- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
Erre én is kíváncsi vagyok, most vettem egy Pi3 plusz-t
amit én laikusként problémának látok, hogy
1, csak egyetlen szálon futtatod a programot. Korrekt úgy lenne a dolog (az algoritmus primitívségét figyelmen kívül hagyva), hogy ha az elején lekérdeznéd mennyi logikai processzor (a Pi-ben ez 4db) van és annyi szálat indítanál, ahol mindegyik szál csupán a megfelelő modulójú számokra ellenőrizné a prímséget, a végén pedig összesítenéd a részeredményeket.
2, az egész program mindenestől belefér az egyetlen használt logikai processzor gyorsítótárába, ez nem feltétlenül életszerű...
3, Nyilván nem 20mp-t számít (lehet 20ms-t sem), de ha a konzolra írás idejét nem számoltad bele az Arduinos benchmarkban, akkor a Pi-vel se mérd bele a futási időbe:
Serial.println(millis() - start);
Serial.println(primes);itt a millis()-start utasítás végrehajtásával már megvan a benchmark eredménye, amit a kettő darab konzolra írás már nem befolyásol. a Pi-s példában pedig előbb írsz a konzolra, majd visszatér a program és nyilván csupán ez után mérsz egy időt ami nem a nettó futási időd lesz, hanem (feltételezem) az az idő ami eltelik amennyi idő alatt az egész program visszaadja a vezérlést a linuxos parancsértelmezőnek.
szerk: igen olvastam a végét
Új hozzászólás Aktív témák
- Bittorrent topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Formula-1
- Apple MacBook
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5560 Laptop -80% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- Arctic Liquid Freezer III 240 Black - 46 hó IPON.hu garancia / Beszámítás OK!
- AppleCare+ , biztosítás/kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás!!!!
- AppleCare+ , biztosítás/kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás!!!!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop - i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest