Hirdetés

2019. november 19., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) BaLee


BaLee
(addikt)

Én kértem egy ilyet az UPC előfizu mellé, az USB-s routerekkel amúgy is mindig csak a szívás volt (nyomtatásra használtam volna őket több kevesebb sikerrel). Eddig ezzel a Connect Box-al nagyon elégedett vagyok, a jelerőssége is remek.

(#2) hemaka


hemaka
(nagyúr)

Az a cisco forvedmeny volt anno a trenel nalunk, egy igazi ipari hulladek az a cucc. :D

"Turn your face to the sun and the shadows fall behind you!"☀️

(#3) Ellia


Ellia
(őstag)

Nagyjából 4 hónapja használok ilyet átlagfelhasználóként, 120-as nettel. Eddig gondom nem volt vele, jelerősség jó, fagyást, újraindulást nem tapasztaltam. Átlagfelhasználóknak tökéletes, elég mutatós is, akinek pedig több kell meg megoldja magának szerintem :)

(#4) .noxwill


.noxwill
(veterán)

Szerintem ti tudtátok mikor leszek Magyarországon :DDD

A helyzet az, hogy most jöttem haza szabadságra, és láttam hogy le lett cserélve a régi router (azt hiszem az Huawei volt) erre. Nagyon csilli villi meg jól néz ki, de nagyon nem akar működni. Lehet hogy csak ez deffektes, de folyamatosan ledobálja az eszközöket, anyum és a testvérem folyamatoasan panaszkodnak hogy hol van WiFi, hol nem, és ezzel én is találkoztam múlt Vasárnap. Egyszer csak fogta magát és először nem volt internet, majd magát a WiFi jelet is kilőtte magának. 10 perc után visszajött, de fura volt. Illetve azt veszem észre hogy a sebességet se tudja tartani folyamatosan. Ilyen fajta ingadozást ritkán láttam, pedig Londoni lakásban ahol lakom, használja a BT Infinitys WiFit 9 ember egyszerre legalább 15 eszközzel és akkor is stabilan tartja a maximális sebességet.

Lehet hogy csak ezzel a routerrel van baj, kérniük kell majd tesóméknak egy központi frissítést a routerre, hátha jobb lesz.

All→M8

(#5) Robert07


Robert07
(aktív tag)

"Érdekesség, hogy Nagy-Britanniában fekete színben is elérhető a Connect Box, mert ott erős igény volt erre a felhasználók részéről."

Az itteni csomagokhoz meg tul gyors is. :DDD

突き出る釘は打たれる。

(#6) DithenS válasza hemaka (#2) üzenetére


DithenS
(senior tag)

cisco modemem nekem is volt,kb 1 évig működött normálisan (a tápcsatlakozó újkorában is lötyögött) de aztán mindig eldobálta a wifimnek a jelét (külső wifi) meg volt hogy az asztalin se volt net már.Mindig minden nap újra kellet indítani,valamikor 3x is! Azt hozzáteszem hogy soha sem tudtam hogy mi a modem baja mert a ledek 1 hónap után nem világítottak.Egy nap pedig 2 órát szenvedtem vele hogy életre keltsem,na ott az agyamban egy pici kis ér szerintem elpattant én meg fogtam és rábasztak akkorát hogy eltört! Hívtam a szolgáltatót és kaptam egy új modemet,ez valami arris márkájú és vagy háromszor nehezebb, van benne anyag és tökéletes.Ha tudtam volna hogy csak ketté kell törnöl a cisco modemet akkor már fél év szenvedéstől óvtam volna meg magam...

cisco termék soha nem kell,ha majd egyszer máshol kötök internetes előfizetést akkor már előre szólok hogy cisco modemet ne!

[ Szerkesztve ]

(#7) fuvi


fuvi
(senior tag)

családlátogatáson voltam USAban, és éppen netbővítés zajlott, Comcast Xfinity, sógornak nem tetszett a kapott modem és simán vett boltban másikat (netgear), amire rá volt írva h kompatibilis a szolgáltatóval. nem értette, s azóta én se, h itthon miért csak 1 fajta modemet használhatunk

Steam/Origin/Uplay: L4zul, Battletag: lazul#2765, RSC: lazuljunk

(#8) Medocsabi


Medocsabi
(őstag)

500 as nethez nálunk bevált, az AC-s eszközök simán mennek ~200;250 mbps körül,stabilan.és a régi cisco helyett jóval nagyobb területet fed le.

(#7) fuvi : ezen kívül még azt hiszem pármillió dolgot össze lehetne hasonlítani,mi az ami nálunk máshogy/éretelmetlenül működik,mint "nyugaton" :K

[ Szerkesztve ]

Ami nem öl meg az megerősít.Kivéve a Medve.... ...A Medve az megöl!

(#9) dchard


dchard
(veterán)

" Mennyire "jövöálló" a Connect Box kábelmodem-oldalról, azaz lehet-e majd az új, továbbfejlesztett DOCSIS rendszerben használni (mondjuk egy firmware-frissítéssel), vagy megint csere lesz annál, aki feljebb akar lépni?"

Vicces, amikor a választ adó nem akarja érteni a kérdést :)

Teljesen nyilvánvaló, hogy a ConnectBox-ot sem lehet majd DOCSIS 3.1-re frissíten, tehát biztosan cserés lesz a sztori.

Amúgy ha már alapvetően egy kábelmodemről beszélünk, legalább megemlíthettétek volna, hogy egy EuroDOCSIS 3 24/8 csatornás modemről van szó, ami 1200megabit letöltési, 240megabit feltöltési maximum sebességet tesz lehetővé.

Sokaknak kifejezetten fontos, és korábban rengeteg probléma volt belőle, hogy az eszközök csak modem módba való kapcsolását sok szolgáltató letiltotta (bár az összes kábelmodem és HGW tudta ezt a funkciót). Örömteli, hogy ebben menüből kapcsolható, és nem kell a szolgáltatónak könyörögni.

Dchard

[ Szerkesztve ]

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#10) aram01


aram01
(nagyúr)

Én is rendeltem egyet pár hónapja, nem akarták ideadni csak beüzemeléssel. Kijött valami alvállalkozó és azt mondta hogy szar a kábelezés át kell vezetékelni az egész házat. Nem engedtem mert nem láttam értelmét. Hiába kértem nem hagyták így itt a boxot. Mit tegyek szerintetek?

Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...

(#11) TheAquir válasza Robert07 (#5) üzenetére


TheAquir
(csendes tag)

jaja nekem is ilyen van a Virgin Media internethez
itt SuperHub3.0-nak hivjak

Born too late to discover the Earth, born too early to discover the Cosmos

(#12) Pete55555


Pete55555
(addikt)

Noha modemből is lehet ócskát adni... ami oda vezet általában, hogy a kapott "modemroutert" csak modem funkciókra korlátozza az előfizető, mögé pedig ráaggat egy másik routert, ami jó eséllyel megoldja a problémákat. Ez persze plusz kiadás (routertől függően nem is kevés), utánajárás, sokan pedig nem értenek, mi több nem is akarnak érteni az egész hóbelevanchoz, nekik csak az a lényeg, hogy működjön az internet, ha már egyszer "beszálltak" (ahogy Vágási Feri mondaná). Ráadásul ez a szolgáltató számára is kényelmesebb, hiszen elméletben csökkenti a hibalehetőségek számát, távolról is be tudnak avatkozni, illetve könnyebben adnak eligazítást telefonban, ha műszaki segítségre szorul az előfizető. Hangsúlyozzuk, ez utóbbi az elmélet.

Na, ennek én pont az ellenkezője vagyok. Most váltottam UPC-ről DIGI-re. Szerencsére nem tukmáltak rám ingyen sem akármilyen szutyok dobozt, alapból net mellé nem adnak semmit. A 200/100-as net 4.000 Ft - most a net adó csökkentés miatt csökkent 3.700-ra mindez hűség nélkül.
Ugyanez a csomag (illetve nem is ilyen, mert 240/20-as csak tehát a feltöltés jóval kevesebb) a UPC-nél 8.000 (!) Ft. Tehát akkor mi is van ingyen? A UPC bőven kifizetteti az előfizetővel az eszközt, csak épp bekalkulálják a havidíjba.

20.000-ért (5 havi különbözet) meg vettem egy ASUS - RT-N18U routert 2 USB porttal, torrent, és tárhely megosztás... stb sok opcióval - olyat, annyiért, amilyet én szerettem volna. A szolgáltató meg nekem ne piszkáljon semmit távolról.

...Szeretem leracsniztatni...

(#13) Daywalker válasza .noxwill (#4) üzenetére


Daywalker
(addikt)

Cseréltesd ki, mert az valami defekt lehet.

Pete5555: ha kéred, ha nem, ugyanannyi havidíjat fizetsz. Oké, hogy összességében bele van kalkulálva, de az megint más kérdés.Szerintem igazán érthető volt, mire akartam kilyukadni.

[ Szerkesztve ]

"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."

(#14) Robert07 válasza TheAquir (#11) üzenetére


Robert07
(aktív tag)

En a plusnet-nel vagyok egy 80/20-as VDSL2 csomaggal mert a feltoltes az fontosabb, mint a letoltes, es itt hasznalhatok sajat modemet is. Meg van fix IP stb.

Most egy TPL TD-W9980-as van, de lehet hogy megprobalok majd egy masik firmware-t felrakni a plusnet-es modemre, mert a gyariban meg port forwardnig sincs.

[ Szerkesztve ]

突き出る釘は打たれる。

(#15) PrometheusX válasza aram01 (#10) üzenetére


PrometheusX
(aktív tag)

Valószínűleg az alvállalkozó akart téged lehúzni, semmi más. Hívd fel őket újra, kérdezd meg, hogy esetleg személyesen egy UPC irodában lehetőség van-e a megvásárlására / kiváltására.

Annak idején mikor az Ubee-s modem megjött, személyesen mentem be hozzájuk (Debrecen/Fórum), és kértem helyette egy hagyományos Cisco DOCSIS modemet (volt egy WR841ND routerem OpenWrt-vel, aminek jobb volt a szoftveres felszereltsége mint az Ubee-s csodának). Kicsit csodálkoztak mikor kiakartam cseréltetni, de miután részleteztem az igényeimet (vlanok használata, port forwarding, szerverüzemeltetés), szó nélkül kicserélték. Hátha neked is bejön ez a módszer, ha nem akarnak telefonon engedni.
Azóta is tökéletesen teszi a dolgát a Cisco-s modem, nem bántam meg hogy azt választottam. (De a WiFi-s modemjükhöz már volt szerencsém, ipari hulladék!)

(#16) PrometheusX


PrometheusX
(aktív tag)

Amúgy ez az eszköz nem tűnik olyan rossznak, sokkal korrektebbnek tűnik mint az Ubee-s csoda. Egy átlagfelhasználónak tökéletesen megteszi, de amint komolyabb igények merülnek fel, hát, kevéssé válhat.

(#17) Medocsabi válasza Pete55555 (#12) üzenetére


Medocsabi
(őstag)

Ez igazán szuper.csak ez UPC eszköz,innentől kezdve hiába sorolod más szolgáltatók árait,eszközeit.Mindenkinek joga van eldönteni milyen szolgáltatót választ.
Illetve ahogy írtad,nem kaptál routert.a cikkben is benne van hogy ez egy ~ 40.000ftos eszköz(ha ezt elosztod 12 hónappal,akkor 3333ft! add hozzá a csoda olcsó digis nethez,menniy lesz az eredmény? :) )

Ami nem öl meg az megerősít.Kivéve a Medve.... ...A Medve az megöl!

(#18) Pete55555 válasza Daywalker (#13) üzenetére


Pete55555
(addikt)

Nem téged hibáztatlak, nyilván tényleg ingyen van a csomag mellé, csak épp a csomag drágább. Ugyanez van a T-nél is.

(#17) Medocsabi

Ez igazán szuper.csak ez UPC eszköz,innentől kezdve hiába sorolod más szolgáltatók árait,eszközeit.Mindenkinek joga van eldönteni milyen szolgáltatót választ.

Nyilván, sőt, van ahol nincs is DIGI.

Illetve ahogy írtad,nem kaptál routert.a cikkben is benne van hogy ez egy ~ 40.000ftos eszköz(ha ezt elosztod 12 hónappal,akkor 3333ft! add hozzá a csoda olcsó digis nethez,menniy lesz az eredmény? :) )

3700+3300 - Még mindig csak 7.000 Ft

De ha már pontosak akarunk lenni, akkor 24 hónapra oszd el mivel annyi hűséget kell vállalni ha jól látom, így 1666 Ft-ra jön ki havonta. Ezt ha levonom a UPC árából, akkor kijön 6.333 Ft.
Tehát akkor melyik az olcsóbb/jobb? - Továbbra is választhat akárki akármit nyilván, de ezek tények.

[ Szerkesztve ]

...Szeretem leracsniztatni...

(#19) Alchemist válasza Pete55555 (#12) üzenetére


Alchemist
(őstag)

A Digi egy másik kategória, csak éppen általánosan nem érhető el akárhonnan.

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

(#20) Picco


Picco
(addikt)
LOGOUT blog

Hihi, Londonban Virgin ugyanilyeneket osztogat feketeben, arrol kapcsolodva irom ezt is.

Heti ket ujrainditas amugy rendszeresen szukseges, mert idonkent 300 helyett 72mbps-re valt es ott ragad akarmit is csinalok...pedig csak 100mbpst kellene athoznia de az sem megy neki problemamentesen.

[ Szerkesztve ]

Love doesn't show up on X-Ray...but it's there!

(#21) Medocsabi válasza Pete55555 (#18) üzenetére


Medocsabi
(őstag)

Jogos,így pontos!:)

Ami nem öl meg az megerősít.Kivéve a Medve.... ...A Medve az megöl!

(#22) gege547


gege547
(tag)

Lehet mi kaptunk selejtet de nálunk a kezdetek óta gond van a wifivel. Megszakad a kapcsolat (internet kompletten) vagy csak szimplán megszakad a jel. Pedig volt hog másfél méterre voltam tőle. De legalább logol úgyhogy 2 nappal a beszerelés után összevészhettem a diszpécser hölggyel hogy nem nálam van a hiba a saját eszközük írjak ki nekem hogy nem kap IP címet a központtól :D

(#23) quarros válasza PrometheusX (#15) üzenetére


quarros
(tag)

Bár ilyen egyszerüen menne. Nekem itt egy Technicolor gyártmányu routermodemem van. Én is UPC-s vagyok, és konstans probléma, hogy amikor elfelejti a beállitásait a "modem" akkor állithatom be újra 0-ról hogy forwardoljon mindent rendesen a valódi routeremhez (Mikrotik). Komolyan ezek a kombinált routerek csak problémát okoznak ha valaki nem "átlagfelhasználó".

(#24) Matada2.3


Matada2.3
(veterán)

Nem is tűnük rossznak! :) Havernál van ilyen, először nem sokba néztem, de az átlag, mindennapi otthoni használatra tökéletes.

Más: Ilyen kaliberben a T mit vág hozzá az új előfizetőkhöz?

Finn the human

(#25) 4Grider válasza quarros (#23) üzenetére


4Grider
(addikt)

Ha van saját routered, akkor miért nem használod a Technicolor-t csak modemként?

(#26) .noxwill válasza Daywalker (#13) üzenetére


.noxwill
(veterán)

Anyum bement valamelyik nap az ügyfélszolgalatra, de nem cserélik, csak a legvégső esetben. Azt mondták neki első körben központi frissítést tolnak, majd ha azután se jó, akkor kijön majd a technikus kollega és megnézi magának.

Picco
Most már nem azt a kék ledes routert osztogatja a Virgin? Az előző lakásomban még azt adták, az volt olyan 1 éve. :D

All→M8

(#27) shteer


shteer
(félisten)

rövid időn belül költözünk, ha rámtukmálja a UPC, megy bridge módba ahogy a cisco is van de inkább azt vinném tovább ha lehet

G25 / G27 pedál adapter Fanatec kormányhoz eladó

(#28) DeltaPower válasza Medocsabi (#8) üzenetére


DeltaPower
(őstag)

Nyugaton se minden fenékig tejföl. Németország, megörökölt albérlet, kiépített szolgáltatás, előző bérlő szerződése lejárt, új bérlő új szerződése megkötve (még az előző szerződés lejáratát megelőző kezdő dátummal hogy ne legyen szolgáltatáskiesés, szolgáltató ugyanaz, szerződéskötésnél direkt ki lett hangsúlyozva hogy ki van építve).
1. nap: a régi szerződés lejárati napja, net off, voip telefon off.
4. nap: megérkezik a levél az új szerződéshez tartozó dsl név/jelszóval, modemben beállítva, net megy, de a telefon nem.
7. nap: kompletten megáll az egész szolgáltatás, nincs vonali kapcsolat (turbó fokozatú anyázás).
12. nap: szerelő érkezik, letépi a fali aljzatot, valamit méricskél, felszerel egy másikat, újra van net és telefon.
+lesz még egy kör tavasszal mikor átépítik a szolgáltatást optikára...

Otthon ez kb így nézett ki nálunk:
- Be van kötve? Igen.
- Modem van? Van.
- Szolgáltatói vagy saját? Szolgáltatói.
- Tessék az új felhasználónév/jelszó, a modemet remote beállítjuk, ha a számítógépet/routert nem tudják akkor küldhetünk ki szerelőt.

"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser

(#29) arn


arn
(nagyúr)

milyen ez a router egy netgear r7000hez vagy egy asus ac66hoz kepest? ez a ketto van, de,gondolkodom, hogy akkor megszabadulok toluk.

nincs semmilyen extra felhasznalasunk, csak max 10 wifis eszkoz (2.4g, 5g vegyesen).

https://www.facebook.com/mylittleretrocomputerworld

(#30) aram01 válasza PrometheusX (#15) üzenetére


aram01
(nagyúr)

Én is így gondolom, na majd bemegyek személyesen.

Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...

(#31) lase92


lase92
(csendes tag)

Nekem Ubee EVW3226 típus van, napi használatra egész okés, nyomtató port nincs, a 2,4 és 5ghz-t nem tudja egyszere, de "porttovábbítás" tud, (bár a nat megoldás miatt nem sok értelme van). :D
Egy WDS bele fért volna, akkor meg lennék vele elégedve.
Ez melett jelenleg tomato-val futó WRT54-em van, sajna a gbit nélkül és a g szabvány miatt már kicsit elavult és egy kínai valami izéa, ripíter (2-3k-s kínai), mondjuk ez egész jól teljesít, nem vártam tőle ennyit...

(#32) KOMPHONE.HU


KOMPHONE.HU
(csendes tag)

Több mint egy éve használok ilyet 500 Mbit/s UPC-vel, néha kell egy restrat, de összességében stabil, nem fagy és kábelen / Wi-Fi-n is hozza, amit kell.

www.komphone.hu - Használt és ÚJ Apple termékek, notebookok, számítógépek számlával, garanciával, termékbeszámítással! Kövess minket a Facebook-on ( KomPhone ), hogy időben értesülj akcióinkról!

(#33) Lacccca87


Lacccca87
(őstag)

Én most váltottam 60 -as netről 120-as ra. Személyesne intéztem ( innen is üdvözlöm az Allee plázában található UPC ügyintézőt), jobb árat kaptam mint reméltem, aztán még voltam olyan pofátlan hogy rákérdeztem arra hogy jár-e a csomag mellé a Connect Box. Mint kiderült alapból nem járna hanem 5e Ft ért megkapnám, de van hatáskörük ahhoz ezt elengedjék.

Eddig 1 éve határozattlan szerződéssel rendelkeztem, most sikerült meggyőzniük 2 éves hűségre. Én se mgondoltam volna de elégedett voltam a kiszolgálással, és a csomaggal is amit kaptam.

Belvárosi polgári lakásban használjuk, 2 PC kábelen + 3 telefon + 1 Android TV box. Tökéletesen működik, amióta megkaptam ami kb 1,5 hónapja volt, azon kívül hogy a csomagváltás élesedésekor ujra kellett indítanom egyszer sem volt kikapcsolva. Sávszélmindig megvan nem fagy nem rosszalkodik se a kábel rész se a wifi, teszi a dolgát.

(#34) Formaster válasza DeltaPower (#28) üzenetére


Formaster
(addikt)

Ott lepődtem meg mikor otthon hívtam a UPC-t Dec.23.án 12.00órakor h xar a letöltési sebesség, majd közölték h 5óraig érkezik a szerelő. Meg is csinálta.

Ugyanez svájcban UPC csak se telefon, se tv, se net 3 nap várakozás a szerelőre.

(#35) asdf_


asdf_
(addikt)

Olvastam anno ezt az alapos, angol nyelvu (90 oldal) biztonsagi tesztet a cumorol. Eleg durva mennyisegu es milyensegu biztonsagi res van rajta, kivancsi vagyok, ebbol mennyit fixeltek az eltelt masfel ev soran.

(#36) Petya25


Petya25
(őstag)

Nálunk a régi Cisco van évek óta és 5-6 wifi eszköz állandóan rajta figyel.
A "3-as" pozíción simán jön 50 Mbps (emelet, betonfödémen keresztül, nem szomszédos szobában).

Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, bizony!

(#37) nfsu17 válasza Medocsabi (#17) üzenetére


nfsu17
(veterán)

Nem azért olcsó a digi, mert nem ad routert/modemet.
Fttb területen nem ad, ftth területen ONT-t adnak. Ez szintén egy min. 40 ezer forintos kütyü. Van benne router, némelyik még wifit is tud. N300-as. Átlagpistiknek teljesen jó. Mindezt ugyan annyiért, mint egy panelben, ahol nem kell ilyen kütyü.
Lényeg a lényeg, nem baj ha ad a szolgáltató ilyen kütyüt, két energiazabáló eszköz helyett meg lehet oldani eggyel is.

(#38) quarros válasza 4Grider (#25) üzenetére


quarros
(tag)

Mert nincs rá beállítási lehetőség vagy router vagy semmi. (Vagy én vagyok nagyon vak)

De igazából lényegtelen mert, még ha be is lehetne állitani akkor is elfelejtené azt a következő "visszaállítom magam defaultba napon"

[ Szerkesztve ]

(#39) PrometheusX válasza quarros (#23) üzenetére


PrometheusX
(aktív tag)

Ez így van, általánosságban gondot okozhatnak - ezért szeretem ha valami egy dolgot csinál (modem az legyen modem, a router pedig router).
UPC nem mondott rá semmit? Véletlenül nem cserélik ki a routermodemedet? :(

(#40) dchard válasza nfsu17 (#37) üzenetére


dchard
(veterán)

"ftth területen ONT-t adnak. Ez szintén egy min. 40 ezer forintos kütyü"

Ezt honnan veszed? Olcsó kínai ONT-ket adnak, Alin megkapod 30-40 euróért, ők ráadásul sok ezret vesznek belőle, szóval még annyit sem fizetnek. Ez a connect box sem kerül negyven rugóba, de tény, hogy a digis ONT-knél legalább kétszer többe kerül a 3x3 AC-s rádió és az integrált kábelmodem miatt, na ez nincs a digis ONT-kben.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#41) quarros válasza PrometheusX (#39) üzenetére


quarros
(tag)

Személyesen még nem mentem be, de eddig a válasz: Nem.
Mondjuk feltételezem ez a Wi-Free miatt van.

(Bár magukat szivatják vele mert az eszköz egy pincében van vasbeton falakkal körülvéve. Messzire nem jut el a jel :DDD )

(#42) cinemazealot


cinemazealot
(addikt)

Daywalker, a készülék teljesítmény felvételéről lehet tudni valamit? Hány wattot eszik üresjáratban és nagyobb forgalom esetén?

(#43) Radványi válasza Pete55555 (#12) üzenetére


Radványi
(aktív tag)

Az az egy baj van a DIGI vel, hogy nagyon sok embernek nem lehet opció és azért választanak másik szolgáltatót a DIGI helyett mert egyszerűen nem érhető el.

(#44) Stauffenberg válasza asdf_ (#35) üzenetére


Stauffenberg
(nagyúr)

Ne felejtsük el, hogy a Connect Box a SOHO eszközökkel versenyzik és azok hagyományosan szarok biztonsági rések tekintetében, amit súlyosbít a firmware frissítésekhez való komolytalan hozzáállás is.

Mivel itt a firmware-t a UPC adja és frissíti, ezért talán (de csak talán) idővel az átlagos SOHO eszközök fölé nőhet a biztonság. Persze ez a UPC részéről hozzáállás és akarat kérdése.

---

Más: Ez az interjú sokat nem ért. Egyetlen kérdésre sem adott érdemi választ a UPC, mindenre a sablon PR panelekből álló mantra és a Nem volt a reakció. Ennyit egy random sajtóközleményből is ki lehet ollózni.

---                                                                                                                                                                                                                       "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau

(#45) ncc1701


ncc1701
(addikt)

"Gondos versenyeztetés" -> a legolcsóbb vacak. Bocs, h cinikus vagyok. :)

(#46) dchard válasza ncc1701 (#45) üzenetére


dchard
(veterán)

Annyi igazság biztosan van benne, hogy a választott chipset beszállító teljesen ismeretlen mondjuk a Qualcomm-Atheros vagy a Broadcom mellett, akik ennek a piacnak a nagyon nagy százalékát teszik ki.

A sebesség a teszt alapján jónak tűnik, a stabilitás sok eszköz mellett meg majd a felhasználói visszajelzések alapján fog kiderülni, egy ilyen teszt nem alkalmas arra, hogy ezt megállapíthassuk.

Dchard

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#47) FollowTheORI válasza Matada2.3 (#24) üzenetére


FollowTheORI
(nagyúr)

T-nél szerintem optika van már csak ezen a szinten. És ott Huawei optikai modem/routerekkel dolgoznak.

Mellesleg belehúzhat majd megint a UPC, mert már a T-nél is van gigás csomag optikán. :D

Szvsz amugy UPC akkor jár legjobban, ha elkezdik az optikát ők is a házakhoz vinni, ergo a kábelmodemre semmi szükség nem lesz. Mármint ennél újabbra.

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/XBOX: FollowTheORI / BF V Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#48) Medocsabi válasza ncc1701 (#45) üzenetére


Medocsabi
(őstag)

Vakok között a félszemű a király :D

Ami nem öl meg az megerősít.Kivéve a Medve.... ...A Medve az megöl!

(#49) FollowTheORI válasza fuvi (#7) üzenetére


FollowTheORI
(nagyúr)

Gondolom ott kevésbé szokás lopni a szolgáltatást. :D

Amugymeg, nyilván a saját problémáikat akarják csökkenteni, mert ha nem saját az eszköz és probléma van a nettel/modemmel, akkor csak szívás van, mert itt valszeg ezért is a szolgáltatót szidnák, miközben semmi közük nem lenne hozzá gyakran.

Technikailag amugy megoldható lenne, egy időben a telepítéskor a szereld magad esetben volt kábelmodem regisztráció neten keresztül, mac címmel meg mindennel, szóval ha akarták volna megcsinálhatták volna hogy veszel sajátot és azt regisztrálod be a szolgáltatásod alá.
De nem így lett. :)

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/XBOX: FollowTheORI / BF V Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#50) lajthabalazs


lajthabalazs
(senior tag)

Ahogyan a telefonomat, PC-met sem a szolgáltatótól kapom kölcsön, úgy a routeremet is szeretem saját tulajdonomban tudni. Egyrészt lecserélhetem ha olyan szolgáltatásokra van szükségem, amit a régi nem tud, másrészt nem viheti el a szolgáltató, nem kell visszaadnom, ha szolgáltatót váltok. Nemrég cserélt a UPC modemet, még nem ilyet kaptam, de már WiFi képes eszköz volt, először becsülettel be akartam üzemelni, nem ment. A helpdesk egy hosszú beszélgetés után végül ugyanolyan tanácstalan volt mint én, és ő ajánlotta, hogy használjam bridge módban.

Jó lenne, ha lehetne opt-out-olni az ilyen csodakütyük használatából, és azt kérni, amire szükség van: egy nagy megbízhatóságú, nagy sávszélességű, kis fogyasztású és biztonságos kábelmodemet, egyetlen gigabites porttal.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.