- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
user112
senior tag
Sziasztok!
Ez a modem PoE képes? -
4Grider
nagyúr
válasz
sebesvarib #898 üzenetére
Windows 10 alatt széles körűen használt titkosítási protokoll került ki november elsejével a támogatottak közül, így nagyon fontos, hogy a laptopon fel legyen telepítve a hálózati kártyákhoz, így a vezetéknélkülihez is a legújabb eszközmeghajtó, ha a Windows frissítések mind fent vannak a gépen.
-
sebesvarib
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. A héten üzembe állt egy új notebook, wifi 6-os, és a CB 5ghz-es hálózatán amíg megy, minden rendben van, viszont azt elsobálja pár perc után és utána 4-5 percig nem is lehet rá csatlakosni. A 2,4ghz-es hálózatán viszont csak 20-30 mbit-el megy bármi, legyen az net vagy belső háló. Minden beállítás a gyári. Mi lehet a gond?
Köszönöm! -
celf
őstag
válasz
Gubek-Einste #890 üzenetére
úgyértem, hogy hány device lehet rajta egyszerre.
de lehet hülyén fejeztem ki magam -
ginola
addikt
Ezt kapom, hibakereséskor a lejátszó IP címére keresve.
[kép]
Megcsináltam a fentieket, nincs váltózás. -
Ha belépsz a modem felületére a csatlakoztatott eszközök listájában ott van a médialejátszó? Ha igen, akkor a haladó beállítások menüponton belül a DHCP résznél van egy olyan, hogy "Foglalási szabály hozzáadása" és ezt kell kitölteni értelemszerűen a mac és ip részt. A felette lévő csatlakoztatott eszközök segítség az eszköz infóhoz amelynek fix ip-t szeretnél. Nekem a NAS-om van így amióta megvettem és semmi gondom nincs vele, elérem rendesen a fix címen.
-
ginola
addikt
Adott a fehér Connect box és egy médialejátszó ColeEleccel.
A számítógépen megosztott mappákat látja a lejátszó, viszont a a médialejátszót hálózati helyeknél IP cím alapján nem látja a laptop.
Hogyan lehet beállítani egy fix IP általunk adott címet erre az eszköznek? -
-
celf
őstag
Sziasztok!
Hány access point-ot tud kezelni egyszeree a router, nem tudjátok? -
Ez érdekes... Nálam is volt áramszünet, de minden ok volt vele, működött rendesen, nem felejtett el semmit. Szerintem ez connect box hibára utal. Egyébként le kell menteni a konfigot és akkor nem kell mindent újra beállítgatni, egy klikk és a régi beállításaid visszatölti. Szünetmentes is megoldás lehet, bár nem annyira okos szerintem, hogy ha értelmes időn belül nem jön vissza az áram, akkor kikapcsolja magát.
Sajnos nincs külön beállítás erre, ez nem normális jelenség sajnos -
ginola
addikt
Áramszünet után a Connect boxa között vezetékes eszközök (tv, médialejátszók, kamera rendszer vezeték nélküli továbbítója) új IP címet (pl ilyet 0.0.0.24)kapnak, a Wifi hálózat nyíltá változik és nem azonosítottá válik. (utóbbira csak az adapter alaphelyzetbe állítása segít a laptopon)
Mit és hol kell beállítanom, hogy áramszünet után ne ez legyen, hanem működjön, mint előtte? -
válasz
vicamuso #879 üzenetére
Az relatív, hogy megéri! Nálam nincs semmiféle router és a CB a belvárosi vastag falakon át is egész a kapuig ki tolja a jelet ami nem kis táv és rálátás a szobából nulla...
Arról nem is beszélve, hogy a CB-nek a legütősebb része a WiFi és simán leköröz más gyártókat is... Itt szerintem a csatornával lesz a gubanc, tehát nem ártana ellátogatni ebbe a topikba és a srácok véleményét kikérni a WiFi-vel kapcsolatban, mert nagyon nem mindegy a környezeted és lehet csak simán átállítod a csatornát és megoldódik a gond... Sőt, már úgy mehetsz oda, hogy mérsz egyet ezek közül valamelyikkel és bedobod az eredményt a hsz-be. A másik dolog pedig az is lehet, hogy kevés a sávszélesség, szóval lehet nagyobb sebességű előfizu kellene, ha "elfogy" a net, tehát nem tutti, hogy a router megoldást jelent. -
vicamuso
tag
válasz
Gubek-Einste #878 üzenetére
Köszönöm!
-
-
vicamuso
tag
Sziasztok!
Erősen gondolkodom, hogy veszek egy komolyabb router-t és modem módban rakom ezt a csodát. Wifi-je nagyon nem az igazi főleg 2 fő home office meg a telefonok és akkor ha még az XBOX mazdagon is frissít valamit végképp OFF.Kérdésem, hogy aki használja modem-ként egy izmosabb routerrel tapasztal rendellenességet? Megéri befektetni egy komolyabb routerbe és modemként használni?
Adjam fel és nyugodjak bele....
Köszönöm! -
-szabi-
addikt
Router üzemmódban nem találok olyan lehetőséget, hogy a box IP címét megváltoztassam.
Van erre mód? -
-szabi-
addikt
Hi
Ma reseteltem a connect boxot és nem tudok belépni a kezelőfelületére.
192.168.0.1 nem működik.
Ráadásul továbbra is modemként működik.
Mi a módja a kezelőfelület elérésének?SZERK:
Megvan: 192.168.100.1üdv
szabi -
kisapa
senior tag
válasz
Gubek-Einste #867 üzenetére
Egészen pontosan az, hogy a box mögött lévő videó rögzítőről nem lehet távolról felvételeket letölteni. Ez ott fordul elő ahol a port átirányítás nincs megcsinálva.
-
válasz
Logicman86 #870 üzenetére
Lehet valahol coax vagy jelszint hiba, esetleg egy nem megfelelő szűrő is és azért áll fell ilyen nehezen... Amikor bebootolt csinálj pár screenshotot a modem le és feltöltési értékeiről, illetve az osztókról és szűrőkről amik a kábelre vannak kötve és kérdezz rá ebben a topikban, mert a srácok az értékek alapján meg tudják mondani ha gebasz van valamelyik szűrő vagy osztóval esetleg...
A másodiknál pedig tutti van egy 100-mbites cucc valahol... Indítsd újra a modemet a PC és TV nélkül, aztán ellenőrizd, hogy fennáll-e a "hiba" még, majd ezután első körben a PC majd a TV-t csatlakoztasd és így ki tudod szűrni, hogy ki a ludas... Nagyon gyanús a TV egyébként, hogy ő nem gigabites. -
Logicman86
tag
válasz
woodworm #869 üzenetére
Az eddigi összes modem/routerhez képest -ahol átlag 2-3 perc alatt már volt hálózat- ez nekem nagyon fura. Nem indul újra, ilyen gond nincs. Ha egyszer magára talált akkor nincs rá egy szavam se. "sűrűn" kapcsolgatom: idősebb szülőknél van a cucc, ahol nagyjából reggel meg este van használatban a gép is és a két használat között áramtalanítva van minden("ne fogyasszon feleslegesen). Szóval a gyakorlatban minden alkalommal meg kell várni a ~15 perces bootidőt...
Ha ez van és ez ilyen, akkor egyszerű a megoldás: nem kell kikapcsolni a modemet :) Csak gondoltam rákérdezek hátha van rá vmi workaround.
A vezetékes hibával kapcsolatban én is erre gondoltam először. Van rajta egy PC és egy TV, de mindkettőnek gigabites a kapcsolata. Mondjuk ez a hiba nem zavar, mert működést nem befolyásol, a sebességek meg megfelelőek.
-
woodworm
veterán
válasz
Logicman86 #868 üzenetére
A lassú boot miért zavar?
Állandóan újraindul vagy sűrűn kapcsolgatod? Első esetben reklamálj, második esetben ne tedd.
A vezetékes hibának egyszerű oka van, 100-as eszköz csatlakozik valamelyik lan portjára. -
Logicman86
tag
Sziasztok!
Már a Vodafone színei alatt váltottam nagyobb, 500as csomagra amihez már ezt a kiváló fehér UPC-s connect box-ot adták. Jelenleg 2 problémám van:
1. Rettentően lassan bootol be és ad kábeles hálózatot az asztali gépnek ~15 perc mire lesz hálózat
2.A modem beállításában elérhető hálózati diagnosztika a következő eredményt produkálja:Találkozott már valaki hasonlóval vagy esetleg lenne ötlet,hogy mitől lehet a hiba? Leginkább az 1. ami a nagyobb probléma. Köszi!
-
-
kisapa
senior tag
Sziasztok! Egy ügyfelemnél most telepítettek egy Connect boxot ami ugye ipv6 módban működött. Ezt sikerült átállítani ipv4-re,de ennek ellenére hiába csinálom meg a port átirányítást nem működik aminek kellene. Mi lehet még a probléma?
-
válasz
Hope1234 #864 üzenetére
Szia,
Készíts egy screenshotot a CB jelszintekről és dobd be ebbe a Vodás (upc) fórumba, itt segítenek a srácok. Valami jelszint gond lesz, mert CB-n belül nem nagyon van beállítás ami által jobb ping érhető el... Itt egy hsz. minta, fotózd le te is az osztót, vagy osztókat ha több is van és dobd be azokat a fotókat is.
-
Hope1234
friss újonc
Sziasztok!
Nem tudom, h megoldható-e, de Nekem nem a wifi-vel van problémám. A ping-emen szeretnék javítani, ami vmiért az utóbbi 1.5 évben folyamatosan magasabb lett. Nem jelentős a változás, de azért irritáló. A sebességem ráadásul gyorsabb lett. A teszteken is tökéletes, de játékon belül magasabb. Próbáltam dns váltást, újraindítást is, de nem lett kevesebb. Végeztem tesztet, amit elküldtem és azt mondták a techesek, h nem náluk van a probléma. Esetleg van vmi tippetek a cb beállításain belül, ami működhet?
-
batyuska100
senior tag
válasz
Gubek-Einste #862 üzenetére
Ami az UPC-s routerből jön ki net, ha azt bedugom direkt egy wifi routerbe akkor a wifi-n nincs internet, de ha a 2 közé bekötök egy sima routert úgy normálisan működik.
Régen a szomszédból jött át a net, be akartunk kötni egy wifi routert és ugyan ez volt a probléma.
-
válasz
batyuska100 #861 üzenetére
Ezt hogy érted?
-
batyuska100
senior tag
Nekem is Connect boxom van, az egyik szobába akartam rakni routert accesspointnak, mert nem ér ide a jel, de a wifi router csak egy sima routerrel sorbakötve műküdik
-
No.01
addikt
válasz
Gubek-Einste #859 üzenetére
Lozben rajottem, h semmire
Jobban mondha utanna kerdeztem/olvastam es ra kellett jonnom, h az otlet amit kigondoltam nem megvalosithato. Legalabbis abban az egyszeru formaban nem ahogy en szerettem volna. -
-
No.01
addikt
Ertem. Az mennyire hulyeseg, h a rakotott router lenne felelos a "normal" halozatert es a beepitett routert megtartanam bekapcsolva a vendeghalozatnak? (esetleg ugyanez forditva)
-
-
No.01
addikt
Sziasztok,
Ha a "csodabox-ra" szeretnem rakotni a routeremet akkor az admin feluleten mindnekeppen at kell allitani modem modba vagy lehet az, h a gyari is szorj a a anetet meg a rakotott router is?
Ha nem feltetlenul szukseges, de ajanlott atterni akkor nyilvan megteszem, de kezdetben osszahasonlitas keppen gondoltam, h maradna mind2. De emiatt galibat nem szeretnek.
Koszonom a segitseget
-
válasz
yamoussouk #851 üzenetére
Papi77 megelőzött
Ugyanezt akartam írni. Ha akkor sem működik, akkor ott valami más van... Lehet nem sajnálták a beton vashálót amikor építették a házat vagy panelt
Mindenesetre nagyon érdekes jelenség.
-
papi77
addikt
válasz
yamoussouk #851 üzenetére
Szerintem a föld a legrosszabb hely neki!
Nem tudod polcra rakni kb 1,5 méter magasra? -
yamoussouk
csendes tag
Nem esett az eszkoz. Mindig adott helyen van, a foldon. Mar repeaterrel is probalkoztunk, picit jobb a jel, de nem szamottevoen. A router mellett speedtesttel a megfelelo savszelesseget, ertsd 300m produkal. A masik szobaban 1 mega vagy kevesebb. Probaltam rakotni routert is, ertsd kabellel osszekotottem, username, password, ekkor a masik szobaban a repeaterhez hasonlo jelszint, nehany mega. Sajnos, nem vagyok rendszergazda. Osszessegeben a masik szobaban, 7 metera routertol gyakorlatilag 0 a jel. Sajna ez alberlet, furni nem nagyon lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A kábelmodembe integált Wi-Fi router kisebb csomagok mellé is elérhető. De vajon megéri?
- VoLTE/VoWiFi
- Ukrajnai háború
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ Sapphire / Gigabyte RX 7700 XT / RX 7800XT 16GB / 7900XTX 24GB videokártyák 3 év 27%
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest