Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricogsm
őstag
Sziasztok!
Van egy BT billentyűm amihez tartozik egy usb modul. Ez működhet a boxon? -
Akelaus
senior tag
Igen a távirányító BT-kommunikál.
Hbo go app telepíthető, és nem az app-al szokott gond lenni hanem a szerveroldalon néha-néha.
Pedig Kodi alatt is van "finomság" -
Sanyi.mTs
addikt
Milyen asztali médialejátszót? topikban ajánlották ezt az eszközt (mi box s). Felhasználás: 1080p-ben netflix és hbo go lenne.
Mindjárt belekezdek a topik olvasásába, de addig is volna két kérdésem:
- távirányító ennél is (mi box s) BT-n kommunikál?
- hbo go app telepíthető play áruházból és rendben működik? (nem szeretnék kodi és hasonlókat telepíteni) -
Kroni1
veterán
Köszi az infókat! Az az érdekes, hogy az MKV-k nekem is mennek fullHD-ban, még a 1080p 3D-s 20GB-os Avatar is, léptetésre is jól reagál, sőt egyszer véletlenül 2160asat szedtem és az is gond nélkül ment. Amik nem mentek wifin de kábelen mennek, azok mp4-ek most megnéztem direkt. Érdekes, de a lényeg, h most már nálam is megy mindenféle tartalom!
-
wep
tag
Fiamnál [ilyen] router mellett minden megy wifi-n (5GHz) gond nélkül...
Az eddig kikölcsönzött tartalmak FullHD és 4K felbontással mennek (mkv), Netflix, HBO Go hibátlan.
A box a routerrel szomszédos szobában van, kb. 1,5 méter távolságban, köztük egy téglafal.
Speedtest szerint 300 Mb/s letöltés, 10 fel. A szolgáltató a PR-Telecom, 500/10 a csomag.
Routerben közvetlenül mérve ez meg is van -
Kroni1
veterán
Csak egy kis ontopic info:
Vettem egy 3600Ft-os Gembird usb3.0 to Gbit adaptert, amiben ugyanaz a RTL8153 chip van mint az itt ajánlott jóval drágább TP-Linkben és nagyon szuper! Lehet a Mikrotik Ac2 routerem wifi képességei nem az igaziak vagy nem tudom, mert ugyan a Netflix szépen megy 1080p-ben, de KODI-ban már némelyik 1080as film szakadozott néha, pedig a speedtest szerint 100-150Mbps-ot kapott mindkét Mi Box-unk, ami elég kéne h legyen bőségesen.
Bedugtam az adaptert, ez speedtest szerint 100Mbps-ot tud, (gondolom a box usb2.0 portja korlátoz) és végre mennek azok a filmek amik eddig nem! Ráadásul sokkal gyorsabb az előre hátra tekerés is a film közben! Sőt, 2160p filmek alatt volt h teljesen kifagyott a kodi wifin, most ha nehezen is de a 2160 filmeket is elindítja, némelyik még élvezhető is tekerések nélkül, de van amelyik beakadozik. Szóval a 4K kodi alatt azért ezzel sem az igazi, de nem fagy legalább.
Ha már ez a téma: Akinek erős-gyors wifis routere van, (pl. egy ASUS AC65P vagy ilyesmi) annál KODI alatt hogy van? Van akinél minden 1080p megy KODI-ban gond nélkül mindig? Esetleg van akinek a 4k is megy? Gondolom az nem igazán, mert sztem itt eleve a box a szűk keresztmetszet. Ezt jó lenne tudni..
-
Luissimo
veterán
válasz
gyugyo79 #4439 üzenetére
NEMUGYANAZ, nemtettem egyenlőségjelet a két jelenség és eljárás közé, nem ugyanaz a megbízhatósága a két cégnek.
Azt, hogy a vásárláskor van egy lutrifaktor, ami persze, ha nem azt csomagolják, amit hirdetnek, sokkal nagyobb, mint ha egy-egy kiakadós, beakadós szoftvert kikapsz.
A Miboxnál nem én voltam az egyetlen, de százalékban gondolom az elfogadható arányban van a történet, a Beelink komoly presztizsveszteséget szerzett a sumáksággal magának.
De én pl. nem tettem le ettől arról, hogy vagyok még Beelink cuccot.
(biztosan másként nézném, ha egy sumák darabot fogok ki, de azt pedig egy reklamáció után vagy részbeni pénzvisszatérítéssel (mert kevesebb a memoria) , vagy visszaküldés után orvosolták, a PayPall kihajtotta volna belőlük, ha nemteszik.
Megpróbálkotak vele, nem jött be, manapság már könnyen rálehet jönni, hogy nem annyi,és nem olyan, mint amit és amennyit ráirnak.
Persze nem mindegy garanciát intézni Shenzen-alsón, vagy bemenni a gyorsboltba.
A különbséget zongorázni lehetne.
Mivel próbát szerettem volna tenni, ezért nemrendeltem eleve kinából a miboxot, ugyanis netes rendelés leadása esetében 14 napos, indoklásnélküli elállási jogod van.
és éltem is vele és mutatva az eltökéltségemet, azonnal ozz helyben a boltban leadtam egy ujabb webes rendelést és elhoztam egy másikat. igy ujra ketyeg a két hét, nemsokára leketyeg.
DE MOST MARAD.
Én csak leirtam a tényt és a jelenséget, ami egy ilyen fórumon fontos, hogy tisztábban lássanak azok is, akik ezután akarnak ilyet vásárolni.
Egyáltalán nem beszélem le őket róla, SŐT.
De lépjünk már ezen túl, az a lényeg, hogy jelenleg is azt nézem, miközben levelemet irom éppen.egy a lényeg, hogy tessék weben leadni a rendelést és nemcsak ugy bemenni és venni egyet.
-
Luissimo
veterán
na és ha idősebb, akkor még okos netes, de mára már nem frissithető igy butuska SAMSUNG full hd tévén nézi valaki, annak miért kellene a 4K felbontás?
Sznobságból?
A NTFLX-ből egy régebbi verziós app van, ami felinstallálva rendesen működik, DE AZ MŰKÖDIK. Ennyi elég a Beelinkre, meg a sok egyéb tudás, amit még lehet vele kezdeni.
Ja, hogy el ne felejtsen KODI alatt van olyan addon, ami képes 4k-s megjelenítésre a NFLX-ből is, de ahhoz megkéne buherálni az oprendszert, CE vagy LE alatt használni a kodit, ezt meg nemakarom, hiszen a filmnézés mellett semmi más hozzáadott értéket nem adna, egyéb alkalmazások nemigen vannak rá, viszont filmnézésre kadenciahelyes.
Youtube videok pl. jönnek 4k-ban, tökéletesen.Egyébiránt én a Miboxot egy 4 k-s tévéhez vettem, ami LG WEBOS 3.5, ami nemsokára szintén időbeni kifutás okán kevésbé lesz támogatva, ezért gondoltam, hogy egy ilyen megoldással androidosítom, mert abban hosszabb jövőt látok.
Le nem cserélném a tévét semmiképpen, mert iszonyat szép képe vanNem az én hozzászólásaim, de teljesen lefedi az igazságot, akár én is irhattam volna:
"A netflix nem támogatott ezen az eszközön hivatalosan. Vagyis 854×480, 960×540 felbontással beüzemelhető.
Annak ellenére, hogy DRM: Google Widevine L1 / HDCP 2.2. Mert a Netflix-nek saját engedélyezési eljárása van....
Sajnos az utódja a Beelink GT-King Pro sem tud nagyobb felbontásban Netflix-et futtatni.
Kodi alá felrakható bővítménnyel viszont elérhető nagyobb felbontás is."
"Amazon Fire TV Stick 4K jobb.
Egyébként nem értem miért nem az Amlogic topikban érdeklődsz a Beelinkekkel kapcsolatban, sokan használják nagy megelégedéssel, nekem is van egy GT-Kingem, semmi probléma nincs vele, szerintem nem tudod használni."
"
"Amit linkeltél Beelink GT-King jó- ha nem hibás darabot fogsz ki. 922x a legerősebb amlogic soc, emiatt drága is. 9-es androiddal is talán megy a filmnézés,
De az általam javsolt 1/4 árú is teljesen jó filmnézsére. Mexel kolléga sokat buherálja az Androidot, szerinte a Tanix gyári Androidja is egészen rendben van.
Korábban a kínaiak közül egyedül a Tabnix csinálz oylt, hogy dual boot Android és CoreElec volt telepítve.
Mivel én Kodival nézek filmet az meg CoreEleccel hatékonyabb én azt preferálom, De általában az Androidon is van telepítve Kodi, csak ott külön kell elindítani és lassabb.
De nyugodtan vedd meg a GT Kinget, a reklemációk miatt csak nem árulnak már hibásat.
Volt egy logout teszt GT Kingről olvasd el." -
gyugyo79
addikt
válasz
Luissimo #4438 üzenetére
Ha neked ugyan az amikor becsúszik egy széria hibás azzal amikor szándékosan vannak átbaszva a vevők a lelked rajta.
A cikkről meg állítatod, hogy nem hiteles. De ha ha rákeresel az ezzel foglalkozó topikban látod, hogy nem egyedi hibáktól hemzsegett a készülék amit kifogott. Hardveres hibáktól!
Az, hogy te bemákoltál egy jót max szerencse. -
Luissimo
veterán
válasz
gyugyo79 #4437 üzenetére
"nehiggyél minden cikknek, véleménynek, videonak"...
ezt a kitételt itt dörgölték az orrom alá, mikor a Mibox korlátaira hivtam fel a figyelmet.
Az a Beelink sorozat, ami itt érintve van, már eltűnt, beazonositható, hogy mikori gyártásban, milyen serial numberekkel érintett boxoknál fordult elő.
Gondolhatod, hogy mennyi vevő reklamált náluk, nem kis arcvesztést okozva.
Én jó verziot kaptam, ami nem fake memoriás, és úgy is működik, ahogy annak kell.Igazad van, egy Beelink - aki saját piacán legalább annyira tekinthető jó nének, mint a telefonok piacán néhány másik kinai cég, akikről pár évvel ezelőtt még nem is hallottunk- az nem tehet ilyet, nem engedheti meg magának ezt a fajta viselkedést.
De látod, a miboxban is van gyári szórás, gyengébb minőség vagy gyengébb minőségellenőrzés, ami miatt nekemis kétszer kellett ráfutnom.
Ismered, hogy milyen összefüggésben merült fel az a mondás, hogy "több milliárdnyi légy nem tévedhet", ugye.Beelinkből is eladnak több milliót, többek között nekem is van 2.
-
gyugyo79
addikt
Ne hülyéskedjünk már. [link] Itt egy cikk, hogy mekkora vásár is lehet egy GT king.
De a bevezető jól mutatja mekkora lottó lehet az egész kína szuper lejátszó vásárlás.
"A Beelink jó hírneve az utóbbi időben kissé megtépázódott, mert kiderült, hogy egy nagyobb adag tévéboxot hamis memóriával adtak el, és a felhasználók így 3 GB helyett csak 2 GB-ot kaptak."
A MiBox is vérzik 1-2 sebből de azért olyan szinten alja adolgokat nem fog csinálni mint a fenti példában olvasható... -
Luissimo
veterán
válasz
<Adamsky> #4433 üzenetére
Jaaa, hát mondtam én, hogy nem rám kell megsértődni, éncsupáncsak leirtam amivel szembesültem és az nagy szoaré volt.
na, most objektíven,
egy 4k-s CC áráért kapsz egy komplett, castolós és sok egyebet tudó TV BOX-ot, amire azért jónéhány egyébb tudás is felrakható.
Ezért re kellett vidiálnom az előző állításomat, de ugyebár az élet az nagy rendező.
Senki sem tökéletes, a box sem és énsem, belőlem is hiányzik a hiba.Tudod a klasszikust,
"ha egyszer megismered a tehenet, rögtön elfelejted a kecskét"
(a helyes megfejtők között egy üveg sört sorsolok ki, mindenki kiveheti a hűtőjéből)
A SmartYoutube, az nagyonis rendben van (legalábbis egyelőre, amig el nem b@sszák) natív felbontásban nyomja, ami elérhető max.
És (még) nincs benne reklám, a normál Google fiokoddal tudsz bejelentkezni és nem jönnek 10 percenként az idegesitő Lidl és egyéb reklámok az arcodba bele.Ui:
-azért a GT KING-em persze veri, de hát az a duplájába is került.
Azon kevés boxok egyike 922-es procival, amin a Widevine security level L1-es és mindent visz a 9-es androiddal -
Luissimo
veterán
jajaja,
Rengeteg van, attól függ ki mit szeret,én a klasszikusokat, Jethro Thull, Deep Purple, Gun's, Zeppelin, Metallica, Who, PinkFloyd, Bowie, AC/DC, Dire Straits, Aerosmith, miegymás....(Leonard Cohen, Nick Cave
Maiak ifjabbak közül Joe Bonamassa, Axel Rudi Pell, Kid Rock, Nickellback, Killers, de kacsintgatok minden jó zene felé, ajánlom ha nem ismeritek pl. mindenképpen Alan Jacksont, Willie Nelsont, Kenny Rodgers, Kris Kristoferson, Noel Haggard, jhonny Cash, stb
Ezek countryk, de mindenevő vagyok zenében, a minőségre megyek.Nem is sorolom, mert annyi mindenki kimaradt, hogy nem lenne fair
-
Luissimo
veterán
Keress rà a Playben (a normalban), hogy rock radio vagy forditva, rengeteg van.
Ki mit hallgat, nèhany USA , angol, canadai adot talaltam, betettem oket,
A Tune in radio is jo azon is van, de a my tuner free nevu cuccosban is fenn van a vilag osszes orszaga, mufajonkent is keresheto, rock, metal, jazz stb.
Kocsiban is ilyesmiket hallgatok vezeteskozben.
Magyarok kozul a bdpst radio, illetve van masik rock ado is, a my online radioban.
Biztos megtalalod a magadèt.. -
ntomka
nagyúr
Én simán el tudom képzelni, főleg xiaomi termékekről, hogy egy-egy hardver gyenge, esetleg hibás készülék miatt jönnek az ilyen tapasztalatok. Mi A2-es telóm van, annak a topicjában is ez van állandóan, van akinek minden flottul megy, van aki akármit csinál, folyton hibába ütközik. Szóval a gyártási minőség tuti nem konstans.
Egyébként a mi példányunk is gyorsboltból van, de tökéletes eddig.
-
-
Luissimo
veterán
Smart Youtube, keress rá valamelyik alternativ piactéren
@boston,
mivel netes rendelés volt, ezért teljesen jogszerűen vissza lehet vinni 2 héten belül még tulsok indok se, kell, de ha kell, az van bőven (nem ugy működik ahogy vártam, nincs meg az a tudása, amit én elvártam tőle, stb stb...
esetleg a végén slusszpoénnak, hogy nemteszik (a szine, túl fekete, a mérete, túl kicsi stb. stb.) -
Luissimo
veterán
Üdv a nagyérdeműeknek.
Nos,
Mielőtt lejárt volna két hét elállási idő, visszavittem a miboxot a "gyorsboltba".
Nem vagyok vak, csak vakmerő, kértem egy másikat, egy újat és elhoztam.
Mitmondjak, exkuzálnom kell magamat és a múltkori lehúzó véleményemet, ez tökéletes, minden müxik rajta amit akartam, ami a másikon nem ment rendesen.Így tehát most újra van 2 hetem a próbára,
de ez már egy hétvége után bizonyított.
Kapott egy 4 portos USB hubot, fentvan az Aptoide, a reklámmentes youtube, néhány nagyszerű rockzenei netrádió,a Horizon go, az HBO Go, a Digi Online, a Null Keyboard, a puffin és a tűzróka böngészni, és még jónéhány app, ami légegérrel remekül müxik, amit a múltkori nem tett.Asszem kap egy HDMI bemenetet a földszinti LG tévén a nappaliban, mert megérdemli.
Az LG WEB OS is remekül működik, de ez az android tv box 4 k-s tesztelésére jólesz.
két hete van, hogy véglegesen meggyőzzön vagy újra el kell látogatnom a speedshop-ba vele.(már törzsvendég leszek)
Aztgondolom erősen, hogy ezzel nem lesz gond.
Ja, és kapott egy rádiós ki/be kapcsolású konnektort, hogy ne csorduljon túl a bugyraMost még vadászok még rá néhány fontos appot, amit a megnézett és megnézendő youtube-ok ajánlanak.
-
D4ni
őstag
Sziasztok ! Van valami módja annak, hogy a boxot láthatatlanná tegyem BT-n? Egy retard szomszéd miatt nem tudom normálisan használni. Mindig párosítani akarja BT-n...
-
hedgehog
senior tag
Persze, tök jogos, csak azért említettem a Philipset, mert a Samsung minden váltáskor kiteszi egy "popup"ban a felbontást és fps-t, ilyet meg a Philipsnél sose láttam. Rémlik, hogy rendes tévéadásnál meg lehet rajta valahol nézni, hogy 1080i vagy más, ezért gondoltam hogy esélyes, hogy a Plex ott is tud képfrissítést váltani, csak infót nem kapunk róla.
De majd kipróbálom a Mi box-ot vele valamikor, és megírom az eredményt -
hedgehog
senior tag
A Netflixnél semmit sem csinál, a Kodinál és a Plexnél a saját infósávjukat hozza be, de ott nem a tévé felbontása/fpse van.
Alien!: nem pontosan fogalmaztam, bocsi. A Philips natív androidtv, nincs rádugva a Mi box. A saját applikációin nem tudom megjeleníteni ezt a felbontásinfót... a Mi box-ot lusta voltam átszerelni, szóval nem tudom ilyen esetben mit csinálna a + gomb, majd kipróbálom egyszer.
-
hedgehog
senior tag
sajna nincs ilyen gomb az én Philipsem távirányítóján
a + gomb csinálna elvileg ilyesmiket, de az applikációk azt kisajátítják saját célra. -
Kroni1
veterán
Tudom, én mondjuk nem nagyon nézek mást mint 24p filmeket. De nekem valamiért magától átállt mindkét box 3asom 24p-re, és azért vettem észre mert netflix bug elöjött. Visszaállitottam őket 60ra, mert úgy minden okés továbbra is, ha valamit kodiról nézek akkor az szépen átvált, a netflix, hbo, yt meg megy ahogy megy, és ez így nekem teljesen oké!
-
mano42
aktív tag
Nem az a lényeg, hogy minden 24p-n menjen, sőt az zavaró is hanem csak a 24p-s filmek menjenek 24p-n. Ha ráerőlteted mindenre a 24p-t az interfész szaggatott lesz, a 30 vagy 60p-s youtube videók is 24p-n mennek, ami megint akadozásokhoz vezet, a HBO GO az meg 50p-ben nyomja, annak sem jó.
-
törölt tag
Egy uj mibox s el gyarapodott a család a mai nap
-
Kroni1
veterán
válasz
hedgehog #4408 üzenetére
Nekem megjelent egy olyan opció a beállítások/képernyő menüben hogy 1080p24Hz, ami sztem eddig nem volt. Ha arra átváltok akkor már a mi box menüje is 24hz natívan, és nem vált át. Igy a Netflix, HBO Go is 24p, de a netflix nálam néha nem az igazi vannak néha akadások..
-
mano42
aktív tag
válasz
Elektrosokk #4405 üzenetére
Dehogynem, egész biztosan működnek. Én csak azt akartam látni, hogyan játsza le a 24p-t de nem írja ki ha átvált. Valószínűleg azért mert a panel 120 herces, oszt minden framet ötször jelenít meg.
-
Kroni1
veterán
A tiéd lehet, de az én LG-m a soha nem ir ki semmi ilyesmit.
Amúgy én a helyedben lehet kipróbálnám, de nem feltétlenül kötném vissza a box-ot. A 60p-vel nekem nem volt gondom netflix alatt, most viszont a mióta megy a 24p, azért van még bug a rendszerben, legalábbis nálam be-be akadozik a kép néha, ugy vettem észre h inditás után még oké, egy pause után már nem, de még tesztelem, lehet nem ettől függ..
Új hozzászólás Aktív témák
- E-book olvasók
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hobby rádiós topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- BestBuy ruhás topik
- Cyberpunk 2077
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest