Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• cadeyrn

aktív tag

válasz #41133696 #186 üzenetére

Hát fent volt hónapokig tartalék rendszernek csak nem nagyon használtam. Ja a Mandrivánál volt az, hogy az X-FI XtremeMusic, szólt. Sztereóban. Nyilván azért vettem, hogy 5.1 helyett 2.0-ban szóljon :)

Gondolom nem állítottad át a pulse daemon.conf-ban a default csatornák számát 2-ről X-re. Nekem is volt ilyen gondom külső Audigy NX-el, kellett is az első Google találat.

Az Office file-formátuma egy zárt, bináris szar. Szerinted a nyugat-európai hivatalok viccből állnak át egytől egyik opendocumentre?
    De már mondtam, a munka más. Itt, most az átlaguserről beszélünk, még mindig.

• hcl

titán

LOGOUT blog (1)

Ember :D Az egész Linux nem az üzleti érdekekről szól, és faszán működik :D
    És általában születnek nyílt forrású driverek, csak idő kell neki. Csak max. te sértődsz be azon, hogy van pár olyan hardvered, ami nem megy Linuxon. Ez széles látókörre vall.
    Nekem is van egy csomó, ami windózon nem megy...

"Hát fent volt hónapokig tartalék rendszernek csak nem nagyon használtam. "
    Ja, az hatalmas tapasztalat.

"Ez több dolog is lehet, pl ilyesmi, mint az alaplapi PCI-E slot "
    Persze, az Avermedia azért nem tudta azonosítani fénykép alapján.
    A kártya felismerhető volt, de a windózos drivere, ami hozzá volt, nem működött nyóc alatt, és nem tudtam, mi az id-je, ha már a Linux modul nem tudta felismerni, mert nem ismerte azt az id-t.
    Ilyenkor a kártya pontos típusa alapján ki lehet találni, mit kell átadni a modulnak, de a pontos típus híján nem tudtam.
    Windózon meg az Avermedia egy másik kártyájához adott driver felment, de a kezelőprogija nem.
    A kártya apósjelölt gépében hibátlanul ment, csak amikor megszűnt az analóg adás, vett egy csak digitálist. Nekem meg analóg kábeltévém van.
    Garanciális, az akkor már régen nem volt. Amúgy A16AR-nek hazudta magát, de nem az volt.

"Na most az Office 365/2013 már képes OpenDocument fájlformátumba is dolgozni, "
    Hatalmas fejlődés, hogy a MS végre tudomásul veszi más cégek fileformátumait is :) ODF mióta van? 8-10 éve minimum.

• CPT.Pirk

Jómunkásember

Persze, de olyat ki vesz meg? :) Ez valamelyik Fatality kártya, ha jól nézem a 2005-ös, SB0460. Olcsón szereztem egy vásárban.
    Egyébként sajnos az a jellemzője a kártyának, hogy Crytaliser nélkül doboz hangja van, vele meg normális, csak úgy meg nem azt kapod, ami a felvétel volt.

Amúgy 2008-ban kiadta a Creative a drivert hozzá Linux alá is, így nem kizárt hogy működik a módváltás is benne, bár nem tudom mi szükség lenne rá. A más hangrendszer felépítés miatt egyszerűen jobban szól ugyanaz a hangkártya Linux alatt, mint egy nem Wasapi (vagy ilyesmi) képes gyári driverrel Windows alatt.

#189: a SteamOS még béta, de január óta már megy sima alaplapon is.

törölt tag

"A Netbook láznál volt egy kis remény, hogy majd megdobja."
    Volt egy kis hiú ábránd. Aztán az MS az akkor már boltban nem árult XP-t gyorsan töredékáron adta a netbook-OEM-eknek, nehogy megtörjön a vendor lock-in állapot. Éppúgy, ahogy most a Windows következő verziójának ingyenes vagy alig pénzes verziójáról susmorognak hasonlóan OEM-viszonylatban.

Nincs driver, nincs piaci részesedés. Így is lehet. Mire normálisan elindultak a grafikus Linuxok, már majdnem 15 éves egyeduralma volt az MS-nek. Utóbbi csak akkor tört meg, amikor az eszköz változott, a PC mellett, helyett előlépett az okosteló, tablet.

cadeyrn írott válaszod meg jól példázza az MS technikáit. Egy ilyen évi 21 milliárd dollár profitot termelő T-Rexszel hogy is szállhatna harcba egy opensource alapítvány? Még a követhetetlen, 5-6 bibliányi oldalszámú OOXML szabványleírását is át tudta nyomni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés