- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergő_
őstag
Én sem értek veled egyet, hiszen kaució az kaució.
Ezt viszont sajnos igaz:
" Az még jobb eset, amikor a pénzt nem is tudja visszaadni egyből, mivel azt a sajátjának tekintette és elköltötte. "
Előfordult, kicsit nehezen kaptam vissza, de ha van szerződés nem túl bonyolult. -
Blindmouse
senior tag
Máshol is dívik ez a 2+1 hónap letétele. Nekem pl több mint 1500 eurót kellett hirtelen előrántanom a zsebemből. Itt már a bankkártya pénzfelvételi limite is gondot okoz, asszem 2 napig kellett zarándokolnom megfejni a fémtehenet. A kaucióra itt Belgiumban úgy dívik, hogy elhelyezik egy direkt erre gyártott bankszámlára, amihez csak a tulajal eggyütt férünk hozzá. Ugyanígy, asszem 23 oldalas szerződést kellett aláírnom minden oldalon 4 példányban. Nem hinném hogy lehetne vitatkozni melyik jobb.
-
bambano
titán
az ilyen kategóriás kitolások valahogy mindig úgy indulnak, hogy a másik hosszú ideig tahó volt...
ez neked, mint rendes albérlőnek kitolás. viszont a kitolás, mint egyfajta általánosítás, azért született, mert más albérlők túl sokszor és túl sokért szivatták meg a tulajokat. Mivel a tulaj az erősebb, így neki van lehetősége védekezni. ki nem fizetett számlahegyek, lerombolt lakás, stb.
persze a tulaj sem mind angyal, nekem sorozatban háromszor adták el a fejem felől az albérletet a mocsok tulajok, pedig tudták, mire készülnek. de azért a 2-3 havi lakbérért még utoljára kitoltak velem.
-
bullseye
addikt
A kaució hivatalosan a károkozásra van, de nem hivatalosan arra is, hogy ha valaki késik egy hetet a havi bérleti díjjal, akkor ne kelljen kidobni és új bérlőt keresni...
-
Vakegérke
félisten
A lányom is ad ki lakást, nála is első hónap, plusz kéthavi kaució a kvóta. Nem is volt gond az első, második bérlőnél. Felmondták a szerződést, visszakapták a pénzüket gond nélkül.
Azonban akadt egy bérlő, aki írd és mondd, két hónap alatt úgy lelakta a lakást, hogy a kaució összege kevésnek bizonyult a károk fedezésére.Nem butaság kauciót kérni.
-
tildy
nagyúr
válasz
varga.tamas #10 üzenetére
Ha normalis vagy, akkor a kauciot visszakapod. Ez nem "elszoras" . De ha ennyire nem tetszik, megtalalod a modjat, hogy megoldd maskepp.
-
baluka26
veterán
Nem értem a felháborodást én sem.
Amikor egy évet laktam albérletben Pesten eléggé jó viszonyt sikerült kialakítani a tulajjal, szóval mi mindent eléggé könnyedén megoldottunk, végén pénzben még mi jártunk jól, mert visszaadta a kauciót teljesen, és az apró okozott hibákat saját pénzén megcsinálta.
Nekem igazából csak pozitív véleményem van erről az egész albérlés történetről.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
varga.tamas #2 üzenetére
Te több kárt tudsz okozni neki, mint ő neked. Ha pedig nem követsz el semmit, akkor a kaució visszajár. Teljesen alaptalan a felháborodásod.
Ügyvéd nem kell, elég ha két tanú ellenjegyzi a szerződést, az már teljes bizonyító erejű magánokirat. Ha akarsz mellékelsz hozzá fényképeket, és nincs vita, hogy mi volt a lakásban, meg mi milyen állapotban volt.
Az hogy neked nincs két havi kaucióra előre pénzed, az egyéni szociális probléma, ebben az esetben (ne sértődj meg nem akarlak megbántani) nem is adnám ki neked a lakásom, mert ha ennyire nincsenek tartalékaid, és/vagy nem tudsz bánni a pénzzel, akkor nagy valószínűséggel az albérleti díjjal is lesz előbb-utóbb elmaradásod.
-
A kaució alap, hogy van, ő se ismer...
Új hozzászólás Aktív témák
lo Érdekes a magyar lakástulajdonosok mentalitása, akik kiadják nem használt lakásaikat.Mégpedig azért, mert a döntő...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest