Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Real Racing 3 - Freemium csoda
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kisgépkezelő
senior tag
Ha tippelnem kéne, akkor a kapcsolat módja lesz a probléma. Egy headsetet/kihangosítót két kimenetként lát a Windows, meg szerintem a Droid is hasonlóképp. Windowson ugye egyszerűen lehet váltani, droidon, meg általában eltalálja a rendszer, hogy mi kéne, de lehet, hogy a Xiaomi romjában van valami hiba. Egyszer találkoztam olyannal, Droidon, hogy így alacsony minőségben kezdett el lejátszani autós kihangosítóval, de egy újrapároztatás megoldotta. Lehet van valami beállítás amivel rá lehet erőltetni, hogy a megfelelő protokollt használja.
Windowson így néz ki a dolog. Ez most mondjuk nem egy kihangosító, hanem egy headset, de látszik, hogy ugyanaz az eszköz headphone-ként és headsetként is megjelenik a választható kimenetek közt, meg azt is kimásoltam mellé, hogy milyen minőség tartozik hozzájuk.
Itt egy hangminta is. -
Kisgépkezelő
senior tag
Hát a kitartás az fontos. Úgy gondolom, hogy annak a valószínűsége, hogy egy idő után véletlenül sikerül egy 10/10-es tesztet csinálnod, az elvégzett tesztek számával arányosan nő. Hogy milyen arányosság szerint, azt nem tudom, mert sosem volt erősségem a valószínűségszámítás, de abban biztos vagyok, hogy egy bizonyos szám felett már az lesz valószínűtlen, hogy egyszer se találd el 10/10-re.
-
Kisgépkezelő
senior tag
válasz
benedekco #1673 üzenetére
Kicsit low budget megoldás, de ez kóvályog rendesen.
-
Kisgépkezelő
senior tag
válasz
CPT.Pirk #1521 üzenetére
Hát nem mindegy, hogy európai Watt (RMS), vagy kínai Watt (PMPO), van megadva. Az előbbiből 100 bőven elég, hogy ne kelljen nagyon feltekerni a hangerőt ahhoz, hogy a szomszéd is ugyanazt hallgassa mint te. És ez nem csak társasházra igaz.
lezso6: Mostanában magukra valamit is adó modern metálzenekarok szinte mind ilyen erősítővel jönnek koncertezni. Egyrészt tényleg nagyon kicsi és gondolom könnyű is, a régi szabvány dobozokhoz képest, meg egy kicsit talán sokoldalúbb is. Az ára mondjuk elég vad, de végülis munkaeszköz, úgyhogy ha hosszabb távon egyszerűsíti, gördülékenyebbé teszi a studiózást, turnézást, akkor biztos megéri. Nekem természetesen nincs, sőt nem ismerek olyan embert akinek lenne, úgyhogy csak videón láttam, hogy hogyan működik. Valami hangsorral megbúgatja a hagyományos erősítőt, felveszi a hangját, abból csinál egy profilt, amit elmenthetsz, feltölthetsz, letölthetsz, úgyhogy elméletileg bármikor letöltheted magadnak a vintage Motörhead erősítőt, aztán akár szám közben átválthatsz valami mondernebb hangzásúra, hogy a szólók azért tisztán szóljanak.
-
Kisgépkezelő
senior tag
Felesleges magunkévá tenni a hivatalos tudomány dölyfös képviselőinek hamis álláspontját, mert hamarosan elsöpri az egészet a paradigmaváltás szele, és őseink tapasztalata újra előtérbe kerül. Biztos vagyok benne, hogy a jövő kutatásai befűtenek azoknak akik csak a tesztelők túlfűtött érzelmeinek tulajdonítják a fűtött órajel pozitív hatását. Korábban arról sem álltak rendelkezésünkre adatok, hogy milyen gyümölcsöző kapcsolat alakulhat ki egyes hagyományos technikákkal előállított gyümölcskészítmények, és az órajel között, de mára egyértelmű mérések bizonyítják, hogy a lekváros órajel a legmodernebb ipari megoldásokkal is felveszi a versenyt. Ráadásul töredék áron!
-
Kisgépkezelő
senior tag
válasz
CPT.Pirk #1233 üzenetére
Itt Pesten egy két helyen (nyilván annak reményében, hogy utána hallókészelüket tudnak eladni), még igyen is csinálnak hallásvizsgálatot. Mondjuk szerintem kicsit meglepődnének, ha a szokásos 70+-os közönség helyett, egyszercsak 20-as 30-as audiofoolok kezdenének hozzájuk özönleni, hogy papírjuk legyen arról, hogy tényleg hallják az infrahangot.
-
Kisgépkezelő
senior tag
válasz
#20584850 #1226 üzenetére
Nem a magunk becsapása a lényeg, hanem annak kiderítése, hogy mennyire alacsony, vagy magas hangokat hallunk meg. Mivel a skála két szélső végén durván esik a hangerő, lásd a majd 500 hsz-el ezelőtt beszúrt ábrát, ezért nem az derül ki, hogy nem hallanád ezeket a hangokat, hanem hogy többnyire nem lehet olyan eszközt csinálni, ami a teljes hallástartományomban lineárisan szól és még a fejemen/asztalomon is elfér. Nyilván ezért is ad más élményt egy jól hangosított koncert, ahol a hűtőszekrény méretű hangszórók gond nélkül kipréselik magukból azokat a mélyeket is amiket az én 5"-os hangszóróim már nem. Sajnos többnyire a 15KHz fölötti fülsértő magasakat is bírja a hangosítás, és mivel a pesti klubokban törekednek rá, hogy semmilyen zenei információ ne vesszen kárba
, ezért a világért sem szűrnék, legyen csak két napig tartó fülzúgása mindenkinek, aki megnézne egy koncertet ahol torzított gitár is szól. Szerencsére találtam pár egész jó füldugót, ami nem esik akkor se, ha kicsit pörgősebb a tánc.
-
Kisgépkezelő
senior tag
válasz
#20584850 #1222 üzenetére
Pont amiatt kell felhangosítani, hogy olyan hangerőn halld a nagyon alacsony és nagyon magas hangokat ahol egyébként hallgatod a zenét. Különben nem az derül ki, hogy hallod e ezeket a hangokat, hanem csak az, hogy ezek halkabban szólalnak meg a legtöbb fülesen és hangszórón.
-
Kisgépkezelő
senior tag
Feljebb kell csavarni a hangerőt, úgy hallatszik a vége is. Gondolom a két végletet ahol már sem a fül, sem a hanszórók nem szeretnek működni. Normál hangerőn 40-16k-ig hallottam, de teljesen felcsavarva a hangerőt, hallottam 18Hz-től egész a végéig. A 18Hz elviselhető volt, a 20K+ az gyilkos. Bár kicsit kétkedek a dologban, mert a gyártó azt írja, hogy 54-22 000Hz-ig működik a hangszóró, de lehet, hogy azok csak azok a pontok amiken túl hirtelen kezdenek esni a dB értékek. Arra vigyázni kell, hogy ha fel van csavarva a hangerő, akkor ha az egyik végéből a másikba akarjátok húzni a csúszkát, akkor előbb némítsátok, mert a két vége ugyan teljes hangerőn is nagyon halk, de a közepe az nagyon nem.
-
Kisgépkezelő
senior tag
válasz
CPT.Pirk #1083 üzenetére
Én szeretem a Motöheadet, de azért egyrészt a határoktól meg az intenzív zúzástól nagyon messze vannak, ami talán nem is csoda, mert szerintem kb. abban a pillanatban, hogy megjelenik valami ami kicsit feszegeti a határokat, lesznek valakik akik még azon is túl akarnak tenni, 40 év alatt meg igen messzire jutottunk. Bár szerintem már Másrészt meg azért a Motörhead hangzás szerves része, hogy úgy szól, mint nagyapám szokol rádióján a bármi. Ha jobban szólna, úgy már sz...r lenne.
lezso6: Nekem aztán minden teknó, ami elektronikus. Persze tudom, hogy egy rengeteg alműfajjal bíró stílus, de nekem nem mond semmit az, hogy "downtempo", vagy "hard bass". De ahogy érzem más is így van az általam kedvelt kissé szélsőségesebb stílusokkal. AC/DC-től a brutal slamming death metálig minden rokk. Egyébként itt is megvan az "aggya a méjjet" megfelelője, csak a stílust deathcore-nak a dropot meg breakdown-nak hívják. Bulizni kifejezetten jók ezek a zenék. Lemegy 10-12 egyforma szám, nagyon nem kell odafigyelni rájuk, de az ember a másból nem hát megszokásból tudja még félrészegen is, hogy mikor jön a drop/breakdown amire jól lehet táncolni. -
Kisgépkezelő
senior tag
válasz
proci985 #960 üzenetére
Én inkább azért váltottam rá, mert az általam hallgatott stílusokon belül kezdett többször akkorává nőni a kínálatuk, mint a legjobb virágboltoknak. Ki gondolta volna, hogy ha egyszerűbb fizetni a zenéért, mint kalózkodni, akkor fizetni fognak érte?
Ide illene még egy mindblow-os mém. Aki akarja képzelje >>>ide<<<!
-
Kisgépkezelő
senior tag
Hát ha logikusan gondolkodsz, akkor ugye ha a háromból nem találod meg az egyet ami különbözik, az azt jelenti, hogy nincs köztük akkora különbség amit észlelni lehetne. Nyilván ha valamennyire képzett vagy az adott téren (pl: zene), akkor tán jobb esélyel észreveheted az apróbb különbségeket. De ha te hallod a cin fehérzaját, akkor függetlenül attól, hogy egyébként hallottál e már cint élőben, simán meg kéne tudnod mondani, hogy a minték közül pl: A-ban van fehér zaj, B-ben nincs fehér zaj, X-ban sincs fehér zaj, tehát B=X, és kaptál egy pontot... és így tovább (nyilván a teszt során minden alkalommal véletlenszerűen újrasorsolják). Ez a tesztípus pont ezért nem is arra van, hogy meglássuk, hogy "hogyan tippel" valaki, vagy, hogy mit tippel, hanem hogy tippel e.
Élelmiszeriparban pl: nagy elterjedtek az efféle tesztek. Ott nyilván annak az eredménynek örülnek, ha pl: az eheti batch és a múlt heti batch között olyan kicsi a különbség, hogy tesztelők nem tudják őket egymástól megkülönböztetni.Off: Régen amikor még akkora voltam, hogy a mostani önmagamnak jó ha térdig érnék, kérdezgettem anyámat, hogy miféle szakmák vannak. Masiniszta, statiszta, artista, barista... alkoholista. Az alkoholistákról anyámnak nagyon rossz véleménye volt, de én nem értettem miért, sőt azt se értettem, hogy ha az ivás káros, akkor hogy fizethetnek embernek azért mert iszik? Aztán amikor elsőnek láttam ilyen élelmiszeripari tesztet, akkor gondoltam, hogy tulajdonképp pl. egy aranyászok ilyen fajta tesztelése áll a legközelebb ahhoz, amit én 3 évesen az alkoholista kifejezés hallatán elképzeltem magamban.
-
Kisgépkezelő
senior tag
Az efféle diszkriminációs tesztek lényege nem az, hogy kiderítsék, hogy meg tudod e állapítani, melyik a jobb a minőségű, hiszen az ember hajlamos akkor különbséget felfedezni, ha egyébként nem is érzékeli, sőt még akkor is, ha nincs. Ezért az ilyen ABX/Triangle, meg hasonszőrű tesztek, azt vizsgálják, hogy három mintából meg tudod e mondani magabiztosan, hogy melyik az az egy ami különbözik/melyik kettő egyezik. A Foobaros ABX teszt mondjuk valamiért ABXY amiből az Y szerintem tök felesleges, de ők tudják.
-
Kisgépkezelő
senior tag
Irónia volt, csak nem tettem ki a smiley-t mert IRL is úgy jó ironizálni, ha fapofával mondod bele a másik képébe a legnagyobb hülyeségeket.
Egyébként a sok 30-70%-os eredmény mellett találtam olyat hogy fél perc alatt végigkattogtattam 100%-ra. Gondolom valamit eltoltak a tömörítésnél. Úgyhogy akár saját tömörítés ellenőrzésére is jó lehet egy ilyen ABX teszt. Bár az már tényleg kérdéses, hogy magamnak minek tömörítenék. Tömörítsen nekem a Spotify! Azért fizetem őket. -
Kisgépkezelő
senior tag
Kicsit én is rápörögtem. PC-ről hallgattam, egy Fluid Audio C5 aktív studiomonitor* páron. Voltak kétségeim az elején, hogy esetleg nem sikerül, de aztán végül magabiztosan tudtam hozni a statisztikailag elvárható 50+-20% körüli találati arányt. Próbáltam az itt linkelt mintákkal is, meg találtam egy egész jól működő online tesztet is.
*Studiomonitorként árulják, de azok közt azért nagyon low budget. -
Kisgépkezelő
senior tag
lezso6 Van ami nem igényli. Az előző kocsimban vagy fél évig be volt szakadva az egyik hangszóró membránja, amitől kb. egy tiszta hang nem jött ki belőle, de nem zavart amíg ilyeneket hallgattam. Persze kicsit fűszerezte a hangzást, dehát a csöves technika hívei is azt mondják, hogy az apróbb tökéletlenségek teszik igazán élettel telivé a zenét.
CPT.Pirk Még itt a Ph-n is volt régebben valami dühöngős topic ezzel kapcsolatban, de a környezetemben is mindenkit zavar zavar. A koncertre járogató társaságunkból én voltam az első aki vett füldugót, de egyre többen kértik tőlem, hogy ilyet szerezzek nekik is. Sajnos a keverőpult mellé állás sem segít nagyon. Néha annyira túltolják, hogy legfeljebb a vécén elviselhető a hangzás. Talán ha több koncerthelyszín lenne, akkor lenne köztük valami verseny, aztán a rosszabb helyek is vagy fejlődnének, vagy kihalnak.
Goose-T Egy rokonom is hasonló cipőben jár. Én mindig mondtam neki, hogy a valós körülmények figyelembevételével kell keverni a zenét, úgyhogy mivel én voltam a legközelebbi akinek kocsija van, ezért tesztként mp3-ba konvertálva, bluetoothos fm. transmitteren átküldve hallgattuk autórádión. Le volt törve, hogy a kisbőröndnyi studióhangfalak előtt, heteken át tökéletesre kevert számai milyen rosszul szólnak. Aztán pár héttel később jött valami új renderrel, amiben már nem interferált annyira a lábdob a rosszul lerakott csatornafedelekkel, úgyhogy az lett a végleges. Cserében állítólag rendes rendszeren elég ergyán szólt.
DEJVID Amikor először rottyantottam az új lakásomban rögtön megmondtam, hogy a felső szomszédom Hajdú Energomatot indított el. Aznap kicsit túl is pakolta.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Veszteségmentes vagy pszichoakusztikus tömörítés? Megvizsgáltam a kódolási veszteségeket.
- Tudományos Pandémia Klub
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- EAFC 25
- Tőzsde és gazdaság
- HTPC (házimozi PC) topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest