- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shufny
őstag
A japán árak jóval barátibbak, de az nem is volt kérdéses, hogy itthon nem fogja megérni a nemzetközileg postázó, kis boltokkal szemben. Maximum a lavina (normális hangú tömegcikk, versenyképes áron), amit elindít az USA -ban, érhet majd el hozzánk.... egyszer.
-
.mf
veterán
válasz
waterman_ #47 üzenetére
Jajj... akkora zöldségeket írsz, hogy egy egész tábornak elegendő levest lehetne belőle főzni...
Kezdjük ott, hogy az IEM-eknek pont az a lényege, hogy a külső hangok irányából füldugóként funkcionál, így a zenének kevésbé kell a külső hangerővel versenyeznie, hogy azt túlharsogja, tehát alacsonyabb hangerőn hallgatod.
Az, hogy nyitott vagy zárt, szinte semmi fülkímélő hatással nem jár csöndes szobában, viszont egy nyitott jobban kihallatszik, így mások is jobban hallják; továbbá egy nyitott zajos környezetben több külső zajt enged be, így hogy azt ellensúlyozd, automatikusan fel fogod tekerni a hangerőt, így a várakozásoddal ellentétben épp a nyitottal rongálod jobban a füled.
Az, hogy van néhány barom, aki akkora hangerővel hallgatja a zenéjét sima fülhallgatóval, hogy én még több méterre, a saját IEM csillapításán keresztül, a saját zeném hangerején felül is hallom, az már végképp az ő hülyeségük. Mint ebből sejtheted, akkora hangerőn szoktam csak hallgatni IEM-mel a zenét, hogy épp hallatszódjon már a környezeti zajok felett.
Motoros zárt sisak: az se számít sokat, én 5. és 6.-ban már 90-100-tól alig hallom a motorom hangját a szélzajtól, pedig sportmotor sportdobbal. Egyszerűen csak elképesztően erős a szélzaj, aki motorozik, tudja. Ha tempósabban megyek, akkor viszek füldugót is magammal, a tanktáskámban is mindig van egy pár.
A fülhallgató vs fejhallgató dolognak köze nincsen a részletességhez. Fejhallgatók között is vannak részletesek, és fülhallgatók között is rengeteg a tompa, mély-, mélyközép-orientált darab.
-
dezz
nagyúr
válasz
waterman_ #47 üzenetére
A motorosnál szerintem van egy adag alkalmazkodás is a dologban.
A 1,5m-ről hallható fülhallgató szerintem valamilyen nyitott típus, talán direkt olyan, hogy mindenki hallhassa, mit hallgat a tulaj.
Ha úgy hallgatja valaki, hogy nem csöng tőle a füle pár óra után sem, nem hiszem, hogy baja lenne tőle.
Viszont a nyitottaknak legtöbbször jobb a hangminősége, nem folytja le őket a zártság.
-
krystman
őstag
Nekem egy Sony 4ezres fülesem van, ami nem ilyen agyba dugós ha nem nyitott, de nagyon jó a hangja! Attól hogy valami szerintem 10 vagy 20ezer körül van, még nem biztos, hogy még jó is. Én már találkoztam többször is olyannal ami jó drága volt, és egyáltalán nem hozta azt a minőséget amit megért. Én személy szerint egyáltalán nem szeretem ezeket az agybadugós füleseket, a nyitott nekem sokkal jobb.
-
eziskamu
addikt
A SONY-nak azért elég komoly technológiák is a kezében vannak
Pölöagyinterfész
A Sony 2000-ben védette le az azóta többször, legutóbb éppen az idén februárban módosított US 2004/267118-as szabadalmi számú találmányát, amely még közelebb hozná az ízek, az érzések, a szagok és az illatok és az érzelmek észlelését. Ráadásul állításuk szerint mindez jelentős és komoly külső beavatkozás nélkül valósulna meg: a japán cégóriás tervei szerint az agy meghatározott területeit ultrahanggal stimulálnák, azonban jelenleg mindez csak a terv és az ötlet szintjén mozog. -
methyl
tag
A SONY-nak azért elég komoly technológiák is a kezében vannak, nem kell mindjárt leszólni. Az hogy mit gyárt a piacra az más tészta, mert elég széles a paletta.
Attól függetlenül sok hangfalgyártó cég használ fel SONY hangszórókat, szóval azért ott vannak szerintem. Még ha vannak kommersz cuccaik is, elmenni azért nem lehet emellett a tény mellett.
ha már a Sennheiser-t is megemlítettétek, annak is vannak gagyi cuccai. Szóval igazából minden márkában találni gyengébb típusokat.
Én Panasonic / Technics párti vagyok, de abban is vannak gyenge szériák. Ugyhogy mindenki a maga portáján kapirgáljon.
Szerintem biztos meg fogják venni sokan ezt a termék-családot. -
BloodRay
veterán
EX-85LP-m elérte a 4 éves kort és jelenti tökéletesen megvan!
Kíváncsi leszek ezekre az új fülesekre. Amennyire lekommerszezik a márkát annyira jó a közép, felső közép kategóriában. -
Harlek
tag
Teljesen jogos, amit írsz, ezért is írtam úgy, hogy "csúcs"kategóriás. Mondjuk ha azt nézem, hogy az emberek jelentős többsége pár ezresnél többet nem is hajlandó egy fülhallgatóra szánni, akkor már a 20k is "csúcs".
(A legjobban azt szeretem, amikor kislány a buszon csutkára tolt hangerővel hallgatja az iPodját, én meg méterekről hallom, mert annyira rosszul zár az alap Apple fülés. Szerintem a csaj kevesebbet hallott belőle, mint én.)
A BOSE egyébként jól szól, de csak akkor, ha tényleg csöndes környezetben vagyok, pl. az irodában. De ami ezeknek a hallójáratba passzírozható fülhallgatóknak az előnye lenne (azaz többnyire sikeresen tompítja a külső zajt), az itt baromira nem érvényesül és sokszor azon kapom magam, hogy a metró zakatolását követem tempóként, és nem a zenében szereplő dobot.
(Költői túlzás alert.)
-
devast
addikt
A bose egy felfújt, túlárazott márka, sajnos. Nem is csodállom, hogy nem szól valami jól.
ps: a világpiacot feltételezve, ami 20k nálunk, az fejlett országokba kb $50-$60 körül van, és a kommersz kategória közepét képviseli , nem a felsőt, és főleg nem a csúcsot. A 30k-s már a kommersz teteje, felső alja körül van a kb $100-os árával. Magyar valóságból kiindulni nem jó ötlet -
Shufny
őstag
Most ez egy olyan kérdés, hogy ki fog autót venni, ha egyszer mindenki meghal miatta.
Röviden csak annyit mondok a remek történethez, hogy amilyen hangosan hallgatom az IEM -eimet, egy mukkot nem hallanál belőle nyitott fejessel az utcán, de még egy zártban sem sokat.Alapból remekül mutatja mennyire fogalmuk sincsen miről beszélnek, hogy pont a BA -k kapcsán kezdték el. Amikre sok minden jellemző, de nagy hangnyomás nem... (főleg mélyen)
Mint látod, továbbra sem értik, hogy a fülednek baromira mindegy, hogy a bizonyos hangnyomást 1 cm -re vagy 10km -re keltette valami. Amiért külön felhívják a figyelmet a fülhallgatókra, (és mellesleg ugyanúgy a fejhallgatókra is az ilyen helyeken
) hogy állandóan lehet használni, és nem jön át érte a szomszéd. Így saját magadnak/szülőknek kell korlátozni a hangerőt és a használatát.
-
waterman_
aktív tag
válasz
#16939776 #26 üzenetére
Azért nem merném kijelenteni, hogy hülyeséget írt. Sajnos sokan nem foglalkoznak a hangerővel és hadd szóljon. Bizonyosan sokan fogják hallókészülékre cserélni ezeket, mert egyszerűen a fülünk nem ehhez a hangforráshoz fejlődött az evolúciója során. A hallójáratba helyezett fülhallgató olyan intenzitású légnyomásokat generál, hogy némi idő után a hallószőrök/hallósejtek sokkot kapnak. Regenerálódási képességük pedig véges, vagy legalábbis idővel jelentősen csökken. Tehát amikor valaki a héven egy bogyófülhallgatóval zenét hallgat és én másfél méterre tökéletesen kivehetően tudom követni, hogy ő most mit hallgat, az minden csak nem egészséges.
Még egy példa csak hogy világosabb legyen. A motorosok hallásgörbéje is "cakkossá" válik. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a menet közbeni szélzaj frekvenciáján érkező hangokra a hallószerv némileg érzéketlenné válik, mert azok a hallósejtek amik az adott frekvenciáért felelősek, szimplán leépültek vagy számuk megfogyatkozott. Ezért is javasolt a zárt bukósisak, az is tompít valamit. Ez persze nem egy hétvégi motorozás alkalmával alakul ki, hanem sok sok órányi nyeregben töltött idő után _mérhető_.
Én is korábban pont egy sony bogyófülest használtam zenehallgatásra, de a témában olvasgatva inkább vettem egy fejhallgatót, abból is egy nyílt rendszerűt, hogy még véletlenül se lehessen túl erős a létrehozott hangnyomás. Két dolgot állapítottam meg: először is hozzászoktam ahhoz az iszonyatos hangerőhöz a bogyófülessel. Másodszor pedig sokkal természetesebbnek hat az a zene ami nem a hallójáratban keletkezik. Aláírom, hogy egy bogyófülessel eszméletlen jól szól a zene, az énekes légvételeit is kihallani belőle, meg a kéz csúszkálását a gitáron - ezt csak egy valóban jobb minőségű fejhallgatóval lehet ellensúlyozni, ami meg drága. De nem várhatjuk el egy "új" technológiától, hogy majd megvédi a fülünket, mert az nem az új tech feladata.
Különben ha munkahelyen egy youtube videót meg akarok nézni, akkor a mai napig azt a régi jó kis sony bogyófülest használom, amit még egy walkmanhoz adtak. Csak éppenséggel igen kis hangerőn és ha nem szokunk hozzá a nagy hangerőhöz, akkor a kisebb hangerő is elég lesz. -
Harlek
tag
Nem vagyok kimondottan audiofil, de szeretem, ha jól szólnak a fülhallgatóim. A tapasztalatom az, hogy számomra a Sony "csúcs"kategóriás fülhallgatói (azaz 20k-s árig bezárólag) jöttek be leginkább. Most van egy 30k-s Bose fülhallgatóm, ami max abszolút csöndes környezetben tudja felülmúlni a legutóbbi 13k-s Sonyt. Annyi az extra, hogy ez headsetként is funkcionál. A Sony viszont - sikeresen bedugaszolva a fülemet - szinte bármilyen környezetben jól szólt, ami tömegközeledési szokásimat tekintve nagy előny.
Remélem a cikkben említett távirányítós füleseket headsetként is lehet majd használni, mert akkor lehet, hogy váltani fogok.
-
tomp
félisten
MDR-EX50LP fülesem van. Szerintem nagyon jó.
-
7
addikt
A vitát töröltem, személyeskedésért pedig szankcionáltam. A továbbiakban ügyeljetek a hangnemre, illetve igyekezzetek szorosabban a témánál maradni!
-
devast
addikt
Nem rossz cuccok, haladnak valamerre legalább. Majd meglátjuk, megérik-e az árukat. Kíváncsi vagyok mit sikerül nekik alkotni.
ps: ha normális hangerőn hallgatod, és időnként megszellőzteted a füled / esténként neadjisten megmosod, semmi bajod nem lesz ezektől. -
vinibali
őstag
nincs itt szó, semmilyen túl sok termékről. egy nagyon innovatív gyártóról beszélünk. az IEM fülest is Sonyék hozták forgalomba, ha emlékeim nem csalnak. elég nagy durrantás volt. mindig a W700i-s idők jutnak eszembe
-
Keksz03
senior tag
aki teheti és nem szeretné 40 évesen hallókészülékre cserélni az ne vegyen ilyet! elég szomorú h ilyen jól megy a hülyék piaca, főleg h ennyiért már kapható egy jó minőségű kényelmes fejhallgató ami azért jópár fokkal jobb, persze minden függ a hangerőtől!
-
capulet75
addikt
Akinek van ingerenciája ilyesmire az olvassa el, a SONY-ról szól. Meglepődtem mi mindent megtudtam.
-
ch003067
addikt
És akkor ez most 5.1 es lesz vagy mi ? Vagy nem értem minek bele ez a sok pici hangszóró.
-
törölt tag
Wiki szerint mát a II.Világháborúban is használták ezt a technológiát.
kíváncsi vagyok hogy ezzel milyen mértékben lehet csökkenteni az IMD-t, illetve a milyen mértékű fázis problémát hoz elő ez a "több utas" megoldás.
-
.mf
veterán
Uj technologias? Mar a kilencvenes evekben lennenk?
Borju - ujkapu... -
k.
őstag
A Sonynak az a baja, hogy túl sok mindent gyárt. Remélem a következő elnök-a mostani 2013 tavaszán távozik- majd jobban összerántja ezt az egésszet. Nem az kéne, hogy a cuccok felének a gyártásával leállni, hanem jobban odafigyelni, hogy nem kell mindenből az alap darab, az ember akarja kifizetni a Sony nevet, és ne legyen bizonyos típusokból olyan minimál, mint ami 1-2 cuccból most van.
-
Shufny
őstag
Az nagyon változó, mint az összes nagy márkánál. Vannak vállalhatatlan és legendás termékeik is.
#16: Mivel sokáig elég rosszul álltak, így látszólag nem nagyon foglalkoztak a fej-/fülhallgatókkal. Viszont most, hogy fel lett kavarva a piac ők is vissza akarnak szállni. Szerintem pont jókor.
-
banhammer
veterán
Jelenleg egy Sony MDR-XB40EX-et használok.
Brutális mélyei vannak, az első használatkor az amalgám töméseim körmérkőzést játszottak a benn maradásért.Ha majd megadja magát talán benevezek egy ilyen fülesre.
-
Shufny
őstag
Mit értesz "ebben a szegmensben" alatt? 90 - 500 sgd -ig lesz az XBA széria. Egyébként mint írtam, az EX600 és 1000 jól teljesít.
A márkáknál meg azért kérdeztem, mert a Bose az nem "komoly" fülhallgatók terén, a Shure meg a Sennheiser ár/értékben most nem áll túl jól, a Fischer Audio -nak meg valójában nincsen saját fejlesztése.
Watchdog: Nem hiszem, hogy a Sony fordította.
-
k.
őstag
Szerintem nagyon sok jó fülest gyárt a Sony, de tény, hogy vannak olyan alap modelljei-vagy voltak, mostanában nem figyeltem- amiket nem terveztek meg elég jól. De egy 10k fölötti Sony füles már simán pariban van bármilyen más hasonló márkájú fülessel, max a sok "hifi-s" nem veszi számításba, mert jaj konzumer vacak.
-
Watchdog
aktív tag
A "teljes tartományú" a szélessávúnak az újmagyar megfelelője a Sonynál?
-
k.
őstag
Nekem egy EX500 van 1.5 éve, és nagyon jól birja, pedig sokat használom.
17k-ért vettem Amazonról, itthon 25k, szóval nem alap darab.
Van egy itthoni XD400as, de az fejhallgató, 3 évet bírt, bár nagyon aktívan használtam, és nem vigyáztam rá. Nemsokára egy V700DJ váltja majd.
Nekem beválltak a füleseik, volt egy pár már, mind jól bírta. -
Shufny
őstag
Tekintve, hogy még nem jelentek meg, így nem tudni, de az EX600 és EX1000 után ígéretesek.
A márkákat nem tudom hogyan sikerült kiválogatni, de elég érdekes összeállítás.
Depression: A BA egyáltalán nem új technológia, csak sokáig nem volt elterjedt a professzionális piacon kívül. Utóbbi években már van több viszonylag olcsó típus is. Természetesen nem is minden szempontból jobb.
eziskamu: Nemzetközi piacon ma már nem. Nem beszélve arról, hogy elleptek mindent a hamisítványok, amiket az emberek annak ellenére vesznek, hogy már régen kifutott típusokat árulnak újként.
-
eziskamu
addikt
-
Depression
veterán
Érdekesen hangzik. Mindenképp kíváncsi vagyok a tapasztalatokra, hogy tényleg fejlődés-e, vagy csak marketing, hogy az övék más.
-
Bsony
tag
Tetszik, kíváncsi leszek az árra meg, hogy lehet e majd kapni itthon
-
plus44
veterán
Nem nagyon ismerem a Sony füleseit, de ezek mennyi minőségiek, mint mondjuk egy Sennheiser, Shure, Bose, vagy egy Fischer Audio?
Új hozzászólás Aktív témák
- Óvodások homokozója
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- ZIDOO médialejátszók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Nintendo Switch 2
- OLED TV topic
- EAFC 25
- További aktív témák...