- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nyuszit otthonra, kedvencnek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- V.Milán: Kezeket fel kollégák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Archttila: SMART tesztelés automatizálva: smartctl poller script Zsh-ban, RPi-re
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
cizoe
őstag
-
sghc_toma
senior tag
-
Lortech
addikt
-
amd pro
csendes tag
igaz hogy az igazán komoly sp3 ami alapjában változtatja az xp t még csak jövöhéten jön?
-
Amadeus86
csendes tag
Sziasztok!
Gondolom a többség már hallott a T-online álltal kiadott gépekről...amit most lehet rendelni netten és 10e ft az egyszeri ára mejd havi net törlesztés....a lényeg nem is ez...
mivel ezeken a gépeken linux-os(UHU-office) rendszer működi ezért nem túl jó..(szerintem)...főleg mivel a diákok az iskolákban windows xp-t tanulnak...
ezért megpróbáltam feltenni erre a gépre a win xp-t...sajnos az sp2-es verzióju xp nem igazán ment fel rá sőtt mi több a kernel betöltésnél és egyébb vezérlők betöltésénél ki is akadt...:S
na ezután próbáltam meg feltenni rá a vistát....az persze felfutott rá...
de mivel ezek a gépek 1.3Mhz-es(mobil proci) 512 rammal vannak ellátva...nem túl jó a kilátás...:S
na ezután jött az ötlet h hátha müködni fog sp3-mal...
és igen sikeredett....pesze csak angol verzióju xp-t találtam...ezután jött a magyarítás keresése...
a lényeg h eddig semmi gondot nem mutatott az sp3!bár semmi különbséget nem is vettem észre...
oko h miért kell feltenni a linux helyett az xp-t:
-nos 10 évesnek aki xpt látott eddig nem egyszerű..
-a 80 gb-s lemezből csak 40gb ami használható a többi nem...:S
nem értem h miért kell az embereket ilyenekkel megrövidíteni...:S
gondoltam ezt leírom nektek h tudjátok h azért valamire jó lehet az sp3!
-
4sal3
aktív tag
hali
magyar xpbe nemtudom integrálni sehogyan ezt az sp3-mat?
mer kiirja hogy a nyelv nem egyezik...
-
jercsi
tag
Ja ja így igaz .......

-
Winner_hun
félisten
-
jercsi
tag
biztos vagy te ebben hogy 4gb ,meg kellene nézni szerintem , ha már beleteszel a gépedbe egy 256 os vga karit akkor már csak 3,5 , de próbálgasd nekem nem ment 3,5 fölé soha

-
Winner_hun
félisten
-
jercsi
tag
A 64 bitnek egyenlőre csak annyi előnye van hogy 3,5 gb helyet több ramot tudsz a gépedbe rakni ,mivel a 32 bit csak 3,5 tud mgcímezni xp ben ,igazából a programok 80 % a még 32 bites de fejlődünk !
-
jercsi
tag
Vista 64 bit home premium rendszert használok jogtisztán , nekem mióta jogtiszta azóta semmi problémám nincs vele tökéletesen mennek rajta a programok játékok minden ,előtte míg tört volt rendesen szívtam vele ,a 32 bites progik is mennek tökéletes !Csak most annyi gondom van hogy elhiccent az alaplapom biosa de rendesen és valszeg cserélik a lapomat , a gondom az hogy a jogtisztaság az alaplapra igazolódik ,de mivel most ujj lesz leht hogy nem tudok majd frissíteni
Volt már alainek ilyen problémája ? -
ssamf
tag
Magyarul nem éri meg, hogy felpakoljak egy 64bites XP-t vagy Vistát....
De mi lenne az előnye? -
gyikhus
tag
Kezdetnek egy 64bit-es proci.
Meg türelem, ugyanis a szoftverek nagyrésze 32bit-re lettek írva, így senki nem garantálja, hogy jól megy 64bit alatt, bár léteznek 64bit-es verziók nagyobb programokhoz. -
ssamf
tag
sziasztok!
azt meg tudja nekem mondani vki, hogy mi a különbség egy 32 és egy 64 bites oprendszer kötött??
és mi kell, hogy felrakhassam a 64est??köszönöm
-
VW_Beetle
tag
-
Stema
tag
De arról volt szó, h directx 9.0L, ami lényegében dx10, csak nem adják neki névnek azt marketing miatt.
http://www.theinquirer.net/en/inquirer/news/2006/10/16/directx-9l-will-be-a-directx-10-for-windows-xp
-
azbest
félisten
amikor fájlokat hiányolt, azt úgy hívják elrontottad. megesett már velem is. lehet, hogy a cd jellemzőknél nem lőttél be valamit jól, vagy egyszerűen elrontotta az író. vagy az olvasó volt szar telepítéskor. belegondolva ez utóbbi a legvalószínűbb ha másik gépen a cd jól műxött és még textmode-ban (kék háttérnél) hibázott.
Nos a cd olvasó gyengesége is lehetett hiba... de inkább arra gyanakodtam hogy telepítésnél a gép alkatrészeitől függő lehet néhány fájl szükségessége... ja és az sp1-et nem is tudtam integrálni ugyanarra a sima xp-re korábban (rég volt már.. talán valami hibát jelzett az integráló vagy ilyesmi). Tisztaszoftveres XP pro hun volume volt. Méretileg is van eltérés a kézi és a gyári integrált között.
Az tuti, hogy fontos ellenőrizni a telepítő médiát... msdn-aa licenszemhez írtam ki retail médiát, és teszteléskor ki is bukott hogy egy fájl olvashatatlan (legutolsó cd lemezem volt, régóta hánykódott, valsz lemezhiba)... telepítés közben vicces lett volna.
-
lapa
veterán
Az ellen, hogy DX10-et nem lehet Xp alá elkészíteni tiltakoznék. Biztosan lehet... de biztosan nem egyszerű és biztosan nem áll érdekében az MS-nek.
(Sokminden lehetetlen dolgot láttunk már az informatikában, volt hogy egyik napról a másikra koppantam, mert olyat láttam amit korábban nem is gondoltunk volna, pl power pc g3 proci emuláció x86on, olyan sebességgel ahogy a rosetta teszi)A kézi integrálással kapcsolatban visszásak a tapasztalataim. Sima xp -be integráltam sp2-t, régi gépemen hibátlanul ment a telepítés. Egy újabb gyártású gépen kellett szembesülni azzal, hogy nem tökéletes az integrálás... azon a gépen hiányolt fájlokat, s elég bizarr eredménye lett. Azóta ha lehetséges inkább gyárilag integráltat használok, vagy utólag telepített pach formát.
A vista fele is kacsintgatok, ha megjelennek az SP-s változatok megnézem mindekettőt, hogy melyikből tudom legjobban felépíteni a rendszeremet.
amikor fájlokat hiányolt, azt úgy hívják elrontottad. megesett már velem is. lehet, hogy a cd jellemzőknél nem lőttél be valamit jól, vagy egyszerűen elrontotta az író. vagy az olvasó volt szar telepítéskor. belegondolva ez utóbbi a legvalószínűbb ha másik gépen a cd jól műxött és még textmode-ban (kék háttérnél) hibázott.
-
joghurt
addikt
Lenne egy fontos kérdésem. Múlt héten eltűnt 600MB kép + zene a gépemről. Ide tettem: C:\Documents and Settings. A keresőbe is beírtam címszavakat, és nagy bánatomra sehol sem találta meg a fájljaimat.
Csak én tudok belépni a rendszerembe. Nem vírusos a gépem! Vigyáztam rá. 
Nekem is és a hugomnak is fontos lett volna, hogy meglegyenek azok a fájlok. Ha esetleg valakinek van ötlete, hogy milyen módon tudjuk visszahozni, vagy kérdezni szeretne ezzel kapcsolatban, kérem, írjon erre az e-mail címre: brigesz@vipmail.hu! Köszönöm.
Brigi600 MB az bőven elfért volna egy kb. 50 Ft-os CD-re. Ígyjárás.
-
csepelball
tag
Ha kijön a teljes, akkor felpróbálom! Aztán, hogy akkor még érdekel e vagy nem?!?!? hát kitudja

-
3aTi3
tag
"SP2-höz képest sok újdonságot hoz valójában, de hogy ezért vártunk volna 2 évet hát nemtom"
Elképzelem, ahogy az SP2 megjelenésekor elkezdted várni az sp3-at, húztad a naptárban a napokat, alig tudtál aludni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De miért is hozna sok újdonságot egy javítócsomag? Szvsz javítsák az eddig felmerült hibákat, innentől kezdve minden plusz ajándék.
-
ballington
addikt
Az ellen, hogy DX10-et nem lehet Xp alá elkészíteni tiltakoznék. Biztosan lehet... de biztosan nem egyszerű és biztosan nem áll érdekében az MS-nek.
(Sokminden lehetetlen dolgot láttunk már az informatikában, volt hogy egyik napról a másikra koppantam, mert olyat láttam amit korábban nem is gondoltunk volna, pl power pc g3 proci emuláció x86on, olyan sebességgel ahogy a rosetta teszi)A kézi integrálással kapcsolatban visszásak a tapasztalataim. Sima xp -be integráltam sp2-t, régi gépemen hibátlanul ment a telepítés. Egy újabb gyártású gépen kellett szembesülni azzal, hogy nem tökéletes az integrálás... azon a gépen hiányolt fájlokat, s elég bizarr eredménye lett. Azóta ha lehetséges inkább gyárilag integráltat használok, vagy utólag telepített pach formát.
A vista fele is kacsintgatok, ha megjelennek az SP-s változatok megnézem mindekettőt, hogy melyikből tudom legjobban felépíteni a rendszeremet.
hát akkor sztem nem az a gond...nálam az új gépre is simán felment.
-
ballington
addikt
Először is gyorsabb lett valami szinten a gép
frissen települt sp2 -höz képest, vagy sp2 és a már letöltött frissítések-hez képest...mert nálam amikor sp2-es (integrált) win után letöltötte a frissítéseket, lassabban indult a gép.
és sztem ezen a sp3 sem fog változtatni. -
Bigcsi21
újonc
Lenne egy fontos kérdésem. Múlt héten eltűnt 600MB kép + zene a gépemről. Ide tettem: C:\Documents and Settings. A keresőbe is beírtam címszavakat, és nagy bánatomra sehol sem találta meg a fájljaimat.
Nekem is és a hugomnak is fontos lett volna, hogy meglegyenek azok a fájlok. Ha esetleg valakinek van ötlete, hogy milyen módon tudjuk visszahozni, vagy kérdezni szeretne ezzel kapcsolatban, kérem, írjon erre az e-mail címre: brigesz@vipmail.hu! Köszönöm.
Brigi -
nsrking
senior tag
Pedig szerintem nem lenne rossz ha DX 10-et raknának bele több okból kifolyólag is.
Pl nem egy ember van szerintem! aki csak a DX 10 miatt vált Vista-ra... -
leviske
veterán
Nem lesz DX10 XP-n...

(#20) drizzt1666 : miért ne lehetne DX11?
Az ATi és az nVIDIA is a DX11-re vár, tehát valószínűleg 2009-ben már lesz DX11, legkésőbb 2010.
(szvsz) -
joghurt
addikt
Azért ne felejtsük el, hogy a fenti lista a 32 bites XP-re vonatkozik. Az XP64-be pl. már belerakták az új RDP klienst (rühellem is).
WPA2 jó, kumulatív javítások jók, de közéjük suvasztott fokozott Genuine-lótüdő már nem annyira
. -
drizzt1666
tag
A madarak azt csiripelik, h jövőre már lesz 7. De mondjuk legyünk rosszmájúak, és legyen 2010. Most ha azt nézzük, h 2008 van, dx 10 gyerekcipőben, konkrétan nincs is rá épkézláb játék, nem elterjedt, stb. ergo nem valószínű h a közeljövőben (2-3 év) lesz dx 11 (szvsz)
-
Loha
veterán
-
ftc
nagyúr
DX10 mivel más a driver model Vista alá eléggé átkéne irni XP-t
-
azbest
félisten
-
t_ferenc
őstag
-
ollie
MODERÁTOR
Nem kéne olyan dolgokat emlegetni, amihez nem értesz.
1. a .NET framework 3.5 nem váltja ki az 1.1-et és a 2.0-át. szóval kellenek a korábbiak is
2. a DX10-et nem lehet XP alá portolni, szóval tuti nem lesz benne, és soha nem is ígérték -
Viktor77
titán
-
solarix45
senior tag
-
Lortech
addikt
[...]Az MSW.hu oldalain található tartalmak (leírásokat, híreket, stb.) egészét vagy részeit előzetes írásbeli engedély nélkül tilos bármilyen formában felhasználni, reprodukálni, átruházni, terjeszteni, átdolgozni, vagy tárolni. Az MSW.hu azonban beleegyezik abba, hogy - saját, személyes használatra a szabad felhasználás körében - ezen oldalak tartalmát, vagy kivonatait számítógépeden tárold vagy kinyomtasd. [...]
Az nem tartozik az itt leírt magáncélú, szabad felhasználás körébe, hogy kirakod copy paste a cikket a neved alá, ráadásul eredeti szerző és a cikkre mutató link hiányában.de ha kell átírom a saját szavammal..persze csak ha akarod..
Én nem akarok semmit, miattam ne fáradj, csak jeleztem.szerk: átírtam az első bekezdést, mert félreérthető volt.
-
VW_Beetle
tag
jogi uton nézve szabad mivel szabad körű felhasználást adtak.. kettő nem teljesen reprodukáltam az irományt... de ha kell átírom a saját szavammal..persze csak ha akarod..
-
PuMbA
titán
-
VW_Beetle
tag
Én köbö minden IT fórumon ezt olvastam-> "úristen lesz DX10 Xp-re hát persze Bözsikém igen lesz tuti... a Microsoft is megerősitette.."
-
drizzt1666
tag
-
PuMbA
titán
"Aztán ott a DX10 pontosabban jön már a DX10.1, na de ez sem lesz... valamiféle marketingfogás lehetett ennek is a célja."
Sose mondták ,hogy az SP3-ban lesz DX10...
-
VW_Beetle
tag
"ha beigérik a Framework 3.5-öt akkor miért telepiti fel nékem a 1.1-et és a 2.0-at... eléggé fura."
Amennyire én tudom, a .NET nem kompatibilis visszafelé. Tehát hiába van fent a 3.0, egy 1.1 alá írt szoftver nem fog (rendesen) futni alatta, telepíteni kell az 1.1-et is. Ha nem így lenne, akkor nyilván nem is tűrné meg a régebbi verziót maga mellett az új, hanem azt eltávolítaná / frissítené.
értem.. ja és az sp3 telepiti fel a IE7-et alapból de a frissitések között is van IE7 szóval eléggé fúra
hát ehez annyit tudok hozzáfűzni hogy amikor előszőr tesezd ujra a géped akkor már rajtalesz az IE7 és a WMP11 
-
solarix45
senior tag
"ha beigérik a Framework 3.5-öt akkor miért telepiti fel nékem a 1.1-et és a 2.0-at... eléggé fura."
Amennyire én tudom, a .NET nem kompatibilis visszafelé. Tehát hiába van fent a 3.0, egy 1.1 alá írt szoftver nem fog (rendesen) futni alatta, telepíteni kell az 1.1-et is. Ha nem így lenne, akkor nyilván nem is tűrné meg a régebbi verziót maga mellett az új, hanem azt eltávolítaná / frissítené.
-
Zotya84
őstag
A 7es explorer meg a wmp11 nem az sp2 része, az ie7 winupdate-n jön, míg a wmp 11 a választható frissítések sorát bővíti az update helyen. hogy érdemes-e? erre majd akkor térjünk vissza, amikormegjelent a végleges, és többen kipróbálták, és véleményt mondanak róla...
-
Vladi
nagyúr
Nekem sp2 vann fenn, de van benne explorer 7 és mediaplayer 11-is. Akkor most hogy van ez? Amúgy fel lehet majd rakni az sp2-re. Érdemes egyáltalán?
-
VW_Beetle
tag
Kiadási határidő 2008 Q1-nek van kiírva így sokat fogunk várni rá... szerintem

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Házimozi belépő szinten
- Fokozatosan erősít majd a szerverpiacon az Intel
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LEGO klub
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- E-book olvasók
- Xbox tulajok OFF topicja
- Battlefield 6
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Samsung Galaxy Tab S9+ 256GB WiFi 5G tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SK Hynix, Samsung 4GB DDR4 2400MHz laptop memória és Samsung CM871 128GB M2 SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az ATi és az nVIDIA is a DX11-re vár, tehát valószínűleg 2009-ben már lesz DX11, legkésőbb 2010.