2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Windows Mobile - Sose halunk meg

Vagy mégis? Avagy lehet már temetni WinMo platformot?

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

Bevezetés

Windows Mobile - valószínűleg mindenki ismeri a rendszert és ha még nem is használta, tudja, miről van szó. A régi motoros PDA felhasználók inkább Windows CE néven ismerik az ősöreg platformot, ami teljes értékű operációs rendszert hozott kézi eszközökre. Az utóbbi évek hatalmas változásai a mobiltelefonok piacán azonban új irányvonalat nyitottak meg és a hangsúly a felhasználói élményre helyeződött át, így a Microsoft is kénytelen volt beállni a sorba.

Több gyártó jelentkezett operációs rendszerrel és a piac rohamos sebességgel bővülni kezdett. Megjelent a zárt, egy platform, egy termékvonal stratégiával az Apple tálalásában, de jött a nyílt forráskódra építő Android is, a teljes fejlesztői és felhasználói szabadság ígéretével. Az első időkben a Microsoft a két irányvonal között helyezkedett el, hiszen zárt maga a platform, viszont a fejlesztők és a partnerek révén sokszínűvé vált a paletta.

Mostanában viszont egyre több helyen kelnek szárnyra olyan hírek, miszerint a WinMo haldoklik és hogy a Microsoft saját kardjába készül dőlni jelenlegi stratégiájával. Vajon ez valóban így van? Kezdhetjük temetni a jó öreg WinMo-t így, a Windows Phone 7 érkezésének küszöbén?

A továbbiakban a Windows Mobile a 6 - 6.5.x verzióra vonatkozik

és mivel az új rendszer hivatalosan Windows Phone, a 7-es verziót így fogom említeni - a kavarodások elkerülése végett.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.