Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• .mf

veterán

válasz waterman_ #47 üzenetére

Jajj... akkora zöldségeket írsz, hogy egy egész tábornak elegendő levest lehetne belőle főzni...

Kezdjük ott, hogy az IEM-eknek pont az a lényege, hogy a külső hangok irányából füldugóként funkcionál, így a zenének kevésbé kell a külső hangerővel versenyeznie, hogy azt túlharsogja, tehát alacsonyabb hangerőn hallgatod.

Az, hogy nyitott vagy zárt, szinte semmi fülkímélő hatással nem jár csöndes szobában, viszont egy nyitott jobban kihallatszik, így mások is jobban hallják; továbbá egy nyitott zajos környezetben több külső zajt enged be, így hogy azt ellensúlyozd, automatikusan fel fogod tekerni a hangerőt, így a várakozásoddal ellentétben épp a nyitottal rongálod jobban a füled.

Az, hogy van néhány barom, aki akkora hangerővel hallgatja a zenéjét sima fülhallgatóval, hogy én még több méterre, a saját IEM csillapításán keresztül, a saját zeném hangerején felül is hallom, az már végképp az ő hülyeségük. Mint ebből sejtheted, akkora hangerőn szoktam csak hallgatni IEM-mel a zenét, hogy épp hallatszódjon már a környezeti zajok felett.

Motoros zárt sisak: az se számít sokat, én 5. és 6.-ban már 90-100-tól alig hallom a motorom hangját a szélzajtól, pedig sportmotor sportdobbal. Egyszerűen csak elképesztően erős a szélzaj, aki motorozik, tudja. Ha tempósabban megyek, akkor viszek füldugót is magammal, a tanktáskámban is mindig van egy pár.

A fülhallgató vs fejhallgató dolognak köze nincsen a részletességhez. Fejhallgatók között is vannak részletesek, és fülhallgatók között is rengeteg a tompa, mély-, mélyközép-orientált darab.

• dezz

nagyúr

A motorosnál szerintem van egy adag alkalmazkodás is a dologban.

A 1,5m-ről hallható fülhallgató szerintem valamilyen nyitott típus, talán direkt olyan, hogy mindenki hallhassa, mit hallgat a tulaj.

Ha úgy hallgatja valaki, hogy nem csöng tőle a füle pár óra után sem, nem hiszem, hogy baja lenne tőle.

Viszont a nyitottaknak legtöbbször jobb a hangminősége, nem folytja le őket a zártság.

• radi8tor

MODERÁTOR

De nem várhatjuk el egy "új" technológiától, hogy majd megvédi a fülünket, mert az nem az új tech feladata.

Pedig én ezt elvárnám az új technikától. Különben ki fogja megvenni, ha mindenki nagyothalló lesz?

Új hozzászólás Aktív témák