Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Samsung T7 1TB külső SSD
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- potyautas: Másik küldetés
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
Ferdítésnek nevezed a másikat, de szerintem a tiédben is van némi ferdítés. Vagy túllihegés? Találkoztál olyan nővel, akivel udvarias voltál és nem köszönte meg? Abból még nem kellene általánosítani.
Engem sokkal jobban zavar, amikor a fórumozók nagybetűvel írják az én, te, ő stb. személyes névmásokat, ami a magyar nyelvben kisbetű. Mint a férfi és nő szavak is. Aki látott már belülről könyveket, regényeket, ilyesmivel persze tisztában van. Másoknak magyarázni kell.
Ez is egyfajta udvariatlanság, a magyar nyelvvel szemben.
Levelezésnél, a tiszteletadás jeleként használatos a nagybetűs megszólítás: Te, Ő, Hölgyem, Uram stb.
Mivel a fórumozás is egyfajta levelezés a fórumozók között, elvileg nincs akadálya, hogy másik fórumozót Te megszólítással tiszteljük meg. Csak nem nagyon szokás. Lehet, de nem szükséges.
-
gabber01
addikt
Ja hát ugye a nagy egyenjogúsággal együtt járna az is, hogy bizonyos előnyökről, kiváltságokról le kellene mondani, de az már ugyebár nem tetszik, az elvárások azért csak megmaradnak... (hozzáteszem, már elég régóta nem nagyon van negatív diszkrimináció, sokkal inkább az ellentéte, tőlünk nyugatabbra meg aztán pláne!)
-
Ugy inditod, mintha vitatkoznal velem, de nem latom, hogy hol nem ertunk egyet. Talan ott, hogy szerinted eloszor kellene 'elvenni' a nok 'elojogait', es utana gondolkozhatnank a diszkriminaciorol -- szerintem meg nem. (A sved, nemet, angol helyzettel en is elegge kepben vagyok.) Ezt a 'magyarozast' meg utalom, kb. az egyetlen tenyleg jellemzo 'magyaros' szokas a magyarok szidasa.
A babafurdetes-dolog tenyleg vicces, Magyarorszag szinte az egyetlen hely, ahol az elso 1-2 hetben is furdetik a babat, pedig az mindenkinek jo, csak a babanak nem

Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű állapotú ACER 15,6"FullHD IPS,10.gen.i3,MX330 2/4GB VGA,12-20GB RAM,256SSD+HDD
- Lenovo Legion 5 15ACH6H (Ryzen 5 5600H, RTX 3060 130W TGP, 32GB DDR4, 512+250GB SSD, új akksi)
- Dell Gamer,15,6"FullHD IPS,i7 10750H(12X5,Ghz)GTX 1650 4/8GBVGA,16-32GB RAM/512GB SSD,ÚJ töltő,jó ak
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- Bontatlan! Új Lenovo Thinkpad T14s G4 Tartós Érintős Laptop 14" -45% Ryzen 5 7530 16/256 FHD+
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy Z Flip 5 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- Lenovo E490 Notebook i7/16/500
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi