Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz hcl #191 üzenetére

Egy picit félreértetted: Nem arra írtam, hogy a Linuxnak nincs üzleti érdeke, hanem arra, hogy a HW gyártóknak nincs ilyen érdekük abban, hogy Linuxra kiadjanak drivert, mert azt mondják, hogy a driver írás is pénz.

A specifikációkat meg nem fogják nyilttá tenni, ettől függetlenül vannak zárt gyártó driverek, pl AMD driverek, de anno a Leadtek TV Tuneremhez nem volt.

(#202) dabadab:

Ja igen, ami még fontos, akkoriban volt az, hogy a JAVA hiába települt OpenSuse alatt a Yast 2-ben, nem minden böngésző alatt működött automatikusan, hanem mókolni kellett, (Sym.link), hogy például a Firefox alatt működjön is ha már egyszer fel van telepítve. Na most azóta változhatott a helyzet, én akkor is megcsináltam, de kérdem én, hogy egy olyan akinek ez a cikk is szól, vagyis vélhetően laikus, mit évő lenne? Valszeg elintézné, hogy á szar, megyek vissza a másik rendszerre. Mert ott ugye már egy picit lletve konzolt is kellett használni amiről azt sem tudta, hogy mi valamint a SU-ról sem volt lila gőze sem.

How do I download and install 32-bit Java for Linux Platforms?

"A Photoshop valamiert mindig az ultimate erv szokott lenni a Windows mellett, de nekem vanegy olyan erzesem, hogy nem, az atlaguserek egyaltalan nem hasznalnak PS-t, vagy ha megis, akkor is sokkal jobban jarnanak valami massal."

Van egy haverom, aki használja, de geeknek nem mondanám, amolyan hobbi felhasználó, pedig mondtam neki, hogy van GIMP is a világon, ami nem egy PS, de amire ő használja a PS-t szerintem az is megtenné. Sőt van egy másik is, de az fotós. Igaz egyik sem telepít Linuxot még rémálmában sem.

(#183) cadeyrn:

"( Programot meg ne lopj, azok az idők már nem menők )"

Ezzel tökéletesen egyetértek, egyébként pont egy Linuxos átportolt Gimp 2-t használok Windows 8.1-en.

(#195) cadeyrn :"Az Office file-formátuma egy zárt, bináris szar. Szerinted a nyugat-európai hivatalok viccből állnak át egytől egyik opendocumentre?"

Voltak pár éve erről hírek, hogy bizonyos városok / tartományok főleg Németországban átálltak, még olyan is, hogy az OS-t lecserélték, aztán abba maradt az ilyen hírek születése.

Szóval nem beszélek én le senkit a Linuxról, csak ha valami ismerősének feltelepíti, és az tényleg nagyon alapszinten tolja, akkor számítson arra, hogy sűrűn fog hozzá fordulni kérdésekkel. Sőt, én szomszédomnak azt javasoltam, hogy amit összerakott még régebbi konfigot 512 MB RAM-mal (valami P4 Celeron), arra tegyen egy ubuntut, de azt mondta, hogy ő sem tudott vele megbarátkozni, akkor majd a 80 év körüli szüleinek (akik egyébként addig semmilyen gépet nem használtak, tehát XP-t sem) fogja pont felpakolni... Pedig a biztonságot mint releváns tényezőt említettem. De azt mondta, hogy az XP-vel is gondjai lesznek az apukájának, de ha telefonál, ott legalább tud fejből is segíteni, mert ismeri.

• quailstorm

félisten

válasz hcl #191 üzenetére

De azért van nekünk SUSE enterprise is valamiért. Ha már support kell.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés