Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
Nekem most egy olyan "problémám" van, hogy az USB3 nem hozza a várt sebességet. Mindenhol 100 mega fölötti sebességről zengenek ódákat, de nálam olvasáskor 83-84 (azaz a külső usb3-s vinyóról másolok a gépben lévő sata vinyóra), íráskor 64-65. Ekkor mentettem vissza a belső sata vinyóról a külsőre. Mindkét esetben többgigás mkv videókat másoltam (30G körüli mennyiségben).
Az alaplap Asus P5QL-Pro, az USB3 kártya Silicon Power, NEC chipsettel. A külső vinyó pedig WD Mybook essential 2TB, USB3. Oprencer Win7 Home.
Az számít-e, hogy Windows Intézővel másolom? Talán pár %-ot, de nem hiszem, hogy ettől esne a felére a másolás sebessége. -
mexel
veterán
Közben teszteltem: Az alaplapi USB2-es porton stabil a másolás, a PCI csatolós USB3-as kártyán keresztül mindig megszakad a kapcsolat. Mi lehet a gond? A drivert felraktam a kártyához.
-
mexel
veterán
Van egy Transcend PCIe 2x USB 3.0 port bővítőkártya a gépemben, mert vettem egy USB 3-as dokkolót és szeretném kihasználni a sebességét. Azt vettem észre, ha az usb3-as bővítőkártyába bedugom a dokkolót elég sokszor "megszakad" a kapcsolat. pontosabban másolás közben egyszer csak kiírja hogy a win nem tudta befejezni a műveletet stb. Ilyenkor eltűnnek a dokkoló betűjelei is, csak akkor látom újra ha újraindítom a dokkolóban lévő vinyókat. ( amik nem állnak le, csak a gép nem látja) Ez teljesen rapszodikus hogy mikor kapcsolja le a dock-ot a gépről.
Most kipróbálom, hogy nem az usb3-as bővítőkártyán keresztül használom, hanem simán az alaplapi usb2-vel. Amióta abba dugtam be, nem kapcsolt szét. Lehet hogy ez véletlen, csak nem tudom mi lehet a roszz: a dokkoló vagy az usb3 bővítőkártya?
Másnak nem voltak ilyesmi problémái az ilyen bővítőkártyákkal?Ez egy olcsó darab, lehet hogy ezzel van a baj? Talán ha lenne alaplapi usb3-am az jó lenne? -
Spiler666
csendes tag
Srácok lenne 1 kérdésem. Ezt a Power Over eSata kábelt [link] Budapesten, vagy az országban, hol tudnám megvenni? És használta e már valaki? Nagy segítség lenne.
-
kisza25
félisten
ha minden jól megy akkor lesz egy USB 3.0-ás pendrive-om akkor megnézem a két eszközt is ki tudja szolgálni rendesen a rendszer
-
kisza25
félisten
-
Kobaljov
senior tag
Megkerestem: a Kingston pendrive tesztjében írták (bár nekik működött nélküle is, de a gyártó is ad hozzá Y kábelt a biztonság kedvéért)
-
Kobaljov
senior tag
A nagyobb aram miatt azt meg meg lehet emliteni esetleg a kompatibilitas kapcsan, hogy a mar eleve USB 3.0-hoz tervezett eszkozok, nem biztos hogy ugyanugy tudjak hasznali a 2.0-s csatlakozot is, epp az aramkulonbseg miatt, itt is kellhet plusz egy kabel az ellatashoz (pl. par hete jelentettek be es teszteltek egy uj USB 3.0-s pendrive-ot, es az is csak plusz kabellel mukodott a 2.0-nal).
(eSATAp(owered) pedig van pl. az ASRock Atomos hazimozi gepein (pl. Ion 330HT), HDD hazat pedig a Delock is gyart hozza, en ezeket hasznalom)
-
Himym
senior tag
Üdv.
Tetszett a teszted, ugyan ezekkel a számításokkal nem értek egyet:
USB 2.0 480Mbit/s~40MB, max kábelhossz 5m, 5 V, 2,5 W áramot közvetít
USB 3.0 5Gbit/s~400MB, max kábelhossz ismeretlen, (5 V, 2,5 W) közvetítÍrtad a teszbben, hogy az USB 3.0 3x annyi áramot tud leadni akkor itt miért ugyan az mind2tőnél az érték?
Ha esetleg tévednék és mégis csak én számoltam volna el, akkor Elnézésedet kérem
USB 2.0 480mbit/s ~ 60MB és nem 40MB
USB 3.0 5Gbit/s ~ 640MB és nem 400MBSegítségül használtam ezt az átváltót : Bitmatek.hu
És így már érhető a ~10*-es sebesség növekedés.
-
Boxi88
őstag
Ha ezek elkezdenek terjedni és használható áron hozzájuk lehet majd jutni, egész jó vétel lesz pláne az usb 3.0.
-
LackoMester
addikt
-
kisza25
félisten
válasz
LackoMester #27 üzenetére
az asztali mini-ITX -es gépben az oprendszer a tesztben szereplő SSD-n van, kiegészítve egy 1TB-os Hitachi Deskstar™ 7K1000.C amin minden más
-
LackoMester
addikt
Nekem még van egy WD 80GB IDE, amit ez már kapott
, filmeket tárolok rajta...Erre teljesen jó.
A legsz@rabb vinyóm az egy 250GB Seagate Sata2, melegszik, hangos, szóval vacack.
A jobbik gépemben viszont már ottcsücsül egy WD CB 1TB Sata3-as, ezen fut a OR+ játékok.Ez nagyon baba. -
gfefe
őstag
Nagyon szép kis cikk...
Hasonló eredményekre jutottam én is.
Én maradok az esata portnál egyenlőre.... majd ha jobban elterjed lépek át usb3 ra. -
kisza25
félisten
nem abból nincs is max 640GB-os
A-DATA NH03 1000GB Fekete 22463.-
ADATA 3.5" HDD USB 3.0 1TB 5400rpm 8MB Portable Fekete merevlemez.IOMEGA eGo Portable 1000GB USB 3.0 piros 39803.-
Iomega 2.5" HDD USB 3.0 1TB 5400rpm 8MB Cache eGo Portable PirosWD MyBook 3.0 1000GB WDBAAK0010HCH 26801.-
WD MyBook 3.0 1000GB WDBAAK0010HCH-EESN merevlemez
3,5" -
kisza25
félisten
válasz
LackoMester #21 üzenetére
nem semmi
én most adtam el 4db régebbi HDD-t 3,5"-ból 160/320/500GB-ost asztaliból és egy 250GB-os 2,5"-ost a notiból, helyettük lett a 640GB-os Armor külsőnek és egy 2,5" 500GB WD black 7200RPM a notiba
így összesen 2,2TB van 2gépben a külsővel együtt, kicsit több mint 10000Ft-ba volt a váltás, de így most a notiban dupláztam 250->500GB és sebességben is sokat gyorsult, a külső 640GB nekem bőven elég, sokkal gyorsabb kisebb és 3 vezetékkel kevesebb mint eddig a 2DB 3,5"-os külsővel és akkor még a fogyasztást nem is említettem -
kisza25
félisten
sajnos, csak azt tudtam tesztelni ami volt itthon, van egy 3,5"-os 1TB Hitachim, csak nem tudtam megoldani, hogy csatlakoztassam is meg áramot is kapjon, mert mindkét eszközben össze van integrálva a sata és a táp, anya apa sata kábelem meg nincs sajnos
hodostamas: igen igazad van javítom
proof88: bocsi, cserébe flamol hatsz kicsit a topikban
Taranti: igen ezt én is tapasztaltam, hogy ahány eszköz úgy fogy a sávszél és, ha csak valami csatlakoztatva van már az is foglal magának pár MB-ot
ha lesz még 1 USB3.0 eszközöm akkor már letudom tesztelni bír e 180MB-nál többet
LackoMester: látod látod legközelebb figyelmesebben olvasod a cikketabban is benne van
Nordic: köszi
én 21,5eFt ért vettem ezt a Silicon Power 2,5"-os 640GB-os USB3.0-ás külső HDD-t,
ütés , víz és porálló, szerintem ez nem volt veszélyes, pláne hogy keret nélkül is ennyi egy640-es 2,5"-os HDD -
Nordic
Közösségépítő
Jó kis összehasonlítás! Én is most tervezek USB 3.0-s külső vinyót venni, csak éppen a választék nem valami nagy, főleg ha megfizethetőre gondol az ember. Tulajdonképpen csak a WD My Book 3.0 az egyedüli ami még megfelelő áron van, de annak is csak az 1TB-os változata. A 2TB-os már aránytalanul drága szerintem.
-
koxos:8]
senior tag
Jó ez az usb3.
-
ruti
Közösségépítő
válasz
LackoMester #13 üzenetére
jaja, ez a csalóka a kis 2,5-es eSATA-sokban,
h nem adnak hozzá külön tápkábelt,
mert az USB úgyis ellátja -
Taranti
senior tag
Ha jól tudom, a FireWire is pont-pont kapcsolat (1394a, 400Mbps, 4,5m kábelhossz), és 2002 óta létezik a 2-es verzió (1394b, 800Mbps, 100m kábelhossz), ráadásul visszafelé kompatibilis az elsővel. Ugyanúgy ad áramot is, mint az USB. Azt hiszem, az FW-t inkább üzleti szempontok (Intel-Microsoft) miatt hanyagolgatták a gyártók. Meg aztán eSata-ból is általában egy kivezetés van, és igazából FW-ből sem kell 1-2-nél több.
A rossz inkább az, hogy az USB hub-rendszere miatt a sávszélesség minden eszközre együtt szól, tehát ha 3 külső HDD-t csatlakoztatsz, a sávszél megoszlik köztük. (Ki lehetne próbálni egy ilyen tesztet is...) Az én tapasztalatom az, hogy egy USB eszköz max. a teljes sávszél felét kapja meg (talán valami szoftveres dolog) pont ezért.
-
pmheros
őstag
valóban, az SSD sebességénél nem lesz gyorsabb,
hibáztam mikor betettem mondatomban az eredményire szót, tesztjére lettem volna kíváncsi, legalábbis a tesztben használt eszközre
(több nagyobb 3,5" hdd -t használok itthon ViPower belső rack -ekben, ezeket szeretném kiváltani valami külső egyszerű dokkolóval. És örültem volna ha látok a tesztben olyan eszközt ami kiszolgálja a 3,5 -es vinyók áramigényét 2(-3db) usb aljatról+ 1 eSatáról/usb3 -ról.) -
hodostamas
addikt
Az USB 3 egyik másik nagy újítása, hogy nem 500mA-t, hanem max 900mA-t tud leadni.
A cikkben meg úgy van írva hogy ez nem változott -
kisza25
félisten
szia azért, mert tanácsolták tegyem ki címlapra
nem kellett volna attól még törölnöm?
pmheros: sajnos azzal nem tudtam tesztelni, de szerintem nincs olyan 3,5"-os 7200RPM-es merevlemez ami 180MB fölötti sebességet tudna
LackoMester:köszönömáramot miről kapja?
az eSATA nálam úgy működött, hogy az USB-re is rá kellett kötni, hogy kapjon áramot -
Zoleee19
csendes tag
Amúgy létezik Power Over Esata is:
Ipon hír
kép a kábelről
Igaz ezt a kábelt csak egy pucér winyóhoz tudod kötni de azt hiszem vannak olyan külső házak is amik támogatják ezt a spéci Usb+Esata csatlakozót:
külső ház
Így két kábelt kell hordanod a házhoz: egy PowerOver Esata-t magadnak és egy sima Usb-t ha valaki más akarja használni. -
pmheros
őstag
válasz
LackoMester #4 üzenetére
kiveszed a sata -s vinyódat a házából, és közvetlenül rákötöd a lapodra, ha menni fog akkor egyértelműen a házbekötése vagy kábele rossz
-
LackoMester
addikt
Grat jó, hasznos írás, teszt.
Olyan kérdésem lenne, h. valami végett a eSata USB2-es külső winyóm, eSata-n keresztül nemhajlandó működni. Valami ötlet? -
pmheros
őstag
inkább lennék kíváncsi a jóval el terjedtebb 3,5" -os 7200rpm -em merevlemezek eredményeire.
-
törölt tag
Az előző azonos cikket miért is kellett törölni?
-
az usb3 kábelhossza lehet nagyon hosszú is, csak a sávszél fog csökkeni, és az ajánlott max hossz 3 méter.
Új hozzászólás Aktív témák
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest