Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Xiaomi Mi 9T (kódnév: davinci) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
madrac
senior tag
válasz Siriusb #16003 üzenetére
A custom CrDroid build is érintett. Csak tegnap jöttem erre rá, hogy ez okozta a max 3-4 óra kijelző időt.
GSam Battery monitor appban látszik, hogy 80%-át az energiának az appok vittek el, azon belül is a google play szolgáltatások app. Részleteinél pedig látszik a több órás CPU használat.
Logcat rendszernaplót is folyamatosan szemeteli a gms update-el. -
Mr Dini
addikt
válasz Obyboy #16094 üzenetére
Ma/tegnap adtam ki egy új buildet, ez elég stabil. Bár egyelőre nem volt időm foglalkozni az általad javasolt funkciók nagyrészével, még elég fiatal a project és most azt tűztem ki célnak, hogy elsőnek megvárom a PE+ kiadását, amit a PE csapat az áprilisi security patchekkel együtt ígért kiadni, aztán leosztom ketté a fejlesztést. Lesz egy DavinciCodeOS névre hallgató build, ami nagyjából érintetlen PE+ alapokon lesz, illetve lesz egy DavinciCodeOSX verzió, ami tartalmazni fogja az összes javasolt ficsőrt. Hetente/két hetente tervezem majd összegyűjteni az aktuálisan javasolt reálisnak tűnő ötleteket, aztán kiírok egy szavazást és a legtöbbet kapó bekerül.
Amíg meg ki nem jön a PE+, addig nagyjából csak optimalizációval halmoztuk tele a romot. Pl utóbbi release kifejezetten erre volt kihegyezve. Ezt a zlib-ng-s váltást szerintem érdemes kipróbálni, brutális a változás.
bízom benne, hogy egy új rom + kernel páros még tud javítani az üzemidőn.
No ez az, ami nem olyan biztos. Sajnos A12L fronton van egy jó pár DSP bug, ami miatt a telefon jó erősen zabálja az akksit. Ezeket igyekszem feltárogatni és szépen lassan befoltozni, de kb minden romot érint most a dolog davincire és nem igazán látok törekvéseket. Egyedül a PE dobott be egy fixet, de az sem elég. Szóval öreg akkuval nem biztos, hogy az A12L a legjobb választás még. Persze ki kell próbálni. Lehet neked nem lesz ilyen gondod.
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Obyboy
Topikgazda
-
Obyboy
Topikgazda
válasz Mr Dini #16085 üzenetére
Adi kiadta az A12.1-es DerpFest-et amit értelemszerűen ajánlott clean flahs-elni, ezáltal most kapott egy erős triggert a tegyem fel a DavinciCodeOS-t érzésem. Ha úgyis újra be kell lakni a ROM-ot akkor egyúttal váltok is. Te hogy állsz a ROM fejlesztésével, tegyem fel az aktuális build-et vagy várjak még pár napot a következőig?
Nem sürgetésként írok, ha még pár hétig a Derp marad fent abba sem fogok belebetegedni. Család mellett már nincs időm naponta új rendszert belakni így a clean flash-eket kerülöm ha lehet."Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
Mr Dini
addikt
válasz user01 #16090 üzenetére
Na, reménykedtem benne, hogy nem emlékeztem rosszul. Köszönöm neked is a választ! Ha nem nagy kérés, tudsz esetleg küldeni az aktuális szoftver verzióról egy screenshotot? Akár leírva is elég, csak ki akarom bontani és meg akarom nézni, a Xiaomi hogy csinálja.
-
Mr Dini
addikt
Van itt valaki, aki esetleg miuit használ? Ha igen, meg tudná nézni, hogy megy-e az fm rádió bedugott jack antenna nélkül? Ezer hála!
-
Mr Dini
addikt
válasz Obyboy #16081 üzenetére
Köszi neked is az ötleteket! Mindenképp érdekes ötletek, de ezt is jó sok idő lesz lekódolni. Eddig egyébként egyiket sem tudja 100%-ban, a vanilla pixel romoknak nem sajátossága. A dupla koppos képernyő zárás tervben van amúgy.
-
Mr Dini
addikt
válasz Siriusb #16080 üzenetére
Köszi a javaslatokat! A rezgő mód kicsit érdekes kérdés. Ahogy nézem, mindkét ikon ott van, csak a pozíciókkal játszanak. Alapból 4 ikont jelenít meg a notify bar, ezért nem látszik a rezgő, mert az az ötödik lenne. Dirty fixnek a legtöbb rom azt mondja, hogy akkor legyen a notify baron 5 ikonnak hely. Még nem döntöttem el, hogy újraírom a pozíciókat, vagy én is megyek a hack felé, de köszi az észrevételt, hamarosan javítva lesz!
Ez a kettő egyelőre alacsony prioritású (jó nehéz lesz lekódolni és egyedül vagyok ), de felírtam:
- Külön wifi és mobilnet QS csempe
- Csengő- és értesítési hang szétválasztásEzeket viszont a mai buildben megoldottam:
- Keresés a Beállitásokban
- Képernyő mentés ( három ujjas )Az r3 infinity meg elég furcsa (az eredeti is). Ugyanazon a romon, ugyanaz a kernel bebootol, más eszközön nem. Amennyi időm a többi mellett volt, szorgosan debuggoltam, de elég nehéz reprodukálhatóság nélkül rájönni, hogy mi okozhatja. Addig a v2 valóban teszi a dolgát, amíg rájövök.
-
Obyboy
Topikgazda
-
Obyboy
Topikgazda
válasz Mr Dini #16077 üzenetére
Szia.
Én is szívesen kipróbálnám az általad fejlesztett ROM-ot.
Pár dolgot összeszedtem én is amit szívesen használnék, még nem próbáltam a PE vagy PE+ ROM-ot, így lehet a leírtakat már tudják is:
- AOD időzítés napkeltétől napnyugáig (DerpFest-ben pont fordítva működik így fix időt állítottam be hozzá)
- Dupla koppos képernyő zárás/ébresztés (ez szerintem már alap mindenhol így talán nem ROM függő)
- Testreszabható QS + quick pulldown (szeretem a megszokott sorrendbe rendezni a csempéket)
- AOD kikapcsol vagy minimálisra veszi a fényerőt ha teljes sötétben van (pl: zseb vagy sötét szoba) MIUI-ban tetszett, Derp nem tudja"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
Siriusb
veterán
Amit találtam:
Rezgő mód: nincs kijelezve az állapotsorban, csak ha lehúzod a QS-t.Amit nem találtam:
- Külön wifi és mobilnet QS csempe
- Csengő- és értesítési hang szétválasztás
- Keresés a Beállitásokban
- Képernyő mentés ( három ujjas )Némi piszkálgatás után ezek hiányoztak, majd meglátod, érdemes-e valamelyikkel foglalkoznod. Feltettem a legújabb kerneleteket, de váratlan újraindulást produkált, úgyhogy Infinity v2 ment a helyére, nem akartam elaludni az ébresztő hiánya miatt, pláne úgy, hogy még az órát is kellett állítani.
-
Siriusb
veterán
Nekem jól esik időnként a kinézeten itt-ott változtatni. Például az ikonok formáján (ne csak a kerek meg a szögletes legyen), vagy a térerősség kijelzésén:
Egy kicsit más betűtípusok is jól esnek a szememnek, mint a megszokottak.
Továbbá ne csak a "gyári" vacak kernelt támogassa a ROM, hanem fel lehessen rakni az InfinityBattery-t...A család legyen az első! Érezzétek jól magatokat.
-
Mr Dini
addikt
válasz Siriusb #16076 üzenetére
Nem tudom mi kéne igazából, én speciel tökre elvagyok az alap PE ficsőrökkel is. De jó lenne, ha kiadnák már a pe-plus verziót.
A következő releasere egyébként hatalmas a változás lista, bár többnyire csak kozmetikai cuccok jönnek, mint pl a burn in protection a teljes rom területére (amit ahogy néztem, miuin kívül perpill egyetlen rom sem csinál meg 100%-ban valamiért). Illetve jön pl a quick tap. Bár most a hétvégére jegeltem, mert a hétvége a családé + Adrianra vártam az új kernel miatt.
Egy későbbi buildben tervezem ellopni az arrowostól az ötletet, hogy írja az aktuális töltési adatokat a lock screen pl, vagy a teljes rendszer zlib-ng-t használjon zlib helyett, ami annyit jelent, hogy képeket/ikonokat 30x gyorsabban fog betölteni a telefon, szóval remélem, hogy így a leggyorsabb rom lesz a többihez képest.
Ötleteket egyébként szívesen várok.
[ Szerkesztve ]
-
Obyboy
Topikgazda
válasz Siriusb #16074 üzenetére
A 0309-es van fent.
Én egy korábbi buildre flasheltem rá dirty azt a buildet amiben megjelent az arcalapú feloldás így az elején nekem nem kérte. Viszont egyet értek veled, hogy nincs értelme egy olyan feloldást erőltetni ami lassabb és kevésbé biztonságos mint pl az ujjlenyomat.
Az első benyomásaiddal én is egyetértek így pár hetes használat után is.[ Szerkesztve ]
"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
Siriusb
veterán
válasz Obyboy #16073 üzenetére
Márciusi, vagy a sourceforge-on lévő 0224?
Tudom, hogy egyszerűbb lett volna megcsinálni az arcalapú feloldást és utána törölni, na de na! Inkább felraktam egy korábbi verziót, megcsináltam a beállítást és ráfrissítettem a 0224-gyel.
Így az első benyomások, ha a fenti problémát figyelmen kívül hagyom, egész jók. Pörgős, sima a rendszer működése, végre variálgathatom az állapotsor ikonokat, pofás wifi és térerő ikonok vannak. Sőt, még VoLTE kijelzés is van!
Gyorsan töltődnek be az alkalmazások, az ujjlenyomat feloldás sebességére sem lehet panaszom. Kíváncsi vagyok, a saját kernelével milyen lesz az akkuidő. -
Siriusb
veterán
válasz Obyboy #16069 üzenetére
Nem tudok elég csúnya jelzőket mondani arra az emberre, aki kitalálta, hogy a DerpFest-ben az arcalapú feloldás kötelező, anélkül nem lehet az első indításkor tovább haladni.
Most letöltöttem egy korábbi februári verziót, úgy olvastam, abban még nem kötelező.Jó lesz, ha a miszter belehúz és beletesz sok finomságot a ROM-jába, mert így a romjaimba hullok.
-
Mr Dini
addikt
-
Mr Dini
addikt
válasz Siriusb #16068 üzenetére
Nekem lassan 4 éves az akku, pár app 74% körülire saccolja a kondíciót, de infinityvel és Marco buildjeivel is 16 óránál soha többet nem bírt a telefon. És ebben alig van sot.
Az ArrowOS nekem is nagyon tetszett anno, de egy update után elmászott az egész partíciós táblám, csoda, hogy a bootloader túlélte. Mehetett rá a fastboot rendszer és minden elölről. Aztán áttértem picselre és eléggé megszerettem.
Az A12 meg olyan amilyen. Marha nagy visszalépés szerintem is funkcionalítás tekintetében, de ez most az új fancy. A rom development meg előre megy, nem hátra. Amíg annyira nem használhatatlanul bugos, én elvagyok vele.
Ami a GPS-t illeti, engem brutál gyorsan kiszúr a szénakazalban a Google Maps. Napi szinten használom és soha nincs vele különösebb gond. Pedig egy igen rendesen árnyékoló tokkal használom a telefont. De ránéztem, nagyon GPS-t érintő változtatás eleve nincs a picsel forrásokban a lineage forráshoz képest, szóval nagyjából egyeznie kellene az összes romban a precizításnak. Hacsak persze ők nem mókoltak valamit.
De az új powermanagerrel, amire gyanítom, hogy idővel az összes rom át fog állni, valószínűleg még gyorsabb lesz a dolog.
Egyedül annyi van GPS kapcsán, ami feltűnt, hogy gyalogos módban kb használhatatlan az iránytű miatt. Én nem tudom, hogy Xiaomiék mit mondtak, de az már miui alatt is borzalmasan teljesített. Majd egyszer, ha lesz időm, tervben van a körmére nézni a dolognak, de egyelőre sajnos az iránytű tényleg teljesen pontatlan számomra.
-
-
Siriusb
veterán
válasz Mr Dini #16067 üzenetére
Nekem sem mai az akku, nem is tudom, mikor vettem a telefont, talán három éve?
Jelenleg ArrowOS-t+Infinity-t használok, így elég jól bírja az aksi, kettő, esetleg három naponta kell csak töltenem. És az Arrow-ban legalább a régi aksi grafikon van, az újtól agybajt kapok. Mondjuk az A12 kinézetét alapból utálom, a napokban már az is megfordult a fejemben, hogy visszateszek A11-ből valamit.No de csak így tovább, büszkék vagyunk Rád!
Szerk.:
Amúgy a GPS jól működik nálad? Azt hiszem a picsel-lel volt az a bajom, hogy sokszor nem is találta meg a műholdakat.[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz Siriusb #16066 üzenetére
No az önálló kernel speciel pont nem az én asztalom, bár a GPU undervoltingot én patcheltem bele. Az önálló zipes verziót Adrian buildeli. De az enyhe szaggatás belefér, mivel az volt a szempont, hogy többet bírja akkuval a telefon, tekintve, hogy mind nekem és Adriannak eléggé lestrapált akkujai vannak már és egyikünknek sem volt szempont a smooth animációk nézegetése. Ha zavar, lehet visszatérni infinityre.
De amúgy azért érzed talán gyorsabbnak a fingerprintet, mert igyekezetünk a lehető legtöbb optimalizációval leforgatni a kernelt. Önmagában a fingerprint handling nem igazán a kernel feladata, szóval valószínűleg csak mellékhatás. A romban viszont ki lett cserélve a hardware könyvtár, szóval ott sokkal gyorsabbnak kell lenni az ujjlenyomatnak is.
Egyébként DCO alatt igyekeztem megszabadulni a laggoktól, amiket az undervolting okoz.
[ Szerkesztve ]
-
Siriusb
veterán
válasz Mr Dini #16061 üzenetére
Felraktam a kerneled, úgyis Infinity-t használok. Milyen jó, hogy magyarul is szidhatlak, ha valami esetleg nem tetszik!
Első benyomás: animációknál néha látok egy kis lassulást, beszaggatást, viszont az ujjlenyomat feloldás gyorsabb lett. Ezt hogy tudtad összehozni!?
-
margithid
veterán
Miui 13 global stable mikorra várható?
Gondolom az android 12-t ne is kérdezzem -
Siriusb
veterán
Nem tudom, a DavinciCodeOS készítője itt van-e köztünk, de gratulálok neki, most már van egy magyar is a fejlesztők közt!
-
Flayer
senior tag
Sziasztok!
Telefoncserén gondolkodtam.Ezt érdemes lenne mi 11 ultrára cserélni?
Nem játszok telefonon csak általános használat,gps és fotózás érdekel.Ne lépj a Fűre inkább szívd el!!!
-
zol84
tag
válasz kertesz.d95 #16055 üzenetére
Kapcsolat és megosztás / Biztonsági elem helyzete --> HCE pénztárca van beállítva ?
-
Alemida
tag
válasz kertesz.d95 #16055 üzenetére
Beállítottad a Kapcsolat és megosztás menüponton belül a biztonsági elem helyzete HCE pénztárca?
-
kertesz.d95
csendes tag
Érintéses fizetést ki hogyan tudja használni? OTP Simple van, benne érintéses fizetésre alkalmas kártya aktív, NFC bekapcsolva, beállításokon belül fizetéskor alapértelmezett a Simple. Mit hagyok ki? NFC elvileg működik hangfalra rá tudok vele kapcsolódni.
-
Obyboy
Topikgazda
válasz Siriusb #16052 üzenetére
Nem jött még ki a 12.,1 viszont valamelyik utolsó frissítésben megjelent a hátlap kopogtatós vezérlés is. Még hozzá kell szokni, hogy ez is van.
Tettem fel pár képet a megosztott képernyőképek közé."Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
Obyboy
Topikgazda
-
Siriusb
veterán
DerpFest-et használja valaki? Benyomások, vélemény?
[ Szerkesztve ]
-
-
margithid
veterán
Másnál nem dobálja el a wifit a telefon?
Nekem mostanában elég gyakran, újracsatlakozás segít, de bosszantó.. -
wwenigma
Jómunkásember
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz laci laci #16035 üzenetére
Ma délután 16órától élő Q&A a dologról itt: [link]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
kidnou
őstag
válasz kidnou #16033 üzenetére
Eddig a vancedet használtam, online hallgatásra az jött be a legjobban nekem, newpipe csak pár video letöltése miatt van meg. Mivel most hogy a vancednek hamarosan vége, keresem a legjobban kézre eső alternatívát. Sokan egekig magasztalják a tubemate t ezért próbáltam ki, de így kiesett a listából. Próbálgatom az általad is ajánlottakat, meglátjuk melyik lesz a befutó
Crok #16034 válaszára akartam reagálni
[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
-
laci laci
addikt
Megszűnik a youtube vanced további fejlesztése.Így a hivatalos letöltési elèrèsek is pár nap múlva..
Xiaomi mi3-4-5-6-8-pro8-9-9t-9tpro,mi note 10,10,10pro,redmi k30/4g,pocof2pro,mi 10 ultra,mi11 ultra,11pro,11t-pro,11 lite 5g,12x,12s
-
-
Mr Dini
addikt
Én is most terveztem akku cserét. Kérdeztem egy pesti Xiaomi szervízt, azt mondták, hogy tavaly leállt a Xiaomi az eredeti akksi gyártással a készülékhez, szóval már csak utángyártottak vannak, amik eléggé a hit or miss kategóriába esnek (van amivel egy napot bír a telefon újonnnan). Telegramon kerestem pár embert, akik nemrég cseréltek akksit, mind a nihont ajánlotta. Kicsit tartózok az utángyártott akksitól, de rendeltem egyet, aztán ha megjön belerakom. Azt is mondták, hogy nem nehéz kicserélni, csak alkohol kell hozzá, meg nem szabad megsérteni a ragasztást.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
Én itt Szegeden cseréltettem az akkut Szeged, Zápor u. 4 a volt Cora most Auchan árúházban van egy telefonos bolt Euromobil & Tablet store a neve, az árat ne kérdezd nem emlékszem, de 10e alatt volt szereléssel együtt, a gyorstöltés probléma megoldódott, kábel hibám volt 2 kábellel sem indult el a gyorstöltés a 3. kábellel szépen ment, kicseréltem a kábelt és egyből jó lett.
[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
helixP
nagyúr
válasz slayernick66 #16020 üzenetére
Szerintem a HDR képek összerakása tart ilyen "hosszú" ideig.
-
slayernick66
tag
sziasztok, MI9T telom van mar ket eve, lassan valtanek. van azonban egy olyan problemam vele a kezdetektol, amit egy reviewban sem emlitenek soha, es kivancsi lennek hogy nalatok hogy van.
kamera, akar gyari akar google camera. akarmikor nyitom meg, kell neki 1-2 sec, illetve a kepfeldolgozas is 1-3 sec hosszu mikozben sok mas telon pillanatszeruen vegbemegy.
nektek is ez a tapasztalat, es ez a normalis, vagy itt pl van/lenne kulonbseg a MI9T es PRO kozott? Itt a kepfeldogozo algoritmus lassu illetve annak processzalasa, nem?koszi!
-
Jozsó
tag
válasz zedcon #16012 üzenetére
Lehet, hogy én túl egyszerűen gondolkodom, de ahogy nézem teljesen standard ROM van a telefonodon és arra egyszerűen a teljesen standard következő változatot akarod felrakni. Nagyon régen volt már, hogy én ilyen dolgokba energiát akartam fektetni, szóval én egyszerűen OTA frissítést csinálnék, és kész.
-
jUUh
addikt
válasz inspiroyhome #16017 üzenetére
Elég szubjektív kérdés, OFF is, szerintem ITT tudnának a legjobban segíteni.
Samsung Galaxy S23+
-
inspiroyhome
senior tag
Sziasztok! Mi 9T keszulekem van, amit nagyon szeretek, de azert 2019 ota eltelt mar eleg sok ido.. Meg COVID sem volt amikor megvettem
A realme GT2 Neo-t neztem ki, mint kovetkezo delikvens. Tarhelyben, prociban, toltesben fejlodes, BT verzio is jobb, viszont nincs jack es kamera is kerult a kijelzobe. Szerintetek mi lenne egy erdemleges valtas Mi 9T-rol, ha a tarhely, kamera es akksi az ami fontos lenne? -
Siriusb
veterán
Köszi a kiegészítést, mindig te sietsz a segítségünkre.
Nekem pár dolog biztos kimaradt, mert az első teendőm a bootloader nyitás volt, úgyhogy nem is foglalkoztatott olyan kérdés, mi van akkor, ha zárt a bootloader.
Arra emlékszem, hogy korábbi főverziót raktam vissza egyszer, és akkor bújtam a netet, no meg a fájlokat, hogy kiderítsem az a bizonyos védelem a mi készülékünknél is bevezetésre került-e, de szerencsére nem volt gond. -
crok
nagyúr
válasz Siriusb #16014 üzenetére
Nem annyira furcsa.. Ez ugy 4 eve biztosan igy van mar, nyitni kell (ami alapbol egyben format data) de utana visszazarhatod egybol, akar a MiFlash-bol meg a ROM install-al egyben bar en nem ajanlom (egyszer boot-oljon csak be rendesen, utan mindegy ha zarod). MiFlash-ben benne vannak mar a szukseges driver-ek is. Fiokokbol celszeru kilepni, igen, mert ugye nem kellene gond legyen ha utana ugyis ugyanazokkal lesz vissza (es nem szivat az FRP) de ugye Xiaomi egyutthato.. Mondjuk en inkabb a c.mi.com-ot ajanlom letoltesre, a hivatalos Fastboot how-to oldal [link] amugy is a MiFlash letoltesi linkkel kezdodik meg ugye teli csillaggal jeloli a nyitassal flash-eheto es ures csillaggal a nem nyitassal flash-elheto keszuleketet de egyetlen ilyen nincs mar a listaban. Meg lehet probalkozni nem hivatalos flash-elo programokkal (MiFlashPro, etc..) de azt is arra ajanlom ha mar nem akar menni a hivatalos ut mert mar beutott a s.*r..
-
Siriusb
veterán
válasz Siriusb #16013 üzenetére
Itt azt írják, nyitott bootloader kell fastboot ROM-hoz is; az biztos, hogy nekem mindig nyitva volt. Furcsa, hogy a gyári programmal gyári ROM-ot nem lehet zárt bootloader-re telepíteni, de xiaomi-éknál semmi sem lehetetlen, meg annak az ellenkezője sem.
Hátha valakinek van naprakész információja és megmondja neked a tutit. -
Siriusb
veterán
válasz zedcon #16012 üzenetére
Szia!
Ha mindenáron MIUI vonalon akarsz maradni, akkor fastboot ROM-ot tudod felrakni a Mi Flash Tool-lal. Amennyiben nyitod a bootloader-t és felrakod az OrangeFox-ot, TWRP-t, más – nem gyári – recovery ROM-okat is tudsz telepíteni, melyek karban vannak tartva.
Célszerű telepítés előtt mindent lementeni, MI fiókból kilépni. A telefonhoz kellő USB drivereket is fel kell telepíteni, de ezt lehet a MiFlash Tool is felkinálja(?). Amikor csatlakoztatod a számítógéphez, annak fel kellene ismerni a telefont. A C meghajtón a gyökérkönyvtárban egy egyszerű nevű könyvtárba beteszed a fájlt (ne legyen a névben szóköz) és azt választod ki a MiFlash-ből.
Ennyit tudtam most előásni az emlékek ködöd mélységeiből.
Az xda-n biztos lelhető fel leírás a folyamatról 2-3 évvel ezelőttről.Szerk.:
No, xda-n egyből szembejött velem egy leírás: https://forum.xda-developers.com/t/guide-flash-official-xiaomi-firmwares-with-a-locked-bootloader-global-cn.3960059/
Úgy látszik, a MiFlash helyett már valami XiaomiTool v2 van.[ Szerkesztve ]
-
zedcon
csendes tag
Sziasztok!
Olvasgattam ezt a fórumot és számomra katasztrófálisan bonyolult egy sima rom felrakása a MI 9T-re. Korábban Samsung S9-em és S20FE-m volt ami utóbbit elvesztettem és vettem ezt a MI 9T.
A kérdésem mi a legegyszerűbb módja az Android 11-es (nem mókolt, nem custom) ROM feltelepítésének. Látom van Recovery ROM, Fasboot ROM, OTA Update.
Nade hogyan használjam és melyik a legegyszerűbb?
Innen letöltve
https://xiaomifirmwareupdater.com/firmware/davinci/
Ezt tenném fel:
stableV12.1.1.0.RFJEUXM11.0Europe 2021-09-19Ez a jelenlegi verzió a telómon:
MIUI-verzió: MIUI Global 12.0.9 Stabil 12.0.9.0(QFJMIXM)
Android-verzió: 10 QKQ1.190825.002
Androidos biztonsági hibajavító csomag szintje: 2021-05-01Köszönöm előre is a linket a legegyszerűbb lépésekhez, mert magától nem frissül a telóm valamiért.
Üdv.
ZoliPontos vagyok mert mérnök, de van mikor eldobom az agyam. Lelkes Újonc vagyok 2003 (!) óta :)
-
Obyboy
Topikgazda
válasz bexinho23 #16010 üzenetére
Nekem akkor tűnt el a VoLTE ikon mikor két SIM volt a telefonban. Ettől függetlenül működött. Csörgesd meg pl a szolgáltatód központi számát, ha a hivásnaplóban ott lesz mellette a HD vagy a VoLTE felirat akkor működik.
"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
bexinho23
őstag
VoLTE aktiválva van, be is van kapcsolva a SIM kártyánal. Azonban nem jelenik meg a status bar-on az ikon. Ettől függetlenül aktív? Nem tudom kipróbálni, hogy hívás mellett leellenőrizzem, hogy a 4G, vagy még mindig az Edge áll rendelkezésre.
-
Obyboy
Topikgazda
Feleségem MiA1-esén szeretnék ROM-ot cserélni.Sajnos a MiA1 topic már nem túl aktív így tőletek kérnék segítséget.
A MiA1 Telegram csoportja alapján a RevolutionX (A12) és a PixelExperience (A12) a két legnagyobb felhasználói táborral rendelkező ROM és kb a CrDroid (A12) a harmadik. A RevolutionX, gyakrabban kap frissítéseket. Természetesen van rá LOS is de ehhez valamiért saját recovery kell ami fapadosabb mint a TWRP.
Ti melyiket ajánlanátok feltenni ha a stabilitás fontosabb mint a testreszabhatóság?"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
Mr Dini
addikt
válasz blizzrd #16006 üzenetére
Nekem is ilyen. Nem az akksi hibája a legtöbb esetben. Az io hatalmas, mert folyamatosan errorozik egy service és újraindul, meg írja a logot. Ha meg visszaküldöd nem gyári rendszerrel, ki fognak röhögni. Vagy nálad MIUI alatt is csinálja?
Nekem egyébként a parancs remekül megoldotta a problémát.
[ Szerkesztve ]
-
blizzrd
aktív tag
válasz Siriusb #16005 üzenetére
Nálam sajnos elkezdődött, nemrég frissítettem, hátha az megoldja de tévedtem. Az akkumulátor meddig garis vajon? Lehet visszaküldöm, hogy random fél töltöttségről nullára merül 1-2 órán belül.
Az meg vicc, hogy mókolni kell a telefont ez miatt köszönöm azért hogy megnézted -
Siriusb
veterán
válasz blizzrd #16001 üzenetére
Az utóbbi napokban több hozzászólásban olvastam, hogy a GMS meríti a telefonjukat. Mindjárt rákeresek.
Szerk.:
Nem tudom, hogy kell URL-t generálni, így csak bemásolom:
GMS/Play services drain bug fix/workaround
Download the Servicely app from play store, grant it root access
Go into the services tab (3rd from left on the bottom)
Search for this service:
.chimera.GmsIntentOperationService
Tap on it and disable it.
You can do the same with ADB shell (you will still need root):
pm disable com.google.android.gms/.chimera.GmsIntentOperationService
The issue will be gone, but it may have some consequences since we're disabling a GMS service. Let me know if it works for you![ Szerkesztve ]
-
blizzrd
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg azt müveli a telefonom, hogy 30-50% töltöttség között teljesen random elkezd melegedni a telefon és kb 1-1,5 ora alatt nullára leszopja az akksit úgy, hogy kikapcsolt képernyővel fekszik az asztalon. Az android rendszert hozza legmagasabb fogyasztonak ezekre az idöszakokra, de az sem magas igazából a korábbi tapasztalatokhoz képest ugyanaz. Tapasztalt már valaki hasonlot? Vajon ez akksi vagy szoftveres hiba?
Vajon az akksi kb másfél évesen még gariban cseréltethető? :D
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest