyanott áll meg. Viszont ha ez után a pont után kezdem el, akkor továbbmegy (aztán majd valahol megáll).
Letöltöttem PC-n ugyanezt a fájlt, majd usb-n a telóra. Most is megáll egy adott ponton, de nem ugyanott. Viszont PC-n meg simán végigmegy.
Nincs már ötletem, nagyon misztikus számomra.

(#4276) starr válasza wszab (#4275) üzenetére


starr
őstag

Beállítások, Fejlesztői beállítások:
Miui optimalizáció: ki
Memória optimalizálás: ki

Beállítások, Akku és teljesítmény, alkalmazások akkuhasználatának kezelése:
akkumulátor kímérlő módok: ki

Én így használom, akkuidő nem romlott.

Mondjuk nekem eddig sem álltak le a zenék.

[ Szerkesztve ]

(#4277) wszab válasza wszab (#4275) üzenetére


wszab
kezdő

Arra is gondoltam még, hogy valami memória hiba (internal-ban van a fájl). Megpróbálo, majd memóriakártyával...

(#4278) vince válasza mdraco (#4272) üzenetére


vince
őstag

7.8.17-es miuihu romot használok (azt hiszem annak a kínai az alapja, ahogy az eu romnak is, amit előtte használtam), érzésre az akkuidő jobb, mint az előző, 7.7.20-as miui8 rom esetén. A HU viszont szintén érzésre gyengébben teljesített ezen a téren, mint az EU rom, de ez az első szoftverük santonihoz, nyilván nem tökéletes, az elején melegedett is rendesen a készülék, de ezt egy frissítéssel megoldották.

4 nap 5 óra akkuidő, 5 és fél óra képernyőidővel 24% körül tettem töltőre. Android rendszer 24,5%, android OS 8,3%, képernyő 35% fogyasztás. Két simmel használom a telefont, de éjszakára repülő módba teszem.

"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal

(#4279) wszab válasza starr (#4276) üzenetére


wszab
kezdő

Ezt is kipróbáltam, de nem segített.

(#4280) xmacko válasza wszab (#4279) üzenetére


xmacko
tag

Sziasztok! Annyit kérdeznék, hogy az X4 is képes felvételt készìteni a hanghìvásokról? És rendes diktafon funkciója is van?

(#4281) vince válasza xmacko (#4280) üzenetére


vince
őstag

Indíthatod kézzel is a hívások rögzítését, de beállíthatod, hogy ez automatikusan menjen minden számra vagy beállított számokra. Van gyári diktafon, de gondolom millió ilyen alkalmazás van az áruházban is.

"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal

(#4282) sunavlys válasza DJGABI (#4270) üzenetére


sunavlys
senior tag

Hozza van adva

ZTE v967s, Redmi 4A, Huawei_p9_lite_2017, Redmi Note 11 Pro

(#4283) sunavlys válasza kidnou (#4271) üzenetére


sunavlys
senior tag

Le van lakatolva, mintha mástól állna le.

[ Szerkesztve ]

ZTE v967s, Redmi 4A, Huawei_p9_lite_2017, Redmi Note 11 Pro

(#4284) sunavlys válasza starr (#4276) üzenetére


sunavlys
senior tag

Ezek közül az egyik közepes állásban volt, lehet, hogy ez lesz a megoldás.

ZTE v967s, Redmi 4A, Huawei_p9_lite_2017, Redmi Note 11 Pro

(#4285) Fateys


Fateys
tag

Lehet hülye kérdés, de ha rádugom a laptopomra a telót usbn, miért csak lementeni tudok róla? Amit feldob, hogy usb töltés, képek, fájlok lementése. Nem tudom behozni a teló tárhelyet és másolni rá? Pl sorozatokat akartam rá másolni. Macbookom van, lehet azért nem látja a tárhelyet? Sd kártya nincs benne

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Redmi 4X + Mi Band 2

(#4286) starr válasza sunavlys (#4284) üzenetére


starr
őstag

Igen alapból közepes a memória optimalizálás. De ha úgy érzed túl sok memóriát eszik, allítsd vissza.

(#4287) csodavas


csodavas
tag

Rendeltem ilyen üvegfóliát. Egyáltalán nem ajánlom. Keskeny is, meg az összes oldalán levegős maradt. :(

(#4288) bunnyhu válasza csodavas (#4287) üzenetére


bunnyhu
senior tag

De legalább nem volt drága :D
Az is keskeny amit én rendeltem, csak én fel se raktam. Ja, eladó ha valaki Tökölre eljön érte (nagy biznisz) :P

https://divecenter.hu

(#4289) mikej95 válasza csodavas (#4287) üzenetére


mikej95
aktív tag

ASLING még akciós gearbest-en.

Azt viszont nem tudják, hogy mi nem tudjuk azt, amiről ők úgy tudják, hogy tudjuk.'

(#4290) lócitrom válasza Dave Crank (#4269) üzenetére


lócitrom
őstag

ez hivatalos utolsó stable fastboot.

„the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu

(#4291) blackmoto válasza lócitrom (#4290) üzenetére


blackmoto
senior tag

Van már 8.2.12.0 is.
[link]

(#4292) Tomek979 válasza lócitrom (#4290) üzenetére


Tomek979
tag

Rányomtam erre ès a telóm elkezdte letölteni, de nekem nem kell. Hogy állítsam le? Ugye nem fog települni nekem ezzel valami automatikusan, ha lejött?

[ Szerkesztve ]

(#4293) trebrona válasza Tomek979 (#4292) üzenetére


trebrona
nagyúr

Eszközök mappa=>Letöltések itt le tudod állítani.

Nem fog települni. :N

(#4290) lócitrom:
Azért az ilyeneket ne linkesítsük inkább! :) Vagy legalább írd oda, hogy kattra indul a letöltés.

[ Szerkesztve ]

------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------

(#4294) Tomek979 válasza trebrona (#4293) üzenetére


Tomek979
tag

Köszi :)

(#4295) lócitrom válasza blackmoto (#4291) üzenetére


lócitrom
őstag

addig nem igazán stable, míg OTA-n nincs kint. megjegyzem kivételesen az a helyzet állt elő, hogy hivatalos fórumon sincs beharangozva 4X szekcióban.

(#4293) trebrona
á, máshogy nem találtam meg. reméltem, hogy csak a célszemély fogja megnyitni vagy olyan, aki azért már ismeri a helyi alapfogalmakat.

[ Szerkesztve ]

„the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu

(#4296) trebrona válasza lócitrom (#4295) üzenetére


trebrona
nagyúr

[link] ;)

------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------

(#4297) csodavas válasza mikej95 (#4289) üzenetére


csodavas
tag

Köszi, de megvárom a nillkin tokot mert ahhoz ajándékba jár egy fólia. Igaz nem üveg, de hátha jó lesz és akkor egyenlőre nem bántom, csak lenne már itt. :K

[ Szerkesztve ]

(#4298) Armagedown


Armagedown
őstag

Először a Redmi 4A-t néztem, de a 4X is jó vétel.
Melyik áll jobban a custom romok tekintetében?

“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”

(#4299) Dave Crank válasza Armagedown (#4298) üzenetére


Dave Crank
senior tag

4a-t nem tudom, de a 4x-re van bőven, és jók is. Szerintem a jobb ár/érték aránya miatt jobban áll ezen a téren a 4x.

Keresek B-Sensual | BK Style | Disco*s Hit kiadatlan dalokat... pü!

(#4300) lócitrom válasza Armagedown (#4298) üzenetére


lócitrom
őstag

egyik sem egy rossz vas. így sejtésem szerint mindkettőre akad. meg hát eladott példányszám sanszosan az egekben van, így mindkét telefonra jut elegendő lelkes fejlesztő. mindkettő javasolt ilyen tekintetben is.

[ Szerkesztve ]

„the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.