- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
raulicio
senior tag
hello!
A connect box egyszere tud 2.4 és 5 GHz-es hálózatot? A beállitás erre enged következtetni.
a robotporszivóm elvileg csak 2.4 GHz-s hálózaton megy ahogy ez az ubbee-s modemmel tisztán lászott, viszont a connect boxhoz az istennek sem tudom csatlakoztatni. Akkor sem ha letiltom az 5GHz-t a beállitásokban. Ötlet? -
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Távolról belépnék a ConnectBox-ba. Laikus ként a böngészőbe beírtam a publikus IP-t, kettőspont a port, amit írt engedélyezéskor, de azt írja a böngésző, hogy probléma az oldal betöltésekor. Valamit rosszul csináltam?
Köszi: RR
-
Fürkész
tag
válasz
Gubek-Einste #556 üzenetére
Azért egy próbát igazán tehetett volna a szerelő szerintem, mert nekem egy informatikus azt mondta, hogy a torrentezés igencsak megviseli a routert, és miután a NAS-t beüzemeltem, utána próbáltam egy kicsit javítani a helyezésemet a torrent oldalon és elég sokat futtatam. Előtte bő 1 évig semmi gond nem volt a connect boxal, utána halt meg gondolom maga az router részében valami, mert miután külső routert kapott és a boxnak kikapcsoltam ezt a részét, hogy csak modemként működjön, utána tudta ismét a 240 Megabitet a netem.
-
-
Fürkész
tag
Érdekes dolgot osztanék meg ezzel a boxal kapcsolatban. 240-es netem van, amivel nem is volt gond bő 1 évig, majd vettem egy NAS-t, hogy nem az asztali gép menjen feleslegesen torrentezés, vagy filmnézés közben. Ezután pár hétre azt vettem észre, hogy lassabb lett a net, mérve közel sem volt a korábbi 240Mbit-hez, inkább 70-80-as értékeket mutatott a mérő. persze hívtam az ügyfélszolgálatot, meg a szerelőt is kiküldték aki nem kicsit volt bunkó, mert hogy mit akarok én mikor megvan a garantált minimum. Hiába kértem, hogy próbaljuk már ki egy másik boxal, nem volt hajlandó erre.
Beletőrődtem, hogy biztos bekorlátoztak, mert nagy volt az adatforgalom. Viszont nemrégiben úgy döntöttem, hogy leporolom a régi TP-linkes, routert, mert a Wifi-vel sem voltam megelégedve, ugyanis a telefonon folyton megszakadt pár percre ha kimentem a szobából. Sajnos ez csak 100Megabites volt, így némileg még lassabb is lett a netem vezetéken. Na akkor irány a műszaki áruház egy gigabites routerért. Hozzáteszem, hogya connect boxot átállítottam mondem üzemmódba. Megvolt a beüzemelés, és persze nyomtam egy sebességtesztet. Láss csodát full gázon meg a net, megvolt a 240Mbit. Nem tudom, hogy most távolról tudnak-e állítani úgy a boxon, hogy lassabb legyen a net, vagy eleve nem bírta a terhelés, de ezek szerint nem ártott volna kicserélni a szerelőnek a készüléket, és akkor nem lett volna ennyi bosszúságom. -
bigdady
nagyúr
Aki egyedi routert kötött bridge Connect boxra annak megy a visszanezhető adás?
-
törölt tag
A wi-Free az az izé ami körülvesz és áthatol, szinte mindenütt ot van. Egyszerűen megállíthatatlan, a tulajdonosok is nagyon nehezen tudnak tőle megszabadulni. Mert egyszer csak kéretlenül megjelenik, vagy éppen nem működik, mert valami klónjára csatlakozol.
" Egyébként egy nagyon jó dolog lenne, ha nem lennének hülye gyerekek, akik előszeretettel hamisítják, és ezáltal hazavágják azt is, ami alapvetően egy nagyon jó kezdeményezés lenne."
-
Közösségi wifi hálózat, akinek működik, az használhatja a más által működtettet is egész Európában.
-
apeelme
addikt
Ugyanez a gondunk itthon, full random eldobálja a wifi-t...elég sűrűn. Legszívesebben kiraknám az ablakba és hagynám hogy lefújja a szél a 9. emeletről.
Plusz érdekesség hogy nálunk nincs olyan hogy modem mód:
Kérdés hogy aki ilyen gonddal küzdött és modem módban használja megoldódott neki másik routerrel?
-
bigdady
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #545 üzenetére
Ip címből nem tudom?
-
-
bigdady
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #543 üzenetére
Ok. Amúgy azt honnan tudom ip6 vagy ip4-et kaptam?
-
-
bigdady
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #541 üzenetére
Megyek a topikba
kifejtenéd?
-
-
bigdady
nagyúr
Most is 5ghz wifin használom a másik tv-t mivel idáig nem tudok elhúzni lant ezért akarok Connect boxot használni de bridgben , saját tplink c5-el. A másik tv-n is akarok visszanézést ezért gondolkoztam ebben a boosterben mivel a box nem wifis. Vagy akkor nem is boosterben kell?
-
Major Lion
senior tag
"a Connect Box csak olyan jelszavakkal etethető meg, ami megfelel bizonyos minimális követelményeknek (kis- és nagybetűk, minimum egy szám)"
Hát ettől nem lesz biztonságosabb egy jelszó, pláne ha csak 8 karakter lehet... fene megette így az egészet.
-
fonok87
aktív tag
Hej.
1. - Valószínű nem. Mondjuk mi anno csak szívtunk TP-Link routerrel, de az egy legolcsóbb kategória volt, egyszerre 4-5 eszköz lógott csak a wifin, és lehet hogy hibás szériát fogtunk ki.
2., 4. - Igen és igenAlapból IPv6 címet kapsz, ekkor nem lehet bridge módba állítani a CB-t. DDNS-t abszolút nem kezel, nekem az OMV NAS-on fut a kliens. IPv6 alatt nem tudtam megoldani, de abszolút nem értek a linuxhoz, elméletileg lehetséges (legalábbis no-ip.com-on láttam erre utaló beállításokat). Ha kérsz IPv4 címet (online felületen vagy telefonon), kapsz. Natolt, IPv6-ra visszaállni elméletileg nem lehet, erre a weboldal figyelmeztet is. Szerintem Neked DDNS, külső elérés miatt mindenképp érdemes egyből kérni IPv4 címet, bridge módba állítani a CB-t és marad minden a régi kerékvágásban.
3. Itt vannak a UPC boosterei. Miért kell, mekkora területet kell lefedned? Bekábelezni a UPC nem fogja Neked a házat az biztos, talán ha a szerelő kollégával külön megegyezel...
[szerk] Utolsó ponthoz - ha a meglévő routered WiFi adója nem elég erős, lehet hogy érdemes komolyabbra cserélni, hosszútávon talán olcsóbb mint a szolgáltatótól boostert bérelni. Vagy ha a DDNS-hez való IP cím frissítést meg tudod oldani a NASról, érdemes lehet kipróbálni mit tud a CB mint router (DDNS-t NEM)
Remélem segítettem -
bigdady
nagyúr
Hali
1. Egy tplink C5 1.2-őt nem érdemes lecserélni erre ugye? 300as net.
2. Ezt a cboxot hogy lehet bridgebe kérni?
3. Valakinek van wifi boosterje vagyis hogy wifin kapcsolódjon a tv a routerhez ne pedig lan kábelen (a visszanéznető adás miatt). Hogy működik ez illetve mennyiért adja a UPC? Vagy bekábelezik lannal az egész házat 3 tv-re min 100méteren mikor jönnek?
4. Ez a fiber power natolt? Ddns-t tudok használni ugye? Nas miatt kérdezem. -
daniel2121
őstag
Sziasztok
Ezt miért csinálja ez a drága modem. Szeretnék egy NAS-t beüzemelni,belépek jelszóval és kidobál.A szolgáltatás valószínűleg megszakadt, átmenetileg nem elérhető vagy hibák tapasztalhatók az adatátvitelben.
PRÓBÁLJA ÚJRA -
jubilleum
senior tag
Sziasztok,
Vettem én is egy routert(ac66u b1), connct box mellé, mert a router képességeit kicsit kevésnek tartom.
Kérdésem az lenne, hogy conncet boxot hogy állítsam be? Mit javasoltok?
Ha átbillentem modem módba akkor mi változik? IP--t fog osztani? Vagy csak switchként fog működni?
Tudom ezt kipróbálhatám, de sokan számítanak erre a netre, szükséges nem akarok több downtimeot okozni -
-
fuzics
tag
Szia,
hasonló kérdésem van mint Siletto kollégának.
Most kaptam a routert. 500 Mb/sec csomaggal.
5 Ghz-en kb. 300 Mb/s sebességgel megy, ez rendben van.
2.4G módban csak 50-60 Mbit/s látszik, a routertől 2 méterre.
Olvastam a topicban, hogy környezet stb.. de mégis hogy lehetne emelni a a 2.4 Ghz letöltést? -
Eszköz ajánlás ITT, olvasd el az összefoglalót.
-
petfay
újonc
Sziasztok, egy kis segitseget szeretnek kerni. Kb. 1.5 eve hasznalok Connect Box-ot, viszonylag normalisan mukodik, nem nagyon volt vele baj meglepo modon, viszont csak wifin hasznalom es ugy eleg lassu (240-es netem van, wifin max. 60 jut belole, masik oldalon mindennek tudnia kene a sokkal tobbet - 1 telo es 1 laptop). Raknek ra egy rendes routert, mit javasolnatok? Olvasgattam mar a topicot, a korabbiak alapjan a Xiaomi Mi Router 3g szimpatikus (tobbek kozott az ara miatt is), de 30k-ig vevo vagyok barmire, ami legalabb megduplazza ezt a 60mbit/s-t, ami wifin erkezik (persze ha triplazni tud az sem baj, ha egyaltalan lehetseges/letezik olyan). Kabelen amugy tisztan hasit a 240, illetve a Connect Box hatotavja is elegendo, legtobbszor amugy is 1 szobaban vagyok a dobozzal
Koszonom elore is a javaslatokat!
-
Jackal2
senior tag
Jah, a Windows óta mindenen segít az újraindítás a trippert és a haránstüllyedést leszámítva
A DNS gondot viszont megoldottam, lokális volt, de a menürendszer még mindig katasztrófa. Ahogy olvasom, a sebezhetőségekkel nem sokat lehet kezdeni, még modem módban is fennáll a probléma. Szóval vissza kéne adnom a szolgáltatónak, csak nem tudom....mert nem adnak helyette értelmeset.
-
Jackal2
senior tag
Nekem úgy tűnik, most kezdi beadni a kulcsot a UPC üdvöskéje. A config menüje egy gyalázat, percekig logol be, majd ha be is szenveded magad, akkor sem tölti be normálisan az almenü értékeit. Nem tudom átírni a jelszót, az 5 GHZ-re nem lehet csatlakozni, változatos hibaüzenetekkel szórakoztat (vagy semmivel), a legújabb például ez:
"
The service may be interrupted, temporarily inaccessible or encountered errors transferring data.
TRY AGAIN"Köszi, aztán ezzel most kezdjél valamit. Néha olyan a pingem, mint az ökörhugyozás, egy két csomag eltűnik az éterben, stb. Szóval szerintem lassan kimúlik, én meg veszek helyette valami értelmeset, amit be lehet állítani, van benne VPN és hasonlók.
-
törölt tag
Androidon keress olyat, hogy wifi analyzer. Van belőle jó sok. Erre kb. bármelyik jó.
Viszont a jelenségből két dologra tippelnék: a valószínűbb, hogy lakótelepen vagy egyéb, zsúfolt helyen élsz és a 2.4GHz dugig van wifi eszközökkel, esetleg egyik-másik olyan adóteljesítménnyel megy, ami bőven meghaladja a hazai szabványban megenegedett értéket. Ha van rá lehetőség, villámgyorsan át kellene térni 5GHz-re. A P20 nekem nem sokat mond, ha a Huawei cucca, akkor merem feltételezni, hogy a mobilok képesek az 5GHz használatára, akkor már csak az a kérdés, hogy a UPC-s doboz tudja-e. Mifelénk még ritka az ilyen, de azért van pár. Viszont ott több a csatorna és a kisebb hatótáv miatt kevésbé zavarják egymást a szomszédok.A rosszabb eset, hogy valamelyik környékbeli lakó hackernek képzetli magát és próbálkozik szorgalmasan.
De hacsak nem vagy valami nagyon fontos személyiség, akkor ennek talán elhanyagolható az esélye.A legrosszabb, hogy esetleg hibás a UPC eszköze, mert azt reprodukálni épp akkor, mikor ott a szerelő, elég nehéz és úgy emlékszem, nem erősségük a rejtélyes esetek megoldása.
-
GSPLR
senior tag
Sziasztok!
Ez elmúlt napokban adódott egy kis problémám a WiFi-vel. Adott két azonos típusú mobil (P20) eddig tökéletesen működött a WiFi viszont a napokban mind a kettő random eldobálja, nem tud csatlakozni, hálózati hozzáférés megtagadva, hibás jelszó, stb... Csináltam a CB-n egy resetet, hiba továbbra is jelen. Állítottam a csatornán (11-esen volt), most az 5-ösön van és úgy néz ki stabil. Kérdésem, hogy van e valami program vagy valami, amivel meg tudom nézni melyik csatorna lenne a legideálisabb. A válaszokat előre is köszönöm.
-
Amur
addikt
Connect Box-al nekem is az a problémám hogy mind a kábellel közvetlenül rácsatlakozott PC-n, mind a mobil eszközökön időnként -40-50perc, de van hogy csak 2-3 óránként-nincs net.(vagy csak éppen nem használtuk amikor elment azért érzékelem hosszabbnak)
Magától visszajön, de bosszantó hogy sokszor 1-2percre is megszakad..
Valami beállítással ez orvosolható(fix csatornára állítottam a 2.4-e wi-fit, érdemes ezt az 5gigással is?)?
Köszi! -
kultikus
újonc
Üdv Mindenkinek!
Az előző hozzászóló problémájával azonos az enyém is. UPC connect box, IPV4, egyik torrent kliens esetében sem akaródzik visszatölteni. A Vuze hálózati tesztje hibaüzenetet jelez arra a portra, amit megnyit. A port forwardra és a triggeringre beállított portszámok esetén a box menüben error_translate üzenet a TCP-re és UDP-re is. Érdekes még számomra, hogy a német telekom sebességmérője az Edgevel nulla feltöltés, a Mozillával viszont mutatja a cca 20Mbit-et. Lehet, hogy valamilyen módon ez is kapcsolódhat a problémához. Ja, és a Vuze szerint van aki letölt, de nem tőlem egyik torrent esetében sem (és nem vagyok tiltólistán) Egyébként netezni csodálatosan lehet, azzal semmi probléma. A torrentek letöltése is száguld. Köszönöm a segítséget! -
sabrinho
tag
válasz
Gubek-Einste #513 üzenetére
Nem, megoldódott: https://prohardver.hu/tema/upc_magyarorszag_kft/hsz_71247-71247.html köszi!
-
-
woodworm
veterán
válasz
sabrinho #510 üzenetére
Kezdünk off irányba elmenne, de a trackerrel való kapcsolathoz nem szükséges a port forwarding. Ha nem lát az oldal, akkor annak más okai vannak. Nem akarlak rábeszélni, de a korlátozás tényét az oldalon kell ellenőrizni és nem a nas és folyamatos futtatással indokolni.
-
sabrinho
tag
válasz
Gubek-Einste #504 üzenetére
Nem mennek a letöltések. Hogyan tudom a portot kívülről tesztelni?
-
-
sabrinho
tag
Sziasztok!
Nagyon megköszönném, ha valaki tudna segíteni. Pénteken kaptam a szolgáltatómtól egy ilyen csudát, azóta szívok vele. Synology NAS-ról torrentezek, annak nem tudok portot nyitni rajta. Ipv4 már megvolt. Ha mindkét eszközön bekapcsolom az upnp-t, akkor akar portot nyitni, de az állapot error translate. Kézi nyitásnál nem történik semmi. A NAS-ont a BT TCP portja 16881, azt írom be külső-belsőnek a routeren port forwardingnál, de semmi.
-
válasz
bajtokarpi #501 üzenetére
Kap a gép normális IP címet?
IP cím alapján sem jönnek be az oldalak?
Más kliens eszközzel nincsen ilyen gond? -
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Következő a problémám. Pc bekapcsolását követően a weboldalak nem töltenek be, sebesség tesztet nem tudok futtatni, mert hibát dob. Automatikusan bejelentkező programok nem tudnak bejelentkezni. Majd eltelik egy pár perc, és normálisan működik minden. Szerintetek?
Ködzönöm
Ui.: Jelenleg sem tudok a UPC-vel beszélni, mert rendkívül magas a várakozási idő.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A kábelmodembe integált Wi-Fi router kisebb csomagok mellé is elérhető. De vajon megéri?
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest