Hirdetés
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 9 – Az impulzusvásárlás is lehet tudatos
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Real Racing 3 - Freemium csoda
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
joysefke
veterán
Erre én is kíváncsi vagyok, most vettem egy Pi3 plusz-t

amit én laikusként problémának látok, hogy
1, csak egyetlen szálon futtatod a programot. Korrekt úgy lenne a dolog (az algoritmus primitívségét figyelmen kívül hagyva), hogy ha az elején lekérdeznéd mennyi logikai processzor (a Pi-ben ez 4db) van és annyi szálat indítanál, ahol mindegyik szál csupán a megfelelő modulójú számokra ellenőrizné a prímséget, a végén pedig összesítenéd a részeredményeket.
2, az egész program mindenestől belefér az egyetlen használt logikai processzor gyorsítótárába, ez nem feltétlenül életszerű...
3, Nyilván nem 20mp-t számít (lehet 20ms-t sem), de ha a konzolra írás idejét nem számoltad bele az Arduinos benchmarkban, akkor a Pi-vel se mérd bele a futási időbe:
Serial.println(millis() - start);
Serial.println(primes);itt a millis()-start utasítás végrehajtásával már megvan a benchmark eredménye, amit a kettő darab konzolra írás már nem befolyásol. a Pi-s példában pedig előbb írsz a konzolra, majd visszatér a program és nyilván csupán ez után mérsz egy időt ami nem a nettó futási időd lesz, hanem (feltételezem) az az idő ami eltelik amennyi idő alatt az egész program visszaadja a vezérlést a linuxos parancsértelmezőnek.
szerk: igen olvastam a végét

Új hozzászólás Aktív témák
- Playstation 5 Slim Disc Edition 1TB, újra fémpasztázva, 6 hó garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- CANON Objektív ZOOM Lencse EF-S 18-55mm 1:3.5-5.6 IS / 58
- Chieftec CTG-500-80P 500W 80+ minősítésű ATX tápegység
- Gigabyte GA-H110M-S2H (rev: 1.0 LGA 1151 alaplap, + i5-6600 CPU, + Garancia!
- Chieftec CHP-450A 450W ATX tápegység
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fractal Design Gamer PC - Intel i5-9600k 16GB 1000GB RTX 2060 1 év garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Touch I HDMI I W11 I CAM I Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3722
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő