Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ddekany

nagyúr

válasz doc #70 üzenetére

"Egyebkent folyamatosan ellentmondasz magadnak. Hol a radikalis valtozast koveteled ami minden letezo megszokassal szakit, hol meg ragaszkodsz a regi, jol bevalt dolgokhoz, elutasitva mindenfele valtoztatast..."

Nem basszus, azt mondom, hogy változás csak úgy lesz, ha "központilag" (tudom Linuxnál elvileg nincs, de amúgy azért van informálisan) nyomják őket, vagy szóval van valami egységesebb akart. Nem, nem nem MS módszerre gondolok, csak azért kéne az egységes iránymutatás és elérhető megoldás amire váltani lehet, meg főleg egy attitűd a közösségben, ami nem arról szül, hogy kötik az ebet a karóhoz. Ez amúgy rengeteg területen működik is valamennyire, nincs ez a toporgás mint "a konzolon".

"van, de ilyesmi eddig nem kerult szoba a topicban :)"

Ha befogod a füledet "lálálá", vagy ennyire nem érted szakmailag, akkor nem...

"tehat szerinted 'tisztabb, egyszerubb' egy emberi szem szamara kb. ertelmezhetetlen adatstrukturabol kibanyaszni valami informaciot, mint egy egyszeru parszavas szovegkent elolvasni?"

Leírtam, hogy te emberként természetesen nem a JSON-t kapsz az arcodba, az első erről szóló hozzászólásban... Tehát mi a gond, nem olvastad?

Mellékesen, "debug" célból, a JSON elég jól olvasható ember számára. (Meg persze lehet más is a közös struktúra leíró nyelv, egy gyors példa volt.)

"Az helyzet az, hogy a mostani megoldas tiszta, egyszeru, rugalmas."

Akkor próbálj két dolgot megcsinálni, csak kapásból. Mondtad az ls-t. Akkor írt egy scriptet, ami az ls(!) kimenete alapján csinál valamit (mindegy mint... akár csak írja ki) az összes felsorolt fájl nevével. Vagy, írj egy scriptet, ami csinál valamit (minegy mit), ha neki paraméterként átadott dev-ek bármelyikén 95% alá csökken az üres hely.

"A gyakorlati tapasztalat megmutatta hogy a tulbonyolitott megoldasok csak problemakat okoznak"

(Ismét egy tautológia... a túlbonyolított kifejezésben benne van, hogy bonyolultabb mint kéne.)

"Amikor az amugy szabvanyos HTML-t fejlesztok is vert izzadnak hogy legalabb hasonloan nezzen ki egy adott forras 3-4 kulonbozo bongeszoben, szerintem nincs mirol tovabb beszelni :)"

Most ennek mi értelme? A HTML nem azért szopó, mert nem bot egyszerű (hogy lenne az, tekintve az elérendő célt), hanem mert (a) össze-vissza gányolták ez elején hozzá nem értő emberek (b) Nem egységes, hogyan kell értelmezni, mindenki máshogyan csinálta. Hogy egy mostaninál szabályosabb, tisztábban strukturált kiment ezt a gondot miért tenné valószínűbbé, azt nem vágom, de szerintem te sem...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés