- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kisgépkezelő
senior tag
Az a baj, hogy Magyarországon még mindig annyira gyenge a munkavállalói érdekképviselet, hogy a legtöbb helyen rövid távon az a kifizetődő, hogy az ember a saját kollégáit lökdösi ki a "húsosfazék" közeléből. Hosszú távon ez persze se a munkavállalónak nem jó (állandó stressz, nagyobb cserélődés), meg szerintem a cégeknek sem, mert amit nyernek a bérköltségen, azt szerintem háromszor elbukják másutt.
A normális nyilván az lenne, ha a cég bevételeinek növekedésével arányosan nőne a "fazék" (bértömeg is), így az alkalmazottak együtt és nem egymás hátán próbálnának előre jutni. De ugye nálunk többnyire nemhogy kollektív szerződés meg egyéb a világ jobbik felén megszokott dolgok nincsenek, de még olyan sincs aki tárgyalna róla.
- Emiatt aztán tényleg kárba vesznek az ötletek - ha nekem nem jut semmi a dologból, akkor minek erőlködjek.
- Elszabotálódik az újoncok, pályakezdők betanítása - a cég érdeke, hogy legyen képzett embere, az én érdekem az, hogy, senki más ne tudja amit én, mert úgy felém áramlik több pénzenergia.
- Megszerzik az emberek a szükséges munkatapasztalatot, aztán lelépnek valahova ahol meg is fizetik.
- Elszabotálódik a munka - mivel ugye a bevétel növekedéséből nem igazán jut a munkavállalónak, így aki maradni akar/kénytelen, egy idő után arra törekszik, hogy az adott összegért a lehető legkevesebb munkát végezze.
- Ezzel együtt azoknak a letörése, akik dolgozni akarnának - "hallod ezeknek, ennyiért a mimumot... se!", hiszen gyorsan vége a kényelmes tempójú munkának, hosszú kávészüneteknek, ha valaki közben megmutatja, hogy lehet keményen is dolgozni.
Oldalakat írhatnék az ilyen simlis kollégák sztorijaiból, mert a magyar munkahelyi kultúra olyan ütemben termeli ki őket, hogy alig marad ember aki ne csinálná meg a maga apró trükkjeit. Hogy mégsem írok egyet sem az azért van, mert valószínűleg pont ugyanazok lennének amit mindenki más is megtapasztalt, függetlenül attól, hogy három utcával, három várossal, vagy három megyével dolgozik odébb, ugyan úgy, ahogy a te két sztorid is megtörtént itt a szomszéd irodában, meg egy emelettel feljebb a másik részlegen is.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Synology NAS
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- Formula-1
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Csendes, slim profilú és madzagmentes Logitech klaviatúra, amit nem kell tölteni
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A02S 4G 32/7GB kártyafüggetlen + dual simes okos készülék, TÖBB DARAB!
- Samsung Galaxy A20E 4G 32/3GB kártyafüggetlen + dual simes okos készülék, dobozos, TÖBB DARAB!
- Iphone 8 64GB kártyafüggetlen, újszerű okoskésüzlékek, több darab! /DOBOZ/GYÁRI TÖLTŐ SZETT/
- Samsung Galaxy S7 Plus 6/128GB Megkímét,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Eladó gamer gép+billentyűzet egér és monitor
- SzoftverPremium.hu
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3291
- Lenovo ThinkPad 40AF dokkoló kiárusítás! Csak 25.000 Ft / szett
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest