Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brutális eb
addikt
Tudom régi hsz de azért így megkérdezném a kvázi lehülyézésed után hogy is áll most a wp7?Muhahahaha
Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
Complete
tag
válasz Oz Nagyúr #117 üzenetére
Szia!
Van egy Yakumo Deltax 5Bt-m [link], most kaptam nemrég egy ismerőstől,akinek ez már régi..
Erre is fel lehet tenni a Win mobile 6.1-et? 1gigás kártáyt tud kezelni.
Ha igen,akkor hogy teszem fel rá?(illetve mivel érdemes helyettesíteni azt a kis tollat,amit az ismerősöm elveszített és amivel a képernyőt kell nyomogatni?
[ Szerkesztve ]
-
Oz Nagyúr
csendes tag
Windows Mobile 6.1 Professional+HTC Touch Pro rulez!
[ Szerkesztve ]
Ami nem fut,az nincs is.
-
rob400
csendes tag
Újra fejest ugrottam a WM-ba. Egy HTC Universal-lal. 640x480-as, 520-as Intel proci, ááá nagyon szuper. Kis excel, levelezés, rss, msn tiszta "nyugat", nem kell ide iPad. : P
Bazinga!
-
Lune
tag
Nekem nincs bajom a WM-mel. 6.1 prof. van a telómon és ami hiányzik belőle, azt feltettem mint szoftvert. Van itt twitter, facebook, opera meg sok-sok egyéb proggi is. Most mindenki az Androidot isteníti, mert az a divat, de ne felejtsük már el a WM-et sem!
-
Hoffer
őstag
Tudna nekem küldeni valaki egy WM 6.1 működő Windows Live linket??? Mert egyet kaptam, de a Messengert nem akarja megnyitni!
Köszi!
-
gabor85
őstag
-
ABE
őstag
Xperia X1-em van, próbáltam rajta Energy-t meg ezer másikat is, és sokadik próbálkozás után oda jutottam, hogy most egy clean ROM van a telefonon, ami gyors, stabil, nincs telerakva csicsával, jó az üzemideje, messze körözi a csilli-villi verziókat. Nem tudom, ezek a ROM-ok mennyire kompatibilisek más telefonokkal, mennyire típusspecifikusak, lehet, hogy most tök feleslegesen jártattam a számat.
-
sunsaw
tag
Akkor inkább Android, bár én is majdnem vettem egy HD2-t a héten! Ki kell tartani fiúk, nincs már messze a karácsony! Én inkább amúgy HTC Mondriad-re várok, hogy az hogy fog kinézni. Dell és LG közül egyértelműen Dell, de nekem a kicsusztatható keyboard pont, hogy nem jön be, ezzel megölnék az új mezőérzékeny beviteli módokat gondolom. Annyit meg nem pötyögök, inkább egy normális kapacitiv touchscreen legyen inkább benne!
Windows Phone 7 Developer
-
veterán
A Silverlight izgalmas terület, az biztos. Nekem egy régebbi Touch Diamond van most, HD2 túl drága. erre biztosan nem lesz ROM. Gyenge ahhoz.
A Dellre kíváncsi leszek. Már láttam képeket róla és egész jól néz ki. A fizikai billentyűzet jó ötlet.
Az Apple iPhone 4 nagyon be lett harangozva, de fejlesztést nem látok annyit, ami olyan eget rengető lenne. Max. az iPhone-hoz mérten azok. Nem mernék cikket írni róla, mert egyszer égő kereszttel a házam előtt ébrednék, bár tény az is, hogy vannak benne jó dolgok. a kamera is tetszik, de az új OS is jó lesz, ahogy mondogatják.
-
sunsaw
tag
Silverlight 4. XNA is érdekel, de ez későbbi project témája lesz, jelenleg WCF szervíz programozását kell bepótolnom. Nem lett igényelve fejlesztői hardver, SL-hez egyelőre jó az emulátor is, na meg a fejlesztői eszközök sem ingyenesek (ha jól tudom), szóval ez még korai lenne. Már csak pár hónapot kell várni úgyis, bár hazudnék ha azt mondanám, hogy nem várom nagyon Jelenleg egy kisebb alkalmazáson dolgozok, SQL + WCF + SL4 kombóval, de még nagyon az elején van a project. Kicsit hiányolom a Pivot controlt De nem fogok nekiállni saját UC-t írni most, erre nem sok időm van (a többi project mellett) sajnos. Remélhetőleg hamar jön a WP7 és akkor lesz belőle vásárolva a rendes fejlesztéshez. WM6-os telefonod HD2 esetleg? Megnéznék rajta Tőled egy WP7 hacket! Van aki már valahogy feltolta rá, én most hezitálok, hogy HTC HD2-t vegyek és hackeljek, vagy csak simán vegyem meg, de túl közel van már a WP7, és hát a device sem olcsó (sajnos).
mod: pont most olvasgattam, úgy néz ki, hogy már két bétás telefon is napvilágot látott a MIX protojain kívül... az egyik egy (szerintem ronda) LG, a másik meg a (szerintem nem a legszebb) Dell Lightning. Utóbbi érdekessége, hogy már az újabb, 1,3Ghz-es Snapdragonnal lesz/van felvértezve... (szemben ugye az almacég 1Ghz-es Cortex-ével). Egyébként ez az alma is, milyen hazudós egy cég, csak megjegyzem, a Samsung Wave-je ugyanazt az ARM chipet tartalmazza, amit az almatelefon, annak ellenére, hogy Jobbs saját fejlesztésű chip-ként mutatta be Nem ártana, ha úgy hazudna, hogy hihető is legyen, ott bukott kit a dolog, hogy a Samsung és az Inferocity közösen fejlesztette ki a Cortex-et (ezt a verziót biztosan). Dehát, tőle megszoktam már Mostanában a retina display-n röhögök... jó kis szóösszetétel az emberi szem BE-olvasását egy telefon KI-jelzőjéhez hasonlítani Meg az előbbi ugyebár analóg, de őszerinte a kijlezőn nagyobb a DPI mint az emberi szemen Vannak hülye szövegek, egy cikket megérne ez is!
[ Szerkesztve ]
-
sunsaw
tag
"Szerintem valahogy nálad összemosódik a WinMo és a Wp7, pedig elég nagy az űr köztük"
Ezen azért meglepődnék, mint WP7 fejlesztő Igen, tény, hogy van akinek ez az előrelépés hátralépés lesz, de én, mint developer inkább hirdetem az igét Remélem így már érthető... fejlesztettünk WinMo6-ra is, de az a platform már olyan régi, hogy lassan a hamut is mamunak mondja, ráncfelvarrás ide vagy oda, most előrelépünk
-
veterán
Elolvastad a cikket, amúgy? Szerintem valahogy nálad összemosódik a WinMo és a Wp7, pedig elég nagy az űr köztük.
Én épp nem temetem a WinMo platformot, hanem azt mondom, hogy ez az eddigi legjobban sikerült Win mobilra - csakhogy MS szépen fiókba is teszi, amint kijön a WP7.
Szép? Lehet. Okos? Nem. Ez a baj.
"Microsoft, Wifi szinkronizálás, Zune, Windows Marketplace..stb... meg lesz ennek a vonzereje, "
Persze, de nem azok körében, akik eddig pont ezeknek a vakításoknak a mellőzéséért szerették a platformot. Nem bántás, de a Facebook ikon a főképernyőn és a fizetős és megkerülhetetlen Market, a cab fájlok csak úgy telepítésének vége meg az enyhén minimál pár darab kék négyzet a felületen a tiniket fogja csak lázba hozni, meg a sok geeket, akinek mindegy, csak csillogjon.
Senki nem mondta, hogy nem adnak el belőle egyet sem, de ez az Apple majmolás csúnya volt pont a nagy riválistól. Attól, hogy Zune-t is talál most már, nem csak wi-fi-t, amire kicsit nagyobb szükség van, még buta. Olyan hülyeségekkel akarják eladni, ami csak a tulajdonságok listáját növeli, az értékét nem.
A vas erős lesz alá, ez egyértelmű és szükséges, ezt nem is kétlem. Viszont a HTC már elpártolt tőlük azzal, hogy bejelentette, hogy az Android lesz most náluk a favorit és az is lett a Desire megérkezésével. Innentől max. vaskos pénzekért tesznek a Win fejlesztésekbe erőforrást, szóval nem várok túl sok újdonságot tőlük sem. Max. a főzött cuccokkal lesz majd életképes az új telefon azok körében, akik a régi jó bütykölős WinMo korszakból jönnek.
Olyan ez, mint a Need For Speed. Egy ideig mekkora sorozat volt, alig vártuk az újat, ami fejlődés volt az előzőhöz képest, de aztán az EA elment a konzolok kemény arcade irányába, elkezdett portolni és lassan oda jutunk, hogy a leggányabb valami az NFS. Hamarosan már elég lesz egy gombot megnyomni és nyerhetsz is (vagy annyira tré a port, hogy 20 tonnásnak hat az autó a pályán, mintha guruló repülőkkel kellene versenyezni ). 3 évesek színvonalára süllyesztik a felhasználót. Na valahogy ez jut eszembe az új WinPho7-ről is sajnos.
Érted már, mi fáj? Nem lényeg, mennyit adnak el belőle, nem arról szólt a fáma. Lenyomják majd a nép torkán úgyis, de visszalépés... miközben olyan vasat tesznek alá, amin például a WM 6.5.x álom lenne, ám azt szépen el is felejtik idővel (még ha most fogadkoznak is).
Így lesz nekem Wm 6.5-ös Snapdragon, amint lesz ROM ezekre a kütyükre is.
De persze a közhely szerint az idő majd megválaszol minden kérdést.
[ Szerkesztve ]
-
sunsaw
tag
Hát szerintem pont az ellenkezője igaz annak, amit mondasz, bár tény, hogy a WinMo sorvad, azért még ne temessük, SenseUI pl lefújta a port róla nem is olyan régen. Igen, WP7 nem lesz éppen okos. De viszont jól használható, látványos, marketplace-s, új cucc... ez kell a népnek! Nem mondhatnám, hogy MS fan kevesebb van mint Apple fan, és mivel sok embernek már hócipője tele az Apple egyeduralmának, csakazértis WP7-et fognak venni!Az egyik legnagyobb elemző 30 millió darabszámos WP7 eladást prognosztizált, és eddig elég kevésszer fogtak mellé. Már napvilágot láttak egyébként iPhone és WP7 összehasonlító videók, ahol előszeretettel mutogatják a WP7 alá kerülő HW-t, és ez komoly ütőlap lesz MS kezében. Bár tény, hogy már iPhone 4-et is 1Ghz-es Snapdragonnal szerelik, láttál róla képeket? Szerintem baromi ronda lesz... HTC meg kiad majd a WP7 alá vmi szép kis vasat, Microsoft, Wifi szinkronizálás, Zune, Windows Marketplace..stb... meg lesz ennek a vonzereje, és jó nagyot fog robbanni, én teljesen biztos vagyok ebben! Meg majd lesz alá jó kis MS marketing motor, az eddig mindig bevált Lesz most pénzük bőven mindenre, hihetetlen eladásokat csináltak a szoftvereikből, Win7, Office2010... WP7 MIX10 videókon is, bűzlik a platform a pénz szagától... ez a szekér már most borítékolhatóan jól fog szaladni
-
veterán
Én is a kettő között dilemmáztam, de mivel WinMo-ra nagyobb tapasztalatom volt fejlesztés terén is (meg PDA-k használatával a WinCE kernellel is), az nyert. Ettől függetlenül érdekes az Android is és az SDK is egész jó - csak számomra kicsit macerás az Eclipse. Ha lesz lehetőségem, lehet egyszer arra váltok majd, amíg nem jön egy értelmes Win.
-
Z_A_P
addikt
Hat nehez kerdes lenne eldonteni most melyik mobile OS-t valasszam, sok pro es kontra a 6.5 vs android kozott
(jol olvasom a kommentek kozott, iphone nem tud bluetooth-ot csak masik iphonnal???? )
OK
-
veterán
azt már sajnos nem tudom, hogyan tudnád életre lehelni a Synce-et, ha nem látja a PDA-t. Talán az segít, ha minden előző kapcsolatot törölsz a PDA-n és a gépen is. Sajnos még nem találkoztam hasonlóval.
sunsaw:
Épp az a baj, hogy a WP7 buta lesz, mint a tök. Legalábbis sok korlátozást is tesznek bele a kevés innovatív megoldás mellett. Ezt szerintem sehol nem várja kitörő lelkesedés, csak max. MS fórumokon és ez most nem szimpla rosszmájúság. Igen, talán az x. verzió majd jó lesz, de úgy elsorvasztani valamit (bejelenteni az elsorvasztást), hogy az új még nincs is kint és nem is tűnik jobbnak, elég nagy hiba az MS részéről. Ezt szintén kevesen díjazták eddig.
Az MS a felhasználóit dilemma elé állította és mindenkit vagy váltásra vagy kivárásra késztet. Ezt nem mindenki tolerálja - ez nem közvetlen a WP7 hibája, de annak gyenge előszele nem éppen biztató.[ Szerkesztve ]
-
sunsaw
tag
Én meg úgy látom, hogy többen ujjonganak, mint amennyien fintorognak, csak a inftorgósok nagyobb előszeretettel post-olnak Egyébként, bocs, nem is a cikknek akart menni a leszólos hsz, hanem inkább annak, hogy WP7-nek csinálják a negatív előszelet, holott ennek pont az ellenkezője igaz. Belátom, nem az első verzi lesz a legnagyobb durranás, de a második-harmadik release már apple kártyái ellen fog játszani erősen!
-
veterán
Ha ActiveSync-kel akarod, akkor a File Management-et válaszd, majd tallózz ki egy könyvtárat a storage-en és másold át a cab fájlokat. Ha ez megvan, az eszközről indítsd el a cab telepítését.
A kamerás dolog könnyen elképzelhető. esetleg keress rá google-ben úgy, hogy beírod a kamera típusát (vagy az eszközét), meg azt, hogy cab, esetleg Windows mobile 6.1. hátha. egyébként mi a pontos típusa a PDA-nak?
-
veterán
A kamera problémát nem nagyon tudom, mitől lehet.
viszont google maps innen letölthető (oldal alja, "Download binary")
és WinLive pedig itt található.[ Szerkesztve ]
-
Hoffer
őstag
Sziasztok!
Van egy PDA-m amire egy ismerő feltette a WM 6.1-et! Minden faszán megy rajta, csak a camerat nem tudom elindítani! Azt írj hogy nem bírja megnyitni a camera.exe file-t! Ez mitől lehet?? Mit kéne vele csinálnom??
Illetve, hogy tudnék feltenni MSN-t és Google Maps-ot??Köszi
-
JanFe
aktív tag
Tetszett a cikk
"There is nothing permanent except change"
-
veterán
Ezt én is nagyon remélem és a Vista jelenséghez hasonlóan hamar változik vagy cserélődik a WP7. Addig meg maradok a 6.5.x-nél.
"Feltettem ide a legutolsó Skype, ide pedig az utolsó Nimbuzz verziót, ha valakiknek kell."
Ezer hála és köszönet!
sunsaw:
Arra kíváncsi lennék, mert a legtöbben nem itthon fintorognak...[ Szerkesztve ]
-
sunsaw
tag
Ez a cikk úgy hülyeség, ahogy van. Méghogy wp7-et temetni kell... áhh Nem éltetek még külföldön, ez a baj! Elsöprő sikere lesz, majd meglátjátok!
-
erdoke
titán
válasz Namelesske #78 üzenetére
Androidon szerintem van teljes keresés.
A szaggatás meg vas és szoftver optimalizálás kérdése, próbálj ki több készüléket. WinMo-val a HTC HD mini se szaggat a középkategóriában.
Telefonnak nagyon jó a Symbian, de sok másra már elvérzik. Aztán ott a vas és szoftver optimalizálás kérdése, és egy E52 mindkettőben szar állapotban került a piacra. Van kettő a családban, mindkettővel voltak komoly hardveres és szoftveres gondok is. 6-8 hónap után rázódtak nagyjából helyre, ami szerintem nem elfogadható.A legjobb aláírás a héten
-
Namelesske
addikt
még mindig a symbian a legjobb, minden hibájával szeretem. Nincs felesleges csicsa. Mikor megjelent az E51 megvettem, és máig húzom a kis telefonomat, jönnek mennek a tacsfónok, engem nem tud meghatni, se pénzem, se downgrade kedvem nincs.
Egyéni vélemény, de én jobban szeretem az összetett rendszereket, nem szeretem a tacswiz szerű megoldásokat, amik szaggatnak minden képernyő váltáskor, nem lehet normálisan netezni, mert ott is beszaggat az agyon smooth scroll, az ui tele van felesleges giccses csicsákkal, tipikus koreai kaszvaty.
És én még nem találkoztam olyan telefonnal, ahol ugyan olyan live keresés van mint a windowsba. ViVA symbian.
[ Szerkesztve ]
Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV
-
erdoke
titán
válasz Napfénysüti #76 üzenetére
1,5-2 év múlva a WP7 biztosan nem az induló tudással rendelkezik majd. Nézd csak meg, mennyit fejlődött 1,5 év alatt az Android, a WP7-en pedig több fejlesztő fog dolgozni.
A legjobb aláírás a héten
-
Napfénysüti
nagyúr
Érdekes cikk lett. Nekem Omnia II-esem van, főzött ROM-okkal elégedett vagyok vele. Viszont a W7 az eddigi hírek alapján nem vonz annyira. Azt hiszem ha 1,5-2 év múlva cserélek telefont akkor kénytelen leszek Androidra váltani. Iphone-t nézegettem de egyáltalán nem fogott meg. Illetve riaszt a körülötte lévő hype is.
Més que un club!
-
erdoke
titán
Egyelőre a céges Exchange szerverhez nem tudok jobban illeszkedő alkalmazást az Outlook Mobile 2010-nél (threaded mail, teljes Exchange telefonkönyv integrálás, stb). Ugyanígy, szervező+naptár funkciókban a Pocket Informant 9.10 verhetetlen (2 hete volt egy napig inygen a Handango-n).
SMS küldés egyes szolgáltató és SIM kombinációval bug volt, amit réges-régen javítottak. Fel kellett volna tenni a frissítéseket.(#73) stevve
Feltettem ide a legutolsó Skype, ide pedig az utolsó Nimbuzz verziót, ha valakiknek kell.
[ Szerkesztve ]
-
"(igaz, így a multitouch képessége is korlátozottabb)"
Jó ez a mondat, de ez a relációanalízisben az az eset, amikor a két tagmondat külön-külön igaz, de közük igazából nincs egymáshoz.
A WM6.5 azért vérzik, mert tényleg egyszerű mint egy féltégla, ha a mai telefonok képességeinek támogatásáról van szó. Nincs platformszintű támogatás pl. a multitouchra (a HTC saját hekkelése csupán, hogy a HD2-n és a HD minin valamilyen formában működik – az ablak class paramétere alapján felismeri, hogy HTC alkalmazásról van szó, és spéci üzeneteket küld neki), vagy az accelerométerre, vagy az FM rádióra... Semmi se egységes. És ami a legjobb, még csak nincs is dokumentálva, az XDA-n fejtegetik vissza a rendszer működését, hogy lehessen valamit kezdeni vele.
A vége az, hogy a HD2-t valamennyire megfejtegetik, de mi lesz a többivel?
Semmi.Tényleg, a VOIPolás megoldódott már legalább?
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
petymeg
addikt
a cikk meg a kommentek elolvasásáig úgy gondoltam, ha megjelenik a win phone 7 rohanok venni egy új pda-t, de úgy lehúztátok hogy inkább kivárok... elleszek még a win 6.5+sense-el egy darabig
(igaz nem sokat tudtam a 7 ről csak láttam egy demo videot, az alapján nekem a külcsín bejött... kár hogy a belbecsen rontottak..)
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
majerfeco
csendes tag
tényleg nem jó az irány, amit a microsoft választott... a winmoban a multitask az egyik legjobb dolog, ami miatt úgy lehet használni a telefont, mint egy pc-t, erre kiveszik a multitaskot, ami a fő vonzerő volt benne az iphonehoz képest. felismerhetné már a microsoft, hogy iphone másolással nem fog elérni semmit, valami újat, valami egyedit kell alkotniuk az átütő sikerhez.
Az Opera és a Firefox a gyávák böngészőke! Az igazán bátrak Internet Explorert használnak!
-
BaLee
addikt
A 6.1-es és a 6.5-ös WinMO egy jól sikerült dolog. De ez a 7-es IPhone szintre butított valami már nem nagyom hoz lázba. Szerintem itt hibáztak.
Meg lehetett volna oldalni úgy is, hogy kicsit adnak a design-ra meg a felhasználói élményre, de mellette meghagyják azokat a dolgokat ami miatt eddig szerették ezt a rendszer az emberek.
Amúgy is kicsit bealudtak a rajtnál, mikor kijött az Iphon, meg már töretlenül terjedt az Android rendszer az után kapcsoltak csak, hogy ez így nem lesz jó, nekik is ki kellene dobni valami hasonlót. De el is késtek, meg az irány sem jó, amit én sajnálok.
-
Tottika
tag
Sziasztok!Én végigmentem a Htc telefonokon,most egy HD2-őm van 6.5el.
A mobileshell túl van bonyolítva,jobb a Sense szerintem.De a favorit az Android lesz[ Szerkesztve ]
T0ДTI™ - ★http://audi100.blog.hu★http://mdream.web44.net★www.landmrally.ini.hu★
-
majerfeco
csendes tag
nekem is winmo van és teljesen meg vagyok elégedve, egyetlen hátrányát érzem az android és az iphonehoz képest, mégpedig a normális market hiányát, lássuk be a marketplace nevetségesen kicsi, így viszont időbe telik mire összevadássza hozzá a user a megfelelő szoftvereket. nekem kb egy hétig tartott, amíg lett rá opera mobile, skype, offline navigáció és egyebek, mert azt se tudtam, hogy pontosan mi a program neve amire szükségem van, így nagyon sokat kellett googlezni, hogy megtaláljam őket.
amúgy touch2-m van és szerintem nagyon jól használható a winmo 6.5-el.
Az Opera és a Firefox a gyávák böngészőke! Az igazán bátrak Internet Explorert használnak!
-
A következő telefonom tuti Androidos lesz, nem szeretem a korlátokat, viszont haladni kell a korral. Most még teljesen elégedett vagyok a WinMo 6.1-gyel, de eljár felette is az idő, a Windows Phone és iPhone viszont nem alternatíva számomra.
[ Szerkesztve ]
I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯
-
fairi
addikt
Windows Mobile forever!
nem értem miért kukázták ki teljesen a Windows Mobile 7-et, vmi ilyesmi lett volna ittni.
Sok hülyeséget csinált a Microsoft az tuti...
WinMo legjobban alakítható rendszer, gyakorlatilag bármilyen lehet a todayje...6.5.3 elég jóra sikeredett, nálam is az van fent...
-
kpal
nagyúr
Én maradok a nokia féle symbian-nál.
-
veterán
Nem vagyok az Apple ellen, de az irány, amibe most a piacot kényszerítik, nem a legjobb és bár megy a birkózás, egyelőre egy nagy maszlag az egész... főleg most az MS palettája. Ebben bizony nincs imádat (hiába szeretem a WinMo-t,) szidom az MS-t, hogy most magára hagy egy jónak induló rendszert a trendekért.
(#44) erdoke
Ez nagyon velős volt, köszibeteg:
"Egyszerűen ki kéne hozni egy tömegigényeknek is megfelelő cuccot. Ennyi. Vinnék."Remélem, ezt el is követik hamarosan.
[ Szerkesztve ]
-
beteg
őstag
az előzményekben is sok a hasonlóság köztünk, de a lényeg:
én is hd2-ről váltottam Desire-re. Ráadásul úgy, hogy a munkámból kifolyólag sokat mozgok az MS-ben. Nehezen akartam megvenni a Desire-t, mert ha az MS-ben kiszúrja nálam valami agymosottabb alak... De kb. 3 nap után eldöntöttem, hogy nem érdekel! Eladtam a HD2-őt.
Amit akarok ezzel mondani: Nekem munkára kell a telcsi. Email, web, naptár. Ez pedig ezekre most maga a mennyország! És még az SMS-t is hajlandó elküldeni, nem úgy, mint a HD2.A cikkhez pedig: profi munka.
Bár szerintem nem ennyire vészes a helyzet. Egyszerűen ki kéne hozni egy tömegigényeknek is megfelelő cuccot. Ennyi. Vinnék.Csak futni kell!
-
Zirowe
nagyúr
App store-on nem találtam, cydia meg nem számít, mert ahhoz jb kell, és az iphone felhasználók többsége nem ért hozzá/nem vállalja be.
De hivatalos fejlesztés nincs (nem is lesz persze, mert akkor az itunes storenak lenne konkurencia).Én még egy éve próbáltam ki azt az akkori béta vlc-t, de vmi szörnyű volt.
Azóta javult?We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
ABE
őstag
válasz thomas791 #49 üzenetére
Házilag barkácsolgatnak Androidot WinMo készülékre, pl. SE Speria X1-re is. De ezek csak ilyen házi barkács dolog, korántsem tökéletesek.
"lehet hogy aki megvan elégedve a winmo-s telóval, az akkor még nem látott jobbat???"
Az, hogy létezik nála jobb rendszer is, még nem jelenti azt, hogy ne lehessen megelégedve használni. Én pár hete tértem át Symbianról WinMo-ra, eredetileg Androidra akartam váltani, de az nem jot össze végül. De azt mondom, hogy hibái ellenére is jobban bejön, mint a Symbian. Biztos, hogy el van maradva, ugyanúgy össze kell vadászni hozzá a megfelelő programokat, de ha sikerült elszüttyögni vele, akkor szerintem nem rossz használni.
-
Zirowe
nagyúr
Megjelenése óta van 1g-s ipod touch-om, szeretem, megszoktam, de mostanság már alig használom.
Szemem láttán nőtt fel a rendszer a 1.1.2 által képviselt állapotról a mostani leendő 4esre, ami viszont még mindig nem lesz tökéletes.
És erre négy évet kellett várni.
Imádtam/imádom a kis touchomat, de szórakozásra jó, és másra nem. Komoly munkát nem tudok vele elképzelni, illetve jb nélkül túl "steril".
Szórakozásra van kihegyezve, nem munkára, de az itunestől az agyam eldobom.
Persze tudom, hogy meg lehet kerülni, csak itt megint akkor nem az "alap" megoldásokról beszélünk.
Viszont egy dologban világ életemben biztos voltam: sosem vennék iphonet.
Túlárazott, ipod-hoz képest vastag (a mai napig elcsodálkozom, hogy milyen vékony és mennyi mindent tud), illetve kényszerítenek a jb-re, ha ki akarom aknázni a telefon összes képességét, ami még így is kevés lenne az én igényeimnek.Első wm telefonom egy diamond volt, imádtam.
És tényleg az az érzésem volt, hogy most a számítógépem egy részét vágom zsebre és bármit meg tudok vele csinálni, amit otthon tudnék a monitor előtt, bármit be lehet rajta állítani, bármit el lehet érni, és ami a legfontosabb: végre nem kellett konvertálnom a filmjeimet, ha le akartam őket játszani. Winről ismerős kifejezések és beállítások.
Csak.
Sokat kell utánajárni, sok programot kikeresni neten, állítgatni, stb.
Ami nagyon jó, baromi jól lehet személyre szabni a telefont, csak az egyszerű user-t ettől megijed, és azt hiszi, hogy ezen eszközök csak a kockák kiváltságai.
Persze a htc sokat segített azon, hogy ezen hozzáállás változzon, és éppen ezért nevetséges az ms azon döntése, hogy nem lesz egyéni gyártói felület a wp-ben.
Elfeledkeztek arról, hogy ki húzta ki őket a szarból (htc).Diamond után hd-m volt, azt is imádtam.
Majd jött a nagy váltás, és belekóstoltam az "új fiúba": 1.6-os androiddal felszerelt htc magic.
Maga volt a rémálom!
Teljesen ismeretlen rendszer és kifejezések. Más szemléletmód.
Persze, korlátlan szabadság és testreszabhatóság itt is van, csak mindent külön le kell tölteni marketből, minden alkalmazásból van legalább 5-6féle, és mire az ember mindent kitanul és beállít, beleőrül.
Ebből a szempontból jobb volt a wm.
A másik pedig, hogy lassú volt, de az nem a rendszer baja volt, hanem a telefoné.
Két dolog tartott vissza mindig is androidtól: nincs rendes avi lejátszó és igo.
Igo-ra jött egy mű megoldás (amigo), avi ügyben pedig nemsokára kész lesz remélhetőleg a coreplayer.
Gyorsan megszabadultam a magictől, és reméltem, hogy egy jó darabig nem lesz újra dolgom androiddal, mentem volna vissza wm-hez.Gondoltam beinvesztálok egy hd2be, az majd sokáig ki fog tartani.
De aztán sok minden közbejött, főleg egy balul elsült üzlet, és elkezdtem gondolkodni:
megveszem a hd2-t, a vasa elég sokáig elég lesz nekem.
Érdemi/hivatalos frissítés erre már nem lesz, új programok se nagyon lesznek már rá.
Persze a régiek untig elegek, de azért mégsem szívesen fektetek be egy "halott" rendszerbe.
Wp-t meg biztos portolni fogják rá, de az engem nem hoz lázba.Akkor vettem egy desire-t és vissza az androidba.
Persze ez már kellemesebb volt, mert gyorsabb a telefon, frissebb a szoftver.
Egyszóval, más az android, sok helyen túlszárnyalja a wm-t, és persze ez a jövő, de az android megoldásaitól gyakran kapok agyfaszt, és még mindig hiányérzetem van.
Próbáltak pakolni bele látványt és funkcionalitást, de alapjáraton nekem vérszegény a rendszer, ha a gyártók nem pumpálnák fel kiadás előtt a telefonokat (pl: sense felület), de még így is kevésnek érzem.
És persze még mindig nem léptem túl azon, hogy a snapdragonon szaggat az avi.Így tömören leírva a gondolataim a témáról
#18 Sh4rKy: két egyszerű, ámde nyomós érv android ellen, ami engem sokáig visszatartott tőle: nincs még mindig normális divx lejátszó, és rendes igo (amigo ami van, az nevetséges, és felsőbb kategóriás telefonon nem is megy).
#28 spedyboy: film lejátszás konvertálás nélkül nem megy, és az döntő lehet. Bárkinek, bármilyen gépe legyen (régi vagy új), konvertálgatni nem nagyon jó dolog, és időigényes. Voltak régebben próbálkozások avi lejátszókra, de azok siralmasak voltak.
És azért azt is vedd figyelembe, hogy az iphone sok funkcionalitását csak jb után lehet kihasználni, míg wm és android esetében nem igazán kellenek ilyen folyamatok (ok, root bővíti az amúgy is tág lehetőségeidet, míg a hardspl meg lehetővé teszi a főzött romok alkalmazását, de alapjáraton a wm és android sokban alázza iphone-t, míg wm még mindig odaver pár alap dologban androidra).[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
D-Roy
tag
ha lenne 3 mobilszámom,tutira lenne android és iphone is.
így választanom kellett,"kidobtam" az almát.
sokadszorra újra windows mobile.(htc)
már a standard ce rendszer óta kedvenc,és valószinűleg az is marad.
WP7 mit tartogat,arra kiváncsi leszek,de amit eddig láttam nekem nem olyan szimpi.
Bár ezt mondtam a 6.5-re is,amíg nem láttam élőben működni a csúcsvason.
Elég durva,hogy a skype support megszünt,ezt nem tartom korrektnek,a flashről meg ne is beszéljünk.
Android:
nekem egyszerűnek tünik,minek oda snapdragonos vas?nem tudom megfejteni
Viszont kétségkívül baromi gyors kis motyó. Think Different.
-
bacsis
Közösségépítő
HP Jornada 720 -am máig imádom és a rajta futó HPC2000 oprendszer sem lenne olyan gáz ha 20percenként nem fagyna... nagyon sajnálom hogy a Handheld PC-k kihaltak mostmár bő 10éve
-
-
erdoke
titán
Két hibát rónék fel, és azokat gyakorlatilag a minap Steve Ballmer is beismerte.
1. Kihagytak egy generációt. A leendő Windows Mobile 7-est félkész állapotban kukázták az iPhone miatt, és szinte senkit nem hagytak a meglévő 6.1 fejlesztésére.
2. Amikor végül rájöttek, hogy nagyon új valami bő egy évvel később fog megjelenni, mint ahogy szeretnék, hirtelen ráállítottak egy kisebb csapatot a 6-os vonalra, akik gyorsan kiizzadták a 6.5-öt. Aki próbálta már a 6.5.5-öst, az tudja, hogy ennek kellett volna a 6.5-nek lenni. Ha a 6.5.5 kijön tavaly ősszel, még fenntarthatta volna az érdeklődést, és a hitet, hogy ez párhuzamosan létezhet a WP7-tel.Ezektől függetlenül a gyártó partnerek is hibáztak, mert az utolsó pillanatig nem toltak versenyképes vasat a rendszer alá. Aki próbálta a WinMo-t Snapdragonon és jó adag RAM-mal, az tisztában van vele, mennyire más élmény használni, mint bármelyik 2009-es WinMo készüléket.
Azt viszont továbbra is hibának tartom, hogy nem terveznek (vagy legalábbis nem kommunikálnak) két, fejlesztői szempontból jól átjárható testvér rendszert: egyet a népnek, és egyet a profi, üzleti felhasználóknak. Szerintem nem csak az iPhone-t, hanem a BlackBerry-t is be kellett volna támadni.
-
Atos23
senior tag
Nekem mindegy mit hoznak ki, csak:
- Telefonálni lehessen biztonságos módon
- Legyen normális wifi-kezelés, és egy jól működő böngésző. (Nekem még az Opera sem jött be WM-ra, bár aláírom, hogy mérföldkövekkel előbb jár az explorer mobile-nálHa ezt megoldották, és könnyű menüből minden elérhető, akkor jöhet a parasztvakító töltelék.
Akármilyen okostelefont próbáltam eddig, még egyik sem váltotta ki megbízható telefonálás-telefonkönyv-naptár funkciókban a jó öreg K750i-met.
-
cicafiúú
csendes tag
HTC Kaiser WM 6.1-el, és mesés.
Pannon->Telenor. Pannonhalma->Telenorhalma.?! WTF?! - S775 CPU POT-ot keresek haver!!
-
FRENK1988
veterán
Jó kis helyzetjelentés
De a Symbiant hiányolom. Mert majdnem mindegyik platformot használtam huzamosabb ideig, és a frankót megmondva a Symbian (mostani) inkább van multimédiára kihegyezve szemben a WinMo-val ami meg inkább a professzionális felhasználást támogatja. Ezért is van meg mindkét tábornak a maga felhasználói (ajnározói).
Na a szignózás az meg valami őrjítő. 5800-val szívtam az i900 ezzel szemben meg gondtalan volt.
De a cikk az nagyon jó és laikusnak is érthető (képek meg tutik)
És igen a 3310 mindenre elég ami egy halandó embernek szüksége van (telefon+SMS)[ Szerkesztve ]
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
orangez
csendes tag
Nagyon jó írás. Csak zavaró az iphone utálat, és winmo imádat.
Egy cikkben elfogulatlannak kéne legalább látszani.Nagyon gyors proci, iszonyat videókari, végtelen vinyó...
-
spedyboy
senior tag
válasz motorhead #34 üzenetére
Pont ezert irtam hogy erteni kell hozza!
Èn ugy masolok iphonera barmit hogy megse nyitom az itunest csak 1progikell a gepre es jb a telora es megy is minden egyszeruen...
Bluetooth is van kepkuldesre meg jb nelkul is appstorebol ingyenesen letoltheto mover a neve.
En nem mondom h az iphone a kiraly csak azt merem allitani hogy a legjobb NEKEM!!
Sok telefonom volt mar es ez az eggyetlen ami biztos h meg josokaig megmarad...
Vannak hibai es kompromisszumokat is kell nehol kotni
de oszesegeben ha az ember hasznalja bele lat a gondolat menetbe akkor nagyon jo dolog az iphoneNet mindenhol van (3G) xd
-::- iPhone 6 16GB -::- iPad 4 16GB -::- //Lenovo G505S// iPhone/iPad/iPod touch szoftveres javítás Budapesten!!
-
Sh4rKy
senior tag
tudtommal bluetooth-ozáshoz külön program kell neki, de azzal se tökéletes
én se szeretem, hogy a felületet nem változtatható
iphone szép és gyors, mérettel sincs nagyon bajom, de amennyire tetszett az elején maga a szoftver, annál kevésbé tetszik most már, hogy unlockolok és pofámbarakja az összes progit...
a másik ami nekem iphone-ba nem tetszik, hogy ami gyárilag van rajta szoft úgy tudom, azokat nem engedi kiváltani az iphone, mint pl a zenelejátszó... ami alapjában véve gyönyörű, de én kipróbálnék még párat rajta... az opera az első tudtommal ami engedélyt kapott az iphone-os verzióra, a safari mellé, ami megint ritkaság szerintem...
androidnál ilyenek szerencsére nincsenek, azt csinálok amit akarok, olyat "külsőt" adok neki amilyet akarok, a bőség már-már tényleg zavaró
bár őszinte leszek és a 6.5-ös windows felülete nekem nagyon tetszett sense ui nélkül is![ Szerkesztve ]
Az is lehet hogy minden kincsem csak egy másodperc töredéke...
-
veterán
erről jut eszembe:
iPhone-t lecserélő ismerősöm is azt mondta, hogy egyszerűen megunta. Az UI merev, nem változtatható szabadon, a játékok kicsit elszórakoztatták, de végül megunta. Azok, akik szeretnek buherálni, változatos felületet a telefonra, nem választják, de ismerek olyat is, aki pont azért szereti, mert nem kell (az ő szavaival élve) "b*szt*tni", mert 1x megveszi, elindítja és marad minden a régiben 5 évig. Mindkét oldal érvei logikusak. Én az 1. csoportba tartozok. -
motorhead
aktív tag
Volt a kezemben iPhone, nézegettem próbálgattam.Nekem spec. nagyon tetszik.Gyors,gyönyörű a kijelzője, jók a benne lévő szoftverek.
De! És itt van a sok negatívum amitől eltántorodom. Nem tudom ez sajátossága e,vagy az adott készülék volt béna, de más típusú készülékkel a blutooth nem működik! Ne bassz mondom. A körünkben lévő egyetlen telefont sem látta az iPhone. Csak másik iPhone látja!???? Egy nyamvadt képet nem tudtam a tagnak átküldeni.
Továbbmegyek. Nem tudsz memóriát bővíteni, ami okés meglehet elégedni a benne lévővel de ez akkor is furcsa.Hova teszem a fényképezőgépemmel készült fotókat a memóriakártyámról? És a zenéimet? Filmeket? Töltögetem adatkábellel?
Szerintem drága, és elég nagy is a készülék. A mérete pont a határ amire már nem mondanám, hogy kis kezes.Bár ezt csak hallomásból tudom, de a szoftveres korlátoltsága szintén a gyengéje a készüléknek.Nem ismerem a lehetőségeit,pl. mennyire lehet a PC-vel összekötve kezelni a telefonkönyvet vagy menedzselni a telefont. De ha most leírod, hogy csak Mac-el lehet összekapcsolni akkor nincs miről beszélni...
Hogyan változtatod meg a kezelőfelületet ha meguntad? WinMO esetén pl. SPB mob.shell. stb...
Nekem a használhatóság rovására megy a zárt oprendszer.Ezt nem tudod kivédeni. Nem tudom a fentiekből mi nem felel meg a valóságnak, ha valamit rosszul tudok írd le.[ Szerkesztve ]
..--OLDSCHOOL FOREVER--..
-
Sh4rKy
senior tag
attól még különböző hardware, és vannak olyanok amik a 2G-n már nem mennek el tudtommal... pl ha jól tudom az új os-t már meg se kapja a 2G
de lényeg abban volt, hogy arra a pár különböző hardware-re amire fejleszteniük kell nincs akkora különbség, mint a többinél, ennyiben rejlik a hatalmas előnyük és hátrányuk is apple-éknek szerintem...stevve:
HTC-k Sense UI-ját nézd meg androidon, akár csak egy HTC Hero-n, szerintem hibátlan
(és ilyet lehet letölteni bármeik android-os telóra, még ha csak koppintás is, és pár funkció kimaradt, de lehetséges... egyedül az sms olvasó widget az, amit nem találtam még sehol androidra olyat, mint a sense ui-ban van)tomi79
és mégis a bada-ba is korlátozva lesz, az iphone-ban csak a os 4.0-ától lesz, szintén korlátozva...[ Szerkesztve ]
-
tomi79
csendes tag
Elég gáz ez az új winmo. Nincs multitasking? Körülbelül ez a legalapvetőbb dolog, amitől egy okostelefont okosnak nevezünk.
Más: Pofakönyv meg minek ide? Elég az a divatmajom szifonosoknak is.
-
veterán
Elmés okfejtés és igazad van. az iPhone komoly szerkezet és komoly OS van rajta. A sok app valóban jó dolog, de többségük általában játék vagy hasonló. WinMo-ra is van nagyon sok app, csak nem a marketetn, központosítva. Ezt akarja most megszüntetni az MS.
Az nagyon tetszik, hogy a HTC UI-k Today képernyői mindent elmondanak, ami érdekel, ha csak rápillantok a telefonra. Ilyet iPhonre-on még nem láttam - bár létezhet, csak én nem láttam.
Leginkább az nem szokott tetszeni az iPhone tulajoknak, hogy a WinMo mellé jár ceruza is. Vannak felületek, progik, amiket telepítve nem kell használni, én mégis szeretem azt is használni (pár collon nehezen megy a gépelés, olyankor jól jön ).
Egy gond van azzal, amit leírtál, de ez mindkét rendszerre igaz: az utcán ma az országban ritkán lehet netet találni, hogy mindezeket elvégezhesd.
De mondom, mindezek mellett igazad van, az iPhone is nagyon jó és használható.
Végre nem egy olyan hsz., amiben csak az van, hogy de mert az minőségibb, jobb és különben is Apple.
(#29) spedyboy:
Itt egy picit cáfolnék: az iPhone fejlesztők fel is skálázhatják iPad-re is a cuccaikat, de ami lényegesebb, hogy a WinMo bármelyik verziójára (5-6.x) írt progi futhat a többin is.[ Szerkesztve ]
-
spedyboy
senior tag
bocs hogy neked külön válaszolok de az elözöbe nem fért volna bele!
az iphone fejlesztőknek hülyeség h 3-4 HWra kell fejleszteni!
1re fejlesztenek az a játék ami elmegy iphone 3gs en elmegy iphone 2g-n is és nincs akadás ugyanolyan szép mint a másikon.ezt egy winmo egy android egy bada se tudja ezen kivül...
-::- iPhone 6 16GB -::- iPad 4 16GB -::- //Lenovo G505S// iPhone/iPad/iPod touch szoftveres javítás Budapesten!!
-
spedyboy
senior tag
Sziasztok!
Sokan irjátok itt hogy az iPhone os szoftver korlátozottság és hogy a win mobile sokkal inkább számitógép mint pl az iPhone
Ne kövezzetek meg érte de ez nem ígyvan!
mondom miért!Átlag user aki wint használ otthon a gépén mit csinál?
használja az office-t,netezik,filmetnéz,játszik,tervez stb...
aki winmobilet is használ mit tud csinálni a telefonján?
vegyünk egy zászlós hajót a HTC HD2-t!
ugyanúgy tud szöveget szerekszteni,officet használni,netezni,filmetnézni miegymás
ezeket átnézve lehet állítani hogy igen egy kis számitógép lakozik a zsebünkben!Most akkor nézzük az iphonet!
adott a user aki otthon win7et használ a zsebében meg egy iphone lapul.
az iphoneal ugyanugy tud szöveget,táblázatot,powerpointot szerkeszteni mint otthon a gépével
ugyanugy tud vele játszani mint otthon a gépével
ugyanugy tud filmetnézni zenét hallgatni rajzolni netezni miegymás.kérdem én akkor miért a winmo a kis számitógép és miértnem az iphone?
mmint szerintem nem azt kéne mondani hogy az iphone egy játékszer a winmo meg nem az
hanem úgy gondolom hogy mind2vel lehet dolgozni ugyanugy kisszámitógép mind2
csupán anyi a különbség hogy
a winmo kötötteb mint az iphone (!)gondolkozzonk el... sétálunk az utcán hirtelen megakarjuk tudni az esti meccs eredményét vagy a holnapi tv müsort vagy rajzolni akarunk vagy navigálni vagy megnézni egy receptet hogy mit főzzünk a kedvesünknek vagy vagy vagy...
sorolhatnám
és hogy ezeket megtegyük nincs más dolgunk mint elhuzni a lockslidert és kattintani
egyszerű nagyszerű gyors felhasználó barát.
ha valamien szoftver mégis kéne akkor app store és 2perc alatt ottvan a kezünkben a szoftver nem kellet hozá gép nem kellet hozá adatkábel
egyszerű nagyszerű gyors felhasználübaráttermészetesen ezeket winmobileon is meglehet csinálni
csak nem ugyanaz az élmény hogy ráböksz müködik vagy ráböksz ( a fenébe roszul büktem) mégegyszer ráböksz akor betölt
ha szoftverkéne benézel a win market placebe és hopp nem találod mert nincs benne semmi értelmes.tehát azt akartam csak elmagyarázni hogy lehet utálni az iphonet
de aki utálja azt kérem tőle hogy ha egyszer lessz lehetősége hogy kiprobálja ( nem 5percre gondolok) akkor tegye de türelemmel és ne utálattal
mert ha az iphonehoz valaki nem ért az utálni fogja
ha értenek hozzá akkor meg imádni.
persze lehet mondani h drága meg itunes megkötés de JB után már itunes megkötés sincs
és ha azt nézed hogy bármi baja van a telefonodnak kapásbol kapsz egy újat akkor nem drága.végül:
az iphone is használható számitogépként és a windowsmobile is
az a kérdés hogy melyik használható jobbanüdv spedyboy
-
veterán
Nekem is volt a telefonon fénykard pl., aminek szintén semmi értelme, de mindenkinek kell
Nem szóltad le a WinMo-t, tényleg nem olyan erős a market és a felhozatal egyelőre.madstunt:
Az ösztönzés hiánya most meg egy jó kis lemaradásba került nekik... remélem, azért belehúznak és csak nem süllyed el az a hajó.[ Szerkesztve ]
-
madstunt
addikt
Jó írás.
Én valószínűleg X1en vagy X2-n keresztül de felszállok a sokak szerint süllyedő hajóra majd idén, még az is lehet jövőhéten.
Szerintem a platform jelenlegi helyzetét 2 dolog eredményezte:
1. Megpróbálták olyanok torkán is egyes gyártók lenyomni akik esetleg nem annyira értenek a dolgokhoz mondjuk úgy
2. Az MS nem ösztönözte kellően az apple appstore megjelenése után a fejlesztőket hogy ide is fejlesszenek.
Ezeken kívűl még vannak okok csak ezt a 2-t soha nem látom leírva... -
Sh4rKy
senior tag
magán célra okés, de úgymond használható de alapjában véve értelmetlen app-okat (mint az előző hangnyomás mérős példa) elég körülményes lenne találni WM-re... androidnál viszont ingyen vannak ilyen marhaságok
utólag vissza nézve, eléggé leszólom a WM-t, pedig nem akarom
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz motorhead #22 üzenetére
Az Android-ban az a jó, hogy eredetileg WinMo készülékre is telepíthető. Ugyan még nincs minden HTC-hez stabil ROM, de készülnek.
Ha Android, érdemes a 2-es verziósokat figyelni.
Sh4rKy:
"WinMo fejlesztők meg már alig vannak"
Én szoktam fejlesztgetni, de már csak magán célra vagy ROM-ot bütykölök.[ Szerkesztve ]
-
Sh4rKy
senior tag
válasz motorhead #22 üzenetére
én fogtam a kezembe iPhone-t, sok androidos készüléket, és WinMo is volt évekig... iPhone abból a szempontból jó, hogy a drágalátós fejlesztőknek 3-4 adott hardware-re kell fejleszteniük, android-os fejlesztőknek meg jóval több típusra... WinMo fejlesztők meg már alig vannak
tudom ajánlani a pulse-t mindenkinek, mert 20k HUF, új előfizuval a T-nél, és szerintem ennyit megér... azt az egyet bánom, hogy nem a HTC adta ki, mert én is HTC fan vagyok, de az egyetlen amit vehettem volna az a HTC Hero (alias G2 Touch), ami pedig jóval több lett volna, de annyival meg nem tud többet...
[ Szerkesztve ]
-
Sh4rKy
senior tag
válasz motorhead #20 üzenetére
nekem egy régi HTC Charmerem volt, most egy Pulsera váltottam...
SPB Mobile Shell maga annyira nem lassította be, de ha indítottam valami olyan programot, akkor már azon éreztem a lassulást mivel az SPB attól független foglalta a memóriát, és az nem tetszett...
Androidba amit szeretek az az, hogy minden marhaságomra találok appot...ez a saját idiótaságomra van kitalálva... egyszerű példa... múltko egy esős napon unatkoztam és itthon üldögéltem, és kiváncsi voltam, hogy vajon mekkorát szólhat az itthon vagy az autómban lévő hangcuccom... beléptem android market-be, beírtam, hogy decibel és már dobta is ki, hogy van hangnyomás mérő program...
ez csak egy a sok közül...
egyetlen egy dolog jutott eszembe közben, ami jobban tetszett a winmo-ban. lehetett letölteni különböző programokat, amik a kamerát ténylegesen jobban kezelték! emlékszem anno csináltam a régi kis Charmeremmel 640x480as videót 24FPS-el, igaz hang nélkül, de akkoris. sajnos eddig használhatót nem találtam a Pulsera[ Szerkesztve ]
-
motorhead
aktív tag
"utána meg már a különböző SPB Mobile Shell-el próbáltak meg hasonló felületet elérni az emberek WM-nél, amik viszont már lassították a telefonokat elég rendesen..."
Na én ezt nem tapasztaltam,pedig elég régi a HTC-m.Sőt,meglepően gyors még ezzel is a készülék.Gyorsabb telefonon meg még gyorsabbnak gondolnám.
De ezek után amit írsz egyre kíváncsibb vagyok egy androidos készülékre...--OLDSCHOOL FOREVER--..
-
motorhead
aktív tag
Nálam QTEKs200 WinMob5.0. És ami a legfontosabb,SPB Mobile Shell 3.5 amit imádok. Szerintem ez kiváló alkalmazás.Ennél több nekem nem kell. Sokkal fontosabb lenne egy újabb gyorsabb telefon, de ott viszont nem tudom merre menjek.Mindenképpen ismét egy HTC WinMob. De hogy ott melyik??
iPhone is tetszene de a bekorlátolt szoftver ellátottság az nekem nem fekszik. No meg az ára sem.
Egyébiránt a többi (na jó a symbiant ismerem) oprendszerről nem sokat tudok,ezért jó volt erről olvasni.Tetszett...--OLDSCHOOL FOREVER--..
-
Sh4rKy
senior tag
én 6.5ös winmo-ról váltottam androidra, ég és föld a különbség... szerettem, imádtam a wm-et, de az android hihetetlen fejlődése, az alkalmazások mennyiségének töménytelensége megfogott... el is kezdtem írni egy cikket pár héttel ezelőtt, hogy összehasonlítsam a régi és az új telefonomat és ezáltal a két OS-t, de nem volt se erőm se időm befejezni mostanság...
de röviden, tömören leírom a véleményemet, hátha valaki kíváncsi:a windows mobile az évek során egy tényleg ügyes, okos és szerintem elég stabil rendszert fejlesztett ki, de mivel jó ideig nem volt úgymond, ellenfelük a piacon (csak a WebOS és a Symbian, de előbbi egyáltalán nem, utóbbi pedig nem teljes érintőképernyővel rendelkeztek jóideig), ezért szerintem úgy gondolhatták M$-nél, hogy minek annyira fejleszteni egy működőképes és használható OS-t... de miután berobbant az iPhone és hozta a csilli-villi felületet, utána meg már a különböző SPB Mobile Shell-el próbáltak meg hasonló felületet elérni az emberek WM-nél, amik viszont már lassították a telefonokat elég rendesen...
a hiba itt kezdődött, hogy M$-ék már későn jöttek rá a lehetőségekre, amiket nem használt ki, és folyamatosan kezdtek el jönni az Apple újításainak megfelelője a WM-re, mint például a marketplace, a HTC Sense UI-ja és a TouchFlo3D... ha előbb rájöttek volna a stylus-nélküli használat előnyeire akkor sokkal nagyobb részben lehetne jelen a mobil piacon, mint jelenleg...ezzel szemben itt az Android:
nyílt, testreszabható, gyors, nem igényel brutális hardwaret, és ahhoz képest, hogy egy fiatal, "pelenkás" rendszerről beszélünk, nem tudok olyat mondani, ami WM-be jobb, vagy használhatóbb volt... semmit!
írtátok, hogy office van a wm-en így, meg úgy... hát, nekem a középkategóriás androidos telefonok közül van egy a birtokomban, de ő is képes kezelni bármilyen word, excel, PP fájlokat, de még PDF-et is, gond nélkül... és a másik hiba, amit az M$-nek soha nem tudtam elnézni, az az, hogy a gyári beépített böngészőjük egy ipari hulladék minőségével ért fel.. lassú, ronda, használhatatlan volt számomra... tudom, opera mini, használtam is, de nézzük meg, az android gyári böngészője teljesen korrekt, használható és gyors... MS-ék meg életre halálra erőltették a gagyi IE-jüket...egy szó mint száz, szerintem az új WM eléggé nagyot kell, hogy szóljon és tudnia kell pár lenyűgöző újdonságot, mert jelenleg nagyon elmaradt a mai "újfiúktól"... ettől független, szeret(t)em, imádom/imádtam, de jelenleg a 4 évnyi WM után felüdülés az Android.
-
thomas791
tag
Valamit csak kiadnak.. még..amit mások csúcsra fejlesztenek egy "konyhában"
, mint eddigi összes op. rendszerüket... kivétel a VISTA...na azt nagyon elk€rt@k...
annyira hogy alapjaiba ...... volt!Megbizhatóság? Nézz utánna!
-
Drenadar
veterán
én Omnia-ról(winmo6.5) váltottam HTC Desire-re és én is happy vagyok
-
thomas791
tag
Egyébként Bossvico hsz. igaz! Pénz beszél! vagy mégtöbb pénz?
Megbizhatóság? Nézz utánna!
-
thomas791
tag
nekem 1 p750em van.
kipróbálnák más rendszert is rá, de nincs
Mindenkit nyugtasson meg az a gondolat, mégha a microsoft megszünteti az újabb win mobile rendszerek kiadását, az oroszok továbbviszik
jelenleg is ők főznek rom-ot a legjobban! kitudja? lehet hogy továbbviszik
Mindenesetre nemhiszem hogy a microsoft nem rukkol elő valami újjal,
amibe persze ott lesz a régiekkel való kompatibilitás!?!
nemtom, majd meglátjuk!
Köszönjük az írást!!!Megbizhatóság? Nézz utánna!
-
atike
nagyúr
Nekem is 6.0-át használ az X500+ -om. SPB Mobile Shell-el használom és teljesen hibátlan!
-
veterán
Ebben van igazság. Sok helyen a sjató már csak mobil Vista-ként emlegeti a Phone 7-et.
gtamate2:
Játékra valóban nem a legjobb a WinMo, ezért is tetszik annyira az iPod Touch és az iPhone. Azokon játszani tényleg élmény - csakhogy ezért nem veszem meg őket, inkább nem játszok mobilon. -
temes69
aktív tag
nekem omnia 1-em van, és én is elégedett vagyok vele, pláne SPB MS-el, de a következő pda-m az tuti Androidos lesz
-
gtamate2
veterán
Van egy HTC Himalaya-m, meg egy iPod Touch-om. A HTC-be tetszik már a megszokott Windows-os gondolatmenet, mivel soha nem volt Mac-em, viszont nekem fontos szempont a játék, arra pedig a Winmo használhatatlan, vagyis inkább szörnyen gagyi játékok vannak rá. Aki üzleti telefont akar az szerintem a Winmo-val még mindig jobban jár, bár azért az iPhone-ok stabilabbak (OS), valamint akik üzletre veszik azok úgy se fognak sokat törődni vele hogy milyen szoftvert kellene letölteni hozzá, így marad a Winmo, aki viszont rászánja az időt, és megkeresi a számára ideális szoftvert az az iPhone-t is alakíthatja ahogy gondolja (JB után), az androiddal nem volt még sok dolgom, de valahogy nem jött be. Amúgy jó írás!
*Sn0w
-
blokad
senior tag
Én egy lg ks20-at használok, 6.5-tel, és nagyon jó érzés, hogy bárhol vagyok, szinte mindent meg tudok csinálni, ami szükséges és kéne hozzá számítógép, valamint, hogy ha felírok valamit a gépen a naptárba, az a telefonon is látszik, az e-mailek is, szóval a teljes szinkron is tetszik az eszközeim között.
-
bossvico
senior tag
Alapul véve ezeknek a redmondi jenkiknek eddigi húzásait, amikor eleve halvaszületett, pc-s vonalon is kidobtak oprendszereket és mégis ők jöttek ki győztesen a buliból, tuti megdumálnak most is mindenkit hogy nélkülük nincs élet a földön.
Egy olyan baklövéstől pl mint a Vista, Xp után főleg, más cég felborul.
Ja meg van némi kp amivel nyomást lehet gyakorolni. Ugye Bili papa?
Tuti megcsinálják ezt mobilos fronton is, és nyomorgatják majd a droidot, meg a harapott almát.
De hogy csinálják?Ugy mint a Dadanék, ha valamit nem tudsz megoldani pénzzel, oldd meg több pénzzel?
R5 5600X AIO 240mm Cooler, MSI B550-A Pro, 32 GB Crucial DDR4, EVGA 750W, Sapphire Pulse RX 7700 XT 12GB
-
geezer
aktív tag
HTC Touch Viva-m van, WinMo 6.5-tel, és szuperjó!
Igen, kimaradt a Fészbúk alkalmazás. Szerencsére!
Imádom, hogy van rajta Word, Excel, PPT, PDF, Opera, Google Maps (GPS nélkül is!), nyelvtanuló progi, és hogy általában nézve egy kicsike számítógép a zsebemben, amivel szinte mindent meg lehet oldani.
Ehhez képest nekem egy iPhone érzésre sokkal inkább valami játéknak tűnik.
Nem offense, jó az is sok szempontból, de komolyságot tekintve a WinMo az közelebb áll a számítógéphez, iPhone, meg a többi inkább valami mobil szórakoztató-kapcsolattartó egység szoftverének tűnik.
Persze, amint ez látszik, erre van is igény rendesen... -
veterán
Nekem Touch Diamond van és elégedett vagyok, nem is bánom, ha kimarad az új Phone 7.
Az írás meg annak nyomán született, hogy tényleg sok helyen már az elborultabbak az MS mobilpiaci létét is megkérdőjelezték.Érdekelt, vajon mennyire túlzóak a borúlátó cikkek.
[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
Érdekes gondolatmenet, és feltárás. Köszi szépen.
Én egyelőre meg vagyok elégedve az Omnia 2-őm tudásával, sőt még túl sok is.
-
rob400
csendes tag
Nekem megmarad jól bevált PDA platformnak Hermes 200-on(WinMo 6.1).
[ Szerkesztve ]
Bazinga!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Külpolitika
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jövedelem
- Windows 11
- Milyen notebookot vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen routert?
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest