- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
domos
senior tag
4GB RAM manapság nagyon kevés. Amint ez "elfogy", az operációs rendszer elkezdi használni a swap-et, ami ugye a brutálisan lassú HDD-n van... és akkor itt jön az hogy használhatatlanul lassú lesz a gép.
Személy szerint 2011 óta SSD-t használok (eleinte csak a rendszernek, manapság már szinte mindennek) és nem igazán vagyok hajlandó olyan gépet használni amiben csak HDD van, mert tudom hogy bármelyik pillanatban elkezdhet krepegni a gép és akkor indul a szenvedés.
Persze lehet csak elkényeztettem magam.
-
Frawly
veterán
Sima HDD-t ma már rendszernek semmibe nem tennék, egy 13 éves C2D-ós konfigba sem. Elég olcsók már a belépő szintű SSD-k, Crucial BX500, Kingston A400 (az Adata SU650 sem lenne rossz, de az tömeges szériahiba miatt nem ajánlott). Egyszerűen dimenzióugrás bármilyen HDD-hez képest. De már a középkategóriás SSD-k is beleférnek (Adata SU800, Crucial MX500).
A 4GB RAM nem olyan nagy gáz, bár felhasználási szokásoktól is függ, hogy pl. milyen böngészőt használsz, hány fület és hány alkalmazást tartasz egyszerre nyitva. A Chrome, Chromium, Opera, és egyéb Blink motoros böngészők eléggé zabálják a memóriát, a Firefox, Pale Moon vonal egy kicsit kevésbé, de sok lappal azok is szépen tudnak enni. Plusz ha Linux van fent, az takarékosabban bánik a memóriával.
-
quailstorm
félisten
Mert bizonyos HDD-k, például Lenovo gépekben horribilisek, mintha egy 2000-es évek eleji IDE-set tekernél.
Nagyon új gépet nem teszteltem, de volt a kezem alatt Lenovo G50-70, Y500 és Y50-70, namost a gyári HDD az mindháromban gyalázat, és sehol se volt az Acer HDD-s élményéhez, az asztali gép 3,5"-es HDD-hez képest meg pláne.Azért egy i7HQ-s vérgémer gépben az ikononként tölt be a Windows és olyan gyors, mint egy P4 Celeron, az nem volt menő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SSD kibeszélő
- alza vélemények - tapasztalatok
- Nyaralás topik
- Túraautó topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Futás, futópályák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gigabyte alaplap topik
- További aktív témák...
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged