- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- moonlight115: Privát, oh!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
válasz
waterman_ #47 üzenetére
Jajj... akkora zöldségeket írsz, hogy egy egész tábornak elegendő levest lehetne belőle főzni...
Kezdjük ott, hogy az IEM-eknek pont az a lényege, hogy a külső hangok irányából füldugóként funkcionál, így a zenének kevésbé kell a külső hangerővel versenyeznie, hogy azt túlharsogja, tehát alacsonyabb hangerőn hallgatod.
Az, hogy nyitott vagy zárt, szinte semmi fülkímélő hatással nem jár csöndes szobában, viszont egy nyitott jobban kihallatszik, így mások is jobban hallják; továbbá egy nyitott zajos környezetben több külső zajt enged be, így hogy azt ellensúlyozd, automatikusan fel fogod tekerni a hangerőt, így a várakozásoddal ellentétben épp a nyitottal rongálod jobban a füled.
Az, hogy van néhány barom, aki akkora hangerővel hallgatja a zenéjét sima fülhallgatóval, hogy én még több méterre, a saját IEM csillapításán keresztül, a saját zeném hangerején felül is hallom, az már végképp az ő hülyeségük. Mint ebből sejtheted, akkora hangerőn szoktam csak hallgatni IEM-mel a zenét, hogy épp hallatszódjon már a környezeti zajok felett.
Motoros zárt sisak: az se számít sokat, én 5. és 6.-ban már 90-100-tól alig hallom a motorom hangját a szélzajtól, pedig sportmotor sportdobbal. Egyszerűen csak elképesztően erős a szélzaj, aki motorozik, tudja. Ha tempósabban megyek, akkor viszek füldugót is magammal, a tanktáskámban is mindig van egy pár.
A fülhallgató vs fejhallgató dolognak köze nincsen a részletességhez. Fejhallgatók között is vannak részletesek, és fülhallgatók között is rengeteg a tompa, mély-, mélyközép-orientált darab.
-
dezz
nagyúr
válasz
waterman_ #47 üzenetére
A motorosnál szerintem van egy adag alkalmazkodás is a dologban.
A 1,5m-ről hallható fülhallgató szerintem valamilyen nyitott típus, talán direkt olyan, hogy mindenki hallhassa, mit hallgat a tulaj.
Ha úgy hallgatja valaki, hogy nem csöng tőle a füle pár óra után sem, nem hiszem, hogy baja lenne tőle.
Viszont a nyitottaknak legtöbbször jobb a hangminősége, nem folytja le őket a zártság.
Új hozzászólás Aktív témák
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Samsung LCD és LED TV-k
- Gitáros topic
- iPhone topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- OTP Bank topic
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Nintendo Switch 2 itthoni garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max