- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
waterman_
aktív tag
válasz
#16939776 #26 üzenetére
Azért nem merném kijelenteni, hogy hülyeséget írt. Sajnos sokan nem foglalkoznak a hangerővel és hadd szóljon. Bizonyosan sokan fogják hallókészülékre cserélni ezeket, mert egyszerűen a fülünk nem ehhez a hangforráshoz fejlődött az evolúciója során. A hallójáratba helyezett fülhallgató olyan intenzitású légnyomásokat generál, hogy némi idő után a hallószőrök/hallósejtek sokkot kapnak. Regenerálódási képességük pedig véges, vagy legalábbis idővel jelentősen csökken. Tehát amikor valaki a héven egy bogyófülhallgatóval zenét hallgat és én másfél méterre tökéletesen kivehetően tudom követni, hogy ő most mit hallgat, az minden csak nem egészséges.
Még egy példa csak hogy világosabb legyen. A motorosok hallásgörbéje is "cakkossá" válik. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a menet közbeni szélzaj frekvenciáján érkező hangokra a hallószerv némileg érzéketlenné válik, mert azok a hallósejtek amik az adott frekvenciáért felelősek, szimplán leépültek vagy számuk megfogyatkozott. Ezért is javasolt a zárt bukósisak, az is tompít valamit. Ez persze nem egy hétvégi motorozás alkalmával alakul ki, hanem sok sok órányi nyeregben töltött idő után _mérhető_.
Én is korábban pont egy sony bogyófülest használtam zenehallgatásra, de a témában olvasgatva inkább vettem egy fejhallgatót, abból is egy nyílt rendszerűt, hogy még véletlenül se lehessen túl erős a létrehozott hangnyomás. Két dolgot állapítottam meg: először is hozzászoktam ahhoz az iszonyatos hangerőhöz a bogyófülessel. Másodszor pedig sokkal természetesebbnek hat az a zene ami nem a hallójáratban keletkezik. Aláírom, hogy egy bogyófülessel eszméletlen jól szól a zene, az énekes légvételeit is kihallani belőle, meg a kéz csúszkálását a gitáron - ezt csak egy valóban jobb minőségű fejhallgatóval lehet ellensúlyozni, ami meg drága. De nem várhatjuk el egy "új" technológiától, hogy majd megvédi a fülünket, mert az nem az új tech feladata.
Különben ha munkahelyen egy youtube videót meg akarok nézni, akkor a mai napig azt a régi jó kis sony bogyófülest használom, amit még egy walkmanhoz adtak. Csak éppenséggel igen kis hangerőn és ha nem szokunk hozzá a nagy hangerőhöz, akkor a kisebb hangerő is elég lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Akvarisztika
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest