- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hali megvettem most a következő terméket:
[link]
Kissé kevés a szabad csatlakozóm sajna, és a TV-kábelvédelmet főleg a két koax kábel miatt nem tudom bedugni erre, illetve betudnám csak 1:macerás 2:csúnyáccska már úgy.
A fő kérdés az, mivel ez egy túlfeszvédelmes elosztó, az baj ha a koaxos dugót simán fali aljzatba dugom? Mert azt hiszem csak amiatt kell a két koaxot egyesítő dugvillát konnektorba dugni, mert a földelésen leviszi a túlfeszt.
Ha valaki segít hálás vagyok, amit előre köszönök -
AirBooms
addikt
Hali!
Úgy néz ki, ahol lakom, eléggé ingadozik a hálózati feszültség, és erősen "tüskés". Valószínűleg ez ölte meg az alig egy éves Corsair HX620-as tápomat, ami végzett két VGA-val, és két alaplappal is.
Mit tudtok ajánlani, lehet ez ellen valamivel védekezni. Leginkább olcsó, de hatékony ötletek érdekelnének!Köszi előre is!
-
Cyberb0b
tag
Le a kalappal terjedelmes és jó cikk
-
Porcupain
aktív tag
Hát szerencsére engem annyira nem érinti a villám védelem, mert notebook-t kihúzom a konnektorból, és általában a vihar végéig bírja az aksi. Talán csak a wireless routernek, és modemnek lenne rá szükség.
Egyébként szívesen vennék még egy ilyen cikket, hogy jobban tisztában legyek a dolgokkal, ne csak annyit tudja,hogy fontos dolog. A ups-hez és túlfesz védő elosztóhoz, akkor nem árt a tisztességes táp is? Én mindig mondtam mindenkinek, hogy nem árt egy normális táp, de csak akkor jönnek rá, ha már megtörtént a gond!
-
llax
senior tag
válasz
Porcupain #102 üzenetére
"Ettől függetlenül lehet beruházok rá, mert legalább lesz egy jó elosztóm."
Annál azért többet nyújt. A durvább túlfesz ellen nem véd, de ettől függetlenül önmagában is hasznos lehet. Nagyobb tüskék gyakran kerülnek a hálózatra, de ezek általában nem is okoznak gondot. Általában. Pont az ilyen tüskék képesek "rejtélyes" táphibákat okozni, de a jobb minőségű PC tápok védettek ez ellen. A monitorok tápja sok esetben kényesebb (anyagtakarékosság...), de érzéknyebbek az SMPS dugasztápok is. Ezeket hatásosan védi egy ilyen elosztó a nagyobb tüskéktől.
"Tulajdonképpen csak a hirtelen megugrott feszültséget képes lekezelni"
Ha tüskéket(mikrosec-milisec időtartam) értesz a megugrás alatt, akkor igen.
De megugrást általáben hosszabb időtartamként értelmezik, néhány tized - néhány sec, az ellen oly módon véd, hogy a túlfeszvédő részén átfolyó nagyobb áramerősség (kvázi rövidzár) kioldja az elosztó túláram védelmét. Ez az ilyen elosztókon egy visszanyomható gomb (már ha van...), gyakorlatilag egy (termikus) túlterhelés védelem nélküli kismegszakító.
Viszont egy ilyen esetet az elosztó túlfesz védő alkatrészei nem bizos, hogy károsodás nélkül elviselnek. Ha kioldott ez a gomb és egyértelmű, hogy nem valamely csatlakoztatott (hibás vagy túl nagy áramfelvételű) készülék miatt történt, akkor ajánlott kicserélni az elosztót... Mert a gomb visszanyomása után nagy valószínüséggel már CSAK elosztó...A fórum több topikjában (és más fórumokon) is sok olyan hozzászóló bejegyzését olvastam már, aki kimondottan villám ellen veszi ezeket az eszközöket... Persze véd az ellen, de csak egy teljes rendszer utolsó fokozataként...
Sokszor gondolkodtam már egy villám- és túlfeszvédelemmel kapcsolatos logout-os bejegyzés írásán, pont az ilyen elosztók és az ezzel kapcsolatos tévhitek miatt. -
Porcupain
aktív tag
Én nem vagyok egy villanyszerelő, és a szagértelmem is addig tart, hogy felszerelek egy lámpát, vagy egy kapcsolót, ezért ezt nem tudtam. Tulajdonképpen csak a hirtelen megugrott feszültséget képes lekezelni, ami nálunk nem igazán szokott előfordulni. Az egyetlen dolog, amire jó lenne, hogy a viharok esetén, amikor elmegy az áram, akkor biztos nem lesz gond, de ilyenkor meg kihúzom a notebook-t a konnektorból....
Ettől függetlenül lehet beruházok rá, mert legalább lesz egy jó elosztóm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magisk
- Milyen egeret válasszak?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Forrasztásról mindent az alapoktól!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Spórolós topik
- E-roller topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Sound Blaster AE-7 (B-Stock)
- iKing.Hu - Honor Magic V2 Black Használt, karcmentes állapotban 16 GB RAM / 512 GB tárhely
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest