Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:06:38

LOGOUT.hu

Xiaomi MI9 Lite (pyxis)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5301) bogil99


bogil99
aktív tag

Ki lehet valahogy erőszakolni, hogy újra frissítsen a telefon?

N5110,N3110,N3130,N7210,XperiaSK17I,XperiaSP,XperiaZ1C,Xiaomi9,12 ProMax

(#5302) kszthly válasza bogil99 (#5301) üzenetére


kszthly
senior tag

Letöltöd a teljes romot, aztán az updater alkalmazásban jobb felső sarokban a három pont.

A tévedés jogát minden körülmények között fenntartom! :)

(#5303) korsp válasza kszthly (#5299) üzenetére


korsp
csendes tag

Nem,semmi. visszaugrik fastbootba...

(#5304) korsp válasza bogil99 (#5301) üzenetére


korsp
csendes tag

Nekem nem is látja a PC. :F

(#5305) hjozsi válasza korsp (#5304) üzenetére


hjozsi
tag

A fastboot driverek fent vannak?

(#5306) korsp válasza hjozsi (#5305) üzenetére


korsp
csendes tag

Igen. De konkrétan mire gondolsz?

(#5307) hjozsi válasza korsp (#5306) üzenetére


hjozsi
tag

Ami az összefoglalóban van.
Én is hasonlóan jártam mint Te, a twrp-t kellett fastbootban felrakni, utána töröl minden és fel a rom.

(#5308) Kocsis Péter válasza korsp (#5303) üzenetére


Kocsis Péter
csendes újonc

Nekem ugyanez volt a telóval, egyedül a kínai nyelvű pcsuit volt amivel helyre tudtam rakni. Azóta hibátlan. 12.0.4-es globalt raktam fel rá.

(#5309) korsp válasza Kocsis Péter (#5308) üzenetére


korsp
csendes tag

A twrp eddig is fent volt. Törölte valami??

(#5310) korsp válasza Kocsis Péter (#5308) üzenetére


korsp
csendes tag

Tudnál linket adni??

(#5311) hjozsi válasza korsp (#5309) üzenetére


hjozsi
tag

Valószínű, mivel nem tudsz recoverybe menni.

(#5312) bogil99 válasza kszthly (#5302) üzenetére


bogil99
aktív tag

Köszönöm, sikerült!

Sajnos az alap probléma nem szűnt meg, továbbra is eltűnik a FastBoot ha unlock-olni akarom újra.
Lásd az 5300 hsz.-ben leírtak szerint.

Erre valami ötletetek van?

N5110,N3110,N3130,N7210,XperiaSK17I,XperiaSP,XperiaZ1C,Xiaomi9,12 ProMax

(#5313) Norby86


Norby86
őstag

Sziasztok!

A MIUIMIX december eleji romot használtam eddig, gondoltam frissítek az eu dev romra. Előbb letöltöttem a legfrissebb romot ami már a MIUI 12.5-öt tartalmazza. Használtam egy napig, de eléggé dadogósnak éreztem az animációkat, nem volt az a smooth érzés mint azelőtt. Szóval gondoltam felteszem az egyel előbbi romot ami még sima MIUI 12-vel jött ki és szintén eu dev. Itt meg egy idő után bekapcsolásnál amikor a pin kódom beírtam lefagyott a készülék, ezt pár bekapcsolás után folyamatosan csinálta 10-ből 10 alkalommal. Így most ismét feltettem a MIUI 12.5-öt, de nem az igazi. :( Kicsit tanácstalan vagyok mit rakjak fel. Másnál is okozott fagyási hibát a 21.1.6-os EU dev rom?

-Norbi-

(#5314) kszthly válasza Norby86 (#5313) üzenetére


kszthly
senior tag

Egy format data szerintem megoldja.
Nem wipe, hanem format!
Nekem bevált.

A tévedés jogát minden körülmények között fenntartom! :)

(#5315) Norby86 válasza kszthly (#5314) üzenetére


Norby86
őstag

Azt megcsináltam. Először full wipe volt belső tárhely is, aztán format data és közvetlen utána tettem fel a romot.

-Norbi-

(#5316) kszthly válasza Norby86 (#5315) üzenetére


kszthly
senior tag

Akkor nincs más ötletem.
Nekem működik rendesen.

A tévedés jogát minden körülmények között fenntartom! :)

(#5317) zsola400 válasza Norby86 (#5313) üzenetére


zsola400
aktív tag

Én MiuiMix dev. vonalon vagyok folyamatosan, 21.1.13 rom-ot használok és érezni, hogy laggol appok megnyitásánál de nem vészes, fagyás nem volt nálam, előzőn sem. Ha valamelyik super wallpapert használsz azt érdemes kikapcsolni mert amiatt is döcöghet. A 12 és a 12.5 között van egy android váltás is, amikor visszaraktad a 12.5-t azt is format data után raktad fel?

[ Szerkesztve ]

(#5318) Norby86 válasza zsola400 (#5317) üzenetére


Norby86
őstag

Igen, azt is úgy tettem fel, erre figyeltem mert irták itt már. A super wallpapert kikapcsoltam, de továbbra is érezhetően laggol program megnyitásnál néha akkor is ha lehúzom az értesítési sávot szaggatottan nyílik le. Nem durván szaggat de kicsit darabos. Még egy dalvik cache és cache törlést megpróbálok hátha. Ennél már nekem sincs fagyás, csak az előzőnél volt amit írtam.

-Norbi-

(#5319) zsola400 válasza Norby86 (#5318) üzenetére


zsola400
aktív tag

Pár újraindítás, meg adjál neki 1-2 napot, más ötletem nincs vagy várd meg a következő heti frissítést hátha javítják.

(#5320) crok válasza Norby86 (#5318) üzenetére


crok
nagyúr

Egy kényszerített csomagoptimalizációt azért megérne, egy reboottal utána..
Root joggal telefonon terminálból:
su -c "cmd package bg-dexopt-job"
vagy
su
cmd package bg-dexopt-job
PC-ről adb-vel:
adb shell "cmd package bg-dexopt-job"
vagy
adb shell cmd package bg-dexopt-job

Majd ezután a minden appra kiterjedő parancsa (JIT opt. Oreo (vagy Pie?) és felette) pedig:
PC-ről ADB-vel:
adb shell cmd package compile -m speed -f -a
Telefonon futtatáshoz root kell:
su
cmd package compile -m speed -f -a
vagy
su -c cmd package compile -m speed -f -a

Az első nagyon sokáig fut úgy, hogy "nem mutat semmit" de nyugi, csinálja, amint visszakapod a promptot kész lesz, a második írja melyik csomagot csinálja és mennyiből hanyadiknál jár - a végén lesznek olyanok amiket nem tud optimalizálni, azzal nem kell foglalkozni. Ha behatóan érdekel mit csinál pontosan kövesd a linkeket (leírtam azt is hogy hogy lehet kényszeríteni hogy mindig minden optimalizált legyen - csak az plusz helyfoglalás és telepítéskor / frissítéskor több idő, több CPU). __Have fun!

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#5321) Norby86 válasza crok (#5320) üzenetére


Norby86
őstag

Megcsináltam amit mondtál. Tényleg elég sok időt vett idénybe de úgy néz ki megérte. :) Sokkal simábban megy minden, nem érezni azt a dadogást a rendszeren. De ha ez ennyit segít, miért nem alkalmazzák már alapból rom telepítésnél? Mondjuk sejtem hogy azért mert sok idő lenne így feltenni egy romot. Köszi a tippet! Ezután ezt fogom alkalmazni. :K

#5319 zsola400: Ha nem mondja ezt a tippet crok, akkor vártam volna hátha megjavul, mert azért láttam már arra is példát hogy pár nap múlva "kisimult" a rendszer. Most belakom jobban aztán kiderül hogy hosszabb távon mennyire marad ilyen pörgős mint most.

-Norbi-

(#5322) crok válasza Norby86 (#5321) üzenetére


crok
nagyúr

ROM telepítésénél alkalmazzák, csak olyankor nincsenek csak rendszerappok, így először nincs profile se csak megcsinálja. Namost egy olyan ROM mint egy MIUI amiben sok a rendszerapp ott az első start is sokáig tart - pont ezért. AOSP ROM telepítés utáni első startja általában azért sokkal gyorsabb (kiv. persze ha Pixel Exp. vagy hasonló alapú (vagy valami jó nagy GApps csomag lett felpattintva mellé), mert abban azért lehet bőven rendszerapp). Én pár hetente le szoktam futtatni vagy pl. miután olyan appot frissítettem amit gyakran használok, esetleg ha rendszerfrissítést (ROM) telepítettem. Mindig relatív "villámgyorsak" maradnak a telefonok a kezemben, mert ha esetleg nem is erős de a kód ami fut legalább optimális - és ha van PC akkor még root se kell hozzá. Konyhanyelven végtelenül leegyszerűsítve ha nincs OAT kód akkor interpretált lesz az app futás közben ami állati lassú tud lenni még egy gyors SoC-on is, ha hagyod (az appjaid hagyják..) hogy a rendszer megcsinálja magától mert amit javasoltam az az optimalizáló háttérfolyamat kényszerítése igazából, azt meg kéne csinálja a készülék magától is időnként (nyugalmi állapot, töltőn legyen, ne fusson semmi - jellemzően éjszaka, de mivel az social media appok meg minden vacak állandóan ébresztegeti a telefont sokszor így nem indul el ez az optimalizáló háttérfolyamat). Tulajdonképp azért van hogy fact. reset után általában a készülékek pörgősebbnek hatnak mert első startkor lemegy egy teljes optimalizálás a rendszerre, utána az appokat mikor felteszed akkor utána szokás mondani hogy "kell pár nap amíg beáll" és olyankor az emberek is kíméletesebbek a telefonnal és telepíteni is egy nagy húzóra telepít mindent (általában utána nincsenek frissítések se egy ideig hisz' minden "új és friss"), tovább van töltőn is hagyva esetleg, stb.. olyankor általában azért még lemegy egyszer a háttérben az optimalizálás úgy hogy minden appod fent van már.. utána meg megy az idő, használod, frissíted az appokat.. kevesebb esélye van a rendszernek lefuttatni a az optimalizáló háttérfolyamatot mert nem lesz rá alkalmas időpont.. ha egy éjszakára repülőgép módban felteszed töltőre az általában elég egyébként. Sok MIUI alatt lehet időzíteni is a repülő módot, normál esetben mondjuk éjjel 2.00 és 5.00 közt ha repülőgép módba van téve és töltőn van akkor jó esetben le kellene fusson magától is. De egy-két hetente / havonta lefuttatod kézzel géppel (root-al telefonról..) és profit. Ennyit szerettem volna csak mondani, kéremkapcsoljaki :D

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#5323) Norby86 válasza crok (#5322) üzenetére


Norby86
őstag

Köszönöm a részletes leírást. :) Majd figyelek rá hogy ha lassulna akkor újra lefuttassam. Viszont időközben kicsit megszenvedtem még este a telefonnal, ugyanis én használom a ViperFX-et, ami egy hangzás javító magisk modul. Na mármost a legfrissebb két nappal ezelőtt kiadott 21.4-es Magisken az istenért sem akart elindulni. Nem tudta a driver-t feltenni és a telefon is bekapcsolásnál gyakran nem kért sim pin kódot, hanem egyből a képernyőzár kódját kérte. Most felpakoltam a 21.2-es Magisk-et és úgy rá a ViperFX-et, így jó, bár egyszer így is bekapcsolásnál a sim kód kérést kihagyta. Nem tudom ez a hiba minek tudható be. Illetve még észrevettem egy hibát ami az optimalizáció után jelentkezett. Bekapcsolásnál a telefon képernyője elsötétül, tehát nem adja be hogy írjam be a kódot. Párszor meg kell nyomni a bekapcs gombot és akkor visszajön nagy nehezen. Volt egy régi rom ha jól emlékszem, abban ugyan ez volt a gond. Úgyhogy nem kizárt hogy rom hiba.

-Norbi-

(#5324) ginola válasza crok (#5320) üzenetére


ginola
addikt

Ez kicsit leírnád szájbarágósabban?
Mi az a terminál illetve hogyan érem el az Adb-t....szívesen megcsinálom én is ezeket a lépéseket.

(#5325) crok válasza ginola (#5324) üzenetére


crok
nagyúr

Hát őszintén megmondom ha onnan kell indulni hogy mi az a terminál.. akkor lehet hogy ezt a pályát most nem kéne megcsúsznod.. inkább próbáld ki hogy éjszakára, míg alszol töltőre teszed és repülő módba kapcsolod a telefont aztán lefut magától.. ha jól gondolom akkor root-od nemigen van.

- A Minimal ADB telepítőt itt találod (v1.4.3 most a legfrissebb) - ha ezt feltelepíted akkor az adb/fastboot parancsok majd' 100% biztonsággal menni fognak.

- MiFlash-ben benne vannak a driver-ek is, [link] keresd meg a "Download MIUI ROM Flashing Tool" részt és töltsd le (a link most az épp aktuális legfrissebbre mutat, azért szoktam inkább a fastboot ROM telepítés leírását megadni ilyenkor mint forrás mert az a MiFlash és a fastboot ROM-ok letöltésének hivatalos helye).

- Ha a driver-ekkel mégis volna valami (kb. teljesen ki van zárva) akkor a driver-ek itt vannak (letölthető zip, kicsomagol, betallóz..) akkor megpróbálhatod ezt is (de inkább a MiFlash-ből vagy annak könyvtárából tegye fel akinek kell mert abban mindig a legfrissebb lesz) http://bigota.d.miui.com/tools/xiaomi_usb_driver.rar

- Ha véletlen menne a rinya hogy nem akarja feltenni a driver-eket - mert nincs aláírva, Win10 alatt pl.. - akkor [link] aláírás figyelésének kikapcsolása..

- Készüléken az USB hibakeresést bekapcsolod: Beállítások - A telefonról - MIUI verziót nyomkodod sokszor - írja majd, hogy bekapcsolta a Fejlesztői menüt - majd megint Beállítások - További beállítások - Fejlesztői beállítások - USB hibakeresés & USB hibakeresés (biztonsági beállítások) bekapcsolása

- Innentől kell egy parancssor PC-n amiben elérhető az adb vagy nyitsz egy cmd-t ott ahova telepítetted a minimal adb-t (a telepítő csinál elvileg egy parancsikont ami eleve odamutat) majd kiadod ezeket a parancsokat:

adb devices
Itt majd a a telefon mondja hogy USB hibakeresést engedélyezned kell a PC-nek és utána mehetnek a parancsok:
adb shell cmd package bg-dexopt-job
aztán majd ha készen lett vele akkor:
su -c cmd package compile -m speed -f -a

De ennél jobban már nem akarok belemenni az tuti, ne haragudj. Majd feltalálod magad :)

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#5326) ginola válasza crok (#5325) üzenetére


ginola
addikt

TWRP alól is van terminál, az is jó? Úgy nekem egyszerűbb lenne....
De bizony rootolt a telefonom, ahogy eddig az összes Xiaomim (11 volt eddig).
Terminált eddig soha nem használtam.
Minden nap automatikus módban 11 órától reggel 7-ig repülőben van a telefonom.
Én ROM telepítés után ezt a mappát mindig törlöm /data/system/package_cache.

[ Szerkesztve ]

(#5327) crok válasza ginola (#5326) üzenetére


crok
nagyúr

Természetesen a TWRP terminálja nem jó, hiszen TWRP-be lépve nem fut maga a rendszered, a parancsok pedig a futó rendszereden futnak le.

De ha meg van root akkor mégegyszerűbb a dolog:

- Play-ből telepítesz egy terminál emulátort, pl.:
a, ConnectBot: kiváló SSH terminál de lokális profilt is tudsz létrehozni és akkor sima terminál emulátort ad ha olyan session-t veszel fel ami lokális, egyben kapsz egy SSH kliens-t is (én ezt használom) és a bármilyen billentyűzeted fölé egy keskeny csíkban kitesz kurzornyilakat, Esc, Ctrl és egyéb gombokat, terminálhoz szerintem bajnok, főleg ha file szerkesztésre is használnád pl. vi-al/vim-el/nano-val.
b, Terminal Emulator: majd' minden Android terminal emulator ősatyja, rengeteg custom ROM-ban ezt (vagy valamelyik fork-ját) lehet bekapcsolni a fejlesztői menüben helyi terminál néven. Ez egyszerűbb de én jobban szeretem a ConnectBot-ot.

- elindítod a terminál emulátort amit választottál, bepötyögöd a parancsokat és megvárod hogy lefussanak. Az első kiadásakor majd a terminál emulátor kérni fog root jogot, add meg:
su -c cmd package bg-dexopt-job
aztán
su -c cmd package compile -m speed -f -a

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#5328) ginola válasza crok (#5327) üzenetére


ginola
addikt

Köszi. Én is arra gondoltam, hogy mivel nem fut a rendszer, így Twrp felejtős.

(#5329) ginola válasza crok (#5327) üzenetére


ginola
addikt

Szia. Az első parancs mennyi ideig fut? Honnan látom, hogy vége?
Mintha nem csinálok semmit sem a telefon.

(#5330) crok válasza ginola (#5329) üzenetére


crok
nagyúr

Olvass vissza az eredeti hsz-re, nagyon sokaig, sok app mellett akar 40..50 perc.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#5331) ginola válasza crok (#5330) üzenetére


ginola
addikt

Miután lefut, success jelent meg, köszi. Valóban érezhető a gyorsulás....

(#5332) pvt.peter válasza Robertó79 (#5263) üzenetére


pvt.peter
őstag

Nalam is csak igy erkezett meg a 12.0.5.
Bizonyos regiokban bizonyos alkalmazasok nem hasznalhatoak.

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#5333) Faterkam válasza pvt.peter (#5332) üzenetére


Faterkam
addikt

Az összefoglalóban is vannak linkek, onnan szoktam letölteni a legfrissebb romot, és a telóról kézzel frissíteni! :K

"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 13 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3

(#5334) huberpe válasza Faterkam (#5333) üzenetére


huberpe
aktív tag

ha 12.03-ra szeretném feltenni a legfrissebbet (12.05), akkor mehet egyből vagy előtte még a 12.04-et is fel kell tolni? :) illetve ilyenkor elég az 500mb-os ota zip-et felrakni vagy ajánlottabb a teljes 2,5 gigás (recovery vagy fastboot) pakk?

(#5335) Faterkam válasza huberpe (#5334) üzenetére


Faterkam
addikt

Globál Stabil vagy EEA Globál stabil? Én a 12.05-ös Full romot leszedtem a teló Downloaded_Rom mappába, és onnan frissítés.

[ Szerkesztve ]

"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 13 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3

(#5336) huberpe válasza Faterkam (#5335) üzenetére


huberpe
aktív tag

eea globál, már épp rászántam magam, mikor ma reggel megjött a 12.05 ota-n. :)

(#5337) Faterkam válasza huberpe (#5336) üzenetére


Faterkam
addikt

:C

"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 13 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3

(#5338) rybak111


rybak111
csendes tag

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni.
Adott Mi 9 Lite, MIUI 12.0.5, Android Auto
Kezdetben nem akart működni a Waze, aztán sikerült megoldani a Google Play gyorsítótárának törlésével. Fél évig minden ok volt. Most ismét előjött (lefagy, nem indul a navigáció), de nem segít a Cache törlése. Tudtok valamilyen megoldást? Köszi :R

[ Szerkesztve ]

(#5339) eisento


eisento
addikt

Hali. Masnal is szokott olyan lenni, hogy elkezd csorogni a telefon es kb. A 2.-3. masodpercnel megakad "belaggol" a csengohang random mod? Legfrissebb eea rom van rajta... :F

Motorola Edge 40 | PSN ID: HUN_Ejzi

(#5340) huberpe válasza eisento (#5339) üzenetére


huberpe
aktív tag

nálam már miui 11en is csinálta, de kb 100 hivásból egyszer.

(#5341) pvt.peter válasza eisento (#5339) üzenetére


pvt.peter
őstag

"belaggol" mit jelent?
Nem is lehet felvenni a hívást? Ha igen, akkor talán 1-2 -szer találkoztam vele, de nagyon ritkán.

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#5342) littlerock válasza eisento (#5339) üzenetére


littlerock
aktív tag

Volt már ilyenem több telefonnál, nagyon ritkán... Nem merek rá megesküdni, hogy a mostaninál volt-e...

Magyarok vagyunk, nekünk mindenből a fele elég, az sem baj, ha kétszer annyiba kerül...

(#5343) littlerock


littlerock
aktív tag

Sziasztok!

Kis segítséget szeretnék kérni:

Telefonáláskor lezár a képernyő, és csak feloldás után tudom lerakni a telefont. Ezt hol tudom feloldani?

Más: két napja megjött a 12.05 és az aksi idő egy kicsit jobb lett. A két napot így se fogja tudni, de lassan már megszoktam...

Magyarok vagyunk, nekünk mindenből a fele elég, az sem baj, ha kétszer annyiba kerül...

(#5344) ginola válasza littlerock (#5343) üzenetére


ginola
addikt

Szerintem kalibráld újra a közelségérzékelőt.

(#5345) eisento válasza littlerock (#5343) üzenetére


eisento
addikt

Dupla koppintassal visszajon, (nalam legalabbis).

pvt.peter megakad a hang egy pillanatra

[ Szerkesztve ]

Motorola Edge 40 | PSN ID: HUN_Ejzi

(#5346) Tomi2017 válasza littlerock (#5343) üzenetére


Tomi2017
csendes tag

Szia ! Nekem a kijelző védő fólia csinálta.Mióta leszedtem , semmi gond !

(#5347) bogil99


bogil99
aktív tag

Tudom, hogy root warez stb. tiltott.

Xiaomi viszont nem tiltja, bizonyos támogatást még lehet is hozzá találni (sok gyártónál már nem), hisz az engedélyükkel nyitottam BL-t.

Az utolsó frissítéssel elvesztettem a "jogaimat", közben egy szoftveres csere is volt, Linuxra váltottam, szóval vannak kihívások az "eredeti" állapot visszaállításával. Ismertek olyat, aki tud segíteni?

N5110,N3110,N3130,N7210,XperiaSK17I,XperiaSP,XperiaZ1C,Xiaomi9,12 ProMax

(#5348) pvt.peter válasza bogil99 (#5347) üzenetére


pvt.peter
őstag

Hali,

Összefoglaló "Bootloader visszazárása" c. rész?
A lényeg, hogy MiFlash -el rakd fel a legutóbbi Stable ROM -ot rá, minden szükséges infó az összefoglalóban benne van.

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#5349) kmarci25 válasza pvt.peter (#5348) üzenetére


kmarci25
veterán

Linuxon működik a MiFlash?

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#5350) crok válasza kmarci25 (#5349) üzenetére


crok
nagyúr

Nincs rá szükség ha egy sima fastboot ROM-ot akarsz feltenni. Android csomagokat felteszed (pl. Debian-szerű rendszereken az android-tools-adb és az android-tools-fastboot, Arch szerű rendszereken aur-ból az android-sdk-platform-tools) majd kicsomagolod a fastboot ROM-ot és a benne levő .sh shellscript-ek közül azt futtatod le amit bekattintanál MiFlash-ben is. A MiFlash Windows-on ugyanezt csinálja csak a .bat file-okkal.. egy tökegyszerű wrapper az egész, semmi más.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.